Elektrische haard warmte

Geeft een elektrische haard warmte? Is een vraag die ons steeds vaker gesteld wordt. De elektrische haard is populairder dan ooit en is nu een serieus alternatief geworden voor de traditionele haardsoorten. De houtkachel en de gashaard zijn de laatste jaren niet altijd positief in het nieuws geweest en in onze goed geïsoleerde huizen is onze warmtebehoefte afgenomen. Maar bij velen blijft de behoefte aan het typische ‘haardgevoel’ bestaan. Er kunnen vele redenen zijn waarom een houtkachel of gashaard in uw situatie niet ideaal is. Voor al die haardliefhebbers is er gelukkig nu een alternatief. De elektrische haard met verwarming heeft nu een niveau bereikt dat lang onmogelijk leek. De elektrische haard met warmte element werkt op al uw zintuigen en geeft een ultra-realistische houtvuursimulatie. U ziet de gedetailleerde houtblokken gloeien, u hoort het geknisper van verkolend hout en ziet hoe de vlammen onvoorspelbaar dansen. De elektrische haard met verwarming maakt dat authentieke haardgevoel van vroeger weer bereikbaar voor iedereen!

Elektrische haard met verwarming

Doordat de traditionele gas- en houtkachels aan steeds strengere eisen moeten voldoen, zien we dat steeds meer liefhebbers kiezen voor een elektrische haard met verwarming. Het grote voordeel wanneer u besluit tot het aanschaffen van een elektrische haard met warmte element is de volledige controle die u krijgt over de warmteafgifte. Bij de traditionele kachel is de warmte een onlosmakelijk onderdeel van de haardbeleving. Op het moment dat u een haard aansteekt krijgt u de warmte erbij, of die warmte nu gewenst is of niet. Wanneer u kiest voor een elektrische sfeerhaard met warmte element, heeft u de keuze of u dit element gebruikt of niet. Elektrische haarden die warmte geven, hoeven dit dus niet! Dit maakt ze bijzonder geschikt voor moderne goed geïsoleerde woningen waar de warmtebehoefte laag licht. Omdat elektrische haard warmte geheel regelbaar is geniet u van een elektrische sfeerhaard met verwarming niet alleen in de koude maanden, maar het gehele jaar door!

Elektrische haard warmte ervaring

Een elektrische haard met verwarming is geschikt als sfeerverwarming, niet als hoofdverwarming. Een elektrische haard met warmte element heeft niet voldoende vermogen om een grote ruimte te verwarmen. Hij geeft een beperkte, maar meer gerichte warmte ervaring. De elektrische haard warmte ervaring lijkt op die van een conventionele haard. Mits u vlakbij de haard zit. Op grotere afstand is de elektrische haard warmte duidelijk anders. Elektrische haard warmte is bedoelt als onderdeel van de totale haardbeleving, niet als primaire verwarmingsbron. Omdat de nadruk op beleving en sfeer ligt, spreken we ook wel over een elektrische sfeerhaard met warmte optie. Een elektrisch haard die warmte geeft doet dit met behulp van een verwarmingselement. Dit element verzorgt onzichtbaar de elektrische haard verwarming De meeste haarden hebben een vermogen dat ligt tussen de 500 en 2000 Watt, meestal in twee standen instelbaar. Vrijwel alle modellen zijn bedienbaar met een afstandsbediening of met een app waardoor het instellen nog gemakkelijker wordt. Veel modellen beschikken bovendien over een thermostaatfunctie. Hierdoor kunt u eenvoudig de gewenste temperatuur bepalen.

Elektrische open haard die warmte geeft

De warmte die door een traditionele haard of kachel wordt opgewekt laat zich nooit helemaal temperen. Bij een goede verbranding komt nu eenmaal onvermijdelijk warmte vrij die de temperatuur in uw huiskamer omhoog stuwt. In onze moderne huizen is die extra warmte alleen lang niet altijd gewenst! Een elektrische haard met warmte element kan in die gevallen een uitkomst zijn. Met een simpele druk op een knop van de afstandsbediening geeft uw elektrische haard warmte op momenten dat uw daar behoefte aan heeft. Op gezellige avonden met vrienden of met familie, of met bijzondere avonden met uw partner. Wanneer u behoefte heeft aan de volledige haardbeleving kunt u kiezen voor de weldadige warmte. De elektrische open haard warmte zorgt direct voor een gevoel van sfeer, gezelligheid en intimiteit.

Elektrische sfeerhaard met verwarming inbouwen

Een elektrische haard met verwarming biedt enorme inbouw mogelijkheden. Doordat elektrische haard warmte heel gericht is en heel regelbaar, zijn er maar weinig restricties waar u zich aan dient te houden. Een sfeerkachel met warmte element is ideaal wanneer u uw haard zo wilt gaan inbouwen dat hij echt een onderdeel van uw interieur wordt. De geringe warmteontwikkeling maakt inbouwen mogelijk in situaties die met een gashaard of houtkachel onmogelijk zouden zijn. U kunt een elektrische haard die warmte geeft inbouwen in een tv meubel, in een maatwerkkast, in een wand of, waar u maar wilt! De eisen die een elektrische haard met warmteafgifte stelt aan het omliggende materiaal zijn vrijwel nihil. U hoeft immers geen rekening te houden met de brandveiligheid omdat er geen echt vuur en geen echte vlammen zijn. Er is geen zuurstoftoevoer nodig en ook ontstaan er geen rookgassen. Omdat u hier geen rekening mee hoeft te houden is het inbouwen van een elektrische haard veel eenvoudiger is dan het inbouwen van een gas- of houtkachel. Een elektrische sfeerkachel met warmte optie heeft alleen maar een stopcontact nodig!

Elektrische haard met warmteafgifte

Misschien bent u nog wat sceptisch over het realisme van een elektrische haardsimulatie. Dat is heel begrijp, want het heeft lange tijd geduurd voordat de techniek de magie van vuur kon vangen in elektriciteit. Lang waren elektrisch haarden overduidelijk nep en tweedimensionaal. Maar het elektrische vuur vandaag de dag is bedrieglijk echt! We durven er nog net onze handen in te steken! Een elektrische haard die warmte geeft, geeft daarnaast nog zoveel meer! Naast een elektrische warmte kachel is het een echte sfeerhaard. Met moderne technieken en software het nu mogelijk om een vuurbeeld te creëren dat nauwelijks meer onderdoet voor echt vuur. Levensechte vlammen, wegschietende vonken, knisperende geluiden en een realistisch gloeibed maken van een moderne elektrische sfeerhaard met verwarming een alternatief dat u gezien moet hebben!

Warmte elektrische haard

Wanneer u kiest voor elektrische haard warmte, dan kiest u voor gezellige warmte op een erg milieubewuste manier. In een elektrische haard die warmte geeft hoeft immers niets worden verbrandt. Er komt dus geen onnodige CO2 vrij en ook geen fijnstof. Goed voor de wereld om ons heen maar ook voor uw eigen gezondheid! Een elektrische open haard die warmte geeft vraagt nauwelijks onderhoud en vereist geen lastige installatie of verbouwing. Elektrisch vuur geeft u de mogelijkheid om het hele jaar te genieten van die heerlijke haardsfeer die zich maar zo moeilijk laat omschrijven. Of u nu groot of klein woont, in een nieuwbouwwoning of in een oude boerderij. Een elektrische sfeerkachel met warmte element is geschikt voor iedere situatie waar sfeer belangrijk is!

De voordelen van een elektrische haard met verwarming:

- Geen brandstof, alleen een stopcontact. - Geen afvoer van rookgas of toevoer van lucht nodig. - Nauwelijks onderhoud, eenvoudig schoon te houden - Geen ongewenste warmteontwikkeling, dus gemakkelijk te plaatsen - Geen verbranding, dus ongevaarlijk voor kinderen en veilig. - Naast de traditionele haardsimulatie, ook andere lichtprojecties beschikbaar - Milieuvriendelijk en duurzaam. Geen CO2 en fijnstof uitstoot

Elektrische haard met verwarming kopen?

Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van elektrisch vuur? Stel gerust geheel vrijblijvend uw vragen aan onze deskundige adviseurs. Bij ons vindt u elektrische haarden met verwarming van alle vooraanstaande A-merken. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan Faber, Dimplex, Element4 & Dru. Als erkend dealer treft u bij ons altijd het meest actuele aanbod tegen bijzonder scherpe prijzen. Wilt u uw sfeerhaard graag presenteren in een uniek haardmeubel? Onze meubelmakers denken graag met u mee! Wilt u beter kennismaken met het elektrische vuur? Kom u verwonderen in onze luxe showroom! Loop even binnen voor inspirerende ideeën, of maak vooraf even een afspraak wanneer u van onze aandacht verzekerd wilt zijn. Graag tot ziens!

Offerte aanvragen