Hangende gashaard

Gashaarden zijn in Nederland niet heel veel bijzonders meer. De grote gasrevolutie is bij ons vroeg en heftig begonnen. Toen de gasvoorraden bij Slochteren werden ontdekt kwam er opeens een goedkope betrouwbare brandstof bij. De gasprijs daalde en binnen enkele jaren had vrijwel elk Nederlands huishouden een gasaansluiting en meerdere gastoestellen. Gashaarden werden snel gemeengoed en al snel verwarmden ze vrijwel alle Nederlandse huizen. Ze zijn altijd populair gebleven, en dat is met goede redenen. Gasvuur is schoon vuur, betrouwbaar en betaalbaar. Gashaarden zijn veilig en bieden een prima rendement. Niet vreemd dus dat we in ons land nog steeds vaak voor een gashaard kiezen. De ontwikkeling van de gashaard heeft niet stilgestaan, nieuwe ontwerpen en modellen hebben de keuze enorm gemaakt. Een erg populair model is de zogenaamde hangende gashaard, ook wel wandhaard, hanghaard of zwevende haard genoemd.

Gashaard hangend

Qua kennis en kunde op gaskachel gebied staat geen land zo hoog aangeschreven als Nederland. Door de vroege ontwikkeling van het gasnetwerk kregen Nederlandse fabrikanten de kans om veel ervaring op te doen en een grote deskundigheid te verkrijgen. Klinkende namen zoals Dru en Faber zijn tot ver over onze landsgrenzen bekend. Qua innovaties en verbeteringen heeft Nederland een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de gashaard zoals wij die nu kennen. Een ander vlak waarin ons land accelereert is design en vormgeving. ‘Dutch Design’ is een wereldwijd begrip geworden, bekend vanwege zijn efficiënte schoonheid. Deze combinatie van doorontwikkelde techniek en vooruitstrevend design is ook weer te zien in de laatste generaties gashaarden. Een bijzonder voorbeeld is de hangende gashaard, een originele manier van presenteren waardoor de gashaard weer helemaal in het middelpunt van de belangstelling staat.

Hangende gashaard: Vooruitstrevende techniek en design

Hangende-gashaard-met-meubel De definitie van een hangende gashaard is eenvoudig. Een hangende gashaard is natuurlijk een gashaard die hangt. Dit kan zijn aan het plafond, aan de zoldering of aan elke andere dragende constructie. Gashaarden die tegen een wand of binnenmuur zijn geplaatst rekenen we ook onder de hanghaarden. De gashaard hangt in feite aan de wand, waardoor de gashaard lijkt te zweven. Vandaar dat dit soort gashaarden vaak ook een zwevende gashaard wordt genoemd. Door verbeterde materialen en rookgasafvoertechnieken is er steeds meer mogelijk qua presentatie. Hangende gashaarden zijn er in enorm veel uitvoeringen en formaten. Omdat de keuze zo breed is, is er voor bijna elke interieursmaak en woonsituatie wel een passende hangende gashaard te vinden.

Hangende gashaard: Compact maar aanwezig

Omdat veel woningen goed geïsoleerd zijn tegenwoordig en omdat in veel huizen centrale verwarming aanwezig is, is de warmtebehoefte verminderd. Deze verlaagde warmtebehoefte heeft het formaat van gaskachels ook bijgesteld. Veel hangende gashaarden zijn klein van formaat en hierdoor krijgen ook minder ruim wonende haardliefhebbers de kans om van het haardvuur te genieten. Hangende gashaarden zijn populair vanwege het originele design en omdat ze weinig ruimte innemen. De hangende presentatie oogt bijzonder en modern, een hangende gashaard geeft een ruimtelijke indruk en doet een kamer groter lijken. Veel hanghaarden zijn uitgevoerd met ruim bemeten ruiten zodat u vanuit meerdere invalshoeken zicht heeft op de fascinerende vlammen. Door het minimalistische design passen de meeste hang gashaarden bij zowel een traditionele als een moderne inrichting. Wilt u weten welke hangende gashaard in uw situatie het beste zou uitkomen? Vraag gerust vrijblijvend advies aan onze ervaren adviseurs. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuzes.

Hangende gashaard. Bewezen techniek in een nieuw jasje

Hangende-gaskachel

Voor hangende gashaarden geldt hetzelfde als voor alle andere gashaarden, ze zijn enorm vooruitgegaan de laatste decennia. Vroeger was gasvuur vooral alleen functioneel vuur. De blauwe vlam zorgde voor de noodzakelijke hitte om het huis te verwarmen en het eten te bereiden. Gasvuur als sfeervuur was niet belangrijk. Het vlambeeld werd nooit genoemd en was zelfs vaak uit het zicht verwerkt. De prioriteiten lagen niet bij sfeer en gezelligheid toen, een gashaard moest vooral werken. Werken doen ze gelukkig nog allemaal wel, wat dat betreft is er niets veranderd. Maar op elk ander vlak is er wel veel veranderd en aangepast naar de wensen van de consument van vandaag de dag. Pas toen de gashaard niet meer nodig was voor essentiële behoeften ontdekten de meeste haardenliefhebbers dat de haard toch meer was dan alleen een functionerend toestel. De bijzondere sfeer en uitstraling die een haard heeft werd gemist. Haarden brengen zoveel meer dan warmte en licht. De haard is vaak de gezelligste plek in het huis. Het is de plek waar verhalen worden verteld en waar intieme banden worden versterkt. De behoefte aan een haard in huis bleef bij veel mensen bestaan.

Hangende gashaarden: Volledige haardbeleving

Hangende-gashaard-inbouw Gasvuur was vuur dat eerst niet geassocieerd werd met gezelligheid, gemoedelijkheid en intimiteit. Gasvuur was praktisch en schoon, maar mistte toch veel van de charmes die een houthaard wel bezat. Dat besef drong gelukkig langzaam door bij gashaardfabrikanten. Niet alleen het echt belangrijke was belangrijk, het was de sfeerbeleving en de uitstraling waarmee ze het verschil konden maken. De eerste pogingen om van gasvuur gezellig vuur te maken sloegen niet direct aan. Slecht lijkende keramieken ‘houtblokken’ moesten de houtvuurillusie opwekken. Maar de blauwe ongezellige vlammen bleven een groot contrast met de gele flakkerende vlam van echt hout. Door innovaties en vernieuwende technieken is dit beeld echter nu helemaal achterhaald. Modern gasvuur toont een volwaardig vuurbeeld. Slimme elektronica zorgt voor fluctuaties in de vlammen, intense vlammen worden levensecht afgewisseld door lagere vlammen. Door slim geplaatste branders en levensecht imitatiehout zijn fabrikanten erin geslaagd om van gas een realistische vuurbeeld te maken.

Vrijhangende gashaarden en hangende gashaarden

Hangende-gashaard

Hangende gashaarden kunnen we onderverdelen in twee soorten. Een wandgashaard of zwevende gashaard wordt tegen de muur bevestigd. Alle bevestigingsmaterialen vallen buiten het zicht, dus het eindresultaat is een strakke haard met daarnaast enkel de rookgasafvoerpijp. Een voordeel van deze zwevende opstelling is dat u optimaal gebruik maakt van de beschikbare ruimte. U krijgt toch de volledige haardbeleving in een kleinere ruimte. Handig aan de wandpresentatie is dat u ruimte onder de hangende haard houdt. Een ideale plek voor een lage kast of voor een ander fraai meubel. Veel gashaardliefhebbers nemen een houtopslagmodule en pakken deze vol met brandhout. Natuurlijk niet nodig in een gashaard, maar het oogt wel heel erg mooi. De ruwe houten blokken contrasteren mooi bij de haard, ze accentueren een moderne inrichting met behulp van natuurlijke accenten. Een erg fraai voorbeeld van deze opstelling is de Bellfires Box Panorama.

Vrijhangende gashaarden

gashaard-hangend

Wandhaarden zijjn de populairste vorm van vrijhangende gashaarden. Ze zijn geschikt voor kleinere woningen en nemen niet veel plaats in. Wanneer u wel de beschikking heeft over wat meer ruimte of wanneer u uw gashaard graag centraal in uw woonkamer wilt plaatsen is een vrijhangende gashaard een alternatief. Een vrijhangende gashaard hangt echt met het rookgasafvoerkanaal aan het plafond of aan de zoldering. Ze kunnen dus in principe overal worden geplaatst waar men met rookgaskanaal kan komen. Vrijhangende gashaarden zijn in erg veel verschillende vormen. Een rond model wordt vaak gekozen, maar er zijn ook vierkante en driehoekige modellen, en nog tal van andere originele vormen. Een vrijhangende gashaard is echt een designstatement van formaat in de juiste setting. Een vrijhangende gashaard benaderd het traditionele kampvuur. Het is een geweldige eyecatcher die direct alle aandacht op zich zal vestigen.

Hangende gashaarden: Deskundig advies en de beste prijzen. Bent u enthousiast geworden over dit gashaardconcept? Informeer dan vrijblijvend naar de vele mogelijkheden die een hanghaard te bieden heeft. Natuurlijk bent u van harte welkom in onze showroom, maar ook per mail en telefoon lichten wij u graag voor. Door grote inkopen en eigen voorraden zijn wij altijd concurrerend geprijsd. Ons ervaren team installateurs helpt u graag om uw droomhaard vorm te geven. Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen