Elektrische haard

Altijd al gedroomd van een haard of kachel, maar heeft uw huis of appartement geen schoorsteen of rookgasafvoerkanaal? Elektrische haarden zijn een prima alternatief! Wanneer u op zoekt bent naar gezellige sfeerbrenger die gemakkelijk in uw interieur kan worden geplaatst dan is een elektrische haard een prima keuze. Moderne elektrische haarden geven een bijzonder realistisch vlammenspel en doen daarbij nog nauwelijks onder voor meer traditionele gas- en houthaarden. Sommige modellen hebben zelfs een warmte element waardoor uw sfeerhaard zelfs een weldadige warmte kan uitstralen! 

Met trots presenteren wij onze nieuwste haard in ons assortiment: de Flamelusion elektrische haard. Deze haard wordt ook wel de meest realistische elektrische haard van dit moment genoemd. Meer weten? Lees hier verder snel verder en laat u verrassen door de Flamelusion elektrische haard.

Elektrische haard

Een stopcontact is alles wat een elektrische haard van u moet vragen. Meer heeft een elektrische haard niet nodig om u te betoveren met een eindeloos fascinerend schouwspel! Elektrische sfeerhaarden hebben de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Door nieuwe technologische ontwikkelingen is de electrische haard ondertussen helemaal volwassen. Door gebruik te maken van waterdamp en ingenieuze lichtprojecties geven moderne elektrische sfeerhaarden een bijzonder realistisch vlambeeld dat qua aanzicht en sfeerbeleving niet meer onderdoet voor traditionele haarden. Laat u niet meer belemmeren door technische vereisten of lastige bouwvoorschriften. Een elektrische haard plaatst u precies daar waar u hem het liefste ziet! 

Electrische sfeerhaard, zoveel meer dan alleen een elektrische kachel.

Elektrische-sfeerhaard-kopen Een elektrische haard biedt zoveel meer dan alleen een ultra-realistische vlambeleving, ze geven u mogelijkheden die geen enkel haardvuur bieden kan. Personaliseer het vlambeeld naar gelang uw stemming. Verrijk uw woonkamer met een uitbundig vlammenspel of kies voor een sfeervol achtergrondvuurtje, met een elektrische haard is het allemaal mogelijk!  Een elektrische haard is zoveel meer dan alleen een elektrische kachel. De meeste elektrische sfeerhaarden hebben een verwarmingsmodule die een weldadige warmte uitstraalt, maar warmte is natuurlijk slechts een deel van de haardbeleving. Electrische haarden van de laatste generatie werken op al uw zintuigen. Bij sommige elektrische kachels hoort u zelfs het levensechte geluid van een knisperend houtvuur!

Elektrische sfeerhaarden van nu VS elektrische haarden van weleer.

Veel mensen hebben een achterhaald beeld bij het woord elektrische haard. Decennia lang haalden haardenliefhebbers de neus op voor dit elektrische alternatief, maar tijden zijn veranderd. Moderne elektrische haarden zijn veiliger en gebruiksvriendelijker dan vroeger, maar dat is niet de grootste verandering! De grote verbeteringen zien we toch vooral in het levensechte vlambeeld. Was een elektrische open haard vroeger opvallend nep en onrealistisch, zo anders zijn de moderne varianten. Het vuur en de vlammen zijn tegenwoordig verbluffend realistisch en levensecht! Verschillende fabrikanten hebben verschillende technieken bedacht waardoor de elektrische haard volwassen is geworden. Geen wonder dus dat de markt voor elektrische vuur maar door lijkt te groeien! Wie had gedacht dat we ooit zouden praten over een elektrische open haard?

De electrische haard verovert de markt.

Elektrische-kachel

In de moderne maatschappij is verantwoord leven een breed gedragen instelling. Strengere milieuwetgeving heeft de toekomst van hout- en gashaarden minder zeker gemaakt dan voorheen. Een elektrische haard is anders. Er is geen uitstoot, er is geen vervuiling, er is geen brandstof nodig. Elektrische sfeerhaarden passen dus helemaal bij deze tijd waarin sfeerbeleving steeds belangrijker wordt. Een electrische haard is veilig en verantwoord. De warmteafgifte is instelbaar en het energieverbruik relatief laag. Ontdek nu wat een elektrische sfeerhaard voor uw woongenot kan betekenen. Of verrijk uw winkel of kantoorruimte met de gezelligheid van een echte sfeerbrenger!

Sfeerhaarden; boordevol innovatieve technieken.

Gerenommeerde namen uit de haardenwereld hebben zich gestort op de ontwikkeling van het elektrische vuur en dat is niet zonder resultaten gebleven. Vooral Faber, Dimplex, Dru en Element4 zijn merken die hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van realistisch ogende elektrische sfeerhaarden. Dimplex gebruikt bijvoorbeeld technieken zoals Opti-myst, Opti-flame en Opti-virtual. Dru zet in op zijn revolutionaire Virtuo techniek, en Element 4 verrast met zijn Ultra HD LED technologie. Stuk voor stuk technieken die de grens tussen echt vuur en imitatievuur langzaam doen vervagen. Graag vertellen wij u meer op deze technieken en wat ze voor uw woonsituatie kunnen betekenen. 

Wij verrassen u graag met de mogelijkheden van een elektrische haard. Bij Flamboyant Haarden kunt u niet alleen terecht voor een elektrische haard maar ook een complete opstelling behoort tot de mogelijkheden. Wat dacht u van een elektrische haard in een tv meubel of een tv wand met elektrische haard, of wilt u een luxe cinewall kopen? Informeer er naar bij onze ervaren adviseurs.

Elektrische sfeerhaarden met de Opti-myst techniek

Elektrische-haard

Dimplex is een gerenommeerde naam op het gebied van elektrische sfeerhaarden. Na jarenlang onderzoek is Dimplex er in geslaagd een enorm realistische vuurbeeld te creëren met behulp van waterdamp. Elektrische haarden met de Opti-myst technieken worden daarom wel eens waterdamphaarden genoemd. Het principe van deze techniek is vrij eenvoudig. Een waterreservoir dat uit het zicht is weggewerkt wordt gevuld met water en aangesloten op een transducer. Een transducer is een klein apparaatje dat trillingen afgeeft aan het water om te zorgen voor oppervlaktevergroting. Door dit vergrote oppervlak is er bij weinig warmteontwikkeling toch veel verdamping. Deze zorgvuldig gedoseerde waterdamp kringelt langzaam omhoog als echte rook. Samen met de levensechte houtset geven Opti-myst haarden zo een verbluffend realistische haardbeleving. Zo echt dat vele bezoekers van onze showroom bang zijn zich te branden aan de volkomen veilige ‘waterdamprook’ uit een Opti-myst elektrische haard! Hieronder in de video ziet u waarom die gedachte te begrijpen is:

Elektrische sfeerhaarden met de Optiflame techniek.

Nog een innovatie van Dimplex, het bijzondere vuurbeeld van de Optiflame techniek. Deze techniek werkt met behulp van een langzaam draaiende as met daarop zorgvuldig geplaatste spiegeltjes. Deze spiegeltjes weerkaatsen het licht onregelmatig en onnavolgbaar. Hierdoor wordt een levensecht vlammenspel gecreëerd dat nog eens versterkt wordt door het realistische vuurbed van imitatiehout.Bekende elektrische sfeerhaarden met deze Optiflame techniek zijn bijvoorbeeld de Dimplex Rana, de Dimplex Vega of de Dimplex Prism en Ignite serie. Stuk voor stuk sfeerhaarden die laten zien hoe realistisch elektrisch vuur tegenwoordig geworden is! Bekijk ook eens de Optiflame Revillusion serie. De elektrische haard met een haast onwerkelijk realistisch gloeibed!

Dimplex Opti-Virtual; Elektrische sfeerhaarden met levensechte vonken.

Elektrische-open-haard

Het vlammenspel van een elektrische haard met Opti-virtual is verbazingwekkend echt! Door geavanceerde projectietechnieken is een sfeerhaard met het Opti-virtual effect bijna niet van een echt vuur te onderscheiden. Door de gepatenteerde manier van projecteren lijken de vonken van het vuur af te springen. Samen met het geknisper dat door de geluidsmodule wordt veroorzaakt geven deze sfeerhaarden de volledige haardbeleving. De enorm realistische weergave zal u en uw gasten verbazen. Elektrische sfeerhaarden met de Opti-virtual techniek zijn echt iets bijzonders!

Element4; Elektrische haard van eigen bodem.

Element4 is een Nederlands bedrijf dat erg actief is op het gebied van elektrische sfeerverwarming. Sfeerhaarden van Element4 staan bekend om het fraaie design en het realistische vuurbeeld dat mogelijk wordt gemaakt door de Ultra HD LED technologie. Door deze geavanceerde projectietechniek zijn niet alleen de vlammen van deze electrische haard levensecht, ook het gloeibed is nauwelijks van echt te onderscheiden. Bijzonder aan een elektrische haard van Element4 is ook het glas. Doordat er alleen ontspiegeld glas wordt gebruikt zijn deze ruiten vrijwel onzichtbaar. Zo heeft u vrij zicht op het vlammenspel waardoor een Element4 sfeerhaard welhaast een elektrische open haard lijkt!

Virtuo, de electrische haard van DRU.

Elektrische-sfeerhaard

Al sinds 1754 maakt Dru gietijzer potten, pannen en later ook kachels. Ze zijn in begrijp in haardenland en hebben een ijzersterke reputatie opgebouwd. Ook Dru is de opmars van elektrisch vuur niet ontgaan. Na een lange onderzoeksperiode presenteert Dru vol trots zijn Virtuo serie. Elektrische haarden met een verbluffend realistische vuurbeeld en levensecht gloeibed. Door bijzondere 3D projectie wordt het vuurbeeld op de speciaal ontworpen houtset weergegeven. Maar een elektrische haard van Dru is meer dan een elektrische kachel. De Dru Virtuo imiteert een levendig houtvuur tot in detail, en heeft daarnaast allerlei verrassende lichtinstellingen die echt iets bijzonders van deze haard maken. Dru noemt het; “Het Nieuwe Vuur”. In onze showroom laten we graag zien waarom wij vinden dat ze gelijk hebben!

Bekijk onze ruime collectie elektrische haarden

In onze showroom vindt u een ruime selectie sfeerhaarden van Faber, Dimplex, Element4 en Dru. Wij hebben de meeste modellen werkend opgesteld zodat u zelf het elektrisch vuur van nu kunt ervaren.Breng geheel vrijblijvend een bezoek aan onze showroom. Onze ervaren adviseurs leiden u graag langs onze ruime collectie elektrische kachels. Samen vinden we vast de elektrische haard die helemaal aansluit bij uw wensen. Wanneer mogen wij u verwelkomen?

Telefonisch staan wij u natuurlijk ook graag te woord. Indien u vragen heeft kunt u ons bereiken op: 055-7820410

Offerte aanvragen