Gietijzeren houtkachels

Wilt u een echte houtkachel met een robuuste, landelijke uitstraling? Dan is een gietijzeren kachel zeker iets voor u! Door de ruwheid van het oppervlak is het uiterlijk van een gietijzeren kachel duidelijk te herkennen. Gietijzer is een materiaalsoort waarbij het langer duurt voordat de kachel warmte gaat afgeven. Als de kachel eenmaal goed gestookt is, dan wordt de kachel heel warm. Nadat het vuur gedoofd is, blijft de gietijzeren kachel warmte uitstralen. Zo bereikt een gietijzeren houtkachel een hoog rendement.  

Gietijzeren houtkachels

Waarom een gietijzeren Houtkachel

De gietijzeren houtkachels uit het assortiment van Flamboyant Haarden hebben stuk voor stuk een hoog rendement. Dit komt door het principe van het materiaal gietijzer. Door de houtkachel flink op te stoken gaat het gietijzer opwarmen tot hoge temperaturen. Als het vuur vervolgens gedoofd is, blijft het gietijzer nog een tijdje de warmte uitstralen.

Waar moet u rekening mee houden met een gietijzeren houtkachel?

Met een houtkachel moet u er rekening mee houden dat het rookgasafvoerkanaal boven de nok van de woning uit moet komen. Dit kanaal loopt in de meeste gevallen binnen langs door de verdiepingsvloeren en verlaat het huis uit het dak.

Landelijke stijl

De meeste gietijzeren kachels hebben een landelijke uitstraling. Dit komt doordat gietijzer een ruw materiaal is. Daarnaast worden veel gietijzeren houtkachels geleverd met een houtvak onder de haard. Wilt u dé landelijke eyecatcher in uw woning? Dan is een gietijzeren houtkachel zeker een optie! Daarnaast kunnen wij van Flamboyant Haarden ook de volledige montage voor u verzorgen. Onze vakmannen zitten verspreid door heel Nederland, dus er is er altijd wel een bij u in de buurt!

Verschillende merken

Bij Flamboyant Haarden heeft u keuze uit 7 verschillende merken gietijzeren houtkachels, met onder andere Barbas, Dru, Contura en Jotul. De houtkachels van deze A-merken zijn allemaal gecertificeerd met het CE-keurmerk. Dit houdt in dat deze houtkachels gekeurd zijn op veiligheid. Met Flamboyant Haarden maakt u dus een bewuste, veilige keuze.

Hoe werkt het precies bij Flamboyant Haarden?

Zodra uw vertrouwen in Flamboyant Haarden zich uitspreekt door een handtekening op de offerte gaat het team van after-sales aan de slag. Heeft u alleen een houtkachel besteld, dan gaan zorgen zij ervoor dat deze op de gewenste datum geleverd wordt. Heeft u een houtkachel met installatie besteld, dan wordt er een in de meeste gevallen een situatieopname gepland. Dit houdt in dat de installateur van tevoren bij u komt om de situatie te beoordelen naar aanleiding van de getekende offerte. Komt de installateur hier materiaal te kort, of houdt hij materiaal over, wordt er een tweede offerte gestuurd. In dit stadium kunt u altijd nog afzien van de offerte, als u dat wilt. Zodra u een handtekening zet onder de gestuurde offerte, zal de houtkachel worden besteld en wordt er een installatiedatum vastgezet. Onze vakman zal op die datum alles komen installeren. Zijn er tijdens of na de installatie problemen met de gietijzeren houtkachel? Dan zit er op kantooruren een team van service voor u klaar om alle problemen op te lossen.

Offerte aanvragen