Waterdamp haard

Een haard met waterdamp combineren lijkt niet direct de meest voor de hand liggende keuze. Water en vuur gaan nu eenmaal niet goed samen, zoals een spreekwoord ons al leerde. Maar wie had gedacht dat een elektrische haard waterdamp nodig zou hebben om de magie van het vuur te vangen? Rook simuleren op een veilige manier leek lange tijd onmogelijk, maar door de elektrische haard met waterdamp te combineren is dit toch echt gelukt! Waterdamp haarden gebruiken fijn vernevelde waterdamp om rook te simuleren. Door een ingenieuze manier van vernevelen en door slimme belichting ontstaat geeft een waterdamp haard levensechte rook die nauwelijks van echt is te onderscheiden. Eindelijk is er nu een generatie elektrische haarden die werken op al uw zintuigen! Klinkt koudwaterrook nog een beetje ongeloofwaardig? Laten we dan snel eens kijken naar de waterdamp open haard, een revolutionaire elektrische haard met waterdamp en legio nieuwe mogelijkheden!

Open haard waterdamp

Waterdamp bleek het missende element waar fabrikanten al lange tijd naar zochten. Rook imiteren op volkomen veilige manier was een doel dat voorheen nog geen elektrische haard bereikt heeft. Het vluchtige en onvoorspelbare gedrag van rook liet zich moeilijk vangen, maar dat het gelukt is wordt direct duidelijk wanneer u een waterdamp haard bekijkt! De waterdamp haard is in korte tijd enorm populair gewordend, iets wat direct is te zien aan het groeiende aanbod waterdamp haarden. De open haard op waterdamp is bezig aan een onstuitbare opmars, slechts geremd door zijn geringe bekendheid bij het grote publiek. Maar nu steeds meer traditionele haardliefhebbers op zoek gaan naar een alternatieve sfeerbrenger zal dit vast snel veranderen. Bovendien ontdekken ook steeds meer winkeliers de bijzondere mogelijkheden van de waterdamp open haard. En ook in het uitgaansleven en in de horeca komen we de haard op waterdamp steeds vaker tegen. Waterdamp haarden hebben iets magisch waardoor bezoekers en publiek direct worden gefascineerd! Een elektrische haard met waterdamp combineren bleek een gouden zet voor Faber en Dimplex. Eindelijk was er nu een realistische elektrische open haard met waterdamp! Het Nederlandse Faber heeft samen met het Schotse GlenDimplex ontdekt hoe rook perfect gesimuleerd kan worden tot in detail. Langzaam kringelt deze ‘rook’ uit discrete openingen die verstopt zijn onder een levensechte houtset. Op deze manier geeft een waterdamp haard een uniek driedimensionaal perspectief. Van alle kanten is de haard op waterdamp te bezichtigen en ook van alle kanten absoluut het bekijken waard! Het heeft even geduurd voordat er een serieus alternatief was voor de gashaard en houtkachel. Lange tijd was de techniek nog niet zover en was het resultaat niet realistisch genoeg. Maar wanneer u de vlammen rondom het hout van een waterdamp haard ziet schieten en ziet hoe de imitatierook langzaam omhoog kringelt zoals bij een echt houtvuur, dan zult u verbaast zijn!

Waterdamp haarden zijn schoon en duurzaam

Waterdamp haarden zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en uitvoeringen. Er zijn bijzondere vrijstaande modellen verkrijgbaar, maar ook de inbouw en inzethaarden zijn populair. Omdat er in waterdamp haarden geen echte verbranding plaats vindt, is er ook geen ongewenste warmteontwikkeling. Dit maakt de waterdamp haard geschikt voor de meest uiteenlopende inbouwsituaties. De haard op waterdamp is bovendien volkomen veilig en vervuilt niet. Integendeel. De koude waternevel die wordt geproduceerd draagt zelfs bij aan een gezonde luchtvochtigheid in uw woning! Met een elektrische haard op waterdamp haalt u een levensechte vuursimulatie in huis die zorgt voor instant sfeer en gezelligheid! Ervaar de magie van een gecontroleerd haardvuur met de laatste generatie waterdamphaarden. U zult verstelt staan hoe dicht de waterdamp haard de klassieke haard weet te benaderen!

Waterdamp open haard

Maar hoe verandert een open haard waterdamp in rook? De grootste spelers in de markt doen dit door middel van een waterreservoir en een transducer. Onder de houtset van een waterdamp haard zit het waterreservoir verscholen. In dit reservoir bevindt zicht de transducer, een geruisloos apparaatje dat het water in het waterreservoir aan het trillen brengt waardoor het oppervlak enorm vergroot wordt en de verdamping vergemakkelijkt. Het water in het reservoir van een waterdamp haard wordt een beetje verwarmt en de trillingen doen de rest. Vlak nadat de elektrische haard waterdamp in trilling heeft gebracht ziet u de eerste koudwaterrook al opstijgen vanuit de levensechte houtset. De twee toonaangevende merken op het gebied van de waterdamp haard zijn Faber en GlenDimplex. Twee bedrijven die gezamenlijk het haard waterdamp concept geperfectioneerd hebben. Faber brengt zijn waterdamp haarden op de markt als de Faber E-Matrix serie, GlenDimplex noemt dit de Opti-Myst techniek en gebruikt het in een aanzienlijk deel van de haarden in haar assortiment.

De magie van een open haard waterdamp

Met een waterdamp haard haalt u het typische haardgevoel in huis, zonder lastige beperkingen. Een elektrische waterdamp haard heeft immers geen echte verbranding. Hierdoor zijn er ook geen rookgassen die moeten worden afgevoerd en over de zuurstoftoevoer hoeft u zich ook niet meer druk te maken. Met een waterdamp haard bent u niet meer afhankelijk van een aansluiting op het gasnetwerk. Alles wat een waterdamp haard van u hoeft te vragen is een stopcontact! Waterdamphaarden behoeven nauwelijks onderhoud. Omdat er geen verbranding is zijn er ook geen reststoffen. U hoeft daarom uw elektrische waterdamp haard niet vaker te reinigen dan u zou doen bij uw televisie. Wel heeft een waterdamp haard natuurlijk water nodig om imitatierook te blijven fabriceren. Het reservoir van de meeste modellen is 2 a 3 liter, goed voor een etmaal de volledige haardbeleving. Veel modellen kunnen ook direct op de waterleiding worden aangesloten zodat handmatig bijvullen niet meer nodig is.

De elektrische open haard met waterdamp is duurzaam en gebruiksvriendelijk

Het verbruik van een waterdamp haard is bijzonder laag te noemen. Niet alleen qua water maar ook qua elektriciteitsgebruik is een waterdamp haard zuinig in verbruik. Wanneer u het verwarminselement uitgeschakeld laat is het stroomverbruik van een waterdamp haard vergelijkbaar met normale kamerverlichting. Wilt u uw nieuwe aanwinst inzetten als waterdamp kachel? Dan schakelt u het verwarmingselement in en voelt u direct hoe verwarmde lucht het haardgevoel helemaal af maakt. Wist u dat veel elektrische waterdamp haarden zelfs een geluidsmodule hebben? U ziet dan niet alleen de vlammen en de rook, maar hoort zelfs het typische geluid van langzaam verkolend brandhout! Een waterdamp haard maakt gebruik van al uw zintuigen!

Waterdamp haard kopen

Bent u benieuwd naar dit revolutionaire nieuwe fenomeen? Wilt u de waterdamp haard eens in het echt zien? Of heeft u misschien nog verdere vragen? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op met ons. Wij staan u graag ter woord en voorzien u graag van passend advies. Als jarenlang officieel dealer van Dimplex en Faber vindt u bij ons altijd een groot assortiment waterdamp haarden tegen sterk concurrerende prijzen. Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van een waterdamp haard? Of misschien heeft u al een beeld voor u van het perfect passende haardmeubel? Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij graag uw partner bij het realiseren van uw haarddromen. Neem gerust even contact op of bezoek onze luxe showroom. Wij laten u graag meer zien! Tot ziens?

Offerte aanvragen