Inzethaard

Herinnert een lege plek u dagelijks aan een open haard uit lang vervlogen tijden? Of misschien heeft uw woning nog wel een haard, maar moet deze hoognodig worden vervangen? Een inzethaard is dan het antwoord op al uw vragen! Inzethaarden zijn er in allerlei verschillende maten, vormen en stijlen. Ze zijn leverbaar als elektrische inzethaard, als inzet gashaard of als inzet houthaard en de keuze is enorm groot. Wilt u weten hoe u uw woning nieuw leven kunt inblazen met een prachtige inzethaard? Lees dan snel verder!

Inzethaarden

Nog niet eens zo heel lang geleden had ieder huis zijn eigen haard. Niet alleen om de gezellige vlammen, maar vooral omdat het tot in de jaren zestig de voornaamste manier van verwarmen was. De open haard nam een centrale rol in bijna ieders huishouden. Haarden werden niet alleen gebruikt om het huis naar een behaaglijke temperatuur te stoken, het was bij veel gezinnen ook de plaats waar het eten werd bereidt, waar intieme banden werden gesmeed en sterke verhalen werden vertelt. De haard had lang een essentiële rol in ieder gezin, het was een essentieel onderdeel van ieder huis of kantoor. Langzaam is de rol van de haard echter behoorlijk veranderd.

Waarom inzethaarden?

Inzethaard-gashaard-kopen

Tegenwoordig zijn veel van de taken die we vroeger aan de open haard toevertrouwden overgenomen door andere apparaten en methoden. Voor de warmte vertrouwen we nu steeds vaker op de centrale verwarming en eten bereiden doen we vandaag de dag op een fornuis. De rol van de traditionele open haard lijkt dus meer en meer naar de achtergrond te verdwijnen. De klassieke open haard is op zijn retour. We zijn ons steeds meer bewust van de wereld om ons heen en steeds meer mensen proberen een verantwoorde levensstijl. Vroeger waren we ons niet of nauwelijks bewust van de belasting die een klassieke open haard op onze directe omgeving heeft, maar tegenwoordig ligt dat helemaal anders. Vroeger werd fijnstof nooit gemeten en ook aan koolstofdioxide werd niet of nauwelijks gedacht. Moderne inzichten hebben dit veranderd waardoor steeds meer traditionele open haarden noodgedwongen de weg moesten ruimen. Wat bleef in huis was een lege plek, de plek die altijd het gezelligste en het belangrijkste was kreeg langzaam steeds minder aandacht.

Daarom inzethaarden

Inzethaard-gas-kopen

Zou het niet geweldig zijn om terug te keren naar de gezellige sfeer van weleer? Maar dan zonder alle nadelen  die vroeger aan een open haard kleefden? Wanneer u al een rookgasafvoerkanaal in uw huis heeft dan is de stap naar een moderne inzethaard nog maar klein. Een moderne inzethaard is speciaal ontwikkeld om de plaats van een traditionele haard in te nemen. Zo combineert u het fijnste van vroeger met het beste van vandaag de dag! Inzethaarden zijn zo gemaakt dat alleen het vuurbeeld in het zicht blijft. Alle onderdelen die nodig zijn voor de werking van de haard zijn netjes uit het zicht gewerkt wanneer de inzethaard eenmaal is geplaatst. Zo creëert u de echte open haard beleving zonder alle schadelijke en vervelende effecten die bij een traditionele open haard horen.

Inzethaarden zijn de vervangers van de open haard

Nog steeds is de term open haard algemeen goed in Nederland. Niet zo vreemd ook als we bedenken dat deze term vele honderden jaren gebruikt is, maar feitelijk is deze term achterhaald. Een open haard staat een haard met een zogenaamd open systeem. Dit wil zeggen dat de luchttoevoer uit het vertrek wordt gehaald waar de haard geplaatst is. Dit open model heeft helaas vele nadelen. In moderne, goed geïsoleerde woningen is er vaak niet voldoende luchttoevoer om de haard de lucht te geven die hij nodig heeft. Omdat deze luchtstroom ontbreekt is de verbranding van een open systeem in een moderne woning meestal niet optimaal. Een niet optimale luchttoevoer veroorzaakt ook een niet optimale verbranding, en dit heeft meerdere nadelen. Meer roet, minder rendement en minder warmteopbrengst zijn de oorzaken dat de meeste moderne haarden een gesloten systeem hebben.

Inzethaarden zijn zoveel beter

Inzethaard-gas-prijs

Moderne inzethaarden hebben een gesloten systeem. Dit wil zeggen dat de benodigde lucht van buiten wordt aangevoerd. Omdat er geen directe verbinding is met het woonvertrek krijgt fijnstof ook geen kans meer zich in de woning te verspreiden. Dit zorgt voor een veel beter en gezonder klimaat in uw woning. Ongewenste stoffen krijgen bij een inzethaard met een gesloten systeem niet meer de kans om zich in uw woning te verspreiden. Dit zorgt voor een veel gezonder woonklimaat.

Inzethaarden voor elke situatie

Inzethaard-hout-kopen

Moderne inzethaarden hebben een veel hoger rendement om meerdere redenen. De eerste is de verbeteringen die de laatste jaren zijn doorgevoerd in de verbrandingstechniek. Door ver doorontwikkelde technieken en verbeterde materialen is het rendement van een haard nog nooit zo hoog geweest als bij een inzethaard van nu. Moderne inzethaarden hebben nu meestal een enkele afvoerpijp die aan de binnenzijde is opgedeeld in een buiten- en binnenbuis. Door het middendeel worden de rookgassen naar buiten gevoerd. Deze warme rookgassen warmen het rookgasafvoerkanaal op. De lucht die door het buitenste deel van de buis wordt aangezogen wordt zo al voorverwarmt door de hete afvoergassen. Deze warme lucht zorgt voor een verbeterde ontbranding en daardoor een hoger rendement en een hogere warmteopbrengst. 

Uw inzethaard op gas?

Eenmaal besloten dat de plek van uw oude haard een inzethaard verdiend, dient u nog belangrijke keuzes te maken. Wij hebben namelijk inzet-houthaarden, inzet-gashaarden en inzet-elektrische haarden. Alle drie de opties hebben bepaalde voor- en nadelen. Graag vertellen we u hier wat meer over. Heeft uw woning een gasaansluiting? Dan is een gashaard een goede keuze. Gasvuur is schoonvuur en gemakkelijk in gebruik. Met 1 druk op de knop gaat een inzet gashaard aan en begint hij direct aan zijn vlammenspel. Het voordeel van gasvuur is dat er geen restproducten zijn en geen roetvorming. Minder schoonmaakwerk dus en altijd voldoende brandstof die zonder moeite kan worden aangewend. Had gasvuur vroeger nog een slechte reputatie qua vuurbeeld, tegenwoordig weten gashaardfabrikanten ook in een gashaard een aantrekkelijk en natuurlijk vlambeeld te creëren! 

Uw inzethaard op hout?

Inzethaard-hout-prijs

Veel haardliefhebbers vinden dat een echte haard nog steeds een houthaard moet zijn. Het geknisper van brandhout, de langzaam likkende vlammen en de typische geur worden vaak genoemd als factoren die essentieel zijn voor de haardbeleving. Een houtvuur ademt karakter, het werkt op een gevoel dat we allemaal van binnen hebben. Houthaarden hebben nu eenmaal een bepaalde charme. Wilt u het authentieke openhaard gevoel zo dicht mogelijk benaderen? Dan kan een inzet houthaard wel eens de haard van uw dromen zijn! Wij hebben al vele jaren ervaring met houthaarden en helpen u graag om uw woonkamer te verrijken met uw droomhaard! 

Of kiest u toch voor een inzethaard elektrisch?

Vroeger was elektrisch vuur overduidelijke een imitatie van ‘the real thing’. Hoe anders is dat nu! Met wervelende waterdampen, strategisch geplaatste verlichting en bijzondere lichtprojecties weet een elektrische inzethaard een haardvuurillusie te creëren die altijd onmogelijk leek. Met een druk op de afstandsbediening begint uw elektrische inzethaard aan zijn fascinerende vlammenspel. Elektrische inzethaarden maken van een verloren hoekje opeens het gezelligste plekje in huis.

Wij zijn uw gids in haardenland

Veel klanten weten niet precies hoe ze moeten omschrijven waar ze naar op zoek zijn. Gelukkig weten wij wat er speelt in de wereld van de haarden, daarom hebben wij aan een half woord genoeg! In ons assortiment vindt u een ruime keuze in moderne inzet haarden, van klein en discreet tot enorm opvallend. Bij ons vindt u tophaarden van vooraanstaande fabrikanten. Door eigen voorraden en inkoopvoordelen betaalt u bij ons nooit teveel. Wij houden van transparante prijzen en duidelijke afspraken. Kom gerust even langs voor een inspirerend gesprek. Misschien combineert u dan binnenkort ook het mooiste van toen met het beste van nu en geniet u straks weer volop van uw eigen haard! Graag tot snel!

Informatie aanvragen