Lotus houtkachel

Als sinds 1979 komen er indrukwekkende kachels uit het Deense Langeskov. In de moderne fabriek worden dagelijks Lotus houtkachels vervaardigd volgens een geheel eigen filosofie. Een Lotus houtkachel is een houtkachel uit het hoogste segment qua kwaliteit en design, vooruitstrevend qua ontwerp, bedieningsgemak en levensduur. Het motto van Lotus is ‘Quality First’, en dit motto vinden we duidelijk weer in iedere Lotus houtkachel. Wanneer op een houtkachel Lotus staat dat weet u dat te maken heeft met een kwaliteitskachel, vervaardigd met vakmanschap uit de beste materialen. Lotus kachels staan voor design, functionaliteit en vooruitstrevende techniek. Net als Nederland staat Denemarken bekend om zijn gewaagde designs en zijn originele vormgeving. Dat Lotus deze designtraditie hoog houdt ziet u duidelijk weer in iedere Lotus houtkachel. In samenwerking met architecten, technici en designers ontwikkelt Lotus al sinds jaar en dag bijzondere houtkachels. Laten we eens nader kijken naar misschien wel de modernste kachelfabrikant ter wereld: Lotus kachels.

Lotus houtkachels

Elke dag bewijst Lotus dat houtkachels geen oudbollig imago verdienen. Elke Lotus houtkachel is een designelement op zich. Strakke lijnen gecombineerd met gebogen vormen zorgen voor een bijna industriële look. In samenwerking met gerenommeerde ontwerpers heeft Lotus ondertussen 10 unieke series Lotus houtkachels op de markt gebracht. Stuk voor stuk bijzondere kachels met een tijdloos ontwerp, passend in zowel moderne interieurs maar ook bij een meer traditionele smaak. Maar een Lotus kachel is zoveel meer dan een fraai ogend designstatement. Lotus kachels staan voor de modernste technieken en de meest hoogwaardige materialen. Want een Lotus houtkachel moet er niet alleen mooi uitzien, hij moet ook functioneel zijn en praktisch, bestemt tegen langdurig intensief gebruik. Een Lotus houtkachel is als een fraai vormgegeven boek. De aandacht aan de buitenzijde is een extra, de inhoudelijke eigenschappen blijven waar het eigenlijk om draait.

Lotus kachels

houtkachel-lotus

Vormgeving is belangrijk voor Lotus, het besef dat elke Lotus houtkachel een deel van iemands intieme woonomgeving gaat uitmaken is duidelijk aanwezig in elke model. Juist omdat een kachel zo’n prominente plaats in iemands directe leefomgeving inneemt beseft Lotus het belang van keuzevrijheid. Elke Lotus houtkachel wordt aangeboden in verschillende maten, uitvoeringen en modellen. De keuze in afwerking is enorm groot. Zo kunt u zelf diverse steensoorten kiezen in diverse kleuren. Zo krijgt uw persoonlijke smaak de ruimte, en heeft u de mogelijkheid om van een Lotus houtkachel echt uw Lotus houtkachel te maken. Laat u verrassen door de vele, vele opties die een Lotus houtkachel te bieden heeft. De veelvoud aan mogelijkheden zorgt ervoor dat er altijd wel een versie is die precies aansluit op uw wensen en eisen.

Lotus houtkachel, alles is mogelijk

houtkachels-lotus

Lotus houtkachels zijn er in een grote verscheidenheid aan modellen. Zo zijn er Lotus inbouwhaarden en inzethaarden, maar ook een keur aan vrijstaande modellen, modellen met een oven, draaibare modellen en zelfs een enkele Lotus tuinhaard. Vrijwel alle modellen Lotus houtkachels hebben standaard of optioneel een externe luchttoevoer. Dit betekent dat een Lotus houtkachel zijn benodigde lucht van buiten haalt en niet uit het woonvertrek zelf. Dit komt het rendement ten goede omdat de warme lucht niet uit de kamer hoeft te worden gehaald. Het assortiment Lotus kachels is enorm breed en is goed vertegenwoordigd in alle vermogensklasses. Zo hebben de kleinere modellen een vermogen dat begint bij slechts 2 kW, perfect voor kleinere, goed geïsoleerde woningen. Is uw warmtebehoefte groter? Ook dan is er een Lotus houtkachel voor u. Vele modellen hebben een vermogen van 10kW of hoger, hierdoor zijn er ook meerdere toestellen geschikt voor grotere woonruimtes en zelf voor industriële toepassingen is er een passende Lotus houtkachel verkrijgbaar.

Rendement Lotus houtkachel

Naar goed Deens voorbeeld staat ook bij Lotus kachels het milieu op een belangrijke plaats. Lotus is zich enorm bewust van zijn voorbeeldfunctie als vooraanstaand houthaardenleverancier. Veel is er dan ook geïnvesteerd in verbetering van de verbrandingstechniek in elke Lotus houtkachel. Door op slimme wijze de aangevoerde lucht voor te verwarmen wordt de verbranding geoptimaliseerd. Met een Lotus houtkachel haalt u enorm veel warmte uit elke kilo brandhout. Doordat het gebruikte brandhout optimaal benut wordt daalt de hoeveelheid hout die een Lotus kachel verbruikt aanzienlijk. En hoe minder hout er wordt verbruikt, hoe minder CO2 er zal vrijkomen tijdens het verbranden. Wanneer u besluit een Lotus houtkachel te kopen dan kiest u voor een kachel met een erg hoog rendement. Vrijwel alle Lotus kachels behalen een rendement van meer dan 80%. Dit betekent dat ruim 80% van alle opgewekte warmte door een Lotus houtkachel daadwerkelijk wordt gebruikt om de kamer te verwarmen. Dit is een erg goede score, vooral als u weet dat de toekomstige verplichte rendementen zijn vastgesteld op slechts 70%!

Houtkachel Lotus

lotus-houtkachel

De filosofie achter een Lotus houtkachel is zoveel mogelijk warmte uit zo min mogelijk hout. Deels wordt dit bereikt door de al genoemde verbrandingstechniek, maar het andere vlak waarin Lotus kachels uitblinken is het gebruik van accumulerende steensoorten. Veel modellen uit de Lotus houtkachel range hebben standaard of optioneel verkrijgbare delen van natuursteen. Steensoorten zoals speksteen houden warmte lang vast en blijven dit na opwarming nog lang afstralen aan de omgeving. Zo geeft uw Lotus houtkachel ook nog een weldadige warmte lang nadat het laatste stuk brandhout door de vlammen is verteerd. Deze bijzondere werking zorgt ervoor dat er nog minder warmte verloren gaat en is daarnaast ook nog erg decoratief. De vele verschillende steensoorten zijn allemaal producten uit de natuur. Dit betekent dus dat elke Lotus houtkachel met natuurstenen afwerking geheel uniek is. Hierdoor ogen Lotus houtkachels bijzonder exclusief!

Verbranding Lotus houtkachel

lotus-houtkachel-inzet

De geperfectioneerde verbranding in een Lotus houtkachel zorgt er niet alleen voor dat het rendement erg hoog uitvalt, ook zijn er aanzienlijk minder onvolledig verbrande reststoffen. De reststoffen manifesteren zich doorgaans in de vorm van roet en roet heeft vervelende bijwerkingen. Roet kan zich ophopen in het rookgasafvoerkanaal of tegen de wanden en de ruit van de kachel. Door de roetvorming tot het minimum te beperken blijft het rookgasafvoerkanaal langer schoon, blijft de aslade langer leeg en is er bovendien minder roetaanslag op de kachelruit. Dit betekent dat een Lotus houtkachel beduidend minder onderhoud en schoonmaakwerk vraagt als de meeste kachels. Een schadelijk aspect van sommige houtkachels is de fijnstofuitstoot. Een Lotus houtkachel werkt met een gesloten systeem waarbij de aangevoerde lucht en de rookgassen niet in contact komen met het vertrek dat de haard dient te verwarmen. Fijnstof kan hierdoor niet of nauwelijks vermengt raken met de lucht die we inademen. Qua gezondheidsrisico’s is dat wel zo prettig!

Benieuwd geworden naar de houtkachel Lotus?

lotus-houtkachels

Uitleggen hoe bijzonder de range Lotus houtkachels is, lukt maar moeilijk met woorden. Liever laten wij u de Lotus kachels in werkelijkheid zien in onze showroom. Pas wanneer u de serie zelf aanschouwt zult u zien dat Lotus niet zomaar het zoveelste houtkachelmerk is. Het design en de functionaliteit van een Lotus kachel zullen u positief verrassen. In elke haard is de passie voor het vuur te zien. Lotus begrijpt waar het haardenliefhebbers om te doen is en lijkt zijn doelgroep feilloos aan te voelen. In onze luxe showroom vindt u de meest gangbare modellen opgesteld, maar als erkend dealer kunnen wij natuurlijk elk type Lotus houtkachel leveren. Door goede afspraken en inkoopvoordelen zijn wij altijd bijzonder scherp geprijsd.  Wij zijn er voor meer dan alleen uw droomhaard. Graag nemen wij ook de volledige installatie voor onze rekening. Onze ervaren installateurs garanderen een betrouwbare en betaalbare installatie door geheel Nederland. Graag tot ziens!

Offerte aanvragen