Dru houtkachel

Maar weinig bedrijven kunnen terugkijken op zo’n lange historie als Dru. Al ruim 260 jaar lang komen uit de ijzergieterij van Dru houtkachels en wat later ook gashaarden. Dru is een begrip in de wereld van de haarden en de kachels. Voor ingewijden staan de drie letters van Dru voor ambachtelijke kwaliteit, optimale prestaties en een compromisloze afwerking. Wanneer op een houtkachel Dru staat dan weet u dat het gaat om een oer-Hollands product dat is doordacht tot in de kleinste details. Dat geldt voor Dru gashaarden, maar zeker ook voor Dru houtkachels!

Dru houtkachels

In elke Dru houtkachel proef je nog de sfeer van weleer. Toen in 1754 Dru begon met het vervaardigen van potten en pannen was de wereld nog heel anders dan vandaag de dag. Het leven was waarschijnlijker niet gemakkelijker, maar wel rustiger en met minder afleiding. Toen Dru houtkachels begon te fabriceren stookten de meeste mensen nog op een open vuurplaats. De open haard was nog echt een open haard, met vlammen waar je direct in kon kijken. Centrale verwarming zou nog lang op zich laten wachten toen Dru al ontdekt had hoe je warmte en gezelligheid bij de mensen thuis brengt. Toen Dru houtkachels begon te vervaardigen in de eigen gieterij bleek al snel dat Dru de juiste weg was ingeslagen. Het slimme ontwerp en de techniek achter de eerste Dru houtkachels stonden aan de wieg van het succes dat in latere jaren nog zou volgen.

Houtkachel Dru

houtkachels-dru64cbMet een Dru houtkachel kreeg opeens iedereen de beschikking over gecontroleerd en efficiënt vuur. De warmteopbrengst van een kilo brandhout schoot opeens omhoog doordat vuur veel beter controleerbaar bleek in de gietijzeren behuizing van de eerste generaties Dru houtkachels. In plaats van de open verbranding die in een open haard plaats vond was er nu opeens een alternatief dat veel verstandiger omging met de opgewekte warmte. Dru houtkachels werden al snel een begrip en de vraag naar houtkachels bleef gestaag stijgen. Eindelijk was er een veiligere manier het eten te bereiden en om het huis te verwarmen. Achter het deurtje van een Dru houtkachel kon een houtblok urenlang smeulend opbranden. Een groot verschil met de intense piekwarmte en de snelle afkoeling die men gewend was van de klassieke open haard.

Eigenlijk zijn Dru houtkachels niet veel veranderd sinds die lang vervlogen tijden. Natuurlijk worden Dru houtkachels nu anders vervaardigd en zijn de grondstoffen puurder en meer homogeen. Dru heeft nieuwe productiemethoden toegepast en kan nu een constante kwaliteit waarborgen waar men vroeger alleen maar van kon dromen. Ook zijn er natuurlijk flinke stappen gemaakt op het gebied van verbranding en van veiligheid. Maar het principe achter een Dru houtkachel van nu is niet heel veel anders dan het principe van een Dru houtkachel 200 jaar terug. Nog steeds wordt elke Dru houtkachel gefabriceerd om aan dezelfde twee basisbehoeftes te voldoen als destijds. Nog steeds moet een Dru houtkachel efficiënt en veilig hout omzetten in warmte en nog steeds moet een Dru houtkachel sfeer en gezelligheid brengen!

Houtkachel Dru. Een bewezen begrip.

houtkachel-dru55cb

Dru beseft wat ons haardenliefhebbers blijft boeien. Het magische schouwspel dat zich al vlammend afspeelt achter het kacheldeurtje blijft een bijzondere aantrekkingskracht op ons hebben. Al vele generaties staarden in gedachten naar brandend hout in een Dru houtkachel. De trage natuurlijke vlammen die langzaam een houtblok verteren blijven nu eenmaal eindeloos boeien! De laatste generatie Dru houthaarden lijkt in dat opzicht nog steeds op de eerste generatie Dru houthaarden. En niet meer dan logisch natuurlijk; ‘Never change a winning team’.

De binnenzijde van de laatste generatie Dru houtkachels verschilt wezenlijk van de Dru houtkachels van 100 of 200 jaar terug. Al die jaren onderzoek hebben gezorgd voor betere grondstoffen waardoor het kwaliteitsniveau nu stabiel erg hoog ligt. Doordat er ook veel meer bekend is geworden over de meest optimale manier van verbranden is een Dru houtkachel anno nu vele malen betrouwbaarder en efficiënter. De buitenzijde van een nieuwe Dru houtkachel lijkt daarentegen nauwelijks verandert. De afwerking is beter en de werking van alle bewegende delen is geperfectioneerd, maar verder hebben Dru houtkachels de uitstraling en het karakter van weleer weten te behouden. De stoere uitstraling van moderne Dru houtkachels maakt ze nog erg gewild. Door dit robuuste karakter lijkt een Dru houtkachel tijdloos. We zien ze vandaag de dag gebruikt worden in moderne interieurstijlen, maar natuurlijk ook in een meer traditionele setting.

Houtkachel Dru.

houtkachels-dru44MF

Het huidige assortiment Dru houtkachels is klein maar zeker het bekijken waard. Het zijn stuk voor stuk klassiek ogende houtkachels van klein tot middelgroot formaat, maar met uitstekende prestaties. Elke moderne Dru houtkachel haalt een rendement van 75 tot 85% procent. Een Dru houtkachel is hierdoor nog steeds een erg efficiënte manier om uw woning te verwarmen. In onderstaand overzicht vindt u alle actuele modellen met een korte omschrijving. Sommige modellen houtkachel Dru zijn meer dan alleen een houtkachel. Wanneer de naam eindigt met de letters MF, dan gaat het om een multifuel variant. In deze Dru haarden kunt u niet alleen hout verbranden, maar eventueel ook kolen en briketten.

Dru 44 MF

Dit is een kleine en compacte Dru houtkachel met grote prestaties. Deze fraaie houtkachel brengt sfeer en gezelligheid in kleinere ruimtes en in ruimtes waar de warmtebehoefte beperkt is. Bijzonder aan deze Dru houtkachel is het open systeem. De benodigde lucht haalt deze kleine krachtpatser uit het vertrek zelf. Deze multifuel versie brandt naast hout ook op kolen en briketten.

Dru 55 MF

Het middelste model uit de Dru multifuelrange. Vergis u niet in het bescheiden formaat van deze Dru houtkachel. Met zijn rendement van bijna 80% is deze middenmoter meer dan capabel. De ideale houtkachel voor wie veel warmte en sfeer wenst maar geen zeeën van ruimte heeft. Ook geschikt voor het verbranden van kolen en briketten.

Dru 78 MF

De grootste uit de multifuel serie Dru haarden. Deze robuuste houtkachel levert een vermogen van ruim 11 kW, meer dan voldoende dus om als hoofdverwarming te dienen. Om het vullen met hout te vereenvoudigen heeft dit model een handige zijdeur waardoor u ook de grotere houtblokken moeiteloos aan de vlammen kunt overleveren.

Dru 55 CB

De Dru 55 CB is een klassiek ogende houtkachel vervaardig uit gietijzer. De haard heeft een front vuurzicht wat betekent dat het vuur vanaf de voorkant zichtbaar is. De haard biedt een rendement van maar liefst 80% en verwarmd de woning daardoor zeer efficiënt. De haard kan zowel branden op hout als op kolen.

Dru 64 CB

Deze Dru houtkachel is uitgevoerd met het zogenaamde Airwash-systeem. Dit systeem zorgt voor een warme luchtstroom langs de ruit, waardoor het glas langer schoon blijft. Hierdoor behoudt u veel langer zicht op het fantastische vuurbeeld en hoeft u minder vaak schoon te maken. Tegen een meerprijs is de DRU 64 CB te bekleden in diverse fraai geëmailleerde kleuren. Standaard is het model zwart, optioneel kan worden gekozen voor een praktische zijdeur zodat ook grotere stukken hout moeiteloos gebruikt kunnen worden.

Dru 78 CB

De Dru 78 CB is een authentieke houtkachel met een bijzonder klassieke uitstraling. De haard beschikt naast een deur aan de voorkant ook over een zijvuldeur. Hierdoor kunnen er houtblokken tot maar liefst 60 centimeter worden gebruikt. Ook deze Dru houtkachel beschikt over het airwash-systeem, waardoor de ruit lang schoon blijft en de schoonmaakwerkzaamheden minimaal. Deze Dru 78 CB is een bewezen keuze voor grotere boerderijen of woonhuizen.

Dru houtkachel kopen.

dru78cb-houtkachel

Bent u benieuwd geworden naar de laatste modellen uit de illustere Dru houtkachelserie? Stel uw vragen dan gerust per mail of telefonisch. Onze ervaren adviseurs beantwoorden graag al uw vragen en geven u graag geheel vrijblijvend passend advies. Als erkend Dru dealer zijn wij altijd scherp geprijsd en staan wij garant voor een uitstekende service. Wilt u de haarden graag eens in het echt bekijken? Neem dan even contact op, dan verwelkomen wij u graag in onze luxe showroom. U bent van harte welkom en de koffie staat voor u klaar.

Offerte aanvragen