Contura 556 Style - Complete deal

Complete deal
Complete deal bestaat uit:
 • Contura 556 Style
 • Afvoermateriaal
 • Accessoires
 • Levering
 • Installatie
€ 4.750 Complete deal vanaf: € 4.150

Persoonlijk kostenoverzicht ontvangen?

Kostenoverzicht aanvragen

Waarom een combideal?

Bij Flamboyant haarden houden wij niet van verrassingen achteraf, maar van transparantie en duidelijkheid!
Bij ons ziet u daarom niet alleen de prijs van de haard, maar ook een scherpe prijs incl. montage & levering!

Daarom een combideal:

✔ Bij ons geen handjeklap! Iedereen verdient de scherpste prijs!

✔ Geen onverwachte hoge kosten achteraf.

✔ Wij zijn uw aanspreekpunt. Qua levering en installatie, maar natuurlijk ook qua service!

✔ Scherpe prijzen door inkoopvoordeel en eigen voorraad.

✔ Onze deskundige installateurs verzorgen uw installatie door geheel Nederland.

Door onze altijd scherpe combideals weet u dus direct waar u aan toe bent!
Onze combi-deals gaan natuurlijk uit van standaardsituaties (bij een inbouwhaard, zie tekening).


Informeer nu vrijblijvend naar uw persoonlijke deal!

Omschrijving Contura 556 Style

Contura 556 Style

Wanneer en een nieuwe houtkachel wordt uitgebracht in de Zweedse Contura fabriek, dan staat de haardenwereld daar eventjes bij stil. Toen houtkachel Contura 556 style werd uitgebracht verspreidde dit nieuws zich dan ook als een lopend vuurtje. Het was de Zweedse kachelkunstenaars weer gelukt! Met de Contura 556 verlegden ze de standaard voor moderne houtkachels. Houtkachel Contura 556 style laat zien dat houtkachels verantwoord kunnen zijn en een zekere toekomst hebben. Graag stellen we u wat nader voor aan de houthaard waar iedereen het nu over heeft. Laten we wat dieper ingaan op de Contura 556. De houtkachel die laat zien dat Contura nog steeds eenzaam aan de top staat.

Houtkachel Contura 556 style

Diep verscholen in het Zweedse Smaland vinden we het plaatsje Markaryd, de geboorteplaats van elke Contura houtkachel. In de moderne fabriek werken dagelijks betrokken werknemers met een gezamenlijk doel: De beste houtkachels ter wereld maken! Contura is een toonbeeld van Zweedse kwaliteit en innovatief design. Elke Contura houtkachel heeft strenge kwaliteitscontroles doorstaan voor hij de naam Contura mag dragen. Onder haardliefhebbers heeft Contura een naam opgebouwd die tot ver buiten Zweden synoniem staat voor tijdloos design en een compromisloze afwerking. Door te luisteren naar de wens van de consument weet Contura hier altijd op aan te sluiten. Een heel goed voorbeeld hiervan is de Contura 556 Style. Een houtkachel uit het topsegment. Absolute a-kwaliteit gecombineerd met gebruiksvriendelijk state-of-the-art design. 

Verantwoord stoken met houtkachel Contura 556 Style

Houtkachels zijn recent geregeld het onderwerp van gesprek, steeds zwaarder wordende emissienormen en fijnstofregulering zijn steeds belangrijker geworden. Nu staat het milieu al hoog op de prioriteitenlijst van elk Scandinavisch land, in Zweden is dit helemaal het geval. Al vele jaren loopt Contura voorop wanneer het gaat om verantwoord houtstoken. Jarenlang research en ervaring hebben Contura houtkachels naar een nieuw niveau getild. Dit wordt duidelijk wanneer we de houtkachel Contura 556 Style eens wat nader gaan bekijken.

Contura 556 Style. Een bijzonder populaire houthaard.

Waarom houtkachel Contura 556 Style zo populair is, is niet kort samen te vatten. Het is de combinatie van eigenschappen die de Contura 556 tot een favoriet van velen maakt. We zien bij houtkachel Contura 556 Style zoveel goede eigenschappen, verpakt in een aantrekkelijk formaat. Door zijn bescheiden formaat past de Contura 556 ook probleemloos in wat kleinere woonruimtes. Door zijn grote ruiten geeft de Contura 556 bijna evenveel zicht op het vuur als houtkachels van veel groter formaat. Een erg fraai ontwerpdetail zijn de elegante zijruiten waardoor u vanuit vrijwel de gehele kamer van het vlammenspel kunt genieten. Houtkachel Contura 556 Style heeft misschien bescheiden afmetingen, zijn prestaties en veelheid aan functies zijn dit absoluut niet! Laat u positief verrassen door deze Zweedse alleskunner met stijl!

Contura 556 Style. Klein van stuk, groot in vermogen.

Ondanks zijn compacte formaat heeft houtkachel Contura 556 Style een vermogen van 3 tot 7 kW. Dit maakt de Contura 556 geschikt als hoofdverwarming in ruimtes tot 120 m2. De grote ruiten van de Contura 556 zorgen voor veel stralingswarmte, maar toch behaalt deze moderne houtkachel een heel respectabel rendement van maar liefst 80%. Houtkachel Contura 556 Style is een schoonheid van buiten, maar ook aan de binnenzijde is er geen detail over het hoofd gezien. Moderne verbrandingstechnieken garanderen een optimale verbranding van uw haardhout. Door deze schone verbranding blijven de ruiten van houtkachel Contura 556 Style lang schoon en hoeft de aslade slechts sporadisch geleegd te worden. De Contura 556 is een meesterwerk van exact 100 kg zwaar. Zelden kreeg u voor dat bescheiden gewicht zoveel warmte, sfeer en haardbeleving als bij de Contura 556! Vraag vrijblijvend naar onze tijdelijke Contura 556 aanbieding!

Contura 556 accessoires

Het overweldigende succes van houtkachel Contura 556 Style heeft geleidt tot een brede range passende accessoires. Stuk voor stuk handige of leuke toevoegingen die uw haard echt af maken.Elke bijpassende Contura accessoires is volledig in de stijl van de houtkachel Contura 556 Style uitgevoerd. Dezelfde kwaliteit, dezelfde kleur en exact dezelfde afwerking als de haard die ter inspiratie diende. Enorm populair zijn de bijzonder fraaie vloerplaten voor de Contura 556. Dit designelement beschermt uw vloer en geeft uw houthaard Contura 556 het podium dat hij verdient. Verkrijgbaar in de haardkleur, maar ook in een bijzonder sterke glasvariant. 

Contura 556; Complexe eenvoud met een persoonlijke touch.

Ook de bovenzijde van uw Contura 556 kan naar uw wens worden aangepast. Naast de stijlvol gelakte aluminium bovenplaat is er ook een topplaat van speksteen leverbaar, bekend om zijn cumulerende effect. Speksteen is een materiaal dat lang zijn eenmaal opgedane warmte vasthoudt. Met een speksteen topplaat blijft uw houtkachel Contura 556 Style zijn weldadige warmte stralen, zelfs lang nadat het laatste houtblok gedoofd is. Bent u culinair enthousiast? En wilt u graag heerlijk voedsel of warme dranken bereiden op uw Contura 556? Met de speciale gietijzeren kookplaat veranderd u uw houthaard in een fornuis, zonder enig risico op beschadigingen. Bijzonder hoge ogen scoort Contura met het draaiplato dat speciaal is ontworpen voor de Contura series 500 & 600. Dit bijzonder chique draaiplato kan 360 graden draaien en verzekerd u zo van het gewenste vuurzicht. Het draaiplato is tot in detail doordacht, de draaihoek en draaiweerstand zijn traploos instelbaar. Ook mogelijk in combinatie met een externe luchttoevoer!

Houtkachel Contura 556 Style aanbieding.

Contura is trots op de speciaal ontwikkelde ventilator voor de houtkachel Contura 556 Style. Deze ventilator kan direct, maar ook later worden ingebouwd in de Contura 556. Hij zorgt voor een snellere verdeling van de warmte en voor een gelijkmatiger temperatuur. Met thermostaatregeling, de ventilator start automatisch als u gaat stoken en stopt wanneer het vuur gedoofd is. Wanneer u wilt dat uw houtkachel Contura 556 Style snel een kamer opwarmt een aanrader! De meest praktische en tegelijkertijd stijlvolste manier van hout opslaan moet haast de Forman-uitgeruste houtopslag zijn. In exact dezelfde stijl uitgevoerd als de houtkachel Contura 556 Style, een perfect voorbeeld dat elegant design en praktisch gebruik hand in hand kunnen gaan! Ook helemaal weg van de Contura accessoires? Vraag dan vrijblijvend naar onze all-inclusief Contura 556 aanbieding!

Contura 556 Style. Kwaliteit met stijl.

Vanaf het moment dat u de gietijzeren deur voor het eerst opent voelt u de compromisloze toewijding van de Zweedse haardenmakers. De grote gietijzeren deur van houtkachel Contura 556 Style geeft u een vrijwel onbelemmerde toegang tot het haardvuur. Houtblokken tot wel 33cm lang passen moeiteloos in de Contura 556, door de grote opening is het gebruikersgemak optimaal en kunt u bovendien langer genieten zonder dat bijvullen vereist is.

Houtkachel Contura 556 Style, Verzekerd van betrouwbaarheid.

Elke Contura 556 voldoet aan de strengste kwaliteitseisen en heeft vele controles doorstaan. Verzekerd van een deugdelijk eindproduct geeft Contura maar liefst 5 jaar garantie op houtkachel Contura 556 Style.  Bovendien zijn een goede service en de beschikbaarheid van reserveonderdelen tijdens de hele levensduur van de houtkachel gegarandeerd. Elke Contura haard heeft het Europese CE keurmerk voor houtgestookte toestellen. Dit keurmerk garandeert een betrouwbaar en volledig veilig product, bedoeld is voor jarenlang zorgeloos stookplezier. Zoals bij elke houtkachel is het belangrijk dat u houtkachel Contura 556 op de juiste wijze stookt. De beste manier om uw Contura 556 te stoken is met de Zwitserse stookmethode.

Nog even de opties van de Contura 556 Style op een rij:

De Contura 556 wordt standaard geleverd met:

 • Gietijzeren bovenplaat (voor meerprijs: glazen- of speksteen bovenplaat)
 • Zwart of grijze kleur

Wilt u vanuit elke hoek genieten van het vuurbeeld? Dan kunt u kiezen voor een draaiplateau. Een warmhoudplaatje om uw thee warm te houden? een deur voor het houtvak? Of een praktische maar mooie vloerplaat? U heeft keuze uit al deze opties:

 • Draaiplateau
 • Warmhoudplaatje
 • Deur voor houtvak
 • Vloerplaat
 • Ventilator

Houtkachel Contura 556 Style aanbieding.

Bent u enthousiast geworden over deze schitterende Zweedse houthaard? Vraag dan naar onze speciale Contura 556 aanbieding! Door korte lijnen en inkoopvoordeel zijn wij altijd concurrerend geprijsd! U zult dan ook positief verrast zijn door onze Contura 556 aanbieding. Wij hebben veel ervaring met houtkachel Contura 556 style, niet alleen bij de verkoop, maar ook bij het installeren van uw droomhaard zijn wij u graag van dienst. Wilt u weten of de Contura 556 Style ook voor u de beste keus is? Vraag ons ervaren team adviseurs vrijblijvend om advies. Wij nemen graag uw situatie met u door en denken graag mee bij de realisatie van uw droomhaard. Vraag vrijblijvend naar onze Contura 556 aanbieding, of om meer informatie. U bent van harte welkom in onze showroom voor een vrijblijvend gesprek of voor meer inspiratie. Mocht u nog dringende vragen hebben dan staan wij u natuurlijk ook graag telefonisch te woord. Ook zijn wij per mail of via de chat op onze site bereikbaar voor al uw haardgerelateerde vragen. Graag tot ziens!

Energielabel A+ Level
Haard soort Hout
Brandstof Hout
Model Vrijstaand, Draaibaar
Merk Contura
Systeem Open, Gesloten
Vermogen 3 kW, 4 kW, 5 kW, 6 kW, 7 kW
Aansluiting Bovenaansluiting, Achteraansluiting
Materiaal Gietijzer
Afvoerdiameter 150mm
Externe luchttoevoer Ja/optioneel
Deur Draaideur
Rendement 75% tot 80%
Breedte ruit 20 cm tot 40 cm
Kleur Antraciet, Grijs, Zwart
Achterwand Vermiculiet
Hoogte cm 108 cm
Breedte cm 49,6 cm
Diepte cm 44 cm
Flamboyant, vurig en bijzonder! 9,1 op basis van 131 beoordelingen

Wij willen ons blijven verbeteren en zijn daarom op weg naar de 10!

Ja, ik heb interesse in deze complete deal! Kostenoverzicht aanvragen