CV Houtkachel

Haardenbezitters kennen allemaal de volgende situatie; U zit s’avonds gezellig in uw woonkamer te genieten van het fascinerend vlammenspel in uw haard en voelt de weldadige warmte stralen. De temperatuur in uw kamer loopt op, waardoor uw centrale verwarming en uw vloerverwarming afslaan. Na een gezellig avondje voor uw haard wacht u een koude verrassing wanneer u uw gang of uw slaapkamer opzoekt. De warmte van uw haard heeft uw woonkamer behaaglijk gemaakt, maar helaas ten koste van de warmte in de rest van uw woning. Dit moet toch anders kunnen? Gelukkig kan dit anders! Wanneer u een houtkachel met cv aansluiting installeert geniet u door het gehele huis van de weldadige temperatuur van uw eigen houtkachel met cv. U zult verrast zijn door de vele mogelijkheden die een cv haard u te bieden heeft!

CV Houtkachel

De meeste mensen denken bij een houthaard aan een traditionele houtkachel die voor warmte en gezelligheid zorgt in het vertrek waar hij geïnstalleerd is. Maar wist u dat een moderne houtkachel nog veel meer mogelijkheden biedt? De laatste jaren zijn CV kachels enorm in opmars, elk jaar worden er meer verkocht en dat is natuurlijk niet zonder reden. Elk jaar wordt de roep om zuiniger met energie om te gaan groter. “Groen” denken is de nieuwe manier van verantwoord denken. Door optimaal gebruik te maken van moderne technieken kunnen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen zo laag mogelijk maken. Natuurlijk zal uw houthaard brandhout blijven vragen, maar wist u bijvoorbeeld dat de warmte van uw houtkachel ook gebruikt kan worden om uw douche en badwater op te warmen? Zo zorgt een houtkachel met cv dus niet alleen voor een gezellig knisperend haardvuur, maar warmt hij direct het water op in uw boiler en cv. Een houtkachel met cv aansluiting geeft u de kans om meerdere keren te profiteren van eenmaal opgewekte warmte. Zo bent u niet alleen erg milieubewust bezig, maar ook vriendelijker voor uw eigen portemonnee!

Houtkachel op cv

houtkachel-op-cv

Het mooie van een CV houtkachel is dat het eigenlijk een houtkachel is met veel extra’s. Uw houtkachel beleving blijft helemaal hetzelfde. U ziet geen verschil in het vlambeeld van uw haard of u nu voor een standaard houtkachel kiest of voor een houtkachel met cv aansluiting. Het grote verschil met een cv kachel merkt u vooral op het moment dat u niet meer in de vlammen tuurt. Uw cv houtkachel gebruikt zijn warmte namelijk ook om de boiler en uw cv te verwarmen. Deze warmte gaat dus niet meer onnodig verloren maar wordt opgeslagen voor later gebruik.

Houtkachel met cv

houtkachel-cv Een houtkachel met cv aansluiting heeft zoveel meer te bieden dan een traditionele open haard. Een cv haard is voorzien van een watermantel, een mantel rondom het rookgasafvoerkanaal die gevuld is met water. Eenmaal brandend geeft een houtkachel op cv een groot deel van de opgewekte warmte direct door aan het water. Eenmaal opgewarmd zorgt een warmtepomp voor de verplaatsing van dit warme water naar een buffervat, een opslagtank voor het warme water. Met het warme water in dit buffervat kunt u nu uw cv van warm water voorzien, maar ook fijn douchen of ontspannen in bad gaan. Met een CV haard is het allemaal mogelijk en haalt u het maximale uit elk blok brandhout!

Houtkachel op cv met buffervat.

CV-haard-inbouw

De tweede optie is uw cv houtkachel aansluiten op een buffervat. In dit geval verwarmd uw haard het water in een buffervat, een wat grotere wateropslag die door zijn volume goed op temperatuur blijft. Het water in dit buffervat wordt daarna aangesloten op uw cv ketel waardoor deze veel minder energie vraagt. Het verwarmde water in dit buffervat is perfect voor het douchen en kan daarnaast natuurlijk worden gebruikt voor uw centrale verwarming. Eenmaal afgekoeld in uw CV wordt het water weer langs uw cv houtkachel geleidt waardoor het verwarmingsproces zich kan herhalen.

Geen gas? Geen probleem voor een cv haard!

openhaard-CV-H2O

Heeft u geen gasaansluiting in uw woning, en dus geen cv ketel? Geen probleem, ook dan kunt u profiteren van de voordelen die een cv houtkachel te bieden heeft. Een elektrische aangedreven warmtepomp op het buffervat kan de rol van uw cv ketel overnemen. Zonnepanelen kunnen deze warmtepomp aandrijven zodat uw energieverbruik verantwoord laag blijft. De energie die vrijkomt bij elk blok hout dat u verbrandt wordt opgeslagen als warm water in het buffervat. Lang nadat de laatste vlam gedoofd is zorgt uw cv houtkachel nog steeds voor een warm huis en een warme douche. Wilt u meer weten over alle mogelijkheden die houtkachel met cv aansluiting bieden kan? Vraag onze ervaren adviseurs voor meer informatie.

CV haarden van Dru.

Dru is een oer-Hollands bedrijf met een historie die ruim 260 jaar geleden begonnen is. Als 1 van de belangrijkste spelers in de markt heeft Dru zijn naam al lang en breed gevestigd in de haardenwereld. Ondanks de lange historie is Dru altijd innovatief gebleven, altijd hielden ze de consumentenwens nauwlettend in het oog en volgden ze de laatste ontwikkelingen qua milieuwetgeving. Dru beseft de vraag naar duurzaamheid en besparing, en heeft veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van cv houtkachels. Onder de vlag van twee dochterondernemingen, Spartherm en Dik Geurts, brengt Dru een serie innovatieve houtkachels met cv optie aan. Meer dan 20 verschillende modellen cv haarden zorgen ervoor dat er voor elke situatie wel een duurzame oplossing te vinden is.

Houtkachel CV; Spartherm & Dik Geurts

cv-kachel-vrijstaand

Dru haarden besloot om de gezellige warmte van het houtvuur niet verloren te laten gaan en zocht een aansluiting met de efficiënte verwarming die in de rest van de woning gewenst is. Onder de naam Green Design brengt Dru twee series CV houtkachels uit. De grootste serie wordt uitgebracht onder de vlag van het dochterbedrijf Spartherm. Spartherm is al lange tijd marktleider op het gebied van houtkachels. Bekend is de Duitse degelijkheid die u weervindt in elk detail van dit hoogwaardige topproduct. Onder het Nederlandse dochterbedrijf Dik Geurts zijn ook twee hoogwaardige CV houthaarden gemaakt. Dik Geurts kon niet ontbreken in de cv houtkachel range. Al vele jaren hebben ze een vooraanstaande rol wanneer we het over verantwoorde houtkachels hebben. Kwalitatief erg goede cv houtkachels die bekend om het bijna ongeloofwaardig hoge rendement. Perfect passend in de CV haarden range dus.

Waarom “houtkachel cv” zo’n populaire zoekterm is geworden.

De populariteit van de cv houtkachel is groeiende, en zal blijven groeien. De vraag naar duurzame oplossingen wordt groter en een houtkachel op cv aansluiting past perfect binnen deze bewustwording.Voor de duidelijkheid zetten we nog even de voordelen van een cv houtkachel voor u op een rijtje:

  • Hoog rendement en kostenbesparend
  • Comfortabel, sfeervol en realistisch vuur
  • Duurzaam en veilig
  • Mooiere vlammen met veel minder plaatselijke stralingswarmte.
  • Erg geschikt voor goed geïsoleerde woningen
  • Te combineren met zonnepanelen en warmtepompen

Ruime keuze cv houtkachels

Hout-kachel-H20-CV

Wanneer u op zoekt bent naar de betere inbouw kachel met cv optie bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn al jarenlang Spartherm dealer en helpen u graag op weg door het geweldige assortiment. U vindt bij ons het volledige programma Spartherm cv houtkachels om in te bouwen.

Wanneer u een gebruiksvriendelijke houtkachel op cv zoekt die weinig onderhoud vraagt en die garant staat voor jarenlang zorgeloos stookplezier dan stellen we u graag wat nader voor aan ons assortiment. Wanneer u verder nog vragen heeft of wanneer u een cv houtkachel eens in het echt wilt zien branden bent u bij ons aan het juiste adres. Wij helpen u graag telefonisch of in onze luxe showroom!

Offerte aanvragen