Buitenhaard

Traditioneel denken veel mensen bij het woord haard aan een klassieke open haard in een woonkamer. Herinneringen aan koude winteravonden komen bovendrijven. Avonden waarop de haard zorgde voor weldadige warmte en voor een altijd fascinerend blijvend schouwspel. Iedereen die ooit een haard ervaren heeft weet hoe rustgevend het is om uren naar de steeds veranderende vlammen te turen. Vuur is een fenomeen dat ons wel altijd zal blijven boeien. Al duizenden jaren geeft vuur ons een gevoel van geborgenheid en gezelligheid. Een haardvuur zorgt voor een bepaalde aangename sfeer die op andere manieren maar moeilijk te bereiken is. Maar waarom zou u alleen binnen de muren van uw huis genieten van al het fijne dat een haard te bieden heeft? Tegenwoordig zijn er zulke mooie kachels en haarden voor buiten verkrijgbaar! 

 

Kachel buiten

De zomers lijken wel steeds langer te worden. Steeds meer avonden is het aangenaam vertoeven in de vertrouwde omgeving van uw eigen tuin. Juist op die gezellige avonden kan een fraaie kachel voor buiten net de kers op de taart zijn! Kom even heerlijk tot rust bij het vuur van uw eigen buitenhaard na een lange werkdag. Of geniet van een glaasje wijn en een goed boek bij het fijne geflakker van uw eigen buitenhaard. Buitenhaarden zijn er in allerlei vormen en in nog veel meer uitvoeringen. Er zijn kleine tafelmodellen buitenhaarden, fraai ingebouwde buitenhaarden en imponerende vrijstaande buitenhaarden. Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar voor elke tuin en elke woonstijl is er wel een passende haard voor buiten te vinden. Het aanbod buitenhaarden is enorm gegroeid de afgelopen jaren, en wij verwachten dat deze trend doorzet!

Kachel voor buiten

Waarom zou u alleen binnen genieten van de gezelligheid en warmte die een haard uitstraalt? Met uw eigen buitenhaard geeft u uw tuin een geheel nieuwe impuls. Misschien komt het door het gezellige licht dat een kachel voor buiten met zich meebrengt? Of misschien komt het door de charme van het altijd veranderende vlambeeld? Of misschien worden buitenkachels steeds populairder omdat ze ook minder warme avonden behaaglijk kunnen maken? Iedereen zal zijn persoonlijke redenen hebben om voor een haard voor buiten te kiezen, maar wij denken dat het vooral een optelsom is van al die goede redenen samen! Het aanbod buitenhaarden is enorm gegroeid de laatste jaren. Van klein en bescheiden tot groot en imponerend, van klassiek vormgegeven tot bijzonder abstract, het aanbod is enorm! Laat u eens verrassen door ons brede aanbod buitenhaarden voor in uw tuin.

Kachel buiten. Gas of hout?

Buitenhaarden worden ook wel tuinhaarden genoemd. Soms worden tuinhaarden aangesloten op het aardgasnetwerk, maar meestal wordt er gekozen voor propaangas of hout als brandstof. Houtgestookte buitenhaarden hebben een bepaalde charme. De fraaie en rustige gele vlammen die een houtblok verteren blijven een boeiend schouwspel. De aanblik van een buitenkachel die langzaam uw houtblok omzet in warmte en licht bezorgd veel mensen ontspanning. Buitenhaarden op hout verwennen al uw zintuigen. U ziet de vlammen steeds veranderen, u ruikt de typische geur van brandend hout en u hoort het relaxte geknisper wanneer hout geleidelijk in houtkool veranderd. Buitenhaarden op hout zijn verkrijgbaar in allerlei modellen. Het mooie aan een houtkachel buiten is dat er geen externe aansluitingen nodig zijn. Een houtkachel buiten vraagt niet veel ruimte en kan overal geplaatst worden. Vooral in grote met afstand zit tussen de haard buiten en de aansluiting binnen, kan dit een groot voordeel zijn.

Buitenhaarden op propaangas

Propaan buitenhaarden profiteren van alle voordelen van gas zonder dat er een vaste aardgasaansluiting verplicht is. Propaangas buitenhaarden branden schoon en veilig en doordat er geen vaste aansluiting meer vereist is kan een buitenkachel op propaangas vrijwel overal worden geplaatst. Omdat in Nederland langzaam de gaskraan wordt dichtgedraaid zijn er steeds meer haarden beschikbaar die zowel op aardgas als op propaangas kunnen branden. Het benodigde propaangas komt uit een gasfles en is goed betaalbaar. Afhankelijk van het model buitenhaard kunt u met propaangas al een hele avond genieten van het sfeervuur voor ongeveer € 4,- Sommige buitenhaarden zijn zo ontworpen dat de propaangasflessen in de haard zelf kunnen worden opgeborgen. Andere modellen kunnen weer worden aangesloten op een externe opslagruimte met 1 of meerdere gasflessen.

Propaanhaard buiten. Zorgeloos genieten

Eenmaal genietend van uw propaanhaard buiten wilt u natuurlijk niet halverwege de avond ontdekken dat uw gasfles leeg is. Gelukkig hoeft dit ook niet omdat propaangasflessen eenvoudig in serie gezet kunnen worden. Wanneer de ene gasfles leeg is schakelt hij direct over naar de nog gevulde fles. Gasleveranciers zoals NHK en Primagaz hebben een systeem bedacht waarbij 4 of 6 gasflessen van 10.5kg aan elkaar worden gekoppeld. Wanneer een gasfles leeg is schakelt dit systeem direct door naar de volgende fles. Dit wordt automatische geregistreerd door de gasleverancier. Op het moment dat uw gasvoorraad op dreigt te raken neemt de leverancier contact met u op om een bezorgafspraak te plannen. De leverancier wisselt uw lege gasflessen om voor volle, zodat u zorgeloos kunt blijven genieten van uw buitenhaard op propaangas.

Buitenhaarden. De juiste materiaalkeuze.

Het aanbod in buitenkachels is enorm groot, net als het aantal beschikbare materialen dat hiervoor gebruikt is. Buitenhaarden worden meestal vervaardigd uit RVS, beton, steen, cortenstaal, gietijzer of een combinatie van deze materialen. Een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de materiaalkeuze is natuurlijk de weersbestendigheid. Gietijzer heeft het voordeel dat het de warmte goed vasthoudt. Ook nadat de haard uit is blijven gietijzeren haarden dus lang warmte stralen. Gietijzer is echter minder geschikt voor langdurige blootstelling aan de elementen. Gietijzer kan gaan roesten en is daarom vooral geschikt voor buitenhaarden die onder een afdak geplaatst worden.

Kachel buiten. Weerbestendig en zonder veel onderhoud.

Wanneer uw haard buiten lange tijd aan de elementen wordt blootgesteld is RVS of cortenstaal een betere keuze. RVS zien we vooral bij modern vormgegeven designhaarden. Cortenstaal is een bijzonder weersbestendige staalsoort met een authentieke en bijzonder fraaie roestkleur. Haarden van cortenstaal hebben een aansprekend patina en zijn volledig weersbestendig. Harde materialen zoals beton en steen zijn natuurlijk weerbestendig. Deze materialen zijn vooral geschikt wanneer u een meer traditionele look uit wil stralen. Het zijn zware materialen die de warmte van uw kachel buiten goed vasthouden, en dus lang blijven uitstralen. Beton en steen zijn vooral geschikt voor permanent geplaatste tuinhaarden. Twijfelt u aan de juiste keuze voor uw toekomstige buitenhaard? Informeer dan vrijblijvend bij onze ervaren adviseurs. Wij helpen u graag!

Wilt u ook een haard buiten?

Ziet u uzelf al genieten van lange zomeravonden met familie en vrienden in uw eigen achtertuin? Heerlijk ontspannen met een hapje en een drankje voor uw eigen kachel buiten? Twijfel dan niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring en laten u graag zien wat een haard buiten voor uw situatie kan betekenen! Kom gezellig langs in onze luxe showroom of stel uw vragen telefonisch of per mail. Wij geven eerlijk advies en kijk graag welke opties in uw situatie mogelijk zijn. Misschien wordt uw zomer dit jaar wel langer en gezelliger dan ooit met een fantastische buitenhaard. Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen