Front houtkachels

Bent u opzoek naar een front houtkachel? Daar kunnen wij u mee helpen! Flamboyant Haarden heeft een groot assortiment in front houtkachels. Kiest u voor een vrijstaande houtkachel, een inzet houtkachel of een inbouw houtkachel ? Daarnaast beschikken de haarden over verschillende soorten materialen. Gaat u voor een stalen, gietijzer of speksteenkachel? Wat vooral belangrijk is bij aankoop van een front houtkachel is het aantal kW. Dit moet het juiste aantal zijn om voor een fijne warmte te zorgen in uw woning. Onze adviseurs helpen u graag hiermee!

Front houtkachels

Bij aankoop van een front houtkachel dient u op verschillende dingen te letten. Voor welk materiaal kiest u bijvoorbeeld? En wat voor aantal kW moet mijn front houtkachel hebben? Wil ik een kachel met een hoog rendement en waarom dan? Op deze vragen geven wij onderstaand antwoord op. Nog meer vragen? Kom eens langs in onze showroom, daar geven onze adviseurs advies om ervoor te zorgen dat erbinnen kort een droomkachel in uw woning staat!

Materiaal van front houtkachel

Bij het kiezen van het materiaal van de front houtkachel dient u een keuze te maken wat voor warmte u wenst. Wilt u snel genieten van een warmte bij het aansteken van de houtkachel? Dan kunt u het beste kiezen voor een stalen of gietijzeren houtkachel. Wanneer u een fanatieke stoker bent, kunt u het beste kiezen voor een gietijzeren houtkachel, dit materiaal is namelijk bestendig tegen hoge tempraturen en constant stoken.

Wilt u nadat de kachel uit is nog lang kunnen genieten van de warmte? Dit kan met een front speksteenkachel. Dit komt doordat speksteen de warmte vasthoudt. Een nadeel hiervan is wel dat u even geduld moet hebben bij het aansteken. Het kan namelijk even duren totdat de speksteen kachel een behaaglijke stralingswarmte afgeeft. Heeft u vragen over welk materiaal nou het beste bij u past? Neem dan contact met ons op!

Het aantal kW van de front houtkachel

Het juiste aantal kW is erg belangrijk bij het uitkiezen van een houtkachel. Onze wens is bij aanschaf van een front houtkachel dat u kan genieten van een mooi vlammenspel en tegelijk van een behaaglijke warmte. Een houtkachel met een verkeerd vermogen kan ervoor zorgen dat de ruimte niet warm genoeg wordt bij een mooi vlammenspel of dat juist andersom het te warm is bij een mooi vlammenspel. Om dit te voorkomen moet u goed kijken naar de isolatie van de woning en het aantal kubieke meters. Wij helpen u graag om ervoor te zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw front houtkachel.

Rendement van houtkachel

Een kachel met een hoog rendement is erg belangrijk kijkend naar de overheid en het milieu. Met een hoog rendement kachel kun je genieten van een fijne warmte met weinig hout. Dus naast dat het goed is voor het milieu, is het ook nog eens kostenbesparend. Een hoog rendement kachel bestaat uit de juiste materialen en de juiste afvoer. Bij het gebruik van de kachel kunt u ook de hoogte van rendement bevorderen door droog hout en de juiste stookmethode te gebruiken.

Merken front houtkachel

Flamboyant Haarden beschikt over een groot assortiment in front houtkachels. Merken als Barbas, Faber, Spartherm, Lotus en Drooff beschikken over kwalitatieve haarden. Wilt u de kachels met eigen ogen eerst bekijken? Kom een langs in onze showroom, daar staan vele haarden (brandend) opgesteld. Van harte welkom!

Offerte aanvragen