Gashaard op aardgas

Sinds in de jaren vijftig de gasvoorraden werden ontdekt is de ontwikkeling van gastoestellen in Nederland enorm hard gegaan. Toen bekend werd dat er gas in eigen bodem zat duurde het niet lang of elk huis had zijn eigen aansluiting op het gasnetwerk. In geen enkel ander land ging deze ontwikkeling zo ontzettend snel als in ons land. We hadden het gas helemaal ontdekt en algauw was in vrijwel elk huis wel een kachel op aardgas te vinden. De gashaard op aardgas heeft destijds ons land in sneltreinvaart weten te veroveren. Doordat Nederland als eerste een wijdverbreid gasnetwerk kreeg werden we pioniers op het gebied van intensief gasverbruik. Gezond Hollands ondernemerschap maakte hier handig gebruik van en sprong direct in deze veelbelovende markt.

Kachel op aardgas

Grote namen als Dru en Faber zagen al snel het potentieel van de kachel op aardgas. De grote vraag maakte de drang naar innovaties alleen maar groter en groter. Het is daarom ook niet vreemd dat de gashaard op aardgas sterk verbeterd is door Nederlandse uitvindingen. De brede ervaringen destijds gaven Nederlandse fabrikanten een voorsprong die nog maar moeilijk bleek in te halen door de concurrentie. Nederland staat daarom bekend als het land van de aardgas haard, niet alleen in Europa maar zelfs ver daarbuiten! Aardgas heeft in onze huidige maatschappij een wrange nasmaak gekregen door de Groningse aardbevingen en door een verbeterd milieubesef, maar dat is niet altijd terecht. Een moderne gashaard op aardgas is niet meer te vergelijken met de kachel op aardgas van 40 jaar geleden. De tijd heeft niet stil gestaan en de gashaard is doorontwikkeld tot op een niveau wat vele jaren voor onmogelijk werd gehouden.

Gashaard aardgas

Aardgas is een fossiele brandstof waarin CO2 is opgeslagen. CO2 is een zogenaamd broeikasgas, oftewel een gassoort die ervoor zorgt dat de warmte in onze dampkring blijft hangen. CO2 is de belangrijkste veroorzaker van de opwarming van de aarde. Niet vreemd dus dat we tegenover overal de roep om CO2 reductie steeds luider horen. Maar toch is dit niet helemaal terecht! Een moderne gashaard op aardgas heeft een hoog rendement en is helemaal ontworpen met het doel om zoveel mogelijk warmte uit de toegevoerde hoeveelheid aardgas te halen. Door slimme technieken en materialen te gebruiken is het gashaardleveranciers gelukt om het rendement te laten stijgen tot over de 90%. Dit betekend dat ruim 90% van de opgewekte warmte ook daadwerkelijk wordt gebruikt om de kamer te verwarmen. Dit steeds hoger wordende rendement zorgt ervoor dat een moderne kachel op aardgas bijzonder zuinig is. Steeds minder aardgas is nodig om toch naar een sfeervol en efficiënt verwarmend haardvuur te kunnen kijken.

Gashaard-op-aardgas

Vroeger was de gashaard zuiver en alleen efficiënt. Het huis moest verwarmd worden, het eten moest worden warm gemaakt op de kachel en ook de thee en koffie moest bereidt worden met behulp van de eigen gashaard. De kachel op aardgas was echt een gebruiksvoorwerp van alle dag. Of er goed zicht was op het vlammenspel maakte destijds niet veel uit. De gashaard was er niet voor de sfeer maar voor de warmte en het licht, de rest werd minder belangrijk gevonden. De eerste generaties gashaarden gaven daarom ook geen vrij zicht op het vuur. Aan het vlambeeld werd geen aandacht besteedt en door de grote gasvoorraad werd nauwelijks op het verbruik gelet. Hoe anders staan de zaken er nu voor! De rol van de gashaard veranderde langzaam maar gestaag en drastisch!

Kachels aardgas

Laten we duidelijkheid scheppen. Een moderne gashaard op aardgas is geen zware milieubelasting. Alles wordt eraan gedaan om het rendement te verhogen, de gehele branche zet zich in voor de maximale warmte uit elke kuub aardgas. De resultaten van deze gezamenlijke inspanningen hebben de gashaard zuiniger en schoner gemaakt dan ooit tevoren. Gasvuur is in principe ook schoon vuur. Ja, er komt C02 vrij bij de verbranding van aardgas, maar verder heeft een gashaard op aardgas meestal weinig reststoffen over. Bij een moderne gashaard vindt je geen onverbrande resten die zich afzetten in dikke lagen roet op de kachelruit, de ruit blijft schoon zodat u de vlammen kunt blijven bewonderen. Ook na enkele jaren fanatiek en intensief gebruik!

De gashaard op aardgas van nu is niet meer de aardgas haard van weleer.

Gashaard-op-aardgas-gesloten

Vroeger was een kachel op aardgas er dus niet voor de sfeer. Efficiënte warmte ging het om, of de vlam nu blauw, geel of groen was, was vooral een onbelangrijke bijzaak. De traditionele egaal blauwe vlam die we kennen van de kachel op aardgas was enorm efficiënt, maar is helaas niet zo fraai om naar te kijken. Haardenliefhebbers houden van de natuurlijk vloeiende vlammen zoals we die bij een houtvuur zien. De langzaam likken de vlammen die onvoorspelbaar en wispelturig een houtblok verteren blijven ons boeien. Natuurlijk vuur heeft nu eenmaal een bepaalde charme, een bijzondere uitstraling die ons een gevoel van geborgenheid en comfort geeft. Gashaard leveranciers zaten er gelukkig boven en ontdekten tijdig hoe de smaak van de consument veranderde. Het vuur in een kachel op aardgas moest levendiger, authentieker en natuurlijker worden om haardenliefhebbers te overtuigen. Gashaardleveranciers stonden zo voor een behoorlijk uitdaging!

De gashaard op aardgas lijkt op hout!

Gelukkig zorgen grote belangen voor grote innovaties, en zo werd er technisch gezien steeds meer mogelijk. Was een gashaard op aardgas vroeger saai en optische onaantrekkelijk, hoe anders is dit nu! Door nieuwe technieken en materialen is er tegenwoordig enorm veel mogelijk. Zoveel zelfs dat het op een paar meter afstand soms niet meer te zien is of het om een gashaard gaat of om een traditioneel houtvuur. Door slimme technieken en branders geeft een aardgas haard nu ook levensechte vlammen. Natuurlijke fluctuaties in het vuurbeeld maken het verschil tussen een gashaard en een houtkachel steeds kleiner. Wist u dat er veel kachels aardgas zijn die zelfs een levensecht gloeibed hebben tegenwoordig?

Het gemak van een gashaard op aardgas

Gashaard-op-aardgas-kopen

Om optische redenen hoeft u dus niet meer te twijfelen over het aanschaffen van een gashaard aardgas. Laat u eens verrassen door een kachel op aardgas van de laatste generatie. U zult versteld staan door het fraaie vuurbeeld en door de bijzonder realistische houtsets. Met een gashaard van nu combineert u het vuurbeeld en de charme van een houtkachel met het gemak en de zuinigheid van een kachel op aardgas. Met 1 druk op de knop van de afstandsbediening of met behulp van een handige app krijgt u de volledige controle over uw gashaard. Alles kunt u dus regelen vanuit uw luie stoel zonder op te hoeven staan. Dit hoeft sowieso met een aardgas haard niet meer natuurlijk. In tegenstelling tot de traditionele houthaard hoeft een aardgas haard niet bijgevuld te worden. De brandstof is immers altijd al voorhanden, klaar om geactiveerd te worden met 1 druk op de knop.

De voordelen van een aardgas haard

De gashaard op aardgas is nu echt volwassen geworden. Dat zien we niet alleen aan het fraaie vuurbeeld en natuurlijk ogende uiterlijk, maar ook aan de veiligheid en het bedieningsgemak. Een gashaard aardgas verbrandt immers aardgas, en aardgas brandt erg schoon zonder reststoffen. Dit gebrek aan reststoffen maakt de aardgas haard veilig en eenvoudiger in gebruik. U hoeft immers geen brandstof meer aan te vullen of een gevulde asla meer te legen. Zonder moeite en zonder vervelende inspanningen begint het genieten bij een kachel op aardgas dus direct na het beroeren van de afstandsbediening. Geen gekloof meer, geen gesleep met brandhout en geen vervelende fijnstof in uw kamer die uw gezondheid nadelig kan beïnvloeden. Heel begrijpelijk dus dat er toch nog steeds erg veel wordt gekozen voor een gashaard op aardgas!

Toekomst van de aardgas haard.

Gashaard-op-aardgas-met-ruit

Hoewel niemand heel ver in de toekomst kan kijken weten we al wel dat de aardgas haard niet voor iedereen beschikbaar zal blijven. Nieuwbouw woningen worden al vrijwel allemaal afgeleverd zonder aansluiting op het gasnet. Als braafste jongetje van de klas lopen we in Nederland graag voorop wanneer het om Europese wetgeving gaat, ook in het geval van de aardgas haard blijkt dit waar te zijn. Hoewel het waar is dat de lange termijn toekomst van aardgas onzeker is, betekent dit niet dat de kachel op aardgas uit onze woningen zal verdwijnen. Het overgrote deel van de woningen in ons
land is natuurlijk nog wel voorzien van een aansluiting op het gasnetwerk. En wanneer deze leiding er eenmaal ligt dan staat niets de installatie van uw gashaard nog in de weg!

Kachels aardgas of kachels propaangas?

Bent u bang om de stap te zetten? Werkt uw droomhaard op gas maar bent u te onzeker over de toekomst om hierin een keus te durven maken? Heel logische gedachten, maar gelukkig maakt u zich zorgen om niets. Want zelfs wanneer de overheid uiteindelijk zou besloten tot het inkrimpen van de aardgasmogelijkheden in Nederland, dan nog is er altijd een goed alternatief wanneer u geen gebruik meer kunt maken van het gasnetwerk. Propaangas laat zich namelijk gemakkelijk vervoeren, is veilig en vrijwel onbeperkt verkrijgbaar. Door enkele flessen propaangas op te slaan in een opbergstation buiten uw huis bent u gegarandeerd van een constante brandstoftoevoer. Op een veilige en betrouwbare manier kan uw gashaard op propaangas u nog vele mooie en sfeervolle momenten opleveren. En dreigt de gasfles op te raken? Geen punt! Dan schakelt de haard automatisch over naar de volgende fles in uw voorraad! Dreigen alle flessen leeg te raken? Wist u dat u bij veel gasleveranciers een abonnement kunt afsluiten op propaangas? Zodra uw voorraad op dreigt te raken wordt in dat geval direct de leverancier ingelicht. Deze neemt dan contact met u op om een afspraak te plannen. Zo zit u dus nooit verlegen om gas en kunt u altijd rekenen op uw gashaard!

Gashaard op aardgas of propaan, wij helpen u er graag aan!

gashaard-aardgas-prijs

Met ruim 10 jaar ervaring in de wereld van de haarden en kachels mogen wij ons ondertussen tot de grotere spelers in de markt rekeningen. Door deze groei en door onze intensieve contacten met leveranciers en fabrikanten weet u zeker dat u bij ons altijd de nieuwste modellen vindt tegen de beste prijzen. U kunt bij ons terecht voor al uw haardgerelateerde vragen en haardambities. Wij denken graag met u mee en staan bekend om onze persoonlijke aanpak. Eventueel ontzorgen wij graag uw gehele haardproject, dus inclusief bezorging en betrouwbare installatie. Ons team installateurs werkt door het gehele land en draagt graag zijn steentje bij tijdens de realisatie van uw droomhaard! Wilt u meer weten? Neem dan gerust even vrijblijvend contact met ons op of bezoek ons in onze luxe showroom. Van inspiratie tot realisatie, wij staan voor u klaar! Graag tot ziens!

Offerte aanvragen