Dimplex Opti-Virtual

Een brander techniek die de illusie van een driedimensionaal vuurbeeld laat zien, dat is de Dimpex Opti-Virtual techniek. Deze methode is gebaseerd op Pepper’s Ghost, een techniek die bij het vertonen van geestverschijningen (in een spookhuis) wordt gebruikt. De vlammen lijken net echt, maar in werkelijkheid is het een LCD Led-projectie die je ziet. Om de illusie compleet te maken, hoor je het geknisper van de houtblokken en zie je de vonkjes wegspringen.

Dimplex Opti virtual of Faber Opti virtual?

Beiden zijn juist. Faber opti virtual is de oervorm, onder deze naam heeft het oer-Hollandse Faber de opti virtual techniek bij het grote publiek bekend gemaakt. Na de overname door het wereldwijd bekende Dimplex concern veranderde dit in Dimplex Opti Virtual, maar het concept blijft hetzelfde.Opti virtual staat voor een revolutionaire kijk op elektrisch vuur. Een opti virtual haard benaderd de klassieke haardbeleving op een manier die vroeger voor onmogelijk werd gehouden. Dimplex Opti Virtual geeft u een volwaardig alternatief voor klassieke brandstoffen met alle voordelen van nu.

Dimplex Opti Virtual

dimplex-opti-virtual Dimplex is al geruime tijd toonaangevend wanneer het om elektrisch vuur gaat. Naast de succesvolle Opti-Myst serie heeft de Opti Virtual techniek Dimplex definitief op de kaart gezet. Maar hoe werkt deze revolutionaire techniek nu eigenlijk? Dimplex Opti Virtual is een techniek die is gebaseerd is op Pepper’s Ghost, een projectietechniek die veel gebruikt wordt op het toneel als special effect. Een Opti Virtual haard creëert een driedimensionaal beeld onder een bepaalde hoek op een plaat of doek wordt geprojecteerd. Het geeft een erg ruimtelijk beeld dat snel kan wisselen. Hierdoor volgt een Opti Virtual haard de natuurlijke schakeringen die u normaal alleen bij een echt vuur verwacht. Het vuurbeeld dat door deze projectietechniek ontstaat is levensecht en doet niet onder voor een klassiek vuur. Maar Dimplex Opti Virtual is meer dan alleen een projectietechniek.

Opti Virtual haard; Het allermooiste vuur

opti-virtual-double-dimplex

Dimplex Opti Virtual projecteert geen vast vlampatroon in uw haard, het volgt de natuurlijk tred van een echt vuur, inclusief wegspringende vonken en plotse oplaaimomenten. Optioneel kunt u er daarnaast ook nog voor kiezen om de geluidsmodule in een opti virtual haard te gebruiken. De geluidsmodule maakt de haardbeleving nog intenser met het realistische geluid dat u normaal bij een houtvuur zou verwachten. Met Dimplex Opti virtual kiest u voor het best gelijkende vuurbeeld op dit moment. Bovendien is een opti virtual haard energiezuinig, heeft geen ongewenste warmteontwikkeling en is eenvoudig bedienbaar met de handige afstandsbediening.

Dimplex Opti Virtual; Zorgeloos genieten

Opti-virtual-elektrischehaard Een Opti Virtual haard is vrijwel onderhoudsvrij en vraagt geen waterreservoir. Het is een veilige en betrouwbare vuurillusie die heel geschikt is voor ruimtes waarin geen of weinig toezicht mogelijk is. Vanwege de geringe warmteontwikkeling lenen opti virtual haarden zich ook prima in combinatie met een haardmeubel of gepresenteerd in een muur of wand. De Dimplex opti virtual techniek is verkrijgbaar in modellen die geschikt zijn als inbouwhaard, maar ook in enkele vrijstaande modellen.

Momenteel voert Dimplex de volgende haarden met het Opti Virtual effect:

dimplex-sunningdale-opti-virtual

Bent u benieuwd geworden naar dit fraaie stukje techniek van eigen bodem? Neem dan gerust even contact met ons op voor een nadere kennismaking. In onze showroom kunt u geheel vrijblijvend het Dimplex Opti Virtual effect met eigen ogen aanschouwen. Onze adviseurs vertellen u graag meer over deze bijzondere techniek waar we ongetwijfeld nog meer van gaan horen. Mogen we u wat meer vertellen over deze verbluffende projectietechniek? De koffie staat klaar!

Offerte aanvragen