Een houtkachel met deur

Het leven van een houtkachel met deur gaat niet over rozen. Veel haardenliefhebbers staan er niet bij stil hoe vaak de deur van een houtkachel tijdens zijn lange leven wordt gebruikt. Tijdens lange gezellige avonden laden we onbewust houtblok na houtblok in onze haard, keer op keer weer. Bij de aanschaf van een nieuwe houtkachel is de deur niet direct het punt waar we het meeste aandacht aan besteden. Het totale uiterlijk, het rendement en het vuurbeeld zijn bijvoorbeeld zaken die eerder ter sprake komen dan het mechanisme en het gebruiksgemak van de houtkacheldeur. Toch vinden wij dit niet terecht!

Houtkachel met deur

houtkachel-met-deur-kopenHeeft u de houtkachel met deur gevonden die aan uw eisen en wensen voldoet? Gefeliciteerd! Maar heeft u ook goed gekeken naar het deurmechanisme van deze houtkachel? Heeft u hem uitvoerig getest, een paar keer geopend en helemaal gesloten? Heeft u gevoeld aan de hendel of deze fijn in uw hand ligt? En heeft u gekozen voor een houtkachel met deur die helemaal goed afsluit? Die degelijk en robuust aanvoelt? En heeft u al gecontroleerd hoe warm het handvat van deze deur wordt tijdens een lange en gezellige nacht stoken? Allemaal vragen die het stellen zeker waard zijn!

Houtkachel met deur: Wordt het een draaideur? Of gaat het toch een liftdeur?

houthaard-met-deurEenmaal gekozen voor een houtkachel met deur heeft u eigenlijk twee opties. U kunt kiezen voor een houtkachel met een draaideur en voor een houtkachel met een liftdeur. Wanneer u kiest voor een inbouw houthaard, dan is een liftdeur een erg populaire keuze. Bij dit type deur kunt u de gehele ruit omhoog schuiven zodat deze in zijn geheel in de ombouw verdwijnt. Dit oogt niet alleen fraai maar maakt uw haard ook toegankelijker. Hierdoor is een houtkachel met deur van dit type erg gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Een liftdeur heeft bovendien het voordeel dat u de gehele ruit kunt laten ‘verdwijnen’. Zo maakt u van uw gesloten houtkachel binnen enkele seconden een open vuurplaats waarin u de vlammen kunt zien zonder belemmeringen. Houtkachels met een liftdeurhaard benaderen de traditionele open haard dus het dichtste. Zonder ruit wordt de vuurbeleving intenser en voelt uw haardbeleving bijzonder authentiek aan.

Houtkachel met deur, liftdeur of draaideur?

houtkachel-met-draaideurLiftdeurhaarden zijn gewild en hebben voordelen. Maar zoals alle leuke dingen in het leven zijn ze ook vele malen duurder dan de standaard draaideur. Bovendien kan een liftdeur alleen worden ingebouwd bij inbouwhaarden, en zelfs dan alleen wanneer er voldoende plaats voor beschikbaar is. Houtkachels met een draaideur zullen hierdoor altijd populair blijven. De deur is hierbij een vast onderdeel van de houtkachel, hij rust op een scharnierpunt waardoor gemakkelijk de gehele deur open kan worden gezet. Let bij de aanschaf van een houthaard wel op de grote van de deuropening. Hoe groter de deuropening, hoe groter het brandhout mag zijn. En hoe groter het brandhout, hoe minder vaak u de haard hoeft bij te vullen! Allemaal belangrijke zaken die nogal eens uit het oog verloren worden bij de aanschaf van een houthaard!

Houtkachel met deur, tips.

houtkachel-met-draaideur-prijs

Geef de deur van uw houtkachel dus de aandacht die hij verdiend! U gaat hem nog vaak genoeg nodig hebben! Neem de tijd om de deur te testen en bedenk daarbij dat u die handeling nog duizenden keren gaat verrichten! Controleer de degelijkheid en het gebruiksgemak en bedenk ook hoe gemakkelijk u de houtkachel met deur kunt reinigen! Twijfelt u nog over de juiste keuze? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij vertellen u graag meer over alle belangrijke factoren die bij de aanschaf van uw houtkachel met deur komen kijken! Neem gerust vrijblijvend contact op, of kom even langs in onze luxe showroom!

Offerte aanvragen