Gaskachel achteraansluiting

Gas is nog steeds een populaire brandstof voor de meeste haarden en kachels. Aardgas of propaangas is betrouwbaar en betaalbaar, en bijna altijd voorhanden. In tegenstelling tot een houtkachel kan een gashaard direct aan worden gezet. Er hoeft geen hout meer gehakt te worden en ook het telkens bijvullen hoort bij een gashaard tot het verleden. Bovendien weten gashaardfabrikanten het natuurlijke vlammenspel van een houtvuur steeds dichter te benaderen, hierdoor vallen er steeds meer drempels weg bij het kiezen voor een haard of kachel op gas. Maar zoals bij elke haard waarin brandstof verbrand wordt, ook bij een gashaard zullen de rookgassen veilig moeten worden afgevoerd. Wanneer dit rookgasafvoerkanaal kan worden aangesloten op de achterzijde van de kachel, dan spreken we van een gashaard achteraansluiting. Ook kan het rookgasafvoerkanaal aan de bovenzijde worden aangesloten. In dat geval spreken we van een gashaard met bovenaansluiting.

Gashaard achteraansluiting

gashaard-achteraansluitingMaar wanneer kiest u nu voor een gaskachel achteraansluiting? En in welke situaties zou een gashaard met een aansluiting aan de bovenzijde een beter idee zijn? Laten we de verschillen tussen beide soorten aansluiting eens wat nader bekijken. Bij een gaskachel achteraansluiting verlaat de kachelpijp de haard aan de achterkant. Het grote voordeel hiervan is dat deze kachelpijp bij een gaskachel achteraansluiting vrijwel geheel uit het zicht kan worden onttrokken. Vooral wanneer we de gashaard willen inbouwen in een schouw willen we het liefste dat de schouw het rookgasafvoerkanaal verbergt. Een gaskachel achteraansluiting is ideaal voor dit soort situaties omdat de schouw of ombouw in dat soort gevallen het zicht op de kachelpijp volledig ontneemt.

Vrijstaande gaskachel achteraansluiting

gashaard-achteraansluiting-kopenOok bij vrijstaande gashaarden wordt er vaak gekozen voor een gashaard achteraansluiting. Van oudsher was de bovenzijde van de haard de plek waar het eten werd bereidt en waar water aan de kook werd gebracht. Dit klassieke gebruik zien we nog weer aan de metalen ringen aan de bovenkant van dit type gashaarden. Traditioneel zou een kachelpijp aan de bovenzijde in de weg zitten dus. Hoewel nog maar weinig mensen een haard daadwerkelijk gebruiken om eten of drinken op te bereiden, in onze perceptie van de meesten onder ons hoort bij een vrijstaande gaskachel nog steeds een achteraansluiting. Vandaar dat we bij traditionele modellen vrijstaande gashaarden nog steeds een achteraansluiting zien.

Gashaard achteraansluiting, passend advies!

gaskachel-achteraansluitingWilt u weten welke keuze in uw situatie het beste is? Twijfelt u nog of een gashaard achteraansluiting of een gashaard bovenaansluiting het beste is? Neem dan gerust even contact met ons op. Onze ervaren verkopers voorzien u graag van passend advies! U kunt ons telefonisch of per mail benaderen, maar u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze luxe showroom. De koffie staat voor u klaar!

Offerte aanvragen