Jacobus

Al vele tientallen jaren staan Jacobus houtkachels voor kwaliteit en schone verbranding. Een Jacobus houtkachel is ontworpen voor prestaties. De moderne en efficiënte verbrandingstechnieken in een Jacobus houtkachel zorgen voor een opvallend hoog rendement en een lage uitstoot. Jacobus houtkachels zijn duurzame houtkachels die qua uitstraling en techniek vooruitlopen op de steeds strenger wordende milieuwetgeving. Modern en tijdloos van uitstraling en erg eenvoudig te bedienen, de Jacobus past in vrijwel elk modern interieur. Het robuuste design heeft zich al ruimschoots bewezen, vandaar dat bij elke haard een certificaat wordt verstrekt voor levenslange garantie. Wanneer u een no-nonsense houthaard zoekt die garant staat voor optimale verwarming en jarenlange stookplezier, dan kan de Jacobus wel eens precies de haard voor u zijn!

De Jacobus houtkachel

Al vele decennia is de Janus houtkachel een begrip bij liefhebbers van de klassieke houtkachel. Janco de Jong heeft zijn ambacht geleerd met de Janus kachel. Een houthaard die aansloeg door zijn eenvoud en tijdloze design. De Janus was een houtkachel waar je altijd op kon vertrouwen en die intensief inzetbaar was voor uiteenlopende taken. De consument van tegenwoordig heeft echter andere eisen aan zijn houthaard dan de consument van toen. Emissie uitstoot en milieubelasting zijn veel belangrijker geworden, de behoefte om verantwoord te stoken is alleen maar gegroeid. Op houtkachel gebied hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Technisch is er enorm veel verbeterd, nieuwe productietechnieken en materialen zorgen ervoor dat houtkachels met de tijd mee zijn gegaan. De Jacobus houthaard bevat 40 jaar kennis en ervaringen die met de Janus zijn opgedaan. Dit maakt van houtkachel Jacobus een efficiënte en beproefde kachel die doet wat hij beloofd. Niet alleen nu, maar ook in de komende decennia, want een Jacobus houtkachel is helemaal klaar voor de toekomst!

Houtkachel Jacobus

houtkachel-jacobus.jpeg Elke Jacobus houtkachel is doordacht tot in de kleinste details en voorzien van het unieke Jacobus verbrandingssysteem. Dit doordachte verbrandingssysteem zorgt ervoor dat Jacobus houtkachels tot de schoonste houtkachels behoren. Dit ziet u weer in het hoge rendement, maar ook aan het glas van uw Jacobus, het glas van houtkachel Jacobus blijft namelijk schoon! Deze schone verbranding zorgt bovendien ook voor een lage CO2-uitstoot en een lage fijnstof emissie. Door de goede verbranding kunt u in een Jacobus houtkachel zonder problemen hardhout stoken zoals eiken of meranti. Het optimale verbrandingssysteem zorgt er ook voor dat de Jacobus langdurig zijn warmte blijft afgeven. De stralings –en convectietemperatuur die wordt behaald ligt aanzienlijk hoger dan bij vergelijkbare houtkachels. Jacobus houtkachels zijn no-nonsense houtkachels. Het toestel is zo ontworpen dat het onderhoud snel en gemakkelijk gaat. Om het toestel zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, is de luchttoevoer met slechts één knop te bedienen. Met deze bediening regelt u de toevoer van de primaire, secundaire en tertiaire lucht. Tenslotte heeft de houtkachel mogelijkheden voor een luchttoevoer van buiten. Hierdoor is houtkachel Jacobus uiterst geschikt voor goed geïsoleerde woningen.

Jacobus houtkachels. Kies het juiste vermogen.

De Jacobus houtkachel is er in 3 verschillende grootte, ieder met een eigen maximaal vermogen. De drie beschikbare modellen zijn de 6, de 9 en model nummer 12. Bij elk van deze types staat het cijfer voor nominale vermogen in kW. Door het hoge rendement en de hogere stralingswarmte kan zelfs het kleinste model, de Jacobus 6, al ruimtes verwarmen tot 120m3. Wanneer dit niet voldoende is zou u de Jacobus 9 kunnen kiezen. Model 9 is 10cm breder dan zijn kleinere broertje, de Jacobus 6. Hierdoor stijgt de verwarmingscapaciteit tot 160m3. En wanneer dat nog niet voldoende is voor uw warmtebehoefte is er altijd nog de Jacobus 12, het grootste model uit de serie. Weer 10 cm breder, en hierdoor verwarmt de Jacobus 12 moeiteloos ruimtes tot maar liefst 250m3!

Kies voor uw eigen Jacobus houtkachel

Jacobus-hout.jpeg

Wanneer u eenmaal uw formaat Jacobus heeft gekozen hoeft u nog maar 1 keuze te maken, en dat is welk model haard uw voorkeur geniet. Iedere Jacobus houtkachel is namelijk verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Met het basismodel kiest u voor een betrouwbare houthaard met een klassieke, tijdloze uitstraling. Maar naast de basisuitvoering is de Jacobus houtkachel ook verkrijgbaar als Beton, Kook of Doorkijkversie. Zo is er altijd wel een Jacobus houthaard die precies aansluit op uw situatie, uw wensen en uw smaak! Maar welk type Jacobus u ook kiest, bij ons bent u verzekerd van de beste Jacobus houtkachel aanbieding!

Jacobus houtkachel Beton, Het stralende middelpunt,

Jacobus-houtkachel.jpegs

Is behaaglijke en efficiënt verkregen verwarming uw voornaamste doel? Misschien is de Jacobus beton dan wel precies de haard voor u. De fraai afgewerkte betonnen bovenzijde zorgt voor een optimale warmteopslag. Hierdoor blijft het betonmodel langdurig en constant zijn warmte afgeven. Bijzonder efficiënt! Door de betonnen zijwanden en de strakke bovenplaat heeft het betonlookmodel een fraaie moderne look. Het beton heeft een speciale behandeling ondergaan waardoor het gegarandeerd onderhoudsvrij is. Houtkachel Jacobus Beton is een combinatie van een accumulerende en een convectie houtkachel. Dit betekent dat ten opzichte van de basis Jacobus meer warmte wordt opgeslagen en via straling wordt afgegeven. Daardoor is de warmteafgifte constanter en gelijkmatiger. Als uw Jacobus houtkachel beton eenmaal warm blijft deze zijn opgeslagen warmte urenlang afgeven. Bovendien geeft de Jacobus houtkachel via convectie zijn warmte af. De ontstane convectie (= luchtstroom) zorgt voor een goede en snelle verdeling van de warmte in de ruimte.

Jacobus houtkachel Kook, Dė haard voor in de keuken!

Wilt u uw Jacobus houtkachel gebruiken op de manier zoals houtkachels al honderden jaren gebruikt worden? Wilt u graag uw maaltijden bereiden op de warmte van uw eigen haardhout? Van elke Jacobus is er een speciale kookversie verkrijgbaar. Houtkachel Jacobus Kook voorziet uw Jacobus haard van 3 RVS kookpitten en een fraai afgewerkte beschermrand om het kookplateau heen. Zo kunt u heerlijke maaltijden bereiden op de warmte van uw houtvoorraad. Leuk, lekker en besparend! Door het fraai afgewerkte design misstaat deze kookkachel in geen enkele moderne keuken. Wilt u naast koken en braden ook bakken? Er is zelfs een optionele stoof verkrijgbaar welke op de kachelpijp gemonteerd kan worden. Zo kunt u uitgebreid culinair genieten van de opbrengst van uw haardhout!

Houtkachel Jacobus Doorkijk.

Jacobus-houtkachel-kopen.jpeg

Allround genieten. In het midden van uw kamer staat uw Jacobus al erg mooi, maar hoe zou het zijn als u van beide kanten zou kunnen genieten van het vlammenspel? De Jacobus Doorkijk heeft glas aan beide zijden, waardoor u een prachtig zicht op het vlammenspel heeft. Dit unieke doorkijkconcept maakt van uw Jacobus het stralende middelpunt van uw woonomgeving. Door de schone verbranding van Jacobus houtkachels komt het doorkijkconcept bij deze haard erg goed tot zijn recht. De Jacobus doorkijk heeft een bijzondere uitstraling door de dubbele ruitconfiguratie. Door deze dubbele ruit kunt niet alleen beter genieten van de vlammen, de twee ruiten geven een bijzonder ruimtelijk en open perspectief

Laat u verrassen door de vele Jacobus houtkachel accessoires.

Voor uw Jacobus houtkachel zijn tal van accessoires verkrijgbaar. Er zijn speciale laden verkrijgbaar, BBQ sets, houtbakken, koekenpannen en theepotten, maar ook asschephouders, aszuigers en een door haardwarmte aangedreven ventilator. Zo verrijkt u uw Jacobus helemaal naar uw eigen wensen en smaak. Alle accessoires zijn in dezelfde stijl als de houthaard uitgevoerd en van A kwaliteit. Met de bijzondere accessoireslijn kunt u van een Jacobus houtkachel echt uw houtkachel maken.

Jacobus houtkachels. De belangrijkste eigenschappen op een rijtje.

Jacobus-houtkachels.jpeg

 • Verkrijgbaar in 3 formaten, elk met een eigen vermogen; 6kW, 9kW en 12kW.
 • Verkrijgbaar in speciale uitvoeringen; Beton, Kook & Doorkijk.
 • Ruim 40 jaar ervaring zorgt voor ambachtelijke kwaliteit van eigen bodem.
 • Erg hoog rendement (80% en hoger) en een lage uitstoot van schadelijke stoffen
 • Bijzondere goed verbrandingssysteem en daardoor blijft een Jacobus ruit lang schoon.
 • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk in onderhoud.
 • Tijdloos design, past bij moderne en meer traditionele woonsituaties.
 • Mogelijkheid verbrandingslucht van buitenaf te halen.
 • Eigen productie en eigen materiaalkeuzes, goede prijs/kwaliteitverhouding.
 • Nederlands product. Goede en snelle servicedienst.
 • Ruime keuze in handige en smaakvolle accessoires in de Jacobus stijl.

Jacobus houtkachel aanbieding

Jacobus-houtkachels-aanbieding.jpeg

Voor de beste Jacobus houtkachel aanbieding bent u bij ons aan het juiste adres. Al vele jaren behoren wij tot de grotere afnemers van Jacobus houtkachels. Door deze goede relatie bent u gegarandeerd van een snelle levering en prima service. Door inkoopvoordelen en korte lijnen zijn wij altijd zeer scherp geprijsd. Informeer vrijblijvend naar onze scherpe Jacobus houtkachel aanbieding. Heeft u nog vragen, of wilt u de Jacobus houtkachel eens in het echt bewonderen? Neem dan vrijblijvend even contact op met onze ervaren verkopers. Wij adviseren uw graag en vertellen u graag meer over deze uitzonderlijke houtkachels van Nederlandse bodem. U bent van harte welkom in onze showroom maar natuurlijk kunt u ook telefonisch of per mail u vragen stellen. Wij helpen u graag!

Offerte aanvragen