Faber Matrix

Onder de naam Faber Matrix brengt Faber een reeks indrukwekkende gashaarden op de markt. Stuk voor stuk gashaarden die voldoen aan de allerlaatste inzichten en verwachtingen. Faber Matrix gashaarden laten zien waarom Faber al vele decennia toonaangevend is op het gebied van gashaarden. Dit Nederlandse bedrijf kan terugkijken op een lange geschiedenis en mag zonder overdrijven tot de pioniers in de wereld van de gashaard worden gerekend. De Faber Matrix serie gashaarden moet niet verwart worden met de Faber E-Matrix serie elektrische haarden. Een verwarring die zou kunnen ontstaan omdat beide series tegenwoordig het klassieke houtvuur steeds dichter weten te benaderen. Voor nu beperken we ons echter even tot de Faber Matrix serie. Een bijzondere serie producten van eigen bodem waar we best een beetje trots op mogen zijn!

Matrix Faber. Gasvuur 2.0

Een gashaard uit de Faber Matrix serie kan bogen op een lange historie. Faber behoort met zijn lange geschiedenis van ruim 175 jaar tot de oudste bedrijven in Nederland. Toen Jan Gerrits Faber in 1844 zijn eerste haarden vervaardigde in zijn smederij in Franeker had hij nooit kunnen vermoeden dat zijn bedrijf nog zo’n belangrijke rol zou spelen in de verdere ontwikkeling van de haard. Maar door de innovatieve instelling en de passie voor het vuur is Faber wereldwijd een belangrijke speler geworden. Toen de gasbel bij Slochteren werd ontdekt ontvouwde zich in Nederland al gauw het meest wijdvertakte gasnetwerk ter wereld. In korte kreeg ieder huishouden een gasaansluiting en werd de gashaard gemeengoed. Hierin was Nederland wereldwijd koploper en door gezonde ondernemerslust hebben meerdere fabrikanten deze koppositie weten te consolideren. Faber stond aan de wieg van de gashaard zoals we die nu kennen. In elke gashaard wereldwijd zijn patenten weer te vinden die een oorsprong hebben bij het Friese Faber! Wist u bijvoorbeeld dat de eerste gashaard met een gesloten systeem is bedacht door Faber?

Matrix Faber

Faber was er vroeg bij en heeft een pioniersrol gehad in de ontwikkeling van de gashaard. Altijd heeft Faber dicht op de markt gezeten en altijd heeft Faber zich weten te verplaatsen in de wensen van de klant. Faber doorzag al vroeg dat de wens van de klant langzaam veranderde. Was de gashaard vroeger vooral functioneel en vooral bedoeld voor het bereiden van voedsel en het verwarmen van het huis, tegenwoordig hebben we een heel andere wens wanneer we een gashaard overwegen. Sfeerbeleving is steeds belangrijker geworden. Het vuur van een gashaard moet niet alleen functioneel zijn, maar ook fraai om naar te kijken. Een Faber Matrix haard geeft daarom niet alleen warmte, maar ook een boeiend schouwspel. 

De Matrix Faber. Gasvuur 2.0

De Faber Matrix serie laat duidelijk zien naar welk niveau Faber zijn gashaarden heeft weten te brengen. Levensechte vlammen en niet van echt te onderscheiden houtsets maken van elke Faber Matrix een serieus alternatief voor de klassieke houthaard. Qua sfeerbeeld en vlambeeld heeft de Matrix Faber naar de top in zijn branche gebracht. De Faber Matrix serie is het eindproduct van vele jaren innovaties en verbeteringen. In elke Faber Matrix zien we sporen van het vakmanschap, gecombineerd met het beste dat de huidige technologie te bieden heeft. Hoog tijd dus om deze bijzondere serie gashaarden eens wat nader onder de loep te nemen!

Faber Matrix. Verrassend veelzijdig

De Faber Matrix serie biedt het beste van Faber vandaag de dag. De naam Matrix is afgeleid van het modulaire systeem dat door deze gehele serie gashaarden is weer te vinden. Iedere Faber Matrix wordt specifiek naar de wensen van de klant gebouwd. Een Faber Matrix is opgebouwd uit diverse componenten waardoor u uw eigen Faber Matrix kunt personaliseren. Door deze unieke mogelijkheid kunt u uw Faber Matrix helemaal naar uw eigen wensen en smaak samenstellen. Door deze veelzijdigheid is er voor iedere huishouden en voor iedere interieursmaak wel een passende Faber Matrix gashaard te vinden. Eenmaal gekozen voor een Faber Matrix kunt u zelf belangrijke stappen kiezen. Zo heeft u zeggenschap over het formaat, de decoratie en het aantal zijden waaruit het vuur bewonderd kan worden. Geen haardwens is zo vreemd of een Faber Matrix kan hem wel beantwoorden! Wilt u meer weten over de vele mogelijkheden van de Faber Matrix? Neem dan even vrijblijvend contact op met onze adviseurs. Wij beantwoorden graag geheel vrijblijvend al uw vragen!

Matrix Faber. Klaar voor de toekomst!

De toekomst van het aardgasnetwerk in Nederland is nog verre van zeker. Er hangen geen concrete veranderingen in de lucht, maar niemand kan met zekerheid naar de toekomst kijken. We kijken nu met een heel andere blik naar aardgas als een halve eeuw geleden. Niemand weet zeker hoelang we nog gebruik kunnen maken van huidige aardgasnetwerk. Steeds meer woningen en zelfs complete woonwijken worden tegenwoordig gebouwd zonder een aansluiting op het gasnetwerk. De vraag is niet of we stoppen met het gebruiken van aardgas, de vraag is wanneer. We zijn ons nu bewust dat aardgas een fossiele brandstof is en zoals bij elke fossiele brandstof komt er bij het verbranding van aardgas CO2 vrij. Nu de kwalijke effecten van CO2 steeds duidelijker worden is er een uitdaging ontstaan voor gashaardfabrikanten zoals Faber.

Faber Matrix. Ook op propaan!

Gelukkig is Faber altijd nauw betrokken geweest bij zijn klantengroep en heeft hierdoor tijdig kunnen anticiperen op verwachtte veranderingen. Een gashaard uit de Faber Matrix serie is hierdoor toekomstbestendig. Elke Faber Matrix kan namelijk probleemloos overschakelen op propaangas zonder ingrijpende modificaties. Faber heeft ruime ervaring op het gebied van propaanhaarden en ook deze ervaring zien we weer in de Matrix serie. Mocht het ooit zover zijn dat er geen aardgas meer beschikbaar is, dan schakelt u met uw Faber Matrix zonder problemen over op propaangas. Met recht kunnen we dus zeggen dat de Faber Matrix serie helemaal klaar is voor de toekomst!

Faber Matrix serie

Iedere Faber Matrix geeft een schitterend vlammenspel, ook bij een minimale warmteafgifte. Tegenwoordig zijn onze woningen goed geïsoleerd waardoor onze warmtevraag is verminderd. Vroeger gaven gashaarden alleen een redelijk vuurbeeld wanneer hij op vol vermogen draaide, en zelfs dan was het vuurbeeld niet om over naar huis te schrijven. Hoe anders is het bij een gashaard uit de Faber Matrix serie! Door de ingenieuze brandertechnieken in de Faber Matrix haarden geeft een Faber Matrix levendig en vol vuur bij elke stand. Er zijn diverse soorten branders beschikbaar die aangevuld met de juiste houtset voor een houtvuurillusie die zijn gelijke niet kent. Een andere goede reden om een Faber Matrix te kopen is het gebruiksgemak. Met de handige ITC app op uw telefoon of tablet regelt u eenvoudig het gewenste vlampatroon en vuurverloop. U heeft dus volledige controle over uw vlambeeld, en door de ingebouwde timer bepaalt u precies hoelang u wenst te genieten. Zo geeft een Faber Matrix de optimale haardbeleving bij een minimaal gasverbruik!

Matrix Faber. De benchmark in gashaarden

De Faber Matrix serie beslaat een breed scala aan modellen. Maar of u nu kiest voor een fraaie fronthaard, een bijzondere hoekhaard, of een driezijdige gashaard, met een Faber Matrix haalt u echt wat bijzonders in huis. Laat u verrassen door de vele opties en verwonder u over de schoonheid van een Faber Matrix doorkijkhaard of ook wel tunnelhaard genoemd. En heeft u de roomdividers uit de Faber Matrix serie al eens gezien? Misschien wel de mooiste manier om de overgang tussen twee woonruimtes te accentueren! Wilt u meer weten over deze bijzondere serie gashaarden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met onze adviseurs of breng eens een bezoek aan onze luxe showroom. Wij laten u graag meer zien over deze schitterende serie gashaarden van eigen bodem. Bent u klaar voor de verwondering? Kom dan snel langs! Wij staan u graag bij met raad en daad!

Informatie aanvragen