Vrijstaande gashaard

Bent u opzoek naar een vrijstaande gashaard? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij beschikken over een zeer groot aanbod vrijstaande gashaarden. Zo hebben wij verschillende merken, moderne haarden, landelijke haarden en een breed aanbod in verschillende vermogen. Dus de juiste vrijstaande gashaard zit ertussen, alleen de vraag is nog welke haard het beste bij uw situatie past. Met die zoektocht willen wij u graag helpen! Samen kijken we graag welke vrijstaande gashaard perfect past in uw woning en bij uw persoonlijke smaak.

Gashaard vrijstaand

Met een vrijstaande gashaard haalt u een echte eyecatcher in huis. Dit omdat een vrijstaande gashaard toch net iets meer tot zijn recht komt in een ruimte en dus voor extra veel sfeer zorgt. Maar een gaskachel zorgt niet alleen voor sfeer, maar ook voor een fijne warmte. U kunt namelijk een gashaard uitkiezen naar het vermogen dat u nodig heeft in uw huis. Zo zorgt u ervoor dat u met het juiste vermogen de ruimte met een behaaglijke warmte verwarmt. Daarnaast zijn de meeste gaskachels voorzien van een fantastisch vuurbeeld. Zo geniet u van een sfeer en warmte en daar draait het toch echt om bij een haard!

Vrijstaande gashaard.

Vrijstaande-gashaard In geen enkel land is de gashaard zo ingeburgerd als in Nederland. Toen de grote gasbel bij Slochteren werd ontdekt zakte de gasprijs opeens aanzienlijk. In heel korte tijd kreeg elk huis in Nederland zijn gasaansluiting en niet veel later stonden er in huishouden wel enkele gastoestellen. Gashaarden waren nog essentieel voor het verwarmen van ons huis en in veel huishoudens werden ze zelfs nog gebruikt voor het bereiden van het eten. In bijna elk vertrek stond destijds wel een vrijstaande gashaard of en ingebouwd exemplaar. Deze vroege ontwikkelingen hebben Nederlandse bedrijven een bliksemstart gegeven. De ervaringen destijds hebben Nederlandse bedrijven een voorsprong gegeven in de ontwikkeling van gashaarden. Vandaag de dag hebben Nederlandse bedrijven nog steeds een reputatie die tot ver over onze landsgrenzen reikt. Maar hoe kijken we vandaag de dag aan tegen de gashaard?

Losstaande gashaard. Zoveel meer dan alleen warmte.

Er is veel veranderd sinds de gasrevolutie in Nederland plaatsvond. Huizen zijn beter geïsoleerd en de centrale verwarming heeft zijn intrede gedaan. We zijn dus niet meer zo afhankelijk van de gaskachel als toen. De rol van de gashaard is dus veranderd, maar dat maakt hem niet minder populair. Nog steeds kiezen mensen voor een inbouw gashaard of een vrijstaande gashaard omdat het zulke sfeerbrengers zijn. Vooral een vrijstaande gashaard is erg populair. Een vrijstaande gashaard kan immers vrijwel overal worden geïnstalleerd waar maar een rookkanaal kan worden aangelegd. Hierdoor hoeft een losstaande gashaard niet daar te worden aangelegd waar het rookkanaal zich bevindt, maar kan hij worden geplaatst daar waar het meeste behoefte is aan sfeer en warmte.

Gashaard losstaand. Waarom op gas?

Gashaard-losstaand

Hierboven noemende we al enkele voorbeelden van een vrijstaande gashaard. Gas vraagt minder onderhoud en minder handelingen bij het aanvullen van brandstof en het schoonmaken. Maar een vrijstaande gashaard van nu heeft nog meer voordelen. Bijna elke fabrikant doet nu zijn uiterste best om het gasvuur zo natuurlijk mogelijk vorm te geven. Geen blauwe vlammen meer, maar echte houtvlammen op gas, dat is het streven. Verschillende merken hebben hier verschillende technieken voor, maar allemaal streven ze hetzelfde effect na; mooie vlammen bij laag vuur. Veel fabrikanten laten tegenwoordig het gashaardvuur in een cyclus verlopen. Soms heftige vlammen, soms bijna dovende vlammen, net als hoe een traditioneel houtvuur zich zou gedragen. De software die deze fluctuaties plant probeert dus een echt vuur zo dicht mogelijk te benaderen. Een ander voordeel van deze software is dat het erg scheelt in het gasverbruik. Een moderne vrijstaande gashaard kan dus een natuurlijk vuur laten zien zonder dat het gasverbruik direct hoog komt te liggen. In onze showroom laten we hier graag enkele voorbeelden van zien. U bent van harte uitgenodigd voor een vrijblijvende demonstratie.

Gashaard vrijstaand of gashaard inbouw?

Gashaard-vrijstaand

Uit praktische oogpunt laten veel haardenliefhebbers de gashaard inbouwen, maar ook de vrijstaande gashaard blijft onverminderd populair. Het gasvuur van nu is niet meer te vergelijken met het gasvuur van vroeger. De efficiënte blauwe gasvlam is vervangen door de gezellige flakkerende gele vlam die we vroeger alleen bij houtkachels zagen. Een losstaande gashaard kan tegenwoordig dus precies hetzelfde gezellige schouwspel geven als een houtkachel vroeger. Alleen met een vrijstaande gashaard heeft u wel aanzienlijk minder werk als met een houtkachel. Bij een vrijstaande gashaard hoeft u immers geen brandstof toe te voegen, geen asla te legen en niet elk jaar de schoorsteenveger te laten komen. Een vrijstaande gashaard combineert het traditionele haardidee met de voordelen van een moderne gashaard. Zo heeft u dus een fraaie blikvanger met schitterende vlammen, en tegelijkertijd toch een schone haard met een efficiënte verbranding.

Vrijstaande gashaard. Front gashaard? Tweezijdige gashaard? Of toch een driezijdige gashaard?

Vrijstaande-gaskachel

Eenmaal gekozen voor een vrijstaande gashaard heeft u nog vele opties. Kiest u voor een vrijstaande gashaard met enkel frontzicht? Dus met alleen 1 ruit aan de voorzijde? Of wilt u uw vrijstaande gashaard in een hoek presenteren en gaat u daarom liever voor een tweezijdige hoekgashaard? Een tweezijdige vrijstaande gashaard heeft behalve een voorruit ook een zijruit. Door dit extra perspectief heeft dit type haarden een heel andere inkijk. Het geeft uw haardvuur een zekere diepte en een meer ruimtelijke uitstraling. Wilt u graag nog meer zicht op het fascinerende vlammenspel? Bekijk dan eens een driezijdige vrijstaande gashaard. Dit type losstaande gashaard heeft 1 voorruit en 2 zijruiten. Zo krijgt u dus een heel brede invalshoek om van de vlammen en het vuur te genieten. Driezijdige vrijstaande gashaarden zijn ideaal voor een centrale presentatie in het midden van uw kamer. Door de vele invalshoeken weet u dan zeker dat uw vrijstaande gashaard de aandacht krijgt die hij verdiend!

Gashaard vrijstaand. Waar moet ik op letten?

Eenmaal gekozen voor een vrijstaande gashaard is het belangrijk dat u het vermogen kiest dat het beste past bij uw situatie. Elke losstaande gashaard heeft een bepaald vermogen dat wordt uitgedrukt in kW. Dit wordt het nominale vermogen genoemd en dit ligt ongeveer tussen 2kW en 10kW. Het juiste vermogen is belangrijk omdat anders het eindresultaat u zal tegenvallen. Kiest u een haard met te weinig vermogen, dan zal deze altijd op vol vermogen moeten werken en dan nog niet voldoende warmte afgeven. Kiest u voor een gashaard vrijstaand met teveel vermogen, dan zal het snel te warm worden in uw huis. Er zijn op internet standaard regels te vinden over het juiste vermogen. Maar wanneer zeker wilt weten dat u het vermogen kiest kunt u beter even vrijblijvend contact opnemen met onze ervaren adviseurs. Zij kunnen u precies vertellen welk vermogen het beste past bij uw situatie en uw woonwensen.

De vrijstaande gashaard van uw dromen gevonden?

Vrijstaande-gashaard-kopen

In ons assortiment vindt u vrijstaande gashaarden van alle bekende merken. Wij hebben bijvoorbeeld haarden van Dru, Bellfires, Wanders, Faber en Dovre. In onze luxe showroom vindt u altijd een actueel aanbod. Door inkoopvoordelen en eigen voorraden hebben wij altijd een scherpe prijs. Wist u trouwens dat wij ook complete deals hebben? Onze complete deal prijs geeft u volledige transparantie. Zo weet u van te voren waar u aan toe bent en komt u bij ons achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Komt u uw toekomstige haard binnenkort bij ons bewonderen?

Offerte aanvragen