Draaibare houtkachel

Wilt u optimaal genieten van uw houtkachel? Wilt u uw bezoek ook het beste zicht geven op het altijd fascinerende vlammenspel? Wilt u zelf de beste plek creëren op momenten dat u eventjes alleen in uw woonkamer zit? Met een draaibare houtkachel is het allemaal mogelijk! Draaibare haarden worden steeds populairder, en dat is natuurlijk niet voor niets! Met een draaibare haard bent u altijd verzekerd van het beste zicht. U kunt het namelijk zelf eenvoudig aanpassen! In ons assortiment vindt u een ruim aanbod draaibare haarden van diverse A-merken. De ene houtkachel is standaard draaibaar, bij de andere haard is het draaien optioneel. Dit leest u in de omschrijving van de haard zelf. Vragen over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op! Wij hebben haarden in allerlei formaten en stijlen. Uw nieuwe houtkachel zit er ongetwijfeld bij! Zullen wij u snel wat meer laten zien?

Houtkachel draaibaar

Houtkachel-draaibaarEen draaibare houtkachel is niet alleen functioneel, maar staat ook nog eens prachtig in de meeste interieurstijlen. Omdat de draaibare houtkachel niet gezien wordt als ‘vast’ object, oogt de houtkachel namelijk erg ruimtelijk. Een draaibare houtkachel past daarom in vrijwel elk soort interieur en zal gegarandeerd voor sfeer zorgen in uw woning. Draaibare houtkachels kunt u goed in een hoek plaatsen, maar ook in een hoekpresentatie komen draaibare haarden goed tot hun recht. Ziet u zichzelf al zitten? Uzelf verliezend in het altijd fascinerende schouwspel in uw eigen draaibare houtkachel? Ruikt u de gezellige en huiselijke geur van vers verbrand hout al? Hoort u al hoe de vlammen knisperend uw haardhout verteren? Lees dan snel verder over de vele mogelijkheden in de categorie houtkachel draaibaar!

Houtkachel draaibaar. Materiaalkeuze

Het materiaal waarmee uw draaibare houthaard gemaakt wordt is bepalend voor de uiteindelijke eigenschappen van de haard zelf. Veel draaibare houtkachels worden bijvoorbeeld gemaakt van staal. Staal is een materiaal dat direct opwarmt en verwarmt. Wilt u dus een houthaard die u snel van weldadige warmte voorziet? Dan is staal een perfecte keuze. Nadeel van staal is wel dat het ook snel afkoelt. De eenmaal opgenomen warmte wordt dus ook weer snel aan de omgeving afgegeven. Nadeel is wel dat wanneer het laatste vuur is gedoofd, de laatste warmte ook snel zal vervliegen.Draaibare-haard

Heeft u wat meer geduld voordat uw draaibare houtkachel zijn gewenste temperatuur moet bereiken? Gietijzer zou in dat geval een beter alternatief zijn. Gietijzer warmt wat langzamer op, maar eenmaal warm blijft het deze warmte wel veel langer vasthouden. Bij een draaibare houtkachel van gietijzer houdt u het dus langer warm nadat de laatste vlam gedoofd is. Wilt u maximaal profiteren van de warmte uit elk gebruikt houtblok? Dan is een draaibare houtkachel met speksteenbekleding precies wat u zoekt! Speksteen is namelijk een heel bijzonder materiaal. Deze zware natuursteen heeft sterk accumulerende eigenschappen. Dit wil zeggen dat het ontzettend lang zijn warmte vasthoudt en dus blijft afstralen aan zijn omgeving. Het duurt eventjes voordat een draaibare houtkachel met speksteenbekleding is opgewarmd. Maar eenmaal opgewarmd blijft een draaibare haard met speksteenafwerking nog vele uren uw woning verwarmen.

Houtkachel draaibaar. Mateloos populair, enorm veel vrijheid

Kachel-draaibaar

Een draaibare houtkachel kan in principe overal worden geplaatst mits de rookafvoer maar op een zekere afstand van de muur blijft. Dit in het kader van de brandveiligheid. Een draaibare houtkachel wordt veel warmer dan een gashaard, daarom zal de warmte van het rookgasafvoerkanaal ook vele malen hoger zijn. Indien u een draaibare haard heeft gekozen kijken wij graag of uw configuratie op een veilige manier kan worden geplaatst. Wanneer wij verwachten dat de warmte van het rookgasafvoerkanaal erg hoog kan oplopen adviseren wij graag gepaste maatregelen om dit toch probleemloos mogelijk te maken. Gelukkig hebben wij hierin ruime ervaring. Onze ervaren adviseurs helpen u graag!

Houtkachel draaibaar. Optimaal genieten van het maximale vuurzicht

Houthaard-draaibaar

Eenmaal gekozen voor een draaibare haard rest u alleen nog de keuze voor het mooiste vuurzicht. Veruit de meeste draaibare houtkachels zijn zogenaamde fronthaarden. Draaibare houthaarden met frontzicht hebben 1 grote ruit aan de voorzijde. Dit traditionele concept komt het best tot zijn recht in een situatie waarin de haard vrijwel tegen een wand wordt geplaatst. Wilt u meer zicht op het houtvuur in uw vrijstaande houtkachel? Dan kunt u een driezijdige haard overwegen. Driezijdig haarden worden vaak centraal geplaatst. Door de extra zijruiten laten draaibare houtkachels zich erg mooi centraal in uw kamer plaatsen. Een driezijdige draaibare houtkachel geeft u niet alleen door de voorruit zicht op het vuur, maar ook door ruiten aan beide zijden. Dit geeft een erg ruimtelijk en open beeld waardoor uw houtvuur helemaal tot zijn recht komt. Vooral in combinatie met een draaibare haard geeft een driezijdige haard een bijna allround haardbeleving!

Houtkachel draaibaar. Kies het juiste vermogen voor uw situatie

Draaibare-houtkachel

Wanneer u eenmaal uw favoriete draaibare houthaard heeft gekozen is het van belang dat u het juiste vermogen kiest bij de ruimte die u wilt verwarmen. Het vermogen van een haard wordt uitgedrukt in kW. Een erg kleine haard heeft een vermogen van 1 tot 2 kW, een fors exemplaar kan een vermogen hebben dat wel boven 11 kW uitkomt. Kiezen voor het juiste vermogen is van belang zodat u achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Kiest u een draaibare houtkachel met te weinig vermogen? Dan zult u niet genoeg warmte ontwikkelen om uw kamer te verwarmen. Kiest u voor een houtkachel draaibaar met teveel vermogen? Dan zult u het al gauw te warm krijgen en zult u het vuur moeten temperen. Getemperd vuur zorgt niet voor het mooiste vuurbeeld. Het kiezen van het juiste vermogen is hierdoor iets wat niet onderschat moet worden. Op internet vindt u meerdere tabellen waarmee u het juiste vermogen kunt uitrekenen. U kunt ook contact opnemen met onze ervaren adviseurs. Wij beoordelen graag vrijblijvend uw situatie zodat u precies de draaibare houthaard kunt kiezen die helemaal aansluit op uw situatie.

Draaibare houthaarden van Contura

Wanneer we het over draaibare houthaarden hebben dan kunnen we niet om het Zweedse Contura heen. Deze houthaardproducent staat wereldwijd hoog aangeschreven vanwege de absolute topkwaliteit en het vooruitstrevende design. Contura houthaarden zijn moderne houthaarden, ze zijn voorzien van de nieuwste brandertechnieken en voldoen aan alle eisen die u van een moderne houthaard mag verwachten. Contura haarden staan bekend om het tijdloze design dat zowel in een klassiek als in een modern interieur helemaal tot zijn recht komt. Bijzonder aan de Contura serie is het draaiplateau dat bij een groot deel van de serie wordt geleverd. (soms optioneel). Veel Contura haarden hebben een hoge ruit voor een perfect vuurzicht. Door voor een draaibare houthaard uit de Contura stal te kiezen kiest u dus voor een houthaard met het meeste en breedste vuurzicht.

Benieuwd naar onze draaibare houtkachels?

Draaibare-kachel-vrijstaand

In onze showroom vindt u een aantal draaibare houtkachels opgesteld. Niet alleen van Contura, maar ook van M-Design, Jotul en Spartherm. In ons assortiment vindt u ronde houtkachel draaibaar, maar ook draaibare haarden in andere vormen. Bent u benieuwd hoe het functioneert en oogt in werkelijkheid? Kom dan gerust even langs om het te aanschouwen. Wij zijn zes dagen per week open en zorgen dat de koffie voor u klaar staat. Wanneer u dat wenst kunnen wij ook een vrijblijvende offerte voor u opmaken. Zo heeft u direct een potentieel kostenoverzicht en weet u direct waar u aan toe bent. Misschien geniet u binnenkort wel van uw eigen draaibare houtkachel!

Offerte aanvragen