Helex houtkachel

Nederland mag trots zijn op zijn haardenfabrikanten. Ons kleine landje heeft enkele grote merken voortgebracht die internationaal succes boeken en nu klinkende namen zijn in de haardenbranche. Het familiebedrijf Helex hoort zeker bij deze succesverhalen. Al sinds 1963 timmert Helex stevig aan de weg en heeft het bedrijf flink kunnen groeien. De Helex houtkachel heeft door zijn eigenwijze designs eens eigen stijl ontwikkelt die wordt gewaardeerd in ons eigen land maar ook ver daarbuiten. Een Helex houtkachel staat voor ambachtelijk kwaliteit voor functionaliteit, verpakt in een tijdloos ontwerp dat aansluiting vindt bij zowel moderne als meer traditionele interieurstijlen. Helex begrijpt houthaardliefhebbers en weet wat echt belangrijk is in een moderne houtkachel. Hoog tijd om eens wat nader te kijken naar de fraaie serie houtkachels die het assortiment van Helex rijk is.

Helex kachel, duurzaam en innovatief design

Het waren Heleen en Lex die ruim 50 jaar geleden de stap waagden en samen de firma Helex oprichten. Eerst als producent van open haarden, maar toen de traditionele open haard meer en meer uit onze woonkamers verdween, zag Helex tijdig deze verschuivende trend. In de daaropvolgende jaren werd met succes de aandacht verlegt naar gashaarden en houtkachels. Een gouden zet bleek al snel, want de eigenwijze stijl van de Helex houtkachel en gashaard sloeg aan. Toen het aantal aanvragen bleef groeien kon Helex zijn productiecapaciteit uitbreiden en werden de eerste modellen van de Helex houtkachel gelanceerd.  Het typische ontwerp zou vele jaren later waarschijnlijk als typisch Dutch Design worden bestempelt. Strak en minimalistisch, functioneel en strak, maar tegelijkertijd elegant en sierlijk. Een Helex houtkachel moet heerlijk zijn om te gebruiken en een plezier zijn om naar te kijken. Met de laatste generatie Helex houtkachels is dat absoluut gelukt. Deze bijzondere houtkachels van eigen bodem zijn absoluut het bekijken waard!

Helex houtkachel

Helex Houtkachels zijn met de tijd meegegaan

Helex houtkachels worden geproduceerd door mensen met passie voor het vak. Helex begreep al snel dat de haarden en kachelmarkt voor uitdagingen zou komen te staan in de toekomst en wist dat een vooruitziende blik belangrijk was. Helex zag hoe de verwachtingen van de consument geleidelijk veranderde. Langzaam groeide de interesse voor duurzaamheid, en ook het ontwerp werd steeds belangrijker. De moderne houtkachel was meer dan alleen een gebruiksvoorwerp en werd steeds meer ervaren als een sfeervol designelement. Helex anticipeerde op de trend door de vormgeving uit te besteden aan de gerenommeerde Design Studio Wolterink. Het resultaat is een serie bijzondere houtkachels met een ingetogen, maar elegante uitstraling. Helex houtkachels worden gekenmerkt door deze typische look en door de intuïtief aanvoelende bediening. Maar vergis u niet. Achter de ruit van een Helex houtkachel vindt u de laatste technieken en inzichten op het gebied van verbrandingsoptimalisatie verwerkt. Achter het tijdloze ontwerp van iedere Helex houtkachel zit een ultramoderne houtkachel verscholen! 

Helex is een innovatief bedrijf dat weet om te gaan met een branche waarin de ontwikkelingen elkaar steeds sneller lijken op te volgen. In een modern laboratorium worden nieuwe technieken en nieuwe materialen bedacht en getest, zodat ook de volgende generatie Helex houtkachels weer garant staat voor vele jaren verantwoord stookplezier. De aandacht die Helex besteedt aan kwaliteit en veiligheid worden door diverse onafhankelijke keuringsinstanties onderschreven. Door het gehele ontwikkelingsproces in eigen beheer te houden lukt het Helex om tijdig in te spelen op snel veranderende eisen op het gebied van wetgeving en milieu. Wanneer op een nieuwe houtkachel Helex prijkt, dan weet u dat het om een hoogwaardig houtkachel gaat die klaar is voor de toekomst! 

Helex houtkachel

Duurzaam & efficiënt

De laatste decennia zijn we ons vele malen bewuster geworden van het effect van onze handelingen op de wereld om ons heen. We begrijpen steeds beter waarom het klimaat verandert en beseffen dat duurzaamheid en verantwoord handelen genoodzaakt zijn. Vrijwel iedereen weet tegenwoordig dat CO2 staat voor koolstofdioxide, een broeikasgas dat ervoor zorgt dat infraroodstralen onze planeet niet meer kunnen verlaten en zo de temperatuur verhoogt. CO2 wordt opgenomen tijdens fotosynthese door planten en bomen. De boom neemt het op en slaat het op in het hout. Pas op het moment van verbranding komt het weer vrij en begint de vicieuze koolstofdioxidecirkel opnieuw. 

Omdat houtverbranding nu eenmaal een onvermijdelijk onderdeel is van de houtkachelbeleving, zag Helex al vroeg dat duurzaamheid met prioriteit moest worden behandeld. De CO2 uitstoot moet omlaag en dat betekende dat we zuiniger moeten omgaan met ons brandhout. Zo min mogelijk hout moet nog onnodig worden verbrandt en de opgewekte warmte moet beter worden benut. Zoveel mogelijk warmte halen uit elke kilo brandhout is sindsdien het streven van Helex geweest. Door nieuwe inzichten en verbeterde techniek is er in korte tijd grote winst gemaakt. Een moderne Helex kachel is doordacht tot in detail en verbetert op slimme manieren het verbrandingsproces. Door de perfecte omstandigheden in een Helex houtkachel is de verbranding vrijwel optimaal. Uw Helex houthaard is zuinig met zijn brandstof en maakt verantwoord stoken mogelijk. Natuurlijk zonder in te boeten op die authentieke haardbeleving waar de Helex houtkachels zo bekend om staan. 

Helex houtkachels

Authentieke haarden met verrassend veel te bieden

Duurzaam genieten van een houtkachel is met Helex dus zeker mogelijk. Het assortiment Helex houtkachels is doordacht en bevat allerlei haarden waar liefhebbers het warm van krijgen. Van de klassieke houthaard tot aan de moderne inbouw houtkachel, Helex heeft het allemaal in huis!

Niets geeft zoveel sfeer als een mooi gekozen houtkachel. Het authentieke vuurbeeld, het geknisper van brandend hout en die typische geur, een houtkachel speelt met al uw zintuigen en maakt van uw huis echt uw thuis! Met een houtkachel bent u bovendien niet meer afhankelijk van de stijgende gas- en aardolieprijzen. Met een houtkachel kunt u dus besparen op uw maandelijkse energierekening zonder dat u hoeft te besparen op sfeer of op uitstraling!

Het succes van de Helex Woody

Houtkachel HlexDe Helex Woody serie bestaat uit een serie houtkachels met een tijdloos karakter. Deze elegante houthaard is verkrijgbaar in meerdere configuraties en heeft zowel een boven- als een achteraansluiting. Dit geeft u veel vrijheid en de mogelijkheid om de Helex Woody op verschillende manieren te presenteren. Meerdere Woody houtkachels hebben een houtvak onder de haard waardoor de Helex Woody een bijzondere uitstraling krijgt. De natuurlijke vormen en kleuren van het brandhout contrasteren met de strakke lijnen van de Woody. De haard krijgt zo een fraai authentiek accent dat van deze moderne houtkachels echt iets bijzonders maakt. De Helex Woody is verkrijgbaar met een nominaal vermogen van 6kW en 8kW. Hierdoor is er altijd wel een Helex houthaard te vinden die aansluit op uw warmtevraag. Laat u eens verrassen door deze bijzonder fraaie serie houtkachels met een uniek karakter. Wij vertellen u graag meer!

Helex kachel kopen

Wilt u meer weten over de bijzonder houtkachels van Helex? Kom ze gerust even bekijken in onze showroom. Onder het genot van een bakje koffie vertellen wij graag waarom wij zo enthousiast zijn over deze fraaie serie haarden van Nederlandse bodem. Als erkend Helex dealer vindt u bij altijd de meest recente modellen tegen sterk concurrerende prijzen. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij de aangewezen partner voor al uw haardambities. Van inspiratie tot na de installatie is uw project bij ons in goede handen. Onze ervaren installateurs staan garant voor een veilige en betrouwbare installatie in geheel Nederland. Vraag vrijblijvend een offerte aan, u zult zich verbazen hoe snel het allemaal kan gaan. Misschien geniet u over enkele weken al van uw eigen Helex houtkachel.

Offerte aanvragen