Contura 850

Omschrijving Contura 850

LET OP: Houtkachel Contura 850 is helaas niet meer leverbaar.

De opvolger is de Contura 556 houtkachel, verkrijgbaar in 3 types:

Contura 556 Style

Contura 556 T-Style

Contura 556 Style Glass

Contura 850 = Contura 556

De Contura 850 was één van de top modellen van het Zweedse merk Contura. Deze vrijstaande houtkachel hoorde jarenlang bij de best verkopende series van Contura. Hij was geliefd bij velen door zijn bescheiden formaat en grote prestaties. Bijzonder was ook het brede vuurzicht dat de Contura 850 verschafte. Door zijn twee grote voorruiten en de twee extra zijruiten gaf de Contura 850 ook vanaf de zijkant de gelegenheid om het haardhout te zien branden. De Contura 850 werd veel geprezen om zijn tijdloze design en zijn bijzondere, moderne afwerking. Mooi was ook het geintegreerde houtvak van de Contura 850 serie. Dit houtvak werd niet alleen handig gevonden door veel tevreden klanten, de houtblokken gaven de Contura 850 een stoer en tegelijkertijd natuurlijk karakter. De Contura 850 serie was verkrijgbaar in 5 verschillende versies. Er was natuurlijk een gietijzeren versie, een RVS versie en een stalen versie, maar ook een speciale versie met speksteen en met glas.

Contura 850, Elegant design.

Door het simplistische, strakke design van de Contura 850 houtkachel was de Contura 850 een geslaagde keus voor liefhebbers van zowel een klassiek, als ook van een modern interieur. Zoals het een echte Contura haard betreft was de Contura 850 afgewerkt tot in de kleinste details. In elk detail zag u de Zweedse kachelkunde weerspiegeld. De strakke lijnen van de Contura 850 waren knap behouden, alle noodzakelijke bedieningsvoorzieningen waren discreet weggewerkt in het ontwerp. Geen wonder dus dat de Contura 850 in vele huiskamers werd gekozen. Met zijn geringe afmetingen en grote prestaties was de Contura 850 een weloverwogen keus voor vele haardliefhebbers.

Contura 850, Populaire specificaties.

De Contura 850 had een vermogen van 4 tot 8 kW en een respectabel rendement van meer dan 80%! Dit maakte de Contura 850 qua vermogen geschikt voor veel woonvertrekken. De Contura 850 verdiende door zijn hoge rendement energielabel A+. Dit maakte hem ook geschikt voor milieubewuste en verantwoorde haardliefhebbers. De afmetingen van de Contura 850 waren bescheiden. Door zijn hoogte van 91,5cm, zijn breedte van 46cm en zijn diepte van slechts 36cm was de Contura 850 erg populair. De haard was aanwezig en leverde de beloofde prestaties, maar was niet overdreven groot en daardoor overheersend. Zoals elke Contura haard voldeed ook de Contura 850 aan de strengste Zweedse kwalificaties op het gebied van milieuwetgeving destijds.

Contura 850, Stijlvol bedieningsgemak.

Wanneer u de deur opende van de Contura 850 voelde u al direct dat u met een kwaliteitshaard van doen had. Contura staat aan de top qua houtkachels, en dat voelt u weer in elk detail. Spelingsvrij, compromisloos en gemaakt voor jarenlang intensief gebruik. Dat was de Contura 850 ten voeten uit. De grote deur van de Contura 850 maakte hem erg gebruiksvriendelijk. Het doordachte ontwerp maakte het mogelijk om behoorlijk grote houtblokken te verwerken. Een topprestatie voor een haard met het bescheiden formaat van de Contura 850! Ook qua onderhoud was de Contura 850 zijn tijd ver vooruit. Het doordachte ontwerp maakte het legen van de asla erg eenvoudig, en ook het schoonmaken van de ruiten was een gemakkelijk klusje door de goede bereikbaarheid.

Contura 850, Standaard al bijzonder.

De Contura 850 was standaard al een erg fraaie houtkachel om te zien. Wat de Contura 850 nog populairder maakten waren de vele extra opties. U kon bijvoorbeeld kiezen voor een glazen onderplaat als vervanging voor de standaard stalen plaat die ook al erg fraai was. De glazen vloerplaat was een heel bijzonder designelement dat door velen gekopieerd is in de jaren erna. Contura was ook hierin een trendsetter. Sowieso bezat de Contura 850 veel innovatieve eigenschappen die later door andere producenten zijn overgenomen.

Contura 850, een haard waar we nog lang van zullen horen.

De Contura 850 werd na zijn introductie in 2015 in korte tijd erg populair. Vele duizenden Contura 850 houtkachels hebben de weg gevonden naar tevreden klanten. Dagelijks zorgen al deze Contura 850 haarden voor gezelligheid, sfeer en weldadige warmte. De Contura 850 is een haard waar we nog lang van zullen blijven horen. Een Contura haard koopt niemand voor even, deze kwaliteitshaard kan nog vele tientallen mee en zal bij vele gezinnen nog voor veel plezier en comfort zorgen.

Contura 850, het einde van een tijdperk.

Bovenstaand verhaal is geschreven in de verleden tijd, en dat is niet voor niets natuurlijk. De Contura 850 serie is namelijk uit productie genomen. Niet omdat er geen vraag meer was en niet omdat de smaak van de consument veranderde. De enige reden is Contura’s drang naar vernieuwing! Zoals bij elke branche hebben de ontwikkelingen in de houtkachelbranche niet stilgestaan het afgelopen decennia. Verfrissende ideeën en verbetermogelijkheden komen als vanzelf wanneer er maar genoeg mensen nadenken over een bepaald product. Door het succes van de Contura 850 serie heeft Contura veel klantencontact gehad. Er is geluisterd naar de wensen van de klant en al die kleine tips en aanwijzingen zijn bij Contura niet verloren gegaan.

Contura 850 wordt Contura 556!

Zoals vrijwel alles is ook de houtkachelbranche onderhevig aan modegrillen. De algemene smaak veranderd langzaam, ook in de wereld van de houtkachels! Ook zijn er veel innovaties geweest in het interne deel van een houtkachel. Verbeterde verbrandingstechnieken en nieuwe materiaalkeuzes zorgen ervoor dat langzaam het ideaalbeeld van de houtkachel veranderde. De ontwikkelingen op het gebied van milieubelasting volgen elkaar ook razendsnel op. Houtkachels moeten steeds schoner, efficiënter en verantwoorder worden. Contura kan als vooraanstaande houtkachelproducent hier natuurlijk niet bij achterblijven.

Contura 556, een waardige opvolger van de Contura 850 serie.

8 Jaar intensief klantencontact heeft Contura een schat aan informatie opgeleverd. Contura gaat mee met zijn tijd en heeft al deze informatie verwerkt in een geheel nieuwe serie tophoutkachels. Vol trots presenteert Contura dan ook de waardige opvolger van de Contura 850 serie: De Contura 556!

Contura 556

Wanneer en een nieuwe houtkachel wordt uitgebracht in de Zweedse Contura fabriek, dan staat de haardenwereld daar eventjes bij stil. Toen houtkachel Contura 556 style werd uitgebracht verspreidde dit nieuws zich dan ook als een lopend vuurtje. Het was de Zweedse kachelkunstenaars weer gelukt! Met de Contura 556 verlegden ze de standaard voor moderne houtkachels. Houtkachel Contura 556 style laat zien dat houtkachels verantwoord kunnen zijn en een zekere toekomst hebben. Graag stellen we u wat nader voor aan de houthaard waar iedereen het nu over heeft. Laten we wat dieper ingaan op de Contura 556. De houtkachel die laat zien dat Contura nog steeds eenzaam aan de top staat.

Bewonder de verbeterde Contura 850, laat u verrassen door de nieuwe tophaard van Contura.

De Contura 556 is klaar om de markt te veroveren. Alle eigenschappen die van de Contura 850 een wereldsucces hebben gemaakt zijn meegenomen in de revolutionaire Contura 556 serie. En daar is het niet bijgebleven natuurlijk. De Contura 556 is de houtkachel van nu en van de nabije toekomst. Door het grote succes van de Contura 850 twijfelen we niet aan de nieuwe Contura 556 serie! Wilt u weten waarom wij zo enthousiast zijn? Twijfel dan niet en neem contact met ons op! Wij heten u van harte welkom in onze showroom om nader kennis te komen maken met deze Zweedse tophaard. Voor eerlijk advies en sterk concurrerende prijzen hoeft u niet verder te zoeken. U kunt een afspraak maken met 1 van onze ervaren adviseurs, maar ook gewoon even binnen komen lopen om een beetje inspiratie op te doen. Door inkoopvoordeel en korte lijnen bent u bij ons aan het juiste adres voor de Contura 556. Heeft u nog vragen? Neem gerust vrijblijvend telefonisch of per mail contact met ons op. Wij staan voor u klaar! Graag tot ziens!

Energielabel A+ Level
Haard soort Hout
Brandstof Hout
Model Vrijstaand
Merk Contura
Systeem Open
Vermogen 4 kW
Aansluiting Bovenaansluiting
Afvoerdiameter 150mm
Kleur Grijs, Zwart
Hoogte cm 91,5
Breedte cm 46
Diepte cm 36
×

Stel een vraag

Stel uw vraag over dit product.

* Vereiste velden

Uw persoonlijke gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Zie ook onze Privacy & disclaimer

×

Flamboyant Haarden Ontvang aanbiedingsprijs

We nemen zo snel mogelijk telefonisch danwel via de mail contact met je op voor een vrijblijvende aanbieding.

* Vereiste velden

Uw persoonlijke gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld. Zie ook onze Privacy & disclaimer