Nestor Martin houtkachel

Nestor Martin is een gevestigde naam in de wereld van iedereen die de haard een warm hart toedraagt. Al ruim 150 jaar worden op ambachtelijke wijze authentieke kachels vervaardigd. De oorsprong van dit ijzersterke merk vinden we in Spanje, maar vandaag de dag zien we dat de Nestor Martin wereldwijd zijn sporen ruimschoots heeft verdiend. Wanneer op een kachel Nestor Martin prijkt dan weten kenners dat het om een no-nonsense product gaat van de allerhoogste kwaliteit.

Nog steeds wordt elke Nestor Martin houtkachel op ambachtelijke wijze gemaakt, maar dit betekent niet dat er niet gekeken wordt naar innovaties, integendeel! Door altijd open te staan voor verbeteringen heeft Nestor Martin zijn toekomst verzekerd. Elke haard wordt in eigen beheer vervaardigd uit gietijzer en wordt uitvoerig getest voordat hij de naam Nestor Martin mag dragen.

Nestor Martin kachel

Ondanks de rijke historie is Nestor Martin geen bedrijf dat in het verleden leeft. Door altijd open te staan voor verbeteringen en door altijd te investeringen in nieuwe technieken behoren Nestor Martin haarden tot de modernste haarden ter wereld. Misschien lijkt dit niet zo, omdat Nestor Martin haarden altijd een klassieke uitstraling hebben behouden. Maar laat u niet misleiden door het authentieke uiterlijk van een Nestor Martin houtkachel! Het klassieke uiterlijke is al vele jaren onveranderd, maar achter dit klassieke uiterlijk zit een ultramoderne haard verscholen. Achter het deurtje van elke Nestor Martin haard vinden we altijd de nieuwste materialen en brandtechnieken. Wanneer op een houtkachel Nestor Martin staat dan hebben we het over een moderne en duurzame houtkachel die voldoet aan de strengste eisen van dit moment.

Nestor Martin houtkachel

Nestor Martin: Design & techniek

Van huis uit maakt Nestor Martin houtkachels. Met meer dan 150 jaar ervaring op dat gebied weet Nestor Martin waar ze over praten. Toch is er voor de gasliefhebbers ook een speciale reeks gashaarden ontwikkeld. Deze Nestor Martin gaskachels zijn uitgebracht naar aanleiding van vele aanvragen en verzoeken. De klassieke lijnen en authentieke ontwerpen van Nestor Martin blijven nu eenmaal een vaste schare fans houden. Nestor Martin maakt no-nonsense haarden en kachels, vele decennia beproefd en doordacht tot in de kleinste details. In al zijn eenvoud heeft een Nestor Martin houtkachel een maar moeilijk te definiëren schoonheid. De sierlijke lijnen en vertrouwde verhoudingen maken van een Nestor Martin houtkachel een tijdloos designelement. Prima passend bij een oude klassiek gotische schouw, maar ook een fraai nostalgisch element in een meer simplistisch en modern interieur. Nestor Martin kachels hebben een bepaalde stijl en een bepaald karakter. Dit straalt af van het gietijzer en vult uw woning vanaf het moment dat voor uw eigen kachelruit het genieten begint!

Nestor Martin. Houtkachels en meer

Nestor Martin HoutkachelHet assortiment Nestor Martin kachels bestaat uit drie hoofdgroepen, alle drie direct herkenbaar door het kenmerkende design. Het assortiment is doordacht en bewust smal gehouden. Door zich op enkele basismodellen te richten weet Nestor Martin de kwaliteit te waarborgen tegen een hele redelijke prijs. Kwaliteit gaat bij Nestor Martin boven kwantiteit, en door het gamma te Nestor verdeelt zijn assortiment zelf in drie verschillende groepen: moderne houtkachels, klassieke houtkachels en de klassieke gaskachels. Alle drie de groepen hebben hun eigen specifieke kenmerken en voordelen. Maak nu kennis met de bijzondere en zeer fascinerende houtkachels en gashaarden van Nestor Martin:

Moderne houtkachels:

• Nestor Martin TQH13

• Nestor Martin MQ33

Klassieke houtkachels:

• Nestor Martin S-Serie

• Nestor Martin H-Serie

• Nestor Martin Stanford

• Nestor Martin Harmony

• Nestor Martin D33

• Nestor Martin C43

• Nestor Martin FH33

Klassieke gaskachels:

• Nestor Martin S25

• Nestor Martin S35

De termen modern en klassiek mogen niet verwart worden met nieuw en achterhaald. Achter de deur van elke Nestor Martin houtkachel vindt u enkel de nieuwste technieken en materialen. Nestor Martin kachels zijn nieuwe kachels, verborgen in een vertrouwd, klassiek ogend jasje. In de verbrandingstechniek is door Nestor Martin veel tijd gestoken. Door het optimaliseren van de brandkamer en door de perfecte controle over de luchttoevoer is het niet moeilijk om uw Nestor Martin houtkachel te stoken. De optimale verbranding die in deze schitterende haarden plaatsvindt zorgt ervoor dat het hout bijna helemaal opbrandt. Alle energie wordt dus uit elke kilo brandhout gehaald. Dit is erg belangrijk omdat het enkele enorme voordelen oplevert.

Nestor Martin houtkachel

Nestor Martin kachels zijn duurzame kachels

Minder hout verbranden betekent minder C02 uitstoten, en dus minder bijdragen aan de opwarming van de aarde. Een erg belangrijke zaak natuurlijk. Zeker nu de focus van de onze maatschappij meer en meer gericht is op een duurzame en verantwoorde manier van leven. Gelukkig heeft Nestor Martin deze ontwikkelingen tijdig zien aankomen. Veel tijd en geld is er gestoken in de techniek achter het deurtje dat iedereen al kende. Nestor Martin erkende al vroeg dat een geoptimaliseerde verbranding essentieel was om de houtkachel in leven te houden. Door de perfecte controle over de luchttoevoer weet een Nestor Martin houtkachel het uiterste te halen uit elk blok brandhout. Nestor Martin is trots op zijn voortrekkersrol en bewijst dat de huidige houtkachel niet meer onder dezelfde noemer mag worden genoemd als de klassieke open houthaard van weleer. Had de klassieke open haard een rendement van ongeveer 30%, een Nestor Martin houtkachel haalt tegenwoordig bijna het driedubbele! Met het rendement bedoelen we het percentage opgewekte warmte dat daadwerkelijk wordt gebruikt om het woonvertrek waar de haard staat te verwarmen. Door de gecontroleerde verbranding in een Nestor Martin houtkachel verbruikt u dus veel minder brandhout. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee, maar daarmee houdt de lijst met voordelen nog niet op! Een betere verbranding zorgt dat er minder reststoffen overblijven. Reststoffen zoals roet en as leveren op verschillende manieren overlast op. Roet vervuild uw rookgasafvoerkanaal en ontneemt u bovendien het zicht door het glas in de kacheldeur. Het kan zich gaan ophopen in het rookkanaal waardoor de verbrandingsomstandigheden in uw haard snel kunnen verslechteren. As is ook niet bevorderlijk voor de luchtstromingen in uw haard. Bovendien zorgt veel as voor een snel vullende asla die dus met grotere regelmaat geleegd zal moeten worden. Roet en as zult u bij een moderne Nestor Martin houtkachel slechts minimaal tegenkomen. Mits er op de juiste wijze gestookt wordt natuurlijk. Bent u benieuwd naar de juiste methode? Vul dan uw zoekbalk eens met de tekst: “Zwitserse stookmethode”. Op YouTube vindt u meerdere filmpjes over deze simpele techniek waarop uw houtkachel het beste te ontbranden is.

Nestor Martin houtkachel

Nestor Martin Woodbox

Nestor Martin houtkachels zijn dus erg efficiënte verwarmingsbronnen. Efficiency die ervoor zorgt dat verantwoord houtstoken ook vandaag de dag helemaal niet moeilijk is. Naast efficiënt is een Nestor Martin kachel ook bijzonder gemakkelijk te bedienen. Het doordachte ontwerp geeft u op eenvoudige wijze de volledige controle over het vuur in uw Nestor Martin houtkachel. Dit concept wordt door Nestor Martin ‘Woodbox’ genoemd, en is beschikbaar op de Premium Line Nestor Martin houtkachels. Houtkachels met het Woodbox concept hebben doordachte regelkleppen die de totale controle over het vuur garanderen. Bovendien weet een Nestor Martin kachel met het Woodbox concept voorverwarmde lucht op slimme wijze rond te leiden. Dit optimaliseert de verbranding enorm, waardoor de ruit schoon blijft en er duidelijk minder sprake is van roet en as. Bijzonder aan het Woodbox concept is de programmeerbare thermostatische afstandsbediening. Hiermee kunt u het vuur laten versnellen of vertragen op een vooraf ingesteld tijdstip. Daarnaast is het met deze afstandsbediening ook mogelijk om uw gewenste temperatuur in te stellen. Nestor Martin houtkachels met het Woodbox concept zijn erg gebruiksvriendelijk. Met een handige draaiknop regelt u de hoeveelheid voorverwarmde lucht en met de schuif geeft u uw Nestor Martin houtkachel toegang tot koude zuurstofrijke lucht. Ideaal als korte ‘opstartboost’ tijdens het aansteken van uw haard! Met het schudrooster voert u eenvoudig overtollige as af uit de verbrandingskamer. Dit rooster kan zelfs bediend worden wanneer de kachel brandt.

Nestor Martin houtkachel

Er is een houtkachel Nestor Martin voor iedere situatie

Nestor Martin houtkachels met het Woodbox concept zijn uitgerust met vuurvast IR-glas. Dit speciale glas is gecoat met een laagje tin oxide. Deze coating houdt de warmte in de verbrandingskamer waardoor het rendement nog verder stijgt. De verbrandingskamer van een Nestor Martin kachel met het Woodbox concept zijn bekleed met gietijzeren panelen voor een optimale warmteafgifte. Speciaal voor nieuwbouwwoningen, bijzonder geïsoleerde woningen en voor woningen met een centraal verwarmingssysteem is er de mogelijkheid om uw Nestor Martin houtkachel Woodbox uit te rusten met een externe luchttoevoer. Hiermee uitgerust staat uw houtkachel niet meer in verbinding met de zuurstof uit uw woning maar haalt deze direct van buiten.

Houtkachel Nestor Martin kopen?

Enthousiast geworden over een stoere Nestor Martin houtkachel? Kom dan eens nader kennismaken in onze fraaie showroom. Graag vertellen we u meer over onze Nestor Martin kachels. Onze ervaren adviseurs kijken graag naar uw persoonlijke situatie en geven daarna graag passend advies. Bij ons vindt u altijd de scherpste prijzen. Wij durven graag die uitdaging aan te gaan! Ook uw installatie is bij ons in vertrouwde handen. Ons landelijk opererende team installateurs denkt graag met u mee en staat garant voor een betrouwbare en betaalbare installatie. Heeft u nu al vragen over de bijzondere houtkachels van Nestor Martin? Neem geheel vrijblijvend even contact op. Wij staan u graag ter woord! Graag tot ziens!

Offerte aanvragen