Houtkachel hoekmodel

Houtkachels blijven een speciaal plekje houden in het hart van menig haardliefhebber. Het is natuurlijk ook de oervorm van de kachel, de haardsoort waar het allemaal mee begonnen is. Houtkachels kunnen terugkijken op een lange historie. Al honderden jaren vergezelt de houtkachel ons en brengt hij naast warmte en licht ook sfeer en een gevoel van geborgenheid. Iets wat zo lang al een centrale rol in ons leven speelt lijkt misschien uitontwikkeld en overdacht tot in elk detail. Toch zagen we de afgelopen decennia de houtkachel ingrijpend veranderen. De klassieke open hout haard is naar de achtergrond verdwenen en heeft plaats gemaakt voor talrijke moderne varianten. Een variant die we steeds vaker zien opduiken is de hoek houtkachel, ook wel houtkachel hoekmodel of tweezijdige houtkachel genoemd.

Houtkachel in hoek

Houtkachel hoekmodelKenmerkend van een houtkachel hoekmodel is de ruitconfiguratie. Een houtkachel in hoek opstelling heeft twee ruiten, 1 voorruit en een 1 zijruit. Door deze extra invalshoek krijgt het vuur in uw haard meer diepte, waardoor het levendiger wordt en meer karakter lijkt te krijgen. Een hoek houtkachel geeft een geheel andere invalshoek dan een fronthaard met maar 1 vlakke kachelruit. Bij een houtkachel hoekmodel lijkt het vlammenspel levendiger te worden en meer diepte te krijgen. Een tweezijdige houthaard kan bekeken worden door u, door uw familie en uw familie. Door de extra invalshoek zijn de charmes van het houtvuur niet meer enkel voorbehouden aan degene die recht voor de houthaard zit zoals dat bij de bekende frontmodellen altijd wel het geval is geweest. Houtkachel hoekmodellen zijn er in allerlei verschillende uitvoeringen en van allerlei verschillende materialen. Zo zijn er houtkachels in hoekuitvoering die kunnen worden ingebouwd in een wand of meubel, of in een ombouw of op een haardplateau. Deze inbouw hoek houtkachels zijn perfect voor nieuwe situaties en zijn vrijwel kaderloos in te bouwen zodat u alleen zicht houdt op het vuur, zonder storende elementen. Heeft u een bestaande schouw waar ooit al een haard heeft gezeten? Dan blaast u deze lege plek gegarandeerd nieuw leven in met een moderne hoek houtkachel! Speciaal voor dit doel vindt u bij ons meerdere inzet hoek houtkachels die perfect passen in een bestaande schouw of schoorsteenmantel. Met een inzet houtkachel hoekmodel maakt u van het lege plekje in uw woonkamer gemakkelijk weer het gezelligste plekje in uw huis!

Houtkachel hoekmodel

Houtkachel hoek, modellen voor elke situatie

Hoek houtkachels zijn door de extra invalshoek erg fraai in een hoek van een haardmeubel te plaatsen. Dit maakt een hoek houtkachel bijzonder geschikt voor wat kleinere woningen. Zo haalt u zelfs in wat kleinere woningen nog die typische haardbeleving naar binnen Die bijzondere sfeer van verbrandend hout en vurige vlammen kan nu door iedereen beleefd worden! Laat u eens verrassen door de laatste generatie hoek houtkachels. U zult verbaast zijn over het bijzondere uitstraling van een houtkachel in een hoek gepresenteerd. Het fraaie vuurzicht maakt dit soort houtkachels echt sfeermakers bij uitstek. Met een hoek houtkachel haalt u gezelligheid en geborgenheid in huis. Een plek om even heerlijk te ontspannen na een lange werkdag, een plek waar u zichzelf kunt zijn. Het aantallen houtkachels in hoekvorm neemt spectaculair toe de laatste jaren. Doordat grote merken deze trend voortijdig bemerkten is er nu een keur aan modellen en formaten verkrijgbaar. Van heel klein tot heel groot, van verticaal tot horizontaal en alles daar tussen in zit. Tegenwoordig zijn er hoek houtkachels in alle vermogensklassen en in alle mogelijke ruitconfiguraties. Bij ons vindt u ongetwijfeld een houtkachel hoekmodel dat perfect past bij uw warmtewens en interieurstijl. Of u nu kiest voor een inbouwhaard, een inzethaard, een vrijhangende of een vrijstaande hoek houtkachel. In alle gevallen haalt u een eyecatcher in huis die absoluut de aandacht zal blijven trekken en die zal zorgen voor jarenlang stookplezier.

De houtkachel in een hoek

Houtkachel in hoek Houtkachels liggen de laatste jaren geregeld onder vuur. Ook het hoekmodel houtkachel ontkomt hier natuurlijk niet aan. Nu we steeds meer begrijpen wat het effect is van onze handelingen op de wereld om ons heen is het belangrijk dat we hier steeds meer naar gaan handelen. Iedereen kent tegenwoordig CO2 gas en weet wat voor effect dit broeikasgas heeft op ons klimaat. We zijn ons steeds bewuster van onze ecologische voetafdruk en begrijpen dat we zuiniger zullen moeten leven. Hout neemt tijdens zijn leven veel CO2 gas op en slaat dit op. Dit schadelijke gas komt weer vrij op het moment dat wij het hout weer verbranden. Hout besparen is dus steeds belangrijker geworden. We moeten efficiënt leren omgaan met onze brandstoffen en zo ervoor zorgen dat we gezamenlijk zo min mogelijk hout verbranden.

Duurzaam en verantwoord stoken

Gelukkig lijkt een moderne hoekmodel houtkachel in niets meer op de klassieke open haard van vroeger. Open verbranding komt nauwelijks meer, in elke moderne hoek houtkachel vindt de verbranding nu plaats in een gecontroleerde en regelbare omgeving. Door deze grote controle over de luchtstromen hebben we het verbrandingsproces geoptimaliseerd. Doordat nu optimale verbranding mogelijk is in de brandkamer, verbrandt het hout volledig en halen we alle mogelijke warmte uit elke kilo brandhout. Ook hebben we geleerd om beter om te gaan met de opgewekte warmte. Door deze op te slaan en op slimme wijze toe te passen is het rendement van houtkachels enorm gestegen. Met het rendement bedoelen we het percentage van de opgewekte warmte dat daadwerkelijk wordt gebruikt om de aanliggende woonruimte te verwarmen. Was dit bij een ouderwetse open haard nog slechts 30%, een moderne hoekmodel houtkachel behaalt een rendement van 80 tot bijna 90% . Verantwoord stoken is dus zeker mogelijk! Bij ons vindt u een brede keuze aan houtkachels in hoek uitvoering. Wij voeren alle actuele modellen van vooraanstaande merken zoals Barbas, Spartherm, Contura, M-Design en Wanders. Door onze intense contacten en doordat wij van vele merken het officiële dealerschap in huis hebben bent u bij ons verzekerd van de beste prijzen, de meest actuele modellen en de beste servicevoorwaarden. Wij begrijpen uw passie voor het houtvuur en laten u graag zien waarom wij zo enthousiast zijn over de laatste generatie hoek houtkachels. Met ruim 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partij voor het realiseren van al uw haardambities. Ruim 8000 klanten gingen u reeds voor en dit aantal is snel groeiende. Van inspiratie tot na de installatie staan wij voor u klaar met eerlijk en deskundig advies.

Houtkachel hoek

Houtkachel hoekmodel gevonden? Wij verzorgen graag het gehele traject!

Wij helpen u graag bij het vinden van uw droomhaard. Als erkend dealer vindt u bij ons altijd sterk concurrerende prijzen en de meest actuele modellen. Wij gaan graag de strijd aan met de concurrentie en worden graag door u uitgedaagd. Wanneer u eenmaal de juiste houtkachel hoek heeft gevonden wilt u natuurlijk ook verzekerd zijn van een betrouwbare en betaalbare installatie. Bij ons bent u tijdens het gehele traject in goede handen. Ook de installatie nemen wij graag voor onze rekening. Ons team ervaren installateurs staat graag garant voor de veilige installatie van uw droom hoekmodel houtkachel, ongeacht waar in Nederland!

Houtkachel hoekmodel kopen

Houtkachel in hoekTwijfelt u nog of een hoekmodel houtkachel voor u de juiste keuze is? Neem dan gerust even geheel vrijblijvend contact op met onze ervaren adviseurs. Wij weten welke vragen gesteld moeten worden en beoordelen uw situatie graag persoonlijk. Graag laten wij u de laatste innovaties zien op het gebied van houtkachelgebied. U bent van harte welkom in onze luxe showroom waar diverse hoekmodel houtkachels staan opgesteld. Maak geheel vrijblijvend kennis met deze bijzondere haarden onder het genot van een bakje koffie. Maak even een afspraak wanneer u gegarandeerd wilt zijn van onze persoonlijke aandacht, maar natuurlijk bent u op de bonnefooi ook van harte welkom!

Offerte aanvragen