Elektrische inbouwhaard

Haarden zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten en uitvoeringen. Sommige haarden zijn vrijstaand of hangend, anderen weer ingebouwd in een ombouw, in een wand of in een haardmeubel. Haarden die worden ingebouwd in een nieuwe situatie noemen we inbouwhaarden. Vooral elektrische inbouwhaarden worden steeds populairder. Bij elektrisch vuur is er geen rookkanaal nodig en ook is er nauwelijks warmteontwikkeling. Het enige wat u nodig heeft om te kunnen genieten van een elektrische inbouw haard is een stopcontact!

Inbouw elektrische haard

Een elektrische inbouwhaard wordt ingebouwd in een nieuwe situatie. Inbouwhaarden worden gebruikt wanneer er toch een nieuwe schouw, haardombouw of haardmeubel moet worden gebouwd. Kenmerkend van elektrische inbouwhaarden is dat een groot deel van het werkende gedeelte uit het zicht wordt onttrokken. Zo is alles mooi weggewerkt en zijn er geen storende elementen meer die het zicht op het haardvuur belemmeren. Uw haard vormt zo echt een passend onderdeel van uw interieur omdat u zelf een grote inbreng heeft in de uiteindelijke uitstraling.

Elektrische inzethaard

Elektrische-kachel-inbouwHeeft u al een bestaand rookkanaal? Dan zou een inzethaard een goed alternatief zijn. Inzethaarden worden gebruikt voor bestaande situaties. Heeft er al een (open) haard in uw huis gezeten? Of is uw bestaande haard aan vervanging toe? In dat geval kunt u het beste kiezen voor een inzethaard. Inzethaarden worden als vervangende haard gebruikt. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en het is de meest populaire en betaalbare manier om uw haard nieuw leven in te blazen. Wilt u weten of een inzet haard de oplossing is voor uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze ervaren adviseurs. Misschien wordt het lege plekje in uw huis dan binnenkort wel het allergezelligste plekje thuis!

Waarom een elektrische inbouwhaard?

Elektrische-haard-inbouw

Elektrische haarden lenen zich goed voor beide toepassingen. Het voordeel bij een elektrische inbouwhaard is vooral de minieme warmteontwikkeling en het gebrek aan een rookgasafvoerkanaal. Omdat u hier dus geen rekening meer mee hoeft te houden is het inbouwen van een elektrische haard veel eenvoudiger dan bijvoorbeeld een gas- of houthaard. Vroeger zat er veel verschil in de uitstraling van een “echte” kachel en de elektrische variant, maar dat verschil is steeds kleiner geworden. Door moderne technieken is het mogelijk geworden om een vuurbeeld en een vlammenspel te creëren dat nauwelijks meer onderdoet voor een traditionele haard. Levensechte vlammen, knisperende geluiden, wegschietende vonken en een realistisch gloeibed maken van de moderne elektrische haard een serieus alternatief voor een houtkachel of gashaard.

Elektrische inbouwhaarden

Elektrische-haarden-inbouw

Elektrische inbouwhaarden zijn dus steeds realistischer geworden. De vlammen en het vuur zijn levensecht geworden en sommige modellen hebben zelfs een ontzettend realistische houtset en gloeibed. De haardbeleving bij elektrische inbouwhaarden is dus enorm verbeterd. Maar dat zijn niet de enige redenen waarom steeds meer mensen voor een elektrische inbouwhaard kiezen. Bij geen enkele andere haard heeft u namelijk zoveel controle, en dat allemaal met behulp van een afstandsbediening. Afhankelijk van het model is de verlichting instelbaar, er is keuze uit verschillende kleuren licht, het vlambeeld is instelbaar en de warmteafgifte is ook goed regelbaar. Dit laatste is een punt waar vaak niet aan gedacht wordt, terwijl een goede warmteregulering ervoor zorgt dat u veel vaker van uw haard kunt genieten. Vaak is verwarming niet nodig maar wilt u puur van het fascinerende schouwspel genieten. Met een elektrische haard houdt u volledige controle over de warmteontwikkeling en hoeft u dus de warmte niet voor lief te nemen op momenten dat dit niet nodig is.

Elektrische inbouwhaarden

Elektrische-inbouw-haard

De laatste jaren is er een enorme groei geweest in het aanbod elektrische inbouwhaarden. Was er vroeger slechts keus uit enkele modellen, tegenwoordig is er voor bijna elke situatie wel een passende elektrische inbouwhaard. De manier waarop een elektrische inbouwhaard het vuur imiteert kan per fabrikant verschillen. Sommige haarden werken met waterdamp, andere met lichtprojecties en weer andere projecteren het vlambeeld op een doek of houtset. Welke methode het mooiste is? Dat is heel lastig te zeggen want het blijft natuurlijk vooral een kwestie van smaak. Om een goed beeld te krijgen van de vele mogelijkheden nodigen wij u graag uit in onze showroom. In onze showroom staan de meeste modellen brandend opgesteld. Zo krijgt u een goed beeld van de sfeerhaard in de praktijk. Wij laten u graag zien wat er mogelijk is!

Nog even de voordelen van een elektrische inbouwhaard op een rijtje:

Inbouw-Elektrische-haard

  • Geen brandstof nodig, alleen een stopcontact is voldoende
  • Geen rookgasafvoer en luchttoevoer nodig.
  • Gemakkelijk in onderhoud, nauwelijks schoonmaakwerk
  • Weinig warmteontwikkeling, dus gemakkelijk in te bouwen.
  • 'Koud’ vuur, dus ongevaarlijk voor kinderen.
  • Naast traditioneel houtvuur, ook verrassende lichtprojecties beschikbaar

Wanneer u reeds een keuze heeft gemaakt dan helpen wij u graag verder met de realisatie van uw droomhaar. Ons ervaren team heeft een brede ervaring opgedaan met allerlei verschillende soorten elektrische haarden. Als 1 van de grotere haardenspeciaalzaken hebben wij inkoopvoordelen en eigen voorraad. Hierdoor zijn wij altijd voordelig en garanderen de beste prijs. Mogen wij u eens verwelkomen in onze luxe showroom? De koffie staat klaar!

Informatie aanvragen