Gashaard

Gashaarden zijn in Nederland erg populair, en dat is niet zonder reden. Gashaarden zijn prijsbewust,  veilig, schoon, gemakkelijk in gebruik en verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en modellen. Een gashaard binnen in huis is van oudsher vooral een functionele haard. Nog niet zo lang geleden waren veel mensen afhankelijk van een gashaard binnen het huis voor een behaaglijke temperatuur. Maar er zijn nu zoveel meer redenen om een gashaard te kopen. Gashaarden zijn niet meer puur functioneel, tegenwoordig kan het vuurbeeld in een gaskachel ontzettend mooi zijn! Fabrikanten hebben geluisterd naar de wens van de klant en zijn steeds meer aandacht gaan besteden aan het uiterlijk en het vlammenspel. Een moderne gesloten gashaard brengt u daarom zoveel meer dan alleen warmte. Ook wanneer u op zoek bent naar sfeer en gezelligheid is gas tegenwoordig een prima keuze. Natuurlijk wist u al dat veel mensen de gashaard binnen gebruiken, maar wist u dat ook steeds meer mensen een gashaard kopen voor in de tuin of voor op het terras? Heerlijk warm en bijzonder sfeerverhogend!

Gashaarden

Gasvuur is schoon vuur. Er is geen sprake van fijnstofuitstoot waardoor de milieubelasting laag ligt. Gashaarden hebben bovendien een lange levensduur, ze vragen niet veel onderhoud en leveren een relatief hoog rendement. Wist u dat moderne gesloten gashaard een rendement oplevert van ongeveer 75%? Qua vermogen zit het ook wel goed bij een gaskachel. Een beetje gaskachel heeft al een vermogen van 6 kW. Daar komt dus behoorlijk wat warmte vanaf! Een gashaard binnen uw woning kan dus prima als hoofdverwarming dienen.

Gesloten gashaard

Gashaard kopenOns land heeft een grote traditie op het gebied van gashaarden. Al vele decennia lang geniet een groot deel van haardminnend Nederland van het gemak en de veiligheid van een gashaard. Nederland is een gasland bij uitstek. Geen enkel land heeft zoveel gasaansluitingen per woning.Door de ontdekking van het gasveld in Slochteren zakte de prijs van gas opeen drastisch. Door de plotselinge gasontdekking zakte de gashaard prijs even later ook en de populariteit bleef stijgen. Elke huis kreeg al vroeg een aansluiting op het gasnet waardoor er in een gashaard binnen stond. Nederlandse bedrijven specialiseerden zich in deze nieuwe warmtebron en door ervaring en onderzoek werd Nederland expert op het gebied van gasverbranding. Gerenommeerde namen van weleer die nog steeds actief zijn bijvoorbeeld Dru en Faber. Twee ambachtelijke bedrijven met een bekendheid die tot ver over onze landsgrenzen rijkt.

Gashaard kopen. Open verbranding of een gesloten gashaard?

Wanneer u een gashaard binnen in uw woonkamer wilt gebruiken is de veilige afvoer van rookgassen natuurlijk essentieel. Een brandende gaskachel veroorzaakt waterdamp en koolzuurgas als restproduct, beide zijn stoffen die u liever naar buiten begeleidt. Een goede rookgasafvoer zorgt ervoor dat deze gassen netjes worden afgevoerd zonder dat ze invloed hebben op de luchtkwaliteit in uw woonvertrek. Om te weten waar uw rookgasafvoer aan moet voldoen is het belangrijk om te weten welk type gashaard het beste aansluit bij uw verwachtingen. U kunt namelijk kiezen uit een:

  • Open gashaard, met een open verbrandingssysteem
  • Gesloten gashaard, met een gesloten verbrandingssysteem

Hoe de gashaard prijs veranderde

Het vlambeeld van oudere gashaarden was niet fraai om naar te kijken. Dit was destijds ook geen aandachtspunt, de haard moest efficiënt en functioneel zijn, de werking was belangrijker dan het uiterlijk. De gashaard van nu is niet meer te vergelijken met de gaskachel van toen. Moderne gashaarden worden geleverd met levensechte houtset imitaties. De branders van gaskachels zijn nu zo doorontwikkeld en zo doordacht geplaatst dat een gasvuur nu erg lijkt op een traditioneel houtvuur. Fabrikanten hebben de vlamkleur en vlamintensiteit van een gasvlam zo weten aan te passen dat het nu echt op natuurlijk vuur lijkt. Gas kan u nu dus de volledige haardbeleving geven, inclusief de sfeer en de uitstraling die normaal vooral met houtkachels wordt geassocieerd. Fabrikanten hebben geluisterd naar de wens van de klant en zijn steeds meer aandacht gaan besteden aan het uiterlijk en het vlammenspel. Een moderne gesloten gashaard brengt u daarom zoveel meer dan alleen warmte. Ook wanneer u op zoek bent naar sfeer en gezelligheid is gas tegenwoordig een prima keuze. Natuurlijk wist u al dat veel mensen de gashaard binnen gebruiken, maar wist u dat ook steeds meer mensen een gashaard kopen voor in de tuin of voor op het terras? Heerlijk warm en bijzonder sfeerverhogend!

Gashaard binnen uw woning; Gebruiksvriendelijk en betrouwbaar

gashaard binnen Gashaarden zijn eenvoudig te bedienen en zijn dus erg gebruiksvriendelijk. Het aansteken van een gashaard gaat gemakkelijk met 1 druk op de knop van de afstandsbediening of met behulp van een speciale app op uw telefoon. Een gashaard heeft ook geen as, dus u hoeft de asla ook niet meer telkens te legen. Bovendien zit een gashaard nooit om brandstof verlegen. Eenmaal aangesloten heeft u zorgeloze sfeerverwarming onder uw handbereik. Nooit meer slepen met houtblokken dus, en nooit meer tot de ontdekking komen dat het brandhout op is op momenten dat u de deur niet meer uit wilt!

Gashaarden met een open verbrandingssysteem

Gaskachels met een open verbranding halen de zuurstof die voor die verbranding nodig is direct uit de kamer waar de haard staat. Dit principe lijkt erg op het traditionele beeld dat een open haard bij mensen oproept. Gashaarden met een open systeem staan dus direct in verbinding met de lucht in uw woonkamer. Om ervoor te zorgen dat er voldoende lucht beschikbaar is voor het vlammenspel staan de vlammen vaak in open verbinding met de woonruimte. Sommige gashaarden met een open verbrandingssysteem hebben een ruit, anderen zijn weer geheel geopend zodat er direct zicht op het vuur is. Dit directe contact met het vuur heeft zijn charme, de directe stralingswarmte is behaaglijk en het vuurzicht is absoluut sfeer verhogend.

Waarom een gashaard binnen uw woning meestal een gesloten gashaard is

Toch zijn er wel enkele aandachtspunten wanneer u besluit tot het kopen van een gashaard met een open verbrandingssysteem. De restgassen van uw gashaard moeten door de natuurlijke trek via het rookgasafvoerkanaal uw woning verlaten. Om deze stroming op gang te houden moet er voldoende lucht worden aangevoerd. In moderne goed geïsoleerde woningen is dit wel iets om rekening mee te houden. Open verbrandingssystemen hebben een bepaalde charme, en wanneer ze goed worden gebruikt zijn ze veilig in gebruik. Toch zien we hoe langzaam de markt verschuift richting de gesloten verbrandingssystemen. Graag gaan we dan ook wat dieper in op de gesloten gashaard.

Gashaarden met een gesloten verbrandingssysteem

gashaard gesloten

De goede isolatie van moderne woningen beperkt dus vaak de luchttoevoer die een open verbrandingssysteem nodig heeft. Het overgrote deel van ons klantenbestand besluit daarom een gesloten gashaard te kopen. Een gesloten gashaard binnen uw woning haalt de benodigde lucht niet uit de ruimte om de haard heen maar haalt deze van buiten. Het rookgasafvoerkanaal is bij een gesloten gashaard dubbelwandig. De kern van de buis voert de rookgassen af, terwijl de ruimte daaromheen voldoende luchttoevoer garandeert. Met een gesloten gashaard bent u heeft u dus altijd een goede doorstroming en daardoor ook een goede en veilige verbranding. De meeste haardliefhebbers die een gashaard kopen kiezen daarom voor een gesloten gashaard.

Gesloten gashaarden; Lagere prijs door hoger rendement

Bij een gesloten gashaard bevindt het vuur zich achter glas. Dit is veiliger natuurlijk, maar heeft ook andere grote voordelen. Doordat de vlam niet direct in verbinding staat met de lucht in de ruimte blijft de opgewekte warmte bij een gesloten gashaard beter in de haard. De haard zelf wordt dus warmer, waardoor de stralingswarmte wat afneemt, maar de convectiewarmte juist toeneemt.Deze convectiewarmte straalt langdurig en gelijkmatig van alle warme delen van uw haard. De ruimte zal hierdoor veel eerder de gewenste temperatuur bereiken dan alleen met stralingswarmte.Een andere reden voor het hogere rendement van een gesloten gashaard is de dubbelwandige buis met zowel warme gassen als koude lucht.  De koude lucht van buiten wordt door de warme gassen voorverwarmd waardoor er een betere verbranding mogelijk is en dus het rendement toeneemt.

Gashaard kopen? Laat u adviseren over het juiste vermogen

gashaard met ruit

Wanneer u de aankoop van een gashaard overweegt is het erg belangrijk dat u een haard aanschaft met het juiste vermogen. Elke haard heeft een nominale warmteopbrengst welke wordt uitgedrukt in kW oftewel in kilowatt. Hoe hoger het nominale vermogen van uw haard is, hoe hoger de temperatuurafgifte bij een normale ontbranding. Wanneer u te weinig vermogen heeft zal het niet behaaglijk warm worden in uw woning en ook zal het vlambeeld niet optimaal zijn. Kiest u echter teveel vermogen, dan zal de kamertemperatuur erg snel oplopen. Natuurlijk kunt u de haard dan op de laagste stand zetten, maar dan worden de vlammen kleiner en verliezen ze aan kleur. Het juiste vermogen kiezen is dus erg belangrijk. Hier zijn op internet stelregels voor te vinden, maar omdat het juiste vermogen afhankelijk is van factoren raden wij u aan om hierover contact op te nemen met onze ervaren adviseurs.

Factoren die het juiste vermogen bepalen voor uw gaskachel zijn bijvoorbeeld:

  • De aanwezigheid van centrale verwarming
  • De grootte van de ruimte die de haard dient te verwarmen
  • De mate van isolatie van de woning
  • Het tijdstip waarop de haard zal worden gebruikt
  • De verwachtingen. Dient de gashaard als hoofdverwarming of als sfeerverwarming?  

De beste gashaard prijs

gashaard prijs

Wanneer u een gashaard kopen wilt dan is naast het vermogen en de prijs ook het vlambeeld een belangrijke keuzefactor. Smaken verschillen en zo ook de beoordeling van het vlambeeld. Om een goed beeld te krijgen van het vlambeeld moet u de haard eigenlijk in het echt bekijken. Neem vrijblijvend contact met ons op om tot een weloverwogen besluit te komen. Wij hebben de bekendste namen op haardengebied, zowel in open- als bij gesloten gashaarden. Klinkende Namen zoals, Bellfires, Dru, Wanders, Faber en Element4. Door inkoopvoordeel en eigen voorraad vind u bij ons altijd de beste gashaard prijs. 

Bij ons vindt u niet alleen een ruime selectie gashaarden van gerenommeerde leveranciers maar kunt u ook terecht voor prachtige interieurconcepten. Zoekt u een haard voor in uw tv meubel of wilt u een cinewall haard kopen? Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Maak geheel vrijblijvend een afspraak of kom gewoon even langs.De koffie staat klaar!

Telefonisch staan wij u natuurlijk ook graag te woord. Indien u vragen heeft kunt u ons bereiken op: 055-7820410

Offerte aanvragen