Elektrische haard inbouw

De elektrische sfeerhaard inbouw is aan een onstuitbare opmars bezig! Elk jaar zien we meer modellen In trendy tv-programma’s en in glossy magazines, in hippe designerswoningen maar ook als vervangende haard in oude schoorsteenmantels. De inbouw elektrische haard is een haard zoals er nog nooit een haard eerder was. Omdat er geen sprake is van echte verbranding is er ook geen sprake van warmteontwikkeling. Voor het eerst in onze geschiedenis is er dus een haard die niet meer warm wordt. Bij een inbouw elektrische haard is warmte een keuze, en geen voldongen feit. Dit betekent dat u het gehele jaar door kunt genieten van de aanblik van haardvuur, zonder dat de temperatuur u te hoog oploopt! En wilt u toch die authentieke haardbeleving? Dan drukt u op een knop van de afstandsbediening! Eenmaal ingeschakeld straalt een onzichtbaar warmte-element een heerlijke warmte af. Veel modellen hebben zelfs een thermosstaatfunctie zodat u zelf een gewenste temperatuur kunt instellen!

Elektrische sfeerhaard inbouw

Een elektrische inbouw kachel is dus eigenlijk geen kachel meer, maar steeds meer verworden tot een sfeerverhogend designelement. Misschien denkt u dat elektrisch vuur nooit in de buurt zal komen van echt vuur met echte vlammen. En natuurlijk blijven er altijd wel wat verschil. Maar vergis u niet in het niveau dat inbouw elektrische haarden vandaag de dag bereikt hebben! De technieken zijn nu zo ver gevorderd dat elektrisch inbouw haardvuur nauwelijks meer onderdoet voor echt vuur! Driedimensionale houtsets, ingenieuze projectietechnieken en slimme gloeibed belichting zorgen voor een ultra-realistische vuurbeleving. Met behulp van koudwaterdampen is nu zelfs de rook levensecht nagebootst! Eindelijk lijkt de magie van het vuur gescheiden van zijn warmte! Wanneer u een elektrische haard inbouwen laat,  ervaart u de bijzondere haardsfeer het gehele jaar door.

Inbouw elektrische haarden zijn realistischer dan ooit

Open haard elektrisch inbouwGeen vuur betekent ook dat er geen rook is, en zonder vuur hoeft u zich ook niet meer druk te maken over zuurstoftoevoer. Dit betekent dat u een inbouw open haard elektrisch vrijwel overal in kunt bouwen zonder dat u rekening hoeft te houden met de brandveiligheid. Een inbouw elektrische haard heeft geen rookgasafvoerkanaal of luchttoevoer nodig Doordat een inbouw elektrische haard alleen maar een stopcontact nodig heeft kunt u hem eigenlijk overal plaatsen. Steeds vaker mogen we dan ook een elektrische sfeerhaard inbouwen in een fraai maatwerkmeubel of in een scheidingswand, in een bar of op een haardplateau. Omdat een sfeerhaard niet warm wordt hoeft u daar ook geen rekening mee te houden wat de omliggende materialen betreft. Een elektrische haard inbouw kunt u hierdoor naadloos laten overlopen in de rest van uw interieur, zonder dat u gebruikt hoeft te maken van storende brandwerende materialen. U kunt een elektrische sfeerhaard inbouwen op de meest uiteenlopende manieren. Uw eigen creativiteit bepaalt hoe uw haard een onderdeel van uw interieur gaat worden!

Waarom een elektrische haard inbouw?

open haard elektrisch inbouwEen elektrische sfeerhaard inbouw leent zich goed voor beide toepassingen. Het voordeel bij een elektrische inbouwhaard is vooral de minieme warmteontwikkeling en het gebrek aan een rookgasafvoerkanaal. Omdat u hier dus geen rekening meer mee hoeft te houden is het inbouwen van een elektrische haard veel eenvoudiger dan bijvoorbeeld een gas- of houthaard. Vroeger zat er veel verschil in de uitstraling van een “echte” kachel en de elektrische haard inbouw, maar dat verschil is steeds kleiner geworden. Door moderne technieken is het mogelijk geworden om een vuurbeeld en een vlammenspel te creëren dat nauwelijks meer onderdoet voor een traditionele haard. Levensechte vlammen, knisperende geluiden, wegschietende vonken en een realistisch gloeibed maken van de moderne elektrische haard inbouw een serieus alternatief voor een houtkachel of gashaard.

Kies voor een openhaard inbouw elektrisch

Elektrische haard inbouwSteeds vaker wordt ons gevraagd of we ook een elektrische open haard inbouwen. Nu we steeds meer weten over de nadelige effecten van open houtverbranding zien we dat de open haard in veel huiskamers het veld moet ruimen. Een open haard elektrisch inbouwen is dan de perfectie remedie tegen die lege kale plek die vroeger juist altijd zo gezellig was.

Wanneer u het gezellige haardgevoel wilt behouden, maar toch met de tijd mee wilt gaan is de elektrische haard een uitkomst! Nu houtverbranding steeds vaker in een kwaad daglicht komt te staan zien we dat steeds mensen overgaan op een openhaard inbouw elektrisch. Wanneer u nog een echte open haard bezit met open verbranding, dan is een elektrische open haard inbouwen een absolute aanrader. U hoeft niet alleen nooit meer hout te halen, ook blijft de lucht in uw woonkamer aanzienlijk schoner! U stoot bovendien geen onnodige CO2 gassen uit waardoor deze onze atmosfeer bespaart blijven. Een elektrische haard inbouwen is dus goed voor uw eigen gezondheid maar ook voor het milieu en de wereld om ons heen! Geen wonder dus dat veel mensen kiezen voor een inbouw elektrische haard!

Openhaard inbouw elektrisch

Elektrische sfeerhaard inbouwEen elektrische haard inbouw wordt ingebouwd in een nieuwe situatie. Inbouwhaarden worden gebruikt wanneer er toch een nieuwe schouw, haardombouw of haardmeubel moet worden gebouwd. Kenmerkend van elektrische sfeerhaard inbouw is dat een groot deel van het werkende gedeelte uit het zicht wordt onttrokken. Zo is alles mooi weggewerkt en zijn er geen storende elementen meer die het zicht op het haardvuur belemmeren. Uw elektrische haard inbouw vormt zo echt een passend onderdeel van uw interieur omdat u zelf een grote inbreng heeft in de uiteindelijke uitstraling. Naast het combineren met meubels is de elektrische sfeerhaard inbouw ook populair als vervangende haard voor een oude open haard of kachel. Zo gaat u met u tijd mee en bent duurzaam en verantwoord bezig, zonder dat u concessies hoeft te doen met betrekking tot die gezellige sfeer die zo typisch bij een openhaard inbouw elektrisch lijkt te horen.

Waarom een elektrische haard inbouw?

Elektrische haarden lenen zich goed voor beide toepassingen. Het voordeel bij een inbouw elektrische haard is vooral de minieme warmteontwikkeling en het gebrek aan een rookgasafvoerkanaal. Omdat u hier dus geen rekening meer mee hoeft te houden is het inbouwen van een elektrische haard veel eenvoudiger dan bijvoorbeeld een gas- of houthaard. Vroeger zat er veel verschil in de uitstraling van een “echte” kachel en de elektrische haard inbouw, maar dat verschil is steeds kleiner geworden. Door moderne technieken is het mogelijk geworden om een vuurbeeld en een vlammenspel te creëren dat nauwelijks meer onderdoet voor een traditionele haard. Levensechte vlammen, knisperende geluiden, wegschietende vonken en een realistisch gloeibed maken van de moderne elektrische haard inbouw een serieus alternatief voor een houtkachel of gashaard.

Elektrische haard inbouwInbouw elektrische haard haarden zijn beter dan ooit

De laatste jaren is er een enorme groei geweest in het aanbod elektrische inbouw kachels. Was er vroeger slechts keus uit enkele modellen, tegenwoordig is er voor bijna elke situatie wel een passende elektrische sfeerhaard inbouw te vinden. De manier waarop een Inbouw open haard elektrische het vuur imiteert kan per fabrikant verschillen. Sommige haarden werken met waterdamp, andere met lichtprojecties en weer andere projecteren het vlambeeld op een doek of houtset. Welke methode het mooiste is? Dat is heel lastig te zeggen want het blijft natuurlijk vooral een kwestie van smaak. Om een goed beeld te krijgen van de vele mogelijkheden nodigen wij u graag uit in onze showroom. In onze showroom staan de meeste modellen brandend opgesteld. Zo krijgt u een goed beeld van de sfeerhaard in de praktijk. Wij laten u graag zien wat er mogelijk is!

Nog even de voordelen van een elektrische haard inbouw op een rijtje:

Inbouw elektrische haard

  • Geen brandstof nodig, alleen een stopcontact is voldoende
  • Geen rookgasafvoer en luchttoevoer nodig.
  • Gemakkelijk in onderhoud, nauwelijks schoonmaakwerk
  • Weinig warmteontwikkeling, dus gemakkelijk in te bouwen.
  • 'Koud’ vuur, dus ongevaarlijk voor kinderen.
  • Naast traditioneel houtvuur, ook verrassende lichtprojecties beschikbaar

Inbouw elektrische haard kopen?

Bent u benieuwd geworden naar de magie van elektrische vuur? Neem dan gerust geheel vrijblijvend even contact op! Bij ons vindt u alle gerenommeerde A-merken tegen sterk concurrerende prijzen! Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij uw aangewezen partner wanneer het over inbouw elektrische haarden gaat! Neem gerust contact op met onze deskundige adviseurs voor eerlijk en persoonlijk advies. Wij werken al vele jaren samen met enkele ervaren meubelmakers. Wilt u een uniek haardmeubel met de allermooiste elektrische sfeerhaard inbouw? Leg uw ideeën aan ons voor en wij kijken graag wat wij voor u kunnen betekenen! Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze luxe showroom. Kom gewoon even langs voor inspiratie, of maak even voortijdig een afspraak wanneer u gegarandeerd wilt zijn van ons aandacht. Graag tot ziens! De koffie staat klaar!

Offerte aanvragen