Element4 Sky

Vanuit Zwolle levert Element4 al jaren topkwaliteit haarden met een direct herkenbaar design. Begonnen in Nederland, maar ondertussen ook al helemaal ontdekt daarbuiten. Element4 is een toonbeeld van Dutch design. Het frisse en bijzondere design is razend populair bij binnenhuisarchitecten en trendbewuste consumenten. De handige intuïtieve besturing van de haard, de probleemloze brandertechniek en het schitterende vlambeeld zijn allemaal goede herkenningspunten bij een Element4 haard. Binnen het assortiment heeft de Element4 Sky een speciale plaats verworven. De Element4 Sky is een bijzondere gashaard, een praktisch designstatement van tijdloze schoonheid. Misschien is de populariteit van de Element4 Sky serie wel te verklaren door de bijzondere vormen, misschien is het de verfijnde techniek? Of zou het toch meer komen door het betoverende vlammenspel? Laten we eens wat dieper ingaan op de haard waar iedereen het over heeft. De Element4 Sky gashaard.

Element4 Sky

Element-vier-Sky

De Element4 Sky serie bestaat uit 3 verschillende uitvoeringen, allebei verkrijgbaar in 2 formaten, namelijk medium en large. Naast twee fraaie fronthaarden zijn er 2 doorkijkhaarden en 2 speciale outdoor versies verkrijgbaar. Kenmerkend aan elke uitvoering is de verbluffend grote ruit van maar liefst 160cm (medium 146cm) De grote ruiten van de Element4 Sky geven u een heel bijzonder perspectief op het vuur en de vlammen, en tegelijkertijd zorgen ze voor veel lichtinval. Hierdoor is uw haard ook een bijzonder fraai designelement op momenten dat hij niet aanstaat!

Element4 Sky Series

De Element4 Sky serie bestaat dus uit 6 gashaarden, elk ontworpen voor een specifieke situatie. Populair is de Element4 Sky fronthaard, verkrijgbaar in 2 formaten en perfect geschikt voor het inbouwen in een wand, haardombouw of haardmeubel. Door de geringe inbouwdiepte geschikt voor veel situaties waarbij de ruimte beperkt is. Wilt u vanuit twee verschillende vertrekken kunnen genieten van de vlammen van uw haard? De Element4 Sky T is een tunnelhaard verkrijgbaar in twee maten. De Element4 Sky T wordt ook wel een doorkijkhaard genoemd omdat er zowel aan de voor- als achterzijde een ruit is gemonteerd. In een wand geïnstalleerd kunt u dus vanuit beide aangrenzende vertrekken genieten van het fascinerende schouwspel. Vanwege het grote succes van de originele Element4 Sky gashaard is er nu ook een speciale outdoor versie uitgebracht. Deze tuinhaard is speciaal voor buitengebruik aangepast. Door speciale rvs kaders te gebruiken is de Element4 Sky outdoor bestand tegen weer en wind. Ook is er extra aandacht besteedt aan het verpakken van de software. Door een weersbestendige behuizing blijft deze werken, jaar in jaar uit!

Element4 Sky; E-Save modus.

Element-vier-Sky-gashaard

Veel van de aantrekkingskracht van de Element4 Sky serie zit in de slimme dubbele branders. Deze dubbele branders staan garant voor een prachtige vuurbeleving, omdat het vuur over de volle diepte van de haard verspreid wordt. Met een druk op de knop van de afstandsbediening kunt u het E-Save programma inschakelen. In de E-Save stand vertoont het vuurbeeld een golvend verloop. Voorgeprogrammeerde afwisselingen geven de Element4 Sky een levendige en fascinerende vlam terwijl uw gasverbruik drastisch gereduceerd wordt. Dat Element4 op verantwoorde manier het vuurbeeld serieus neemt blijkt wel uit de slogan van dit Nederlandse bedrijf; “Genieten van het mooiste vuur op laagstand!”

Element4 Sky Series

Gashaarden uit de Element4 Sky serie zijn zowel verkrijgbaar op propaan- als op aardgas. Kenmerkend voor deze gashaarden is de brede vermogensrange van 2.7kW tot bijna 11 kW. Dit brede instelmogelijkheid geeft u voldoende vermogen om zelfs een grote woonkamer snel te verwarmen, maar ook geeft hij minder vermogen op momenten dat deze hitteontwikkeling niet gewenst is. Ook op de lage stand geeft een haard uit de Element4 Sky serie nog een fraaie gele vlam. Iets wat bij andere gashaarden toch vaak tegenvalt. Het rendement van een Element4 Sky gashaard ligt boven de 86% en is daardoor modern efficiënt te noemen.

Element4 Sky; Geeft u creativiteit de ruimte.

Element4-Sky-gashaard

Gashaarden uit de Element4 Sky serie werken met een gesloten systeem. Ze staan dus niet in verbinding met het vertrek waar de haard geïnstalleerd is, maar halen de lucht van buiten. De toevoer van deze lucht en de afvoer van de rook lopen beiden door een buis met een dubbele wand. De warme rookgassen verlaten de haard door de binnenste pijp, ondertussen de lucht verwarmd die door de buitenring wordt aangezogen. Doordat de lucht wordt voorverwarmd wordt de verbranding in uw haard nog beter, waardoor bovendien het rendement van de Element4 Sky stijgt. Heeft u voor uw Element4 Sky een plek in gedachten waar het monteren van het rookgasafvoerkanaal uitdagend is? Optioneel kunt u een Powerfan installeren waardoor de mogelijkheden nog groter worden.

Element4 Sky, boordevol vooruitstrevende techniek.

Element4-Sky

Verschuilen achter de looks van een Element4 Sky gashaard zit een wereld van techniek verscholen. Deze moderne haard heeft niet alleen een geavanceerde brandertechniek, ook op het gebied van bedieningsgemak heeft Element4 net dat stapje extra gezet. Dit ziet u bijvoorbeeld direct wanneer u de ProControl app gebruikt, een fijne app die u volledige controle geeft over het vlambeeld en het vermogen. Handig is ook het persoonlijke tijdschema. Hiermee stelt u eenvoudig de gewenste branduren en het temperatuurverloop in. Met deze handige app wordt de bediening van uw haard kinderlijk eenvoudig. Zonder dat u op hoeft te staan geeft deze app u volledige controle over uw haard.

Element4. Personaliseer uw droomhaard.

Eenmaal gekozen voor een Element4 Sky, moeten er nog vele keuzes gemaakt worden. Houdt u het bijvoorbeeld bij de reeds geïnstalleerde matzwarte achterwand? Of kiest u de achterwand van zwart glas, waardoor het vuur in uw haard nog meer tot leven komt? Geniet u van het vuur door de standaard glazen ruiten? Of kiest u voor ontspiegeld glas? Ontspiegeld glas voorkomt schitteringen van invallend licht en is daardoor onzichtbaar. Zo komt uw Element4 Sky onwerkelijk dicht bij de uitstraling van een klassiek houtvuur! Met de Element4 Sky series laat Element4 zien dat ze begrijpen waar het de consument van nu om gaat. Het comfort van een gashaard met de sfeer, het vlambeeld en de uitstraling van een klassiek houtvuur.

Element4 Sky. Wat is uw favoriete branderbed?

Element4-Sky-gaskachel

Naast de achterwand en het glas is ook het branderbed sterkbepalend voor het uiteindelijke uiterlijk uw Element4 Sky. Standaard meegeleverd bij uw Element4 Sky is een ultra-realistische houtset van keramiek. Deze houtset is levensecht en maakt de houtvuur-illusie compleet. Wilt u toch een ander branderbed? Voor uw Element4 Sky zijn diverse opties beschikbaar. Wat dacht u bijvoorbeeld van exclusief ogende witte carrara kiezels? Of past een branderbed met witte of juist zwarte stenen beter bij uw interieur? Onze ervaren adviseurs laten u graag wat voorbeelden zien!

De samenstelling van de Element4 Sky familie:

Benieuwd naar de Element4 Sky?

Onze ervaren adviseurs vertellen uw graag meer! Wij hebben ruime ervaring met het inbouwen van gashaarden en ook helpen wij u graag bij het ontwerpen van uw droommeubel. U bent van harte uitgenodigd om nader kennis te maken met de Element4 Sky. Maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek, of kom gewoon eventjes langs. Misschien wilt u even vrijblijvend wat informatie ontvangen of gewoon even een beetje inspiratie opdoen. In onze luxe showroom zien we u graag verschijnen! Onze ervaren adviseurs denken graag met u mee en door ons landelijk dekkend team van ervaren installateurs is ook uw installatie bij ons in goede handen. Komt u bij ons langs om onze prachthaarden te bewonderen? De koffie staat voor u klaar. Graag tot ziens!
Telefonisch staan wij u natuurlijk ook graag te woord. Indien u vragen heeft kunt u ons bereiken op: 055-7820410

Offerte aanvragen