Inzet houtkachel

Voor de centrale verwarming opkwam stond er in elk huis een schoorsteen te roken. Bijna elk gezin had een houtkachel, een open haard of een gastoestel. Door betere isolatie is de vraag naar warmte in onze woningen verminderd. Centrale verwarming nam de rol van de traditionele kachel geleidelijk over. Voor warmte kwamen er alternatieven, voedselbereiding verhuisde van de kachel naar het fornuis en naar de magnetron. De haard verloor langzaam zijn essentiële functie. Meer en meer haarden verdwenen uit de Nederlandse huishoudens, ze stierven een eenzame dood bij het oud ijzer. Toch ontdekten velen pas na het afscheid dat een haard zoveel meer is dan alleen een warmtebron. De bron van gezelligheid, huiselijkheid en sfeer was opeens weg. Er was geen centrale plaats meer waar mooie momenten met vrienden en familie werden gedeeld. Het huis verloor met zijn haard een deel van zijn ziel. Opeens werden oude spreekwoorden beter begrepen. “Eigen haard is goud waard”, “Van huis en haard verdreven zijn”. Haardheimwee is geen woord, maar wel een gevoel dat bij steeds meer mensen leefde. Gelukkig is de houtkachel nooit helemaal weggeweest!

Inzet houtkachels

Inzet houtkachel, De simpele oplossing voor bestaande situaties.

Bij veel huizen was de houtkachel of de open haard dus verdwenen. Wat meestal wel bewaard bleef was de schoorsteen en vaak zelfs het rookgasafvoerkanaal. Veel van wat er nodig is voor een houtkachel is dus bewaard gebleven. Waarom dus niet eenvoudig een inzet houtkachel plaatsen? Inzet houtkachels zijn houtkachels die speciaal ontworpen zijn voor een bestaande situatie, bijvoorbeeld op de plek waar al eerder een haard heeft gezeten. Inzet houtkachels zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig te plaatsen zijn in de bestaande schouw of haardombouw. Een inzet houtkachel plaatsen in een bestaande situatie is vele malen makkelijker dan een geheel nieuwe situatie. De plaats is immers al vrij en de schoorsteen reeds afwezig. Graag gaan we wat dieper in op de reden waarom steeds meer mensen een inzet houtkachel kopen.

Inzet houtkachel kopen.

Inzethoutkachel-kopen Steeds meer mensen laten een inzet houtkachel plaatsen omdat het relatief goedkoop is, maar toch de volledige haardbeleving oplevert. Een inzet houtkachel plaatsen is vrij simpel en kan worden gedaan zonder dat er een ingrijpende verbouwing nodig is. Een andere reden waarom steeds meer mensen een inzet houtkachel kopen kan worden gevonden in de ontwikkelingen die houtkachels hebben doorgemaakt. Traditioneel werd houtgestookt in een houtkachel of in een open haard. Een open haard was een zogenaamd open systeem. Dit betekend dat de benodigde lucht uit de kamer zelf werd gehaald. Door de goede isolatie is de benodigde luchtstroom hiervoor niet meer aanwezig in moderne huizen. Bovendien kleven er aan open vuur nog meer nadelen. Open vuur is gevaarlijk bereikbaar voor kinderen en door het gebrek aan afscherming was het brandgevaar groot. Wanneer u nu een inzet houtkachel plaatsen wilt is dit gevaar geweken. En dat is lang niet het enige voordeel!

Inzet houtkachel plaatsen.

inzet-houtkachel-plaatsen

Behalve de brandveiligheid zijn er nog vele andere redenen waarom mensen een inzet houtkachel plaatsen. Een traditionele open haard stond in open verbinding met de woonruimte. Dit zorgde voor de heerlijke geur van brandend hout, maar veroorzaakte ook enorm veel fijnstof! Destijds was er minder aandacht voor als nu het geval is, maar de hoeveelheid fijnstof die een open haard uitstootte was zeker niet gezond te noemen. Gelukkig hebben fabrikanten niet stilgezeten. Moderne inzet houtkachels zijn niet te vergelijken met de open haard van toen. Wist u dat de hoeveelheid fijnstof van een moderne inzet houtkachel wel 50x minder is geworden als die van de haard destijds? Verbeterde verbrandingstechnieken hebben de moderne inzet houtkachel naar een niveau getild dat voorheen onmogelijk leek. Deze verbeteringen zijn niet alleen zichtbaar in de hoeveelheid fijnstof, ook de CO 2 uitstoot van een moderne inzet houtkachel is vele malen lager dan vroeger.

Inzet houtkachel kopen.

Behalve de gemakkelijke en relatief goedkope plaatsing, de brandveiligheid en de gezondheidsaspecten zijn er nog meer goede redenen waarom mensen een inzet houtkachel kopen. Verbeterde verbrandingstechnieken maken de inzet houtkachel niet alleen schoner, maar ook veel efficiënter. Het rendement van een moderne inzet houtkachel ligt ver boven de 80%. Dat zijn waarden waar men vroeger niet van durfde te dromen! Wanneer u nu besluit een inzet houtkachel te plaatsen profiteert u dus van vele voordelen die er vroeger niet waren. Er is ontzettend veel veranderd. Wat niet veranderd is, is de gezelligheid, de sfeer, de warmte en het comfort dat een houtkachel oplevert. Een moderne inzet houtkachel doet in niets onder voor de klassieke haard. Sterker nog, er zijn alleen maar voordelen. De haardbeleving is exact hetzelfde gebleven, maar dan op een gezonde en verantwoordde manier. Nooit eerder haalde u zoveel sfeer en warmte uit elk blok brandhout!

Inzet houtkachel plaatsen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Inzethoutkachel

In de meeste gevallen kan de inzet houtkachel direct worden geplaatst in de bestaande schouw of open haard. Meestal zijn de maten vrij standaard en is er altijd wel een passende inzet houtkachel te vinden die perfect aansluit bij uw situatie, maar zelfs als dit niet zo is zijn er oplossingen. Met behulp van verschillende maten kaders is de inzet houtkachel eventueel passend te maken. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden bij onze ervaren adviseurs. Door moderne materialen is er veel mogelijk. Wij hebben al vele tevreden klanten het plezier van een houtkachel mogen geven. Graag kijken we of wij ook hiermee mogen helpen. Wij werken met een team deskundige installateurs die garant staan voor een veilige en fraaie afwerking. Natuurlijk worden alle storende elementen uit het zicht gewerkt en natuurlijk houden wij rekening met onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden.

Inzet houtkachel kopen.

Herbeleef uw nostalgische gevoelens en creëer tegelijkertijd nieuwe herinneringen. Geef het verloren hoekje in uw woonkamer een geheel nieuwe impuls en laat een nieuwe inzet houtkachel plaatsen. Herontdek dat oude waarden kunnen herleven in een nieuwe tijd, en profiteer tegelijkertijd van al het goeds dat voortschrijdende ontwikkelingen mogelijk maken. Geniet straks weer van het ontspannen geknisper van uw eigen haardhout, voel straks de weldadige warmte op uw huid en merk hoe gezelligheid als vanzelf weer een vaste plaats opeist in uw leefomgeving. Creëer een oase van rust in het midden van uw eigen woning. Een heerlijk plek om te ontspannen, even bijkomen van de hectiek van alledag.

Meer dan alleen inzet houtkachels

inzet-houtkachel-hoek

In ons brede assortiment vindt u naast inzet houtkachels ook vele andere modellen. U kunt bijvoorbeeld denken aan inbouw houtkachels, vrijstaande houtkachels en vrijhangende houtkachels. Maar ook hebben wij haarden op een draaibaar plateau, tuinhaarden en zelfs modellen met een oven! Inzet houtkachels zijn er dus in allerlei verschillende uitvoeringen en met allerlei toepassingen. Zo is er voor elke situatie wel een passende inzet houtkachel. Maak van het lege plekje in uw interieur de belangrijkste plek in uw woonkamer met een inzet houtkachel op maat. Wilt u weten welke houtkachel het beste past bij uw situatie? Informeer dan vrijblijvend naar de vele mogelijkheden!

Inzet houtkachels; Deskundig advies op maat tegen de scherpste prijs.

inzet-houtkachel Wij hebben al vele jaren ervaring met het plaatsen van inzet houtkachels. Graag helpen wij u waar nodig, of natuurlijk met het gehele traject. Bij ons vindt u inzet houtkachels van alle gerenommeerde merken. Wij werken al sinds jaar en dag met A-merken zoals Barbas, Lotus, M-Design, Spartherm en Wanders. U bent van harte welkom in onze luxe showroom. Wij helpen u graag door het gehele traject van inspiratie tot installatie. Natuurlijk staan wij u per email of telefonisch ook graag ter woord. Ziet u zichzelf al genieten voor uw eigen inzet houtkachel? Graag tot ziens!

Offerte aanvragen