Faber gashaard

De Friese oorsprong van de naam Faber verraad al dat we het hier hebben over een oer-Hollands bedrijf met een lange geschiedenis. Faber gaskachels zijn een begrip in de wereld van de haarden en kachels. Wanneer op een gashaard Faber staat weten kenners dat het om een hoogstaand product gaat van de allerhoogste kwaliteit. Jan Gerrits Faber had in 1844 niet kunnen denken dat zijn merk nog zou uitgroeien tot een icoon in de haardenwereld. Toen hij in zijn smederij begon met het vervaardigen van kachels en haarden had hij nooit kunnen dromen dat zijn bedrijf zo’n belangrijke rol zou gaan spelen in de latere ontwikkelingen op verwarmingsgebied. Dankzij de passie en de vooruitziende blik van zijn opvolgers heeft Faber een belangrijke bijdrage geleverd aan de haard van vandaag de dag. Veel producten en technieken zouden er vandaag de dag niet zijn zonder de inbreng van Faber. In elke gashaard van vandaag de dag vinden we technieken en onderdelen die geboren zijn in een Faber gashaard. Wanneer op een gaskachel Faber staat dan weet u dus dat u goed zit!

Faber gashaard

Gaskachel Faber

Faber gaskachels hebben dus een lange historie. Vanaf het prille begin van de gashaard is Faber betrokken geweest bij de ontwikkeling hiervan. Faber’s innovatieve instelling en kennis hebben van de gashaard van vandaag het product gemaakt dat het nu is geworden. De kracht van Faber zit hem vooral in de kennis en ervaring die in dit bedrijf gebundeld zijn. Toen in Nederland de gasbel bij Slochteren werd ontdekt kwam de ontwikkeling van de gasindustrie in een stroomversnelling. In korte tijd werd geheel Nederland aangesloten op het gasnetwerk en kreeg ieder huishouden de beschikking over deze toen veelbelovende nieuwe brandstof. Nederland kreeg zo een pioniersrol op gasgebied en veel ondernemers zagen kansen in deze nieuwe markt. Faber was ook een speler die gebruikt maakte van deze unieke kans en gebruikte die kans om snel veel ervaring op te doen in een nog onontgonnen marktgebied. Door deze vroege ontwikkelingen op gasgebied werd Nederland het gasland bij uitstek. Nog steeds zijn Nederlandse bedrijven zoals Faber en Dru succesvol in geheel Europa, allemaal door de grote rol die ze hebben gespeeld in de ontwikkeling van gastoestellen.

Gashaard Faber

Er is heel wat gebeurd sinds de eerste gashaard Faber verliet. De rol van de gashaard toen is niet meer te vergelijken met de rol die de gashaard vandaag de dag speelt. Faber gaskachels waren lange tijd puur en alleen kachels. Het waren gastoestellen die het huis verwarmden en die gebruikt werden om ons eten en drinken te bereiden, dat was de hoofdrol voor iedere gaskachel destijds. De laatste decennia is de rol van de gashaard echter langzaam veranderd. Verwarmen en voedselbereiding is niet meer de hoofdreden om een gashaard aan te schaffen, tegenwoordig stellen we andere eisen aan een gashaard. Natuurlijk moet een Faber gashaard nog steeds warmte afgeven, maar sfeerbeleving en een aantrekkelijk vlammenspel worden steeds belangrijker gevonden. Een moderne Faber gashaard zorgt daarom naast warmte ook voor gezelligheid en een sfeer van geborgenheid.

Faber gashaarden vandaag de dag

Dat Faber begrijpt wat de consument van vandaag de dag zoekt in een gashaard wordt duidelijk wanneer we het huidige assortiment bekijken. De range Faber gashaarden dekt alle facetten van de gashaardenmarkt, van eenvoudige fronthaarden tot bijzondere hoekmodellen en vrijstaande toestellen, van opvallende roomdividers tot schitterende doorkijkhaarden. Van kleine modellen tot zeer brede en grote gashaarden, van gaskachels met een speksteenafwerking tot aan tuinhaarden die elke tuin verfraaien, Faber heeft het allemaal en nog veel meer! Voor elke gashaard-vraag is er wel een Faber gashaard die deze vraag exact zal beantwoorden. Faber gashaarden staan bekend om de betrouwbaarheid en vanwege de vele opties die standaard zijn. Een Faber gaskachel is standaard al zeer rijk uitgerust, vol opties die bij andere merken tegen meerprijs worden aanboden. Tenminste, als die opties door andere merken überhaupt al geboden kunnen worden!

Faber gaskachels zijn klaar voor de toekomst

De euforie die er was na de ontdekking van de gasbel in Slochteren, is langzamerhand een stille dood gestorven. We zijn ons bewust geraakt van de vervelende aspecten die kleven aan het verbranden van fossiele brandstoffen en begrijpen beter de impact van ons handelen. Aardgas is een natuurlijke fossiele brandstof waarin CO2 is opgeslagen. Deze CO2 komt vrij op het moment dat het aardgas verbrand, en dit broeikasgas heeft helaas een nadelige invloed op ons klimaat en ons milieu. Faber was zich al vroeg bewust van dit gevaar en is al lange tijd bezig om dit effect te minimaliseren. Een Faber gashaard doet dit op verschillende manieren:

  • Maximale efficiency door doordachte brandkamers en beluchtingstechnieken.
  • Het mooiste vuurbeeld realiseren bij minimaal gasverbruik.
  • Alle Faber gashaarden zijn over te zetten op propaangas. Zo bent u met een Faber gashaard niet afhankelijk van uw aansluiting op het aardgasnetwerk.

Faber gashaard op propaangas

Alle Faber gashaarden zijn direct geschikt voor gebruik op propaangas, met gebruik van dezelfde branders kan direct worden overgeschakeld op het moment dat aardgas niet meer beschikbaar is. De toekomst van het aardgasnetwerk in Nederland is op zijn best onzeker. Hoewel er geen concrete plannen zijn voor het afschaffen van het aardgasnetwerk, feit is wel dat steeds meer woningen worden opgeleverd zonder aansluiting op aardgas. Met een Faber gashaard bent u niet afhankelijk van onzekere politieke grillen, altijd zal de overstap op propaangas een optie blijven. Omdat Faber altijd dicht op de markt heeft gezeten was Faber ook in de ontwikkeling van propaangashaarden een pionier. Deze ruime ervaring heeft ervoor gezorgd dat Faber ook op het gebied van de propaanhaard een trendsettende rol speelt ondertussen. Dit zien we bijvoorbeeld terug in het ruime aanbod schitterende Faber tuinhaarden. Stuk voor stuk bijzonder fraaie gashaarden die uw tuin een unieke sfeer geven. Een Faber gashaard in uw tuin geeft die lange zomeravonden buiten net even wat extra’s mee. Een oase van rust in de hectiek van alledag!

Faber gashaarden. De top in brandertechniek

Maximale vuurbeleving bij een minimaal gasverbruik. Met die gedachte heeft Faber een serie innovatieve brandertechnieken op de markt gebracht. Omdat gashaarden er niet meer alleen zijn voor de warmte maar ook steeds meer om de sfeer. die het vuur in een Faber gaskachel steeds meer doen lijken op het authentieke vlambeeld dat we normaal alleen van houthaarden kennen. Met verschillende branders heeft Faber verschillende vuurbeelden weten te creëren. Zo is er voor elke haard en voor elk soort Faber gashaard een passend en levendig vlammenspel beschikbaar. Even een overzicht van de huidige range Faber brandertechnieken:

  • Faber Log Burner - Waarmee het allemaal begonnen is.
  • Faber Log Burner 2.0 - Heruitvinding van het origineel, voor het originele kampvuureffect.
  • Faber Double line Burner - Breed gestrekt en rustig haardvuur.
  • Faber Flat Burner - Volle en rijke vlammen over bijna de gehele haardbreedte.
  • Faber Emberded Burner - Compact sprankelend vuur voor kleinere haarden.
  • Faber Stepburner - Revolutionair vuur, regelbaar in meerdere stappen.

Faber gaskachels

Meer dan alleen brandertechniek! De brandertechniek zorgt voor het prachtige schouwspel dat elke Faber gashaard zo aantrekkelijk maakt, maar een Faber gashaard is meer dan alleen de juiste brandertechniek! Faber begrijpt dat het hele plaatje moet kloppen en heeft veel aandacht besteed aan ‘kleinere details’ zoals een waarheidsgetrouwe houtset en een passend en bijzonder gloeibed. Met behulp van de handige ITC-app heeft u de volledige controle over het vuurbeeld in uw Faber gashaard. U kunt zelf het gewenste vuurpatroon instellen en met de handige timerfunctie stelt u eenvoudig de gewenste branduren in. Naast het fraaie vuurbeeld en de handige app is ook het anti-reflectieglas zeker het noemen waard. Dit vrijwel onzichtbare glas maakt de authentieke haardbeleving nog intenser, het lijkt alsof u direct op de vlammen kijkt, net zoals bij de traditionele open haard!

Faber gashaard kopen

Kortom; Er zijn meer dan genoeg redenen om te kiezen voor een Faber gashaard! Bent u benieuwd geworden naar dit schitterende product van eigen bodem? Als erkend Faber dealer vindt u bij ons de allerlaatste modellen tegen zeer scherpe prijzen. Wij zijn er niet alleen voor u haard maar ontzorgen graag het gehele traject van inspiratie tot aan de installatie. Ons team installateurs staat garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie, waar dan ook in Nederland! Onze adviseurs weten waar ze over praten en zijn graag bereid deze kennis met u te delen! Wij heten u van harte welkom in onze luxe showroom, maar staan u natuurlijk ook graag telefonisch of per mail te woord. Neem gerust geheel vrijblijvend contact op. Misschien geniet u dan al eerder van uw Faber gashaard dan u nu verwacht! Graag tot ziens!

Offerte aanvragen