Houtkachel inbouw

Het assortiment houtkachels is enorm. Met keuze uit ruim 10 verschillende merken en tal van uitvoeringen moet uw droomhaard er wel bij zitten. Een inbouw houtkachel wordt vaak gebruikt in een nieuwe situatie. Dit heeft ermee te maken dat de houtkachel volledig moet worden ingebouwd. Zo moet onder andere de liftdeur de ruimte hebben om omhoog en omlaag te kunnen gaan. Heeft u een bestaande situatie en wilt u niet al te veel hoeven veranderen in uw situatie? Wellicht is dan een inzet houtkachel iets voor u. Wilt u liever toch een inbouw houtkachel? Lees dan snel verder!

Houtkachel inbouw

Elke woonkamer heeft zijn eigen karakter en persoonlijkheid. Sommige woonkamers zijn gezellig en druk, sommige minimalistisch en stijlvol, maar altijd spelen meubels een belangrijke rol in de sfeer die een woonverblijf uitademt. Voor veel mensen is de houtkachel het middelpunt van het interieur. Het is de plek waar verhalen worden verteld en warme banden worden gesmeed en bijgehouden. Een houtkachel geeft een ruimte sfeer en gezelligheid, hij geeft een fijn gevoel van thuis zijn. Natuurlijk wilt u dat uw houtkachel past bij de rest van de woonruimte. Uw houtkachel inbouw moet niet op een eenzaam eiland in uw kamer staan, het moet een passend onderdeel van uw interieur voelen. Graag bekijken we samen met uw welke houtkachel inbouw past in uw situatie.

Inbouw houtkachel

houtkachel-inbouw Wanneer u wilt dat uw houthaard vloeiend overloopt in uw interieur is een inbouw houtkachel de beste oplossing. Inbouwhaarden worden geplaatst in een nieuwe situatie, zoals bijvoorbeeld in een nieuwe wand, in een nieuwe schouw, in een plateau of in een speciaal ontworpen meubel. Inbouwhaarden worden natuurlijk ingebouwd. Kenmerkend hiervan is dat een deel van de haard door het inbouwen uit het zicht wordt onttrokken. Door te werken met subtiele kaders wordt de overgang tussen uw houtkachel en interieur subtiel weggewerkt. Zo wordt een stijlvolle presentatie bereikt, zonder dat verstorende elementen uw haardbeleving verminderen. Is er in uw geval sprake van een bestaande situatie zoals een ongebruikte schouw? Misschien is dan een inzet houtkachel voor u een betere keuze. Een inzet houtkachel hoeft niet te worden ingebouwd maar kan simpel geplaatst worden zonder verdere afwerking.

Houtkachel inbouw

Een houtkachel inbouwen kan op verschillende manieren. Er diverse uitvoeringen beschikbaar die allemaal specifiek zijn ontworpen voor een bepaalde manier van inbouwen. De onderscheidende factor is de plaatsing van de ruit. Door de juiste opstelling te kiezen komt uw houtkachel inbouw het beste tot zijn recht en heeft u het meeste zicht op het fascinerende vlammenspel. Populaire uitvoeringen van inbouw houtkachels zijn bijvoorbeeld:

  • Front haard                            Met 1 ruit aan de voorzijde
  • Tweezijdige haard                  Met 1 ruit aan de voorzijde en 1 zijruit
  • Driezijdige haard                    Met 1 ruit aan de voorzijde en 2 zijruiten
  • Doorkijk haard                        Met 1 ruit aan de voorzijde en 1 aan de achterzijde
  • Roomdivider haard                 Met 1 ruit aan de voorzijde, 1 aan de achterzijde en 1 zijruit.

Kiest u voor een fronthaard of meerzijdige houtkachel inbouw?

Houtkachel-inbouwen

Eenzijdige inbouw haarden worden ook wel fronthaarden genoemd. Fronthaarden hebben 1 ruit waardoor dit type haard erg geschikt is om volledig te worden ingebouwd in een meubel of wand. Eenmaal ingebouwd oogt een eenzijdige houtkachel erg fraai omdat er geen uitstekende elementen aanwezig zijn die het beeld kunnen verstoren. Een fronthaard wordt echt een deel van uw interieur. Tweezijdige haarden lenen zich het beste voor fraaie hoekpresentaties. Door de zijruit kunt u vanuit verschillende invalshoeken genieten van het schouwspel. De extra ruit zorgt voor een ruimtelijk effect waardoor uw inbouw houtkachel echt tot leven komt. Driezijdige inbouw houtkachels garanderen een bijzonder ruimtelijke presentatie. Door de geplaatste zijruiten is het mogelijk om een driezijdige haard op de voorgrond te plaatsen. Door de open structuur van dit type haarden komt uw inbouw houtkachel bijzonder goed tot zijn recht.

Inbouw houtkachels; Doorkijkhaarden & roomdividers.

Naast de eenzijdige en meerzijdige houtkachels zijn doorkijkhaarden en roomdividers groeiende in populariteit. Kiest u voor een doorkijk inbouw houtkachel dan kiest u voor een houtkachel met zowel een voor- als achterruit. Deze houtkachels zijn erg geschikt om in een wand te plaatsen. Doordat u van beide kanten zicht heeft op de vlammen blijft uw haardplezier niet beperkt tot 1 vertrek. Roomdividers zijn haarden die qua presentatie lijken op zowel een tweezijdige haard als op een doorkijkhaard. Roomdividers zijn bij uitstek geschikt voor onvolledige scheidingsmuren, zoals bijvoorbeeld tussen uw keuken en woonkamer. Een roomdivider houtkachel biedt vrij zicht vanaf 3 kanten. U kunt dus vanuit verschillende vertrekken de sfeer van uw houtkachel inbouw proeven. Een correct geplaatste roomdivider houtkachel moet haast de meest stijlvolle manier zijn om de overgang tussen twee leefgedeeltes te accentueren. Wij laten u graag enkele voorbeelden zien!

Waar moet ik rekening mee houden als ik mijn houtkachel inbouw?

uw-houtkachel-inbouwen

Natuurlijk moeten we rekening houden met de warmteontwikkeling wanneer u besluit tot het inbouwen van een houtkachel. Veiligheid voorop, daarom werken wij met strenge richtlijnen die de brandveiligheid van uw haard waarborgen. Naast de warmteontwikkeling moeten we ook rekening houden met de afvoer van rookgassen en met de toevoer van lucht. Ook moeten we rekening houden met het onderhoud en eventuele latere reparatiewerkzaamheden. Gelukkig hebben wij ruime ervaring met inbouwhoutkachels. Al vele jaren werken wij samen met gerenommeerde meubelmakers en ervaren installateurs. Stuk voor stuk professionals die design weten te combineren met veiligheid en gebruiksgemak.

Stralend middelpunt of stijlvolle hoekpresentatie?

Een moderne veilige houtkachel heeft veel verschillende inbouwmogelijkheden. Misschien heeft u een wand die genoeg ruimte biedt voor uw houtkachel inbouw? Of misschien gaat u liever voor de meer traditionele aanpak en kiest u ervoor om uw houtkachel inbouw te presenteren in een nieuwe schouw? Qua presentatiemogelijkheden biedt een moderne inbouw houtkachel erg veel vrijheid. U kunt uw houtkachel inbouw natuurlijk het middelpunt van de kamer laten worden door hem centraal te plaatsen. Erg fraai is deze centrale presentatie in combinatie met een tv-nis of een houtopslagmodule. Wilt u echt iets speciaals? Gepresenteerd in een hoek vormt uw inbouw houtkachel een bijzonder speels designstatement. Hoekpresentaties zorgen voor dat het fascinerende vlammenspel niemand in de kamer hoeft te ontgaan. In onze showroom tonen we u graag enkele inspirerende voorbeelden.

Uw houtkachel inbouwen in uw unieke meubel.

Houtkachel-inbouwen-meubel

Geen wens is ons te vreemd wanneer het om het inbouwen van houtkachels gaat. Vanzelfsprekend houden we rekening met uw veiligheid en gebruiksgemak, maar veel belemmeringen levert dit niet op. We hebben al vele jaren ervaring met het op maat maken van meubels voor uw houtkachel. Al vele tevreden klanten zagen hun wensen vertaald door onze specialisten. Laat u inspireren door voorbeelden in onze showroom of laat ons meedenken in de realisatie van uw droomopstelling. Bij ons kunt u de houtkachel van uw dromen laten inbouwen in het meubel van uw dromen. Combineer esthetische schoonheid met praktisch nut met onze doordachte meubelrange.

Uw houtkachel combineren met een TV-nis? Of liever een praktisch houtvak?

Wij helpen graag bij het ontwerpen van uw haardmeubel. Onze houtkachels worden bijvoorbeeld vaak ingebouwd in een haardmeubel met een TV-nis. Vooral de bredere houtkachels zijn een erg fraaie combinatie met een moderne televisie. Bij deze stijlvolle manier van presenteren blijft uw haard ook aanwezig tijdens lange tv avonden. Fraai weggewerkt krijgt uw houtkachel inbouw zo de aandacht die hij verdiend, hij hoeft de aandacht immers niet te delen met uw tv! Erg populair zijn ook de meubels met een geïntegreerd houtvak. Een houtvak is meer dan alleen een praktische opslag voor uw brandhout. De natuurlijke vormen van brandhout vormen een bijzonder fraai contrast met een minimalistisch designmeubel. Deze natuurlijke details accentueren uw meubel, waardoor het tegelijkertijd warm en toch stijlvol overkomt. Wanneer u kiest voor een houtkachel inbouw is het allemaal mogelijk!

Houtkachel inbouw; Betrouwbaar en veilig.

ingebouwde-houtkachels

Inbouw houtkachels zijn er dus in allerlei vormen en afmetingen. Maar welke inbouwkachel u ook kiest, bij ons weet u zeker dat u een betrouwbare en veilige keuze maakt. Wij werken enkel met gerenommeerde leveranciers en betrouwbare A-merken. Al onze inbouw houtkachels zijn voorzien van het CE keurmerk en gefabriceerd volgens de laatste veiligheidsnormen. Wanneer u  uw droomhaard door ons ervaren team van specialisten laat installeren bent u gegarandeerd van jarenlang probleemloos stookplezier. Geen uitdaging is te groot en geen vraag is ons te vreemd. Vraag vrijblijvend ons advies en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden!

Verantwoord stoken in uw houtkachel inbouw

De charme van een houtkachel zit hem deels in het plezier tijdens het opstoken van uw eigen vuur. Een goed haardvuur vraagt om geschikt brandhout. Gebruik alleen onbehandeld en droog hout en leg pas een nieuwe houtblok op het vuur op het moment dat dit nodig is. Op deze manier is uw rendement het hoogste, u voorkomt ongewenste roetvorming en voorkomt onnodige uitstoot van schadelijke stoffen. Wilt u meer weten over de juiste manier van hout stoken? In ons kenniscentrum vertellen wij alles wat u zou moeten weten over het stoken van hout. De beste manier om uw inbouw houtkachel aan te steken is de Zwitserse stookmethode. Wilt u weten hoe deze simpele methode werkt? Bekijk dan dit verhelderende filmpje!

Welke merken houtkachels zijn geschikt om in te bouwen?

Wij werken al sinds jaar en dag met een selectief aantal bekende haardenbouwers. Bij ons vindt u kwaliteitsproducten van bijvoorbeeld Spartherm en M-Design. Directe inkoop bij deze leveranciers garandeert de laagste prijzen, de meest actuele modellen en de beste serviceafhandeling. Laat onze specialisten meedenken met uw droomproject. Misschien krijgt uw houtkachel inbouw dan ook een plekje in onze portfolio met tevreden klanten. Wij kijken ernaar uit! Neem gerust contact met ons op of kom vrijblijvend onze showroom bewonderen. De koffie staat natuurlijk voor u klaar!

Offerte aanvragen