Houtkachel

Voor veel haardenliefhebbers is een échte haard een houthaard. De typische geur, de weldadige warmte en het geknisper van brandend hout zorgen samen voor de ultieme haardbeleving. Alle zintuigen worden geprikkeld door een houtkachel gestookt op eigen hout. De langzaam likkende vlammen die een houtblok verteren zullen ons wel altijd blijven fascineren. Houtkachels hebben een gezellige nostalgie over zich die anders is als bij andere haarden. Fans van houtkachels zullen daarom wel altijd blijven bestaan. Nieuwe milieurichtlijnen hebben ons bewuster gemaakt van onze verantwoording, maar gelukkig is de houtkachel meegegroeid met dit besef. Houtkachels hebben dus niet alleen een geschiedenis, maar ook zeker een toekomst!  Wilt u een houtkachel kopen? Kijk dan eens tussen ons ruime aanbod houtkachels!

Houtkachels

houtkachel kopen Houtkachels zorgen al sinds mensenheugenis voor warmte, veiligheid en gezelligheid. De houthaard is van oudsher de plek voor verhalen, de plek waar banden worden versterkt en waar de beslommeringen van alle dag eventjes ver weg lijken. Voor veel haardliefhebbers betekent kiezen voor een houtkachel kiezen voor de ultieme haardbeleving. Misschien komt het door het knisperende geluid van een brandend houtblok? Of misschien is het de fascinerende manier waarop vlammen langzaam likkend een houtblok verteren? Feit blijft dat een zelfgestookt houtvuur zorgt voor een unieke sfeer die alle zintuigen prikkelt. Een fraaie houtkachel maakt van elk huis een thuis, een ontspannen rustpunt in de hectische wereld van vandaag de dag.

Waarom nu een houtkachel kopen?

De rol van de houtkachel is langzaam veranderd. Vroeger waren houtkachels onontbeerlijk, een belangrijk onderdeel in ieder huishouden. Niet alleen om het huis te verwarmen, maar ook bij het bereiden van voedsel was de houtkachel onmisbaar. De eisen die we nu aan houtkachels stellen zijn nu heel anders als de eisen die we vroeger stelden. Huizen zijn beter geïsoleerd waardoor de warmtebehoefte veranderd is. Tegenwoordig zijn er legio alternatieve manieren om het huis te verwarmen en ook zijn we niet meer afhankelijk van de houtkachel voor de bereiding van ons voedsel. Toch zien we een groeiende groep consumenten ook nu nog bewust een houtkachel kopen. En dat is natuurlijk niet zonder reden, want een moderne houtkachel biedt zoveel meer dan alleen de geliefde haardbeleving! Wist u bijvoorbeeld dat moderne houtkachels een rendement halen van wel 90%? Door de sterk verbeterde verbrandingstechniek heeft uw houtblok nog nooit zoveel warmte opgeleverd! 

Houtkachel kopen? Vraag vrijblijvend om advies!

Houtkachels zijn er in allerlei formaten en uitvoeringen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een driezijdige inbouw houtkachel, maar ook vrijstaande houtkachels worden steeds populairder. Kiest u een vrijstaande stalen houtkachel?  Misschien heeft u liever een gietijzeren houtkachel, naar Scandinavisch voorbeeld? Of vindt u vooral het rendement belangrijk, en neigt u meer naar een speksteen houtkachel? Wilt u een houtkachel binnen plaatsen? De mogelijkheden zijn enorm, waardoor er altijd wel een houtkachel goed aansluit op uw wensen.  Helaas betekend dit ook dat er nog veel meer houtkachels niet ideaal zijn in uw situatie. Een haard is een investering die zich langzaam terugbetaald in vele jaren stookplezier. Vraag daarom gerust om uitgebreid advies als u een houtkachel kopen wilt. Wij helpen u graag! Twijfelt u welk type houthaard het beste bij uw situatie past? Informeer dan vrijblijvend naar alle mogelijkheden. Samen gaan wij graag op zoek naar uw droom houtkachel. Binnen in onze showroom laten wij u graag zien wat er allemaal mogelijk is!

Houtkachel binnen

Houtkachel

Er zijn verschillende soorten houtkachels voor binnen in huis. Sommige modellen ogen klassiek, andere juist erg modern en futuristisch. De houtkachel voor binnen kan worden ingedeeld in 5 hoofdgroepen.

  • Houtkachel vrijstaand
  • Houtkachel inbouw
  • Houtkachel inzet
  • Houtkachel CV
  • Houtkachels vrijhangend

Graag vertellen wij u meer over de specifieke kenmerken van elke type houtkachel. Wist u trouwens dat er tegenwoordig ook houtkachels zijn met aan beide zijden een ruit? Deze zogenaamde doorkijkhaarden; geven u vrij zicht op het vlammenspel, vanuit welke hoek u er ook van wenst te genieten.

Houtkachel binnen plaatsen? Lekker genieten rond een knapperend vuurtje

Erg populair zijn vrijstaande houtkachels. Deels vanwege de stoere klassieke uitstraling en deels doordat u een vrijstaande houtkachel daar kunt plaatsen waar u hem het liefste ziet. Indien er nog geen rookgasafvoerkanaal is aangelegd kijken wij graag wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Een vrijstaande houtkachel moet vanwege de warmteontwikkeling wel op een bepaalde afstand van de muren blijven. Hoe groot deze afstand moet zijn ligt aan de uitvoering van de haard, dit verschilt per merk en type. Wanneer uw oog is gevallen op een vrijstaand model dan bekijken wij graag of deze haard geschikt is voor uw omstandigheden.

Inzet-houthaarden; Verrijk uw ongebruikte schouw met een prachtkachel!

Heeft u al een bestaande schouw en wilt u daar uw droomhaard plaatsen? In dat geval zou een inzet-houtkachel een prima keus zijn. Inzethaarden zijn ideaal voor situaties waar al een bestaande schouw aanwezig is vanwege een vroegere haard. Belangrijk bij het plaatsen van een inzet houtkachel zijn natuurlijk de afmetingen. Wanneer u de afmetingen van uw schouw aan ons doorgeeft kijken wij graag welke houthaard het beste bij uw woonwensen aansluit.

Inbouw-houtkachels; Ambachtelijke vakwerk met een persoonlijke touch.

Houtkachel binnen

Wilt u liever dat uw houtkachel echt een onderdeel van uw interieur wordt? Misschien is een inbouw houtkachel dan wel de beste keus. Een inbouw houtkachel wordt geplaatst in een maatwerkmeubel of in een schouw. Het meubel wordt specifiek ontworpen rondom de haard. Omdat het hier om maatwerk gaat zijn de mogelijkheden enorm. U bepaald bijvoorbeeld zelf het model, de kleur, het ontwerp en de afwerking van het meubel. Wilt u graag een TV-nis of een houtvak? Of heeft u liever een praktisch meubel met veel opbergmogelijkheden? Geen enkel probleem wanneer u kiest voor maatwerk. Informeer vrijblijvend naar alle mogelijkheden!

Vrijhangende houtkachels; Ruimtebesparend en toch erg opvallend.

Vrijhangende houthaarden zijn houtkachels die geen verbinding met de vloer hebben Kenmerkend van dit type houtkachel is de bevestiging. Dit type houtkachels wordt namelijk “zwevend” gemonteerd aan uw muur, wand of plafond. Door het gebrek aan een onderstel heeft een vrijhangende haard een unieke uitstraling. Niet alle vrijhangende houtkachels hebben een wandbevestiging. Sommige soorten worden zelfs volledig vrijhangend aan het plafond gemonteerd. Dit heeft een erg open structuur en maakt van uw houtkachel echt iets bijzonders!

CV houtkachel kopen

Wist u dat er tegenwoordig ook houtkachels te koop zijn die direct op de centrale verwarming kunnen worden aangesloten? Zo draagt een houtkachel bij aan de warmteproductie in uw woning en zorgt hij bovendien voor uw warmwatervoorziening. Bent u overtuigd van de cv kachel en wilt u deze houtkachel kopen? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Materiaal houtkachel

Houtkachel binnen

Vrijstaande houtkachels worden gemaakt van verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken die u weer vindt in de eigenschappen van de houtkachel.

  • Stalen houtkachels
  • Gietijzeren houtkachels
  • Beton houtkachels
  • Speksteen houtkachels

Staal is een materiaal dat snel opwarmt. Stalen binnen houtkachels geven dus de opgewekte warmte snel af aan de omgeving. Nadeel hiervan is dat staal ook snel afkoelt wanneer het hout is opgebrand. Gietijzer warmt minder snel op en koelt minder snel af. Gietijzer is wat robuuster dan staal. Wanneer u dagelijks uw houtkachel binnen intensief gebruiken wilt is gietijzer dus een prima keus . Het is beter bestand tegen intensief gebruik en garandeert jarenlang stookplezier zonder risico op schade. Kachels van speksteen of beton zijn ontworpen om de hitte lang vast te houden. Het materiaal warmt langzaam op, maar eenmaal warm blijft het erg lang warmte uitstralen. Speksteenkachels of kachels van beton zijn dus erg geschikt voor situaties waarin langdurige warmte gewenst is.

Houtkachel kopen. Hoeveel vermogen?

Een houtkachel zorgt binnen natuurlijk niet alleen voor de gezellige sfeer en het fascinerende vlammenspel. Warmte leveren is wat een kachel moet, en warmte leveren is wat een kachel doet. Maar de hoeveelheid warmte die uw haard moet opleveren is natuurlijk sterk afhankelijk van uw situatie. De isolatie van uw woning is hierin een belangrijke factor, net als het volume van de ruimte die moet worden opgewarmd. Een houtkachel die goed aansluit bij de situatie heeft een mooi vlammenspel en een passende warmteafgifte. Te veel vermogen zal de temperatuur in het vertrek ongewenst verhogen, terwijl een houtkachel met te weinig vermogen u in de kou laat staan. Laat u daarom goed adviseren door onze adviseurs. Samen kijken we graag welk vermogen uw droomhaard nodig heeft.

Houtkachel binnen; een moderne houtkachel is een schone kachel.

Veel mensen krijgen nostalgische gevoelens bij de gedachte aan een houtkachel voor binnen. De gedachte aan de vertrouwde houthaard vroeger in het ouderlijke huis zorgt voor sentimentele herinneringen. Veel mensen dwalen af naar tijden dat dat de wereld heel anders was, of anders leek in ieder geval. Toch is een houtkachel niet iets uit vroegere tijden! Ook in moderne woonkamers voelt een houthaard zich prima thuis! Ontwikkelingen hebben niet stilgestaan en de houtkachel van nu is nauwelijks meer te vergelijken met de houtkachel van weleer. Verbeterde technieken en verbeterde materialen maken moderne houtkachels efficiënter en betrouwbaarder. Steeds strenger wordende milieueisen zorgden ervoor dat houtkachelproducenten op zoek moesten naar innovatieve oplossingen. De uitstoot van schadelijke stoffen is tegenwoordig streng gereguleerd en het milieu is belangrijker geworden dan ooit tevoren. Onze moderne houtkachels voldoen ruimschoots aan de strenge milieueisen van onze milieubewuste samenleving. De wereld is veranderd. Maar houtkachels veranderden mee!

Stook bewust
De doorontwikkelde verbrandingstechniek van een moderne houtkachel zorgt voor een optimale verbranding. Het rendement van moderne houtkachels is hierdoor erg hoog. Dit rendement kan door u als stoker nog worden verbeterd door bewust te stoken. Gebruik altijd hout dat goed gedroogd is en leg alleen nieuw hout op het vuur wanneer dit echt nodig is. Op deze manier stookt u op verantwoorde wijze en houdt u uw ecologische voetprint klein en ondiep.  De beste manier om uw houthaard aan te steken is de volgens de Zwitserse stookmethode. Hieronder ziet u een filmpje waarin wij deze eenvoudige techniek uitleggen.

Veilig en betrouwbaar
Moderne houtkachels worden gefabriceerd volgens strenge veiligheidsnormen. Om ervoor te zorgen dat u jarenlang zorgeloos kunt stoken zijn onze houtkachels voorzien van het CE keurmerk. Dit betekend dat onze houtkachels garant staan voor jarenlang veilig stookplezier. De installatie van uw haard is bij ons ook in goede handen. Wij hebben een landelijk dekkend team van ervaren installateurs die graag uw droom helpen verwezenlijken! Zij komen de gewenste houtkachel binnen bij u plaatsen, vaak binnen 1 dag!

Houtkachel kopen? Wij hebben het grootste assortiment en de beste prijs!

Houtkachel binnen

Bij ons vindt u een ruime selectie houthaarden van de bekendste leveranciers. Bij ons vindt u de bekendste namen op haardengebied. Namen zoals, BarbasContura, WandersSparthermJacobus en M-Design. Wilt u ook een houtkachel binnen plaatsen maar weet u niet welke haard het meest geschikt is? Breng eens geheel vrijblijvend een bezoek aan onze luxe showroom. Wij leiden u graag rond langs onze ruime collectie tophaarden. Onze ervaren adviseurs gaan graag samen met u op zoek naar de houtkachel die u misschien in gedachten nu al helemaal voor u ziet! Ook als u geinteresseerd bent in een houtkachel met meubel of een andere prachtige complete opstelling. Flamboyant Haarden is gespecialiseerd in zogenoemde interieurconcepten, van cinewall openhaard tot houtkachel in tv meubel. Nieuwsgierig geworden? Kom langs in onze showroom, de koffie staat klaar.

Telefonisch staan wij u natuurlijk ook graag te woord. Indien u vragen heeft kunt u ons bereiken op 055-7820410

Offerte aanvragen