Dovre houtkachel

Verscholen in Weelde vinden we de firma Dovre, een Vlaams familiebedrijf met meer dan 80 jaar geschiedenis. De Dovre houtkachel is beroemd in België, maar ook ver daarbuiten. Naast houtkachels maakt Dovre ook gashaarden en andere hoogwaardige producten van gietijzer. Wanneer op een houtkachel Dovre staat, dan heeft u te maken met een product vol vakmanschap dat geheel in eigen beheer is gefabriceerd. Een Dovre houtkachel staat voor betrouwbare kwaliteit, uitvoerig getest tot in de kleinste details. De naam Dovre is ontleend aan een afgelegen bergkam in Noorwegen, net iets noordelijk van Oslo. Een onherbergzame streek waar de elementen heersen, en waar temperaturen elke winter lange tijd onder het vriespunt blijven. Het is een streek waar kachels worden gewaardeerd en getest tot het uiterste. Hier in deze regio is Dovre geboren en gegroeid. Hier is de reputatie begonnen die Dovre nu nog steeds met trots uitdraagt. Dovre houtkachels en gashaarden zijn kwalitatieve no-nonsense haarden, bestemd voor intensief gebruik door veeleisende consumenten.

Houtkachels Dovre

De roots van Dovre liggen dus in het koude Noorwegen, het land van de elanden en van knäckebröd. Een land waar het klimaat heel anders is als bij ons, een land waar de winters lang kunnen duren. Noren kennen dit klimaat en weten daardoor wat belangrijk is in een kachel. Een Dovre houtkachel is daarom vrijwel onverwoestbaar, efficiënt, gemakkelijk in gebruik en vraagt om weinig onderhoud.  In elke Dovre houtkachel zien we deze Noorse roots weer. Elke Dovre houtkachel is sterk en robuust, beproefd en getest tot in het kleinste detail. Een Dovre gaskachel staat voor daarom garant voor jarenlang zorgeloos stoken. De nadruk bij elke Dovre houtkachel ligt op een zo efficiënt mogelijke verbranding en daardoor dus op een zo hoog mogelijk rendement. Een Dovre gashaard kan dus tegen een stootje en is gemaakt voor intensief gebruik onder zware omstandigheden.

Dovre houtkachels

Dovre-houtkachel

Een Dovre houtkachel heeft een tijdloze en tegelijkertijd bijzonder stoere uitstraling. Als op een houtkachel Dovre prijkt, dan weet u dat het om een houtkachel gaat die is ontstaan in de Dovre ijzergieterij. Dovre is namelijk meer dan enkel een kachelproducent. De ijzergieterij van Dovre is al jarenlang een begrip in zijn branche. Door gebruik te maken van de beste grondstoffen en beproefde bewerkingsmethoden heeft de ijzergieterij van Dovre een ijzersterke reputatie opgebouwd. Elke Dovre houtkachel wordt gefabriceerd met de modernste apparatuur. Door verregaande automatisering is de Dovre ijzergieterij in staat tot het leveren van een constante hoge kwaliteit. De vruchten van dit streng gecontroleerde productieproces vinden we weer in elke Dovre houtkachel en gashaard. Bij Dovre staat kwaliteit voor kwantiteit, en daar zijn ze trots op!

Dovre houtkachels zijn er voor ieder huishouden.

Dovre-vrijstaand-houtkachels

Dovre is een bedrijf dat blijft doen waar ze goed in zijn. Een Dovre houtkachel is direct herkenbaar aan zijn typische industriële look en uitstraling. Het klassieke ontwerp van een Dovre houtkachel blijft erg gewild en kan nog altijd rekenen op een schare trouwe fans. Dovre houtkachels zijn no-nonsense kachels die doen wat ze beloven. De Dovre houtkachel range beslaat een breed scala aan modellen en formaten. Voor de kleinere woningen zijn er modellen met een nominaal vermogen van 2 en 3 kW, maar ook voor grotere ruimtes zijn er passende Dovre houtkachels. De grotere Dovre houtkachels hebben een vermogen dat ruimschoots 12kW passeert,  en dat met een opvallend hoog rendement.

Houtkachel Dovre, modern en tijdloos.

Dovre houtkachels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Het bekendste zijn de vrijstaande Dovre houtkachels, maar ook de inbouw- en inzet varianten zijn zeker het bekijken waard. Dovre houtkachels hebben de klassieke ‘houtkachellook’. Het stoere en robuuste ontwerp is tijdloos en komt in een modern interieur vaak net zo mooi tot zijn recht als in een meer klassiek decor. Verschillende Dovre houtkachels zijn ook als emailuitvoering verkrijgbaar. Een geëmailleerde Dovre houtkachel is gemakkelijk schoon te maken en blijft jarenlang als nieuw uitzien. Natuurlijk is het mogelijk om ook de kachelpijpen in exact dezelfde kleur als de Dovre houtkachel te bestellen.

Houtkachel Dovre. Moderne verbrandingstechnieken in een klassiek ogend jasje.

houtkachel-Dovre

Dovre is zich erg bewust van zijn verantwoordelijkheid als houtkachelproducent en investeert veel in het verminderen van de CO2 & fijnstof uitstoot. Het hoogwaardige gietijzer in elke Dovre houtkachel zorgt voor een optimale warmteverspreiding waardoor de opgewekte warmte maximaal benut wordt. Achter het bijzondere ontwerp van een Dovre houtkachel vinden we bovendien een slim verbrandingssysteem waarin de aangevoerde lucht wordt voorverwarmd. De lucht die nodig is voor de ontbranding wordt aan de achterzijde van elke Dovre houtkachel naar binnen gezogen. De lucht wordt zo voorverwarmd voordat deze naar de verbrandingskamer wordt gezogen. Deze voorverwarmde lucht zorgt voor een secundaire verbranding waarbij onvolledig verbrande rookgassen opnieuw worden ontvlamt. Deze voorverwarming zorgt dus voor een betere verbranding en daardoor een hoger rendement. Met een Dovre houtkachel haalt u alle warmte uit elk houtblok!

Dovre houtkachel, fascinerend vuurbeeld.

dovre-hout

De schone verbranding in een Dovre houtkachel zorgt daarnaast ook voor minder roetvorming. Dit betekent minder vaak schoorsteen vegen en minder onderhoud in het algemeen. Veel Dovre houtkachels zijn bovendien uitgerust met het Air Wash glasbeluchtingssysteem. De voorverwarmde lucht wordt bij houthaarden met dit systeem langs de kachelruit geleidt. Door deze slimme warme luchtstroom is er aanzienlijk minder sprake van condens en roetvorming op de ruiten. Bij een Dovre houtkachel geniet u daardoor langer van het altijd fascinerende vuurbeeld en hoeft u de ruiten dus minder vaak schoon te maken. Een Dovre houtkachel haalt het beste uit elk blok brandhout, en geeft u sfeer en haardbeleving op de meest efficiënte manier!

Dovre houtkachel, een echte blikvanger.

Dovre-houtkachel-vrijstaand

Het assortiment Dovre houtkachels is beperkt maar compleet. Inbouw houtkachels vindt u in de Dovre Vista serie, een schitterende serie houtkachels om in te bouwen in nieuwe situaties. Wilt u uw oude (open) haard vervangen door een Dovre exemplaar met moderne specificaties? Speciaal voor vervangingsdoeleinden heeft Dovre de Vista 701i & 801i in het gamma opgenomen. Deze Dovre houtkachels zijn speciaal bedoeld om u oude schouw of haardombouw op te waarderen tot het niveau dat we vandaag de dag van onze houtkachels verwachten. Het stoere kader en de grote ruit van een nieuwe Dovre houtkachel maken van uw oude haard of schouw weer een blikvanger van jewelste! En dat is niet het enige voordeel. Met een Dovre houtkachel voldoet u weer helemaal aan de eisen en wensen van deze tijd. Dus minder fijnstofuitstoot en door de goede verbranding een hoger rendement en daardoor minder CO2 uitstoot.

Dovre houtkachel prijs

houtkachels-Dovre

Wilt u meer weten over deze bijzondere houtkachels uit België?  Graag vertellen we u meer over het huidige assortiment Dovre houtkachels. Als erkend dealer krijgt u bij ons deskundig advies en natuurlijk een uitstekende service wanneer dit nodig mocht zijn. Door ons inkoopvoordeel zijn wij bovendien altijd bijzonder scherp geprijsd! Ziet u op tegen de installatie? Ook de installatie van uw Dovre houtkachel nemen wij graag op ons. Onze ervaren installateurs staan garant voor een veilige en betaalbare installatie. Waar dan ook in Nederland! Benieuwd geworden naar de vele mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op via ons telefoonnummer, via de chat of via ons emailadres. Ook bent u natuurlijk van harte welkom in onze luxe showroom. Graag laten wij u daar persoonlijk zien waarom wij zo enthousiast zijn over de schitterende Dovre houtkachels. Graag tot ziens! De koffie staat voor u klaar!

Offerte aanvragen