Faber gashaard

Door de uitvinding van het eerste gesloten verbrandingssysteem heeft Faber een sterke reputatie opgebouwd. Tegenwoordig is Faber een vertrouwde producent van gashaarden, elektrische haarden. Deze haarden kenmerken zich vanwege hun degelijkheid en duurzaamheid. Faber heeft, door de jaren heen, zich nadrukkelijk gespecialiseerd in de productie van kwalitatieve gashaarden en elektrische haarden. Dit zie je overduidelijk terug in het hoogwaardige assortiment van doorkijkhaarden, driezijdige haarden, fronthaarden, hoekhaarden, roomdividers en vrijstaande haarden.

 

Faber gashaard

Het merk Faber is in 1844 gestart als grofsmederij. In de jaren zestig werd er in Slochteren een grootse ontdekking gedaan, namelijk aardgas. Door deze ontdekking richtte meerdere organisaties, waaronder Faber, zich op de productie van gashaarden. Met innoverende producten en technieken heeft Faber effectief ingespeeld op de ontdekking van aardgas. Dankzij het bijzondere assortiment, de schoorsteen gebonden haarden, heeft Faber een aantal jaren later de positie van marktleider veroverd. In de jaren '90 kwam Faber met een geniale uitvinding, namelijk de allereerste gesloten verbrandingstechniek. Door deze ontdekking was het marktaandeel aanzienlijk gestegen. Op basis van deze innoverende techniek zijn andere organisaties hun haarden gaan produceren. Tegenwoordig staat Faber bekend om zijn kwalitatieve houthaarden, gashaarden en elektrische haarden.

Het merk Faber valt onder de internationale organisatie Glen Dimplex Group. Deze overkoepelende organisatie is al jarenlang de marktleider op het gebied van sfeerhaarden en elektrische verwarmingen. De hoogwaardige producten van Faber worden tot op heden al naar meer dan 20 landen geëxporteerd. Met een breed assortiment van degelijke en duurzame haarden zit er ongetwijfeld een toestel voor jou tussen. Faber heeft voornamelijk, door de sfeerverwarming toestellen, een solide en sterke reputatie opgebouwd. Denk hierbij aan de modellen de Faber Relaxed, de Faber Jelling, de Faber Duet en de kwalitatieve elektrische haarden, zoals de Faber e-Matrix haarden. Om jou te voorzien van een betrouwbaar product, zijn alle haarden ontwikkeld met eersteklas materialen. Omdat Faber veel waarde hecht aan kwaliteit, voldoen alle haarden aan de strenge Europese normen.

Faber – Bijzondere branders voor de gashaard

Het unieke gesloten verbrandingssysteem vind je terug bij vrijwel iedere gashaard van Faber. Met dit systeem haalt de haard de zuurstof van buitenaf. Faber deelt zijn gashaarden assortiment in hoekhaarden, driezijdige haarden, roomdividers, doorkijkhaarden en fronthaarden. Jaarlijks wordt het ruime aanbod uitgebreid door nieuwe en bijzondere toestellen. De toestellen kun je onderscheiden aan de hand van het design en formaat. Hieronder worden alle series van Faber overzichtelijk weergegeven.

Grotendeels van de gashaarden zijn uit te rusten met unieke brander decoraties, namelijk carrara kiezels of houtstammen. Om jou de ultieme ervaring te geven van een prachtig vuurbeeld, heeft Faber veel onderzoek gedaan naar de verbranding. Dankzij dit nuttige onderzoek heeft Faber vier bijzondere gasbranders ontwikkeld die elk een bijzonder vlammenspel tot leven brengt. Zo vindt je ongetwijfeld een passende haard die aansluit op jouw verwarmingsbehoefte.

  • Log Burner: deze gasbrander is uitgerust met een keramische houtset die middenin de gashaard is geplaatst. De Log Burner zorgt voor een levensecht vlammenspel dat de sfeer van een kampvuur uitstraalt.
  • Flat Burner: De Flat Burner gasbrander is optioneel uit te voeren met een kiezelset of een houtset. Deze gasbrander zorgt voor een prachtig vlammenspel dat over de hele breedte van de haard is verdeeld. Daarnaast behaal je met de Flat Burner aan hoog rendement en je kunt zelfs met propaangas stoken.
  • Emberded Burner: Net als de Flat Burner wordt het vuurbeeld bij de Emberded Burner over de hele breedte verspreid. Het voornaamste verschil is dat de vlammen bij de Emberded Burner in gebogen vormen branden. Optioneel kun je kiezen tussen een houtset en kiezelset als brander decoratie.
  • De Step Burner Ecoboost: De meeste baanbrekende gasbrander is de Step Burner Ecoboost. Bij deze brander is het vuurbeeld, op een vol vermogen, over de hele breedte te aanschouwen. Heb je minder behoefte aan warmte? Dan zet je de brander lager, zodat het vuur zich in het midden van de brander concentreert. Tot slot kun je de haard nog op een lagere stand zetten, zonder dat het vlammenspel zijn schoonheid verliest. Op een laag vermogen geniet je nog optimaal van een smaakvol en prachtig vuurbeeld.

Faber – Praktische applicatie

Het merk Faber heeft voor de gebruikers een handige applicatie ontwikkeld, genaamd I.T.C. app. Met deze applicatie kun je functionele informatie en eigenschappen van de gashaard bekijken. Het enige dat je nodig hebt is een tablet, computer of smartphone met een wifi-verbinding. Met deze verbinding koppel je simpelweg het apparaat met de gashaard. Zo kun je van een afstand het vermogen van de vlammen bijstellen. Daarnaast wordt de applicatie standaard geleverd met de energiezuinige Ecoboost functie. Dankzij deze functie bespaar je maar liefst 70% op jouw energieverbruik, zodat je de gasrekening aanzienlijk terugdringt.

Informatie aanvragen