Barbas houtkachel

Al sinds 1976 komen er bijzondere houtkachels uit het mooie Brabantse plaatsje Bladel. Barbas haarden is een oer-Hollands bedrijf dat een grote reputatie heeft opgebouwd in de wereld van de houtkachel. Een Barbas houtkachel is een degelijk stukje vakmanschap, doordacht tot in elk detail. Barbas combineert ambachtelijk vakmanschap met hedendaagse techniek en is zo al vele tientallen jaren een begrip bij iedere die de houtkachel een warm hart toedraagt. Kwaliteit en gebruiksgemak zijn twee sleutelwoorden in de filosofie van Barbas haarden, net als veiligheid en serviceverlening. Ontdek zelf het brede assortiment Barbas haarden. Laat u verwonderen door het blijvend boeiende schouwspel in uw Barbas houtkachel en maak momenten magisch!

Bij Barbas wordt uw houtkachel nooit zomaar aan een lopende band gefabriceerd. Elke bestelde Barbas houtkachel wordt onder de naam van de nieuwe eigenaar in productie genomen. 1 Ervaren monteur draagt de volledige verantwoording voor de haard die uit zijn handen komt. Door deze toewijding weet Barbas zijn kwaliteitsniveau te behouden. Deze persoonlijke aanpak en verregaande aandacht voor details maken van elke Barbas kachel een absoluut kwaliteitsproduct. Elke Barbas houtkachel ondergaat meerdere kwaliteitscontroles zodat elke Barbas houtkachel garant staat voor jarenlang zorgeloos stookplezier!

Barbas houtkachel

Barbas-haarden Door deze persoonlijke toewijding en ambachtelijk aanpak kan Barbas bijna maatwerk leveren. De vakmensen van Barbas hebben gevoel bij elke product dat ze maken, en dat merkt u elke keer wanneer u uw Barbas kachel aansteekt. Kwaliteit staat bij Barbas haarden hoog in het vaandel, Hoe elke houtkachel wordt ervaren door de consument is enorm belangrijk voor Barbas. Om te garanderen dat de kwaliteit van een Barbas houtkachel door elke consument wordt ervaren heeft Barbas besloten alleen haarden te leveren via de deskundige vakhandel. Zo weet Barbas zeker dat elke houtkachel veilig en correct wordt geïnstalleerd. Wanneer de naam Barbas op uw houtkachel staat weet u dus zeker dat u een beproefd Nederlands kwaliteitsproduct in huis heeft gehaald.

Barbas haarden

Ondanks de hoogwaardige materialen en de vele intensieve kwaliteitschecks is een Barbas houtkachel scherp geprijsd. Door de gehele productieketen van grondstof tot eindproduct in eigen beheer te houden heeft Barbas de kostprijs laag weten te houden. Door eigen grondstoffeninkoop bij gerenommeerde leveranciers heeft Barbas de materiaalkosten laag weten te houden. Het moderne en doorontwikkelde productieproces is bijzonder efficiënt waardoor ook daar bespaard is op de kosten. Voor vrijwel elke portemonnee is er dus wel een passende Barbas houtkachel. In onze showroom hebben wij meerdere modellen opgesteld staan. Komt u vrijblijvend langs voor passend advies en deskundige inspiratie.

Barbas houtkachels hebben een hoog rendement

Barbas houtkachels zijn efficiënte no-nonsense houtkachels met een hoog rendement. Verscholen in het klassieke design vinden we de modernste verbrandingstechnieken, deels ontstaan in het eigen laboratorium. Door de combinatie van ambachtelijk vakmanschap en hedendaags ondernemerschap is Barbas haarden met zijn tijd meegegaan. Qua milieuwetgeving en uitstootnormering is er veel veranderd sinds de productie van de eerste Barbas kachel. We zijn ons meer bewust van onze rol in onze leefomgeving en hebben betere inzichten in de effecten van onze daden. Ook bij Barbas haarden is dit besef al lang geleden ingedaald. Door voortdurend op zoek te gaan naar innovaties en verbetermogelijkheden heeft Barbas zijn plaats in de houthaardenwereld verankerd. Alle toestellen die Barbas produceert voldoen aan de Europese ecodesign regeling 2015/1185 voor vaste brandstoftoestellen die vanaf 2022 van kracht is. Barbas haarden is dus helemaal klaar voor de toekomst!

Barbas houtkachel

Barbas Barbas kachels zijn er in vele soorten en maten. Enkele basistypes vormen de kern van het assortiment, maar de vele opties bij elk basistypen zorgen ervoor dat er altijd wel een Barbas houtkachel is die aansluit op uw wensen. Een Barbas kachel wordt vaak ingebouwd in een nieuwe situatie, bijvoorbeeld in een nieuwe schouw of in een speciaal ontworpen haardmeubel. Afhankelijk van het gekozen model heeft u diverse opties om van een Barbas houtkachel uw eigen houtkachel te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen uit verschillende interieurs voor binnen de haard en ook de kaders die de haard omlijsten zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Wanneer u besluit een Barbas houtkachel in te bouwen vertellen wij u graag meer over de opties. Samen met u zorgen wij er dan graag voor dat uw Barbas kachel het stralende middelpunt van uw woonplezier wordt.

Barbas haarden

Het assortiment Barbas houtkachels bestaat uit 3 basistypes, de Falcon, Universal en de Unilux. De Barbas Falcon en de Universal zijn beide fronthaarden. Ze hebben dus beiden 1 enkele voorruit en zijn bijzonder geschikt als inbouw houthaard. Wilt u uw haard in een hoek presenteren? En wilt u ook zicht op het vlammenspel hebben door de zijruit van uw haard? Dan is een tweezijdige Barbas Unilux houtkachel een uitkomst. Door de extra ruit oogt deze Barbas kachel veel ruimtelijker en krijgt u legio presentatiemogelijkheden. De tweezijdige Barbas Unilux kachel is verkrijgbaar met een zijruit links of met een zijruit rechts en in 2 verschillende formaten. Wilt u dat uw Barbas houtkachel echt de aandacht krijgt die hij verdiend? Misschien is een driezijdige Barbas Unilux haard dan wel de beste keuze voor u. Deze driezijdige Barbas houtkachel heeft naast de voorruit twee zijruiten waardoor u en uw gasten van het haardvuur kunnen genieten vanuit een vrijwel onbelemmerde invalshoek.

Drie Barbas haarden op een rijtje

Barbas-haard

Barbas Falcon

 • Gesloten inbouwhaard, geschikt voor goed geïsoleerde woningen.
 • Eventueel uit te rusten met een ventilator
 • Kenmerkend gietijzeren interieur.
 • Verkrijgbaar in 4 verschillende formaten

Barbas Universal

 • Geschikt voor zowel inbouw- als inzetsituaties.
 • Eventueel uit te rusten met een ventilator
 • Bijzonder interieur van betonkeramiek
 • Verkrijgbaar in 6 verschillende formaten

Barbas Unilux

 • Geringe inbouwdiepte van slechts 35cm
 • Geschikt voor zowel inbouw- als inzetsituaties
 • Speciaal ontwikkeld voor renovatiedoeleinden
 • Interieur van betonkeramiek
 • Verkrijgbaar in maar liefst 10 verschillende formaten
 • Ook als tweezijdige haard verkrijgbaar, in 2 formaten

Stook verantwoord in uw Barbas kachel.

Barbas-hout

Barbas haarden voldoen aan de laatste milieunormen en staan bekend om de efficiënte verbrandingstechniek. Met een Barbas kachel haalt u het maximale uit elk blok brandhout, het rendement van elke kachel is bijzonder hoog. Dit rendement kan nog hoger worden wanneer u de houthaard op de juiste wijze stookt. Gebruik altijd goed gedroogd en geschikt hout en leg alleen nieuwe hout op het vuur wanneer dit echt nodig is. Op deze manier heeft u langer plezier van uw brandhout en is de milieubelasting minimaal. Uw Barbas kachel aansteken gaat het beste met de zogenaamde Zwitserse stookmethode. Bij deze simpele methode bent u gegarandeerd van een goede ontbranding. Niet alleen beter voor het milieu en uw portemonnee, maar ook voor het gebruiksgemak. Een goed gestookte Barbas houtkachel brandt schoon waardoor uw ruit veel minder vaak schoongemaakt hoeft te worden.

Barbas haarden; Veilig en betrouwbaar

Elke Barbas kachel is uitvoerig getest en voldoet aan strenge veiligheidsnormen. Elke kachel die de Barbas fabriek verlaat heeft het verplichte Europese CE keurmerk voor houtgestookte toestellen. Elke Barbas houtkachel staat dus voor jarenlang stookplezier. Wanneer u de mooiste Barbas kachel heeft gekozen installeren wij deze graag voor u. Wij hebben een landelijk dekkend team van ervaren installateurs die graag met u meedenken en samen met u uw droomhaard willen verwezenlijken!

Ruim assortiment Barbas haarden voor de beste prijzen.

Als jarenlange grootafnemer hebben wij een erg goede relatie met Barbas. Door inkoopvoordeel kunnen wij u elke Barbas houtkachel aanbieden voor een sterk concurrerende prijs. Kom vrijblijvend even langs in onze showroom voor passend advies. Onze ervaren adviseurs helpen u graag en vertellen graag wat een Barbas houtkachel voor u kan betekenen. Graag tot ziens!

Telefonisch staan wij u natuurlijk ook graag te woord. Indien u vragen heeft kunt u ons bereiken op: 055-7820410

Offerte aanvragen