Dimplex elektrische haarden

Op het gebied van elektrische haarden is Dimplex dé marktleider. Zij ontwikkelen haarden die een levensecht vuurbeeld hebben en eenvoudig te installeren zijn. Binnen het Dimplex assortiment vind je verschillende uitvoeringen, van een vrijstaande haard tot een inbouwhaard. Maar de diversiteit is ook terug te vinden in de brander techniek. In totaal zijn er drie technieken die elk een uniek vuurbeeld laat zien. Bekijk hieronder het complete aanbod en laat je inspireren.

Verschillende brander technieken

Het vuurzicht bepaalt grotendeels de sfeer van een haard. Iedere brander techniek zorgt voor een uniek vuurbeeld. Dimplex heeft voor zijn elektrische haarden drie verschillende technieken ontwikkeld. Zo kun je verschillende vuurbeelden met elkaar vergelijken. En de beste kiezen die bij jouw toekomstplaatje past.

    • Dimplex Opti-Myst: de eerste techniek maakt gebruikt van een waterreservoir en Led-verlichting. In de haard zit een klein reservoir die je regelmatig bijvult met kraanwater. Het waterreservoir wordt opgewarmd, waardoor er waterdamp ontstaat. Dit geeft het vuurzicht een levendig rookeffect. Tegelijkertijd gaat de verlichting aan, zodat het rookeffect ook een gloei-effect krijgt. Hierdoor lijkt het net alsof de houtblokjes ‘echt’ branden.

 

    • Dimplex Opti-Virtual: bij deze techniek wordt er gebruikt gemaakt van de Pepper’s Ghost methode. Een illusietechiek die tegenwoordig nog veel te zien is bij spookhuizen. Denk aan de geestverschijningen achter het glas. En dit is ook van toepassing bij de Opti-Virtual methode. Het vuurbeeld lijkt sprekend op een houtvuurtje. Maar het is eigenlijk een LCD Led-projectie.

 

  • Dimplex Optiflame: de laatste brander methode werkt met een ingebouwde LED-verlichting. Deze verlichting zit onder de houtset (of kiezels). Hierdoor krijgt het vuur een sfeervol gloei-effect. Bij deze techniek zit er, bij sommige haarden, ook een verwarmingsfunctie bij. Zo heb je toch een bescheiden warmte bij het knusse vuurtje.

Offerte aanvragen