Inzet gashaard

Wilt u de openhaard omzetten naar een gesloten gashaard en wilt u de bestaande schouw behouden? Dan is een inzet gashaard de juiste optie! Een inzet gashaard wordt namelijk geplaatst in een bestaande schouw. Dus wanneer u weinig aanpassingen wilt doen in uw interieur en toch wilt genieten van een fantastisch vlammenspel, dan is een inzet gashaard de juiste optie! Benieuwd naar de mogelijkheden in uw woning? Neem gerust contact met ons op!

Inzethaard gas

Inzet gashaard kopen
Bent u opzoek naar de perfecte vervanger van een open haard? Met een inzet gashaard kunt u een gashaard plaatsen in een bestaande schouw. Aangezien de open haard steeds vaker onder vuur wordt genomen om zijn erg lage rendement, is het vervangen van een openhaard in een inzethaard de juiste oplossing. Dit moet natuurlijk wel allemaal passen en naar uw wens zijn. Superkachels helpt u graag met het realiseren van de inzet gashaard!

Zicht op inzet gashaard
De inzet gashaard is op verschillende manieren te realiseren. Zo kunt u voor een front gashaard gaan, waar u met één ruit zicht heeft op het vlammenspel. Een tweezijdige gashaard is ook mogelijk, maar komt niet vaak voor als inzethaard. Al laatst een driezijdige inzet gashaard. Met een driezijdige gashaard heeft u nog steeds het open haard effect door het fantastische zicht op het vlammenspel. Met een driezijdige gashaard heeft u vanuit elke positie zicht op het vlammenspel, wat voor een zeer unieke sfeer zorgt!

Hoog rendement
Zoals gezegd beschikken open haarden over een zeer laag rendement. Dat betekent dat u erg veel brandstof nodig heeft om een behaaglijke warmte te creëren. Bij een inzet gashaard gaat er erg weinig warmte verloren door de gesloten gashaard. Het rendement van een open haard ligt op ongeveer 15 %, dit omdat er erg veel warmte verloren gaat via de schoorsteen. Een gashaard heeft vaak een rendement van ongeveer 80%. Dit is een erg groot verschil en daarom een juiste keuze om te besparen op brandstof. Daarnaast is het een stuk milieuvriendelijker, wat samen zorgt een win-win situatie.

Aantal kW van gashaard
Wanneer een keuze heeft gemaakt om voor een inzet gashaard te gaan, is het goed om op een aantal dingen te letten. Zo is het aantal kW van een gashaard essentieel voor een behaaglijke warmte in uw woning. Wanneer u een te hoog of laag vermogen heeft, zorgt de inzet gashaard voor te weinig of te veel warmte bij een mooi vlammenspel. Dit willen wij graag voorkomen, door u uitgebreid advies te geven hierover. Zo dient u goed te kijken naar de mate van isolatie en de kubieke meters van de ruimte.

Merken inzet gashaard
Flamboyant Haarden beschikt over meerdere merken inzet gashaarden. Bekende merken zijn: Bellfires, M-Design en Wanders. Deze haarden beschikken allemaal over een uitstekende kwaliteit en zullen een echt sfeerverwarmer zijn in uw woning! Wilt u meer informatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

Offerte aanvragen