Contura houtkachels

Markaryd is een kleine plaats in Smaland, de grootste provincie van Zweden. Het is het gebied van de wilde elanden, vol ongestoorde meren en met uitgestrekte bossen. En het is de geboorteplaats van elke Contura kachel. In de hypermoderne fabriek worden al sinds jaar en dag Contura kachels gemaakt met toewijding en passie. Zweden weten hoe belangrijk een goede kachel kan zijn. In een land met alleen een lente, herfst en winter is dat algemene kennis opgedaan in het dagelijkse leven. Contura kachels worden gemaakt volgens strenge kwaliteitsvoorwaarden. Zweden zijn trots op de reputatie die ze wereldwijd hebben, moderne en verantwoorde productietechnieken gecombineerd met het kwaliteitsniveau van ambachtelijk vakmanschap. Contura kachels zijn houtkachels van topkwaliteit, bedacht naar aanleiding van ervaringen in het verleden, vervaardigd met het oog op de verwachtingen voor de toekomst.

Contura kachels

Elke Contura kachel ademt Zweeds karakter. Robuust en degelijk, efficiënt, afgewerkt tot in het kleinste detail en toch met veel zorg en aandacht voor de wereld om ons heen. Scandinavische landen lopen voor op het gebied van milieubescherming en op het gebied van uitstootbeperking. Door de snel strenger wordende milieuwetgeving komen houtkachels meer en meer ter sprake, Contura laat met zijn houtkachels zien dat dit niet voor elke houtkachel opgaat. Een Contura kachel kunt u stoken met een schoon geweten. Stoken met hout bespaard geld en kan zonder het milieu te benadelen. Door de modernste en meest effectieve verbrandingstechnieken te gebruiken is Contura er in geslaagd het rendement van zijn kachels tot recordhoogtes op te krikken. Een Contura houtkachel hoort bij de schoonste kachels ter wereld. Het uitstootniveau van een moderne Contura kachel is lager dan geëist wordt in alle Zweedse en internationale wetten. Contura laat zien dat een gezellige en sfeervolle houtkachel prima past binnen een verantwoordelijke levensstijl!

Contura kachels; Kwalitatief design

Contura-kopenElke haard die de Zweedse fabriek verlaat is door de strenge kwaliteitscontroles gekomen. Zo bent u verzekerd van een product waar u vele jaren plezier aan kunt beleven, ook bij intensief gebruik. De kwaliteit van een Contura kachel merkt u tijdens de gehele levenscyclus van uw haard. Elke keer dat u de haarddeur opent voelt u de degelijkheid en het vakmanschap, spelingsvrij en compromisloos precisiewerk tot in de kleinste details. Contura heeft een uitgebreid assortiment tijdloze kachels in diverse stijlen. Getalenteerde ontwerpers hebben meegeholpen aan het uiterlijk van elke Contura. Het elegante en stijlvolle eindproduct is bijna meer dan alleen een prachtige houtkachel, het is een chique design statement voor zowel moderne als meer traditionele woonsituaties. In iedere Contura haard komt de visie van Contura tot uitdrukking; Sfeer, kwaliteit, comfort en betrouwbaarheid. Contura kachels zijn innovatief en vooruitstrevend. Ook qua design staat Contura op eenzame hoogte. De strakke maar toch vloeiende lijnen van elke kachel voelen natuurlijk aan en geven uw houthaard een welhaast onnatuurlijk elan dat zijn gelijke niet kent.

Contura kachel

Contura heeft een breed assortiment haarden die wij graag wat nader aan u voorstellen.

Contura vrijstaande houtkachels

Conture-kachel

Met de Contura serie 26 t/m 700 heeft Contura een ijzersterk assortiment vrijstaande kachels. Onderscheidend is Contura in het design, dit ziet u bijvoorbeeld aan de stijlvolle vloerplaten van glas of staal, maar ook aan het ingenieuze draaimechanisme waardoor u vele types kunt bijdraaien zodat u altijd optimaal van het vuur kunt genieten. Erg fraai is ook de asla bij de meeste modellen, deze sluit stil en is erg gebruiksvriendelijk. Erg fraai is ook het optionele houtvak dat bij de meeste modellen verkrijgbaar is, niet alleen praktische maar ook erg mooi omdat ze exact dezelfde stijl als de houtkachel zelf zijn ontworpen. Contura kachels zijn verkrijgbaar in klassiek staal, maar ook met speksteen of zandsteen. Kachels met een stenen bekleden houden de warmte lang vast zodat uw haard zijn weldadige warmte lang blijft uitstralen.

Contura inzethaarden.

Inzethaarden zijn bedacht voor bestaande situaties. Heeft u een bestaande schouw met een bestaande haard maar is deze aan vervanging toe? De Contura i4, Contura i5, Contura i6 en de Contura i7 zijn allemaal speciaal ontwikkeld voor deze situaties. Contura inzethaarden zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten en met verschillende vermogens. Zo is er altijd wel een haard die uw situatie een positieve update kan geven! Onze ervaren adviseurs vertellen u graag meer over de mogelijkheden van een Contura kachel.

Contura liftdeurhaarden/inbouwhaarden

Contura-inbouw-houtkachel

Voor nieuwe situaties heeft Contura een indrukwekkende lijn inbouwhaarden paraat. Verkrijgbaar in verschillende formaten en stijlen, maar allemaal voldoen ze aan de laatste richtlijnen op houtkachel gebied. Dit type haarden wordt door Contura een liftdeurhaard genoemd omdat de glazen deur volledig naar boven kan worden geschoven. Zo kunt u gemakkelijk en veilig het hout aanvullen, maar ook het schoonmaken is zo erg eenvoudig. Inbouwhaarden kunnen worden ingebouwd in een schouw of meubel. In principe zijn de mogelijkheden bij het inbouwen van een liftdeurhaard enorm groot. Het enige waar u rekening mee hoeft te houden is de liftdeur die naar boven moet worden geschoven. In onze showroom hebben wij enkele modellen staan ter inspiratie. Wij vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden van een Contura inbouwhaard.

Contura draaibare houtkachels

Uniek binnen de Contura range zijn de heel bijzondere draaibare houtkachels. Doordat de gehele houtkachel draaibaar is bent u gegarandeerd van optimaal zicht op het fascinerende vlammenspel. De range Contura houtkachels bevat allerlei types en uitvoeringen. Allemaal zijn ze bijzonder ontworpen en voorzien van een degelijk voelend draaiplato. Wilt u echt iets bijzonders? Informeer dan vrijblijvend naar een draaibare topkachel van Contura. Die moet u gezien hebben voordat u een keus maakt!

Contura kachels hebben net dat beetje meer.

Contura-prijs

Contura heeft een naam opgebouwd qua kwaliteit en gebruiksgemak. Maar echt bijzonder aan Contura is het brede assortiment accessoires die uw haard misschien net dat beetje extra kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan lades voor het houtvak, een optioneel warmtemagazijn, een ventilator, of aan de verschillende types topplaten die verkrijgbaar zijn. Laat u verrassen door de vele opties van deze Zweedse tophaard. Personaliseer uw Contura naar uw eigen smaak en inzicht. Zo maakt u van een Contura kachel echt uw kachel, een houtkachel die garant staat voor vele jaren stookplezier.

Stook verantwoord in uw Contura kachel.

Contura haarden voldoen aan de laatste milieunormen en staan bekend om de efficiënte verbrandingstechniek. Met een moderne Contura kachel haalt u het maximale uit elk blok brandhout, het rendement van elke kachel is bijzonder hoog. Dit rendement kan nog hoger worden wanneer u de houthaard op de juiste wijze stookt. Gebruik altijd goed gedroogd en geschikt hout en leg alleen nieuwe hout op het vuur wanneer dit echt nodig is. Op deze manier heeft u langer plezier van uw brandhout en is de milieubelasting minimaal. Uw Contura kachel aansteken gaat het beste met de zogenaamde Zwitserse stookmethode. Bij deze simpele methode bent u gegarandeerd van een goede ontbranding. Niet alleen beter voor het milieu en uw portemonnee, maar ook voor het gebruiksgemak. Een goed gestookte Contura houtkachel brandt schoon waardoor uw ruit veel minder vaak schoongemaakt hoeft te worden. In onderstaand filmpje vindt u meer informatie over de Zwitserse stookmethode.

Contura haarden; Veilig en vertrouwd

Contura-houthaard

Elke Contura haard die de Zweedse fabriek verlaat wordt intensief gecontroleerd en getest. Uw verwachtingen mogen dus hoog zijn, een Contura kachel stelt u niet teleur. Contura haarden voldoen aan de strengste milieueisen en stoten nauwelijks fijnstof uit. Alle Contura kachels hebben het Europese CE keurmerk voor houtgestookte toestellen. Dit keurmerk waarborgt een degelijk en veilig product dat vele jaren meegaat. Na een veilige installatie van uw houtkachel kan het genieten al snel beginnen. Wij hebben een team van ervaren installateurs die werkzaam zijn door geheel Nederland. Wij bieden u graag een zorgeloze totaaloplossing, en doen uw graag een voorstel inclusief de installatiekosten. Zo weet u direct waar u aan toe bent en zijn er geen verrassende kosten.

Breng vrijblijvend een bezoek aan onze fraaie showroom, wij hebben een groot aantal Contura kachels staan en vertellen u graag meer over dit fantastische Zweedse topproduct!

Ruim assortiment Contura haarden voor de beste prijzen.

Als jarenlange grootafnemer hebben wij een erg goede relatie opgebouwd met Contura . Door inkoopvoordeel kunnen wij u elke Contura houtkachel aanbieden voor een sterk concurrerende prijs. Kom vrijblijvend even langs in onze showroom voor passend advies. Onze ervaren adviseurs helpen u graag en vertellen graag wat een Contura kachel voor u kan betekenen. Graag tot ziens!     
Telefonisch staan wij u natuurlijk ook graag te woord. Indien u vragen heeft kunt u ons bereiken op: 055-7820410

Offerte aanvragen