Altech houtkachels

Onder de rook van Hoevelaken vinden we al ruim 40 jaar Altech, een bijzondere kachelfabrikant. In de beginperiode haalde Altech zijn kachels direct uit de Verenigde Staten, maar door het grote succes zag Altech al snel kansen die gegrepen konden worden! Altech zag de potentie van speksteen al vroeg waardoor de eerste Altech speksteenkachel niet lang op zich liet wachten. Sindsdien heeft Altech zijn plek in de haardenmarkt definitief opgeëist. De combinatie van Scandinavisch speksteen met Nederlands ambachtelijk vakmanschap bleek een schot in de roos! Altech kachels staan bekend als innovatief, duurzaam en kwalitatief hoogwaardig. In het rijtje Nederlandse topmerken mag Altech dan ook niet ontbreken. Laten we eens wat dieper ingaan op dit bijzondere kachelmerk van eigen bodem. Altech speksteenkachels zijn echt wat bijzonders!

Altech houtkachels

Altech kachel

De naam Altech staat voor ALternatieve Technologie. Altech denkt buiten de gebaande paden en heeft zich weten te onderscheiden in de wereld van de haarden en kachels. Iedere Altech kachel wordt gefabriceerd en uitvoerig getest in de moderne fabriek in Hoevelaken. Door het gehele productieproces in eigen hand te houden is iedere Altech kachel uniek in zijn soort. Altech was al bezig met duurzaamheid voordat dit salonfähig werd. Door gebruik te maken van de unieke eigenschappen van speksteen maakt Altech houtkachels die uitblinken in effectiviteit. Zoveel mogelijk warmte uit zo min mogelijk hout halen, is de filosofie achter iedere Altech kachel. Door de maximale warmte te halen uit ieder blok brandhout zette Altech de eerste stap. De tweede stap zette Altech door deze warmte op te slaan met behulp van speksteen. Altech kachels zijn hierdoor bijzonder spaarzaam en duurzaam. Fijn voor uw portemonnee, maar vooral belangrijk voor het milieu en ons klimaat!

Altech speksteenkachel

Altech maakt slim gebruik van de bijzondere eigenschappen van speksteen. Speksteen is een natuursteen die wordt gewonnen in Finland en Brazilië. Het is een natuursteen met sterk accumulerende eigenschappen. Met accumulerend bedoelen we dat speksteen warmte kan opnemen en deze lange tijd kan vasthouden. Door deze unieke eigenschap is speksteen erg geschikt voor verwarmingsdoeleinden. Speksteen bestaat uit talk, magnesiet en chloriet. Het is een natuursteen en daardoor uniek qua patroon. Dit maakt speksteen niet alleen functioneel maar ook erg fraai. Het speksteen dat wordt gebruikt voor een Altech kachel is van topkwaliteit en met veel aandacht afgewerkt. Speksteen lijkt wel gemaakt voor de combinatie met vuur. In ruwe vorm is het een vrij zachte en bewerkelijke materiaal, maar wanneer het eenmaal is verhit hardt het snel uit waardoor het slijtvast en sterk wordt. Het oogt daarnaast ook nog eens fraai en geeft iedere Altech speksteenkachel een bijzondere, exclusieve uitstraling. Maar de kracht van een Altech speksteenkachel zit hem natuurlijk vooral in het accumulerende effect. Oftewel het vermogen om warmte op te nemen en weer uit te stralen over een langere periode. Hierdoor zorgt een Altech kachel met speksteen zelfs uren nadat het vuur gedoofd is nog voor heerlijke warmte!

Altech houtkachel

Altech kachels worden met zorg en aandacht gefabriceerd in de moderne fabriek in Hoevelaken. Met zijn succesvolle lijn vrijstaande Alltech speksteenkachels heeft een uniek concept in handen. Oorspronkelijke speksteenkachels gemaakt van enorme blokken massief speksteen. De gezamenlijke massa zorgde bij die enorme haarden voor een enorme warmteopslagcapaciteit. Vooral in Finland worden deze kachels gebruikt om met erg weinig hout een heel lange winter te trotseren. Het probleem van de authentieke speksteenkachel is echter zijn omvang. Oorspronkelijke speksteenkachels wegen vaak duizenden kilo’s, moeten ter plaatse worden opgebouwd en zijn daardoor vrijwel niet meer te verhuizen. Altech doorzag dit probleem en ontwikkelde een vernieuwende serie Altech speksteenkachels. Altech wilde maximaal gebruik maken van de unieke warmteopslagcapaciteit van speksteen, zonder dat hiervoor duizenden kilo’s speksteen nodig zijn. Als oplossing voor dit probleem ontwierp Altech een gietijzeren frame rondom de brandkamer van iedere Altech speksteenkachel. Zo ontstonden de allereerste Altech speksteenkachels. Relatief compacte modellen houtkachel die ondanks het bescheiden formaat toch volop profiteren van het accumulerende effect van speksteen. Onder de speksteenlaag die nu een Altech houtkachel siert vindt u een moderne houtkachel met maximaal geoptimaliseerde verbrandingstechniek. In de brandkamer van een moderne Altech houtkachel zijn de verbrandingsomstandigheden optimaal. Hierdoor brandt het vuur feller en loopt de temperatuur veel hoger op. Er blijven bovendien minder schandelijke reststoffen achter zoals roet, as en fijnstof. De goede ontbranding en de hoge temperatuur verbranden het brandhout grondiger en bijna volledig. Zo haalt u de maximale warmte uit een minimale hoeveelheid brandhout. Deze optimale en schonere verbranding scheelt u in schoonmaakwerk en onderhoud. Een Altech speksteenkachel is daarom beter voor uw portemonnee, voor uw gezondheid, en bovendien voor de wereld om ons heen!

Altech staat voor duurzaamheid en verantwoord stoken

Wanneer er Altech op een kachel staat, dan weet u dat het om een product gaat waarbij duurzaamheid voor op staat. Nu ons klimaat aan het veranderen is en we de oorzaken hiervan steeds beter begrijpen, weten we dat we zuinig moeten zijn op onze natuurlijke brandstoffen. Op het moment dat we hout verbranden komt onvermijdelijk het broeikasgas CO2 vrij. Dit gas kan maar moeilijk onze atmosfeer verlaten en blijft daar gedeeltelijk hangen. Deze deeltjes CO2 belemmeren de infra roodstralen die normaal zorgen dat de warmte wordt verwerkt. CO2 is daardoor de belangrijkste oorzaak van de opwarming van de aarde. Op een verantwoorde manier omgaan met de hoeveelheid CO2 die we uitstoten is hierdoor steeds belangrijker geworden. Een goede indicatie voor de efficiency van een haard is het rendementspercentage. Met dit getal wordt uitgedrukt hoeveel procent van de opgewekte warmte daadwerkelijk wordt gebruikt om de kamer rondom de haard te verwarmen. Door de geoptimaliseerde verbranding en het accumulerende effect van de speksteen bekleding scoren Altech kachels hoog qua rendement. Vrijwel het gehele assortiment Altech houtkachels heeft een rendementspercentage dat ligt tussen de 75% en 85%. Ter vergelijking, de ouderwetse open houthaard van vroeger haalde een rendement van slechts 10% tot 20%!

Altech kachels bieden meer dan enkel warmte!

Naast efficiënt en duurzaam zijn Altech houtkachels ook zeker sfeerverhogend. De grote ruiten zorgen voor een onbelemmerd uitzicht op het magische spel van de vuur en de vlammen. Naast efficiënte verwarming zorgt een Altech houtkachel dus ook voor die gezellige typische haardsfeer. Het schouwspel achter de ruit van een Altech houtkachel blijft boeien en zorgt voor een gevoel van intieme gezelligheid. Qua sfeer en warmteopbrengst speelt u op zeker wanneer u kiest voor een Altech speksteenkachel. Maar natuurlijk wil het oog ook wat en is het design een belangrijke factor. Altech heeft veel aandacht besteed aan het ontwerpen van zijn haardenseries. Dit is duidelijk te zien in het tijdloze en doordachte ontwerp. Om uw nieuwe houtkachel echt een onderdeel van uw interieur te laten worden biedt Altech zijn kachels aan in verschillende kleuren en afwerkingen. Door speksteen op verschillende manieren te bewerken kan het uiterlijk van een Altech speksteenkachel ingrijpend worden veranderd. Door het natuurlijke karakter van speksteen krijgt uw haard een statige en exclusieve look. Altech houtkachels zijn niet alleen brandend het bekijken waard, ook zonder vuur is een Altech kachel een bijzonder fraai designelement!

Altech kachel kopen

Wilt u meer weten over de Altech kachels? Dat begrijpen wij volkomen, want wij zijn ook enthousiast! Neem gerust even geheel vrijblijvend contact op wanneer u meer informatie wenst of nu al directe vragen heeft. Onze adviseurs zijn getraind door Altech en vertellen u graag meer over deze bijzondere serie houtkachels van eigen bodem! Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze luxe showroom. Loop gewoon eventjes naar binnen voor een beetje inspiratie, of maak vrijblijvend een afspraak zodat u van onze aandacht gegarandeerd bent. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner voor al uw haardambities. Van kennismaking en inspiratie, tot aan de serviceverlening na de installatie, wij ontzorgen graag uw gehele project. Wilt u nader kennismaken met de Altech kachels? Wij laten u graag zien waarom wij zo enthousiast zijn! Graag tot ziens!

Offerte aanvragen