Dru houtkachels

Al lang geleden, namelijk in 1754, werd DRU opgericht. Hiermee is DRU een van de oudste bedrijven van Nederland. Allereerst was het bedrijf voornamelijk bezig met de productie van gietijzeren potten en pannen. Toen in Slochteren de aanwezigheid van aardgas werd ontdekt, is DRU zich gaan richten op het produceren van gas verwarmingsapparaten, waaronder de gezellige welbekende gashaarden. 

Al snel groeide het bedrijf en groeide het merk uit tot een bedrijf dat garant staat voor top kwaliteit. Het is daarom niet gek dat DRU als een van de eerste Nederlandse bedrijven het ISO 9000 kwaliteitscertificaat haalde. 

5 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Dru houtkachels

Bij DRU staan er een aantal aspecten hoog in het vaandel. Zo kiezen ze graag voor de balans tussen mens en omgeving. Hiermee wordt bedoeld dat de klanttevredenheid en efficiëntie hand in hand gaan met milieuvriendelijkheid en efficiëntie. Daarnaast is gemak zeer belangrijk. Hoe kan een klant zo slim, vernieuwend en comfortabel mogelijk gebruik maken van de producten van DRU? Uiteraard is kwaliteit ook een belangrijk punt in de denkwijze van DRU en om de kwaliteit te blijven realiseren vindt DRU het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Voor mooie producten en vernieuwende technieken.

Ondanks dat DRU begon met gasgestookte haarden, levert DRU ook vrijstaande houtkachels. Er is toch niets beter dan de overheerlijke houtgeur, het geluid van de knisperende houtblokken en het verbluffende vuurbeeld bewonderen? Dit kun je optimaal ervaren met een houtkachel van DRU.

De vrijstaande houtkachels van DRU beschikken over een hoog rendement. Daarnaast zijn deze toestellen voorzien van een kwalitatieve verbranding, zodat de brandstof zo efficiënt en schoon mogelijk wordt gestookt. Daarnaast heeft DRU veel aandacht besteedt aan de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van iedere kachel. Zodoende bespaar je niet alleen aanzienlijk op de stookkosten, maar draag je ook een steentje bij aan een gezonder milieu. Om de duurzaamheid te garanderen, is elke kachel ontwikkeld met het betrouwbare materiaal gietijzer. Middels dit robuuste materiaal behaalt het toestel een langdurige warmte.

Type

Type   Afmetingen (mm) (lxbxd) Vermogen
DRU 44 MF   625 x 450 x 360   6kW
DRU 64 CB   750 x 650 x 565   9kW
DRU 78 MF   790 x 675 x 590   11kW
DRU 55 CB   750 x 555 x 464   9kW

 

 

MF

MF staat voor Multi Fuel. Dit houdt in dat deze haard kan branden op zowel hout als kolen. 

Informatie aanvragen