Spartherm

Met ruim 55.000 geproduceerde haarden per jaar mag Spartherm zich Europees marktleider noemen op het gebied van houtkachels. Spartherm haarden worden geproduceerd in 2 fabrieken in Duitsland. Met grote zorg wordt daar dagelijks hard gewerkt om de betere houtkachels te fabriceren. Dat dit goed lukt wordt duidelijk in de groei die dit fraaie bedrijf heeft mogen doormaken. In elke Spartherm kachel zien we duidelijk de Duitse ‘gründlichkeit und pünktlichkeit’. Beproefde modellen, op efficiënte wijze geproduceerd, excessief getest tot in het allerkleinste detail. Een kachel wordt pas een Spartherm kachel wanneer deze bijzonder intensieve kwaliteitscontroles heeft doorstaan. Spartherm haarden zijn kwaliteitshaarden, gefabriceerd met de beste materialen en de modernste productietechnieken. Spartherm gebruikt zijn ervaringen uit het verleden, luistert naar de vraag in het heden en zorgt zo dat toekomstige problemen worden vermeden.

Spartherm

Spartherm haarden

Elke Spartherm kachel die de fabriek verlaat is onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles. Houtgestookte toestellen hebben te maken met een snel veranderde wetgeving, maar door te investeren in nieuwe verbrandingstechnieken en productiemethoden verzekerd Spartherm de toekomst van zijn houtkachels. Spartherm haarden hebben een reputatie opgebouwd die wereldwijd wordt erkend door vele duizenden tevreden klanten. Elke Spartherm kachel ademt de kernwaarden waarmee Spartherm groot is geworden, optimale functionaliteit, ultiem comfort en een lange levensduur. Ervaar zelf de behaaglijke warmte, gezelligheid en het ongeëvenaarde zicht op schoonheid van vuur in uw eigen huis. Echte onthaasting begint met een Spartherm kachel.

Spartherm kachel. Schoon & efficiënt

Door eigen research en ervaring is de verbrandingstechniek van een Spartherm houtkachel de benchmark in zijn branche geworden. Deze aandacht voor optimale verbranding geeft Spartherm haarden een opvallend hoog rendement en een lage uitstoot van schadelijke stoffen. Spartherm laat zien dat verantwoord stoken heel goed mogelijk is, elke haard voldoet ruimschoots aan de strenge milieueisen van vandaag de dag en zelfs aan de eisen die morgen worden verwacht. Een houtgestookte Spartherm kachel van nu is niet meer te vergelijken met een traditionele houthaard van weleer. Moderne houtgestookte Spartherm haarden geven een rendement dat ver boven de 80% uitstijgt. Door het slimme verbrandingssysteem worden temperaturen bereikt die vroeger onmogelijk leken. Door deze hoge temperaturen verloopt de verbranding zeer schoon en efficiënt. De CO2 uitstoot van een Spartherm kachel is hierdoor wel 15x lager dan bij een traditionele open houthaard. Op het gebied van fijnstof is dit verschil nog veel groter. Een klassieke open houthaard stoot tot wel 50x meer fijnstof uit dan een Spartherm kachel van nu!

Spartherm haarden met de handige S-Thermatik NEO App

Dat Spartherm met zijn tijd is meegegaan blijkt wel uit de bedieningsapp S-Thermatik NEO App. Deze app is speciaal ontwikkeld voor alle Spartherm haarden uit de Premium en Linear serie. Dit intelligente besturingssysteem maakt hout stoken wel heel erg gemakkelijk. Deze handige app kunt u eenvoudig installeren op uw smartphone of tablet. Even de voordelen van deze app voor u op een rij:

 • Duidelijke weergave van de verbrandingsvoortgang en het moment dat bijvullen vereist is.
 • Alarm met beeld- en geluidsignaal wanneer bijvullen met brandhout nodig is.
 • Automatische luchtregeling naar een veilige stand op het moment dat de stroom uitvalt.
 • Eenvoudige installatie, weinig opslagruimte vereist.
 • Aansluitmogelijkheden op Sesam en een rechtstreekse verbinding naar NEO besturing.
 • Bluetooth verbinding, dus niet internetafhankelijk.

Spartherm haarden. Slimme materialen met de juiste eigenschappen

Voor het vervaardigen van elke Spartherm kachel worden enkel hoogwaardige materialen gebruikt. Het interieur van elke Spartherm is gemaakt van chamotte. Deze vuurvaste steensoort is bestand tegen extreem hoge temperaturen, is kleurvast en zorgt voor een optimale warmteverdeling. Spartherm haarden hebben een verzonden stookbodem met een gietijzeren asrooster. Dit rooster kan eenvoudig omhoog worden geklapt waardoor het legen van de asla erg eenvoudig is. Voor het beste stookresultaat raden wij aan om altijd een klein laagje as in de lade te laten.

Spartherm liftdeurhaard

Spartherm houthaarden staan bekend om het tijdloze design en het brede vuurzicht. Strakke lijnen en grote ramen zorgen voor de optimale haardbeleving. Spartherm begrijpt wat echt belangrijk is in een houtkachel. Door slim geplaatste ruiten krijgt u ongehinderd zicht op de dansende vlammen in de houthaard. Naast het fraaie design staan Spartherm haarden bekend om het optimale gebruiksgemak. Dit ziet u bijvoorbeeld weer in de handige appbesturing, maar ook in het gemak waarmee het periodieke onderhoud plaats kan vinden. De Spartherm liftdeurhaard is trendsettend gebleken op dit gebied. Dit liftdeurconcept oogt niet alleen strak en modern, het maakt ook een snelle en grondige ruitreiniging mogelijk. Elke Spartherm liftdeurhaard heeft het gepatenteerde liftdeurmechanisme. Op het moment dat u voor het eerst het handvat van een Spartherm liftdeurhaard bediend voelt u direct de compromisloze en spelingsvrije Duitse afwerking. Spartherm bewijst dat zware kwaliteit vaak licht te bedienen is.

Spartherm deuren zijn verkrijgbaar in 3 verschillende stijlen. Elke stijl is bepalend voor het uiteindelijke uiterlijk van uw Spartherm kachel. De drie mogelijke series zijn:

 • Premium Serie – Geïntegreerde handgreep in het inbouwkader.
 • Design Serie – Greeploos. Eenvoudige bediening door een afneembare handgreep.
 • Linear Serie – Vaste greep. Strak ontworpen, minimalistische greep. Verkrijgbaar in zwart of RVS.

Spartherm haarden. Intuïtieve bediening, stijlvol afgewerkt

Om een optimale verbranding te garanderen is het belangrijk dat de luchttoevoer moeiteloos regelbaar is. Spartherm heeft dit opgelost door een handige luchthendel of luchtschuif. Beiden zijn ergonomisch weggewerkt en traploos regelbaar. Wanneer u kiest voor een Spartherm inbouwhaard heeft u keuze uit verschillende kaders. Kiest u voor de massieve kaders dan straalt uw haard een luxe robuustheid uit. Voor de Spartherm Linear serie is er ook een kader met omgezette kanten beschikbaar. Dit geeft uw haard een fraaie moderne en tijdloze uitstraling. Spartherm maakt ook maatwerk mogelijk op aanvraag. Door dit maatwerk is uw Spartherm kachel in vrijwel elke situatie fraai in te bouwen. Vraag onze ervaren adviseurs naar de mogelijkheden in uw situatie.

Spartherm haarden. Kiest u voor een inbouwhaard, inzethaard, of toch liever voor vrijstaand?

Wanneer u een haard zoekt voor een reeds bestaande situatie is een inzethaard de eenvoudigste oplossing. Spartherm heeft een fraai assortiment fronthaarden die hier geschikt voor zijn. Ook heeft Spartherm een zeer uitgebreid assortiment inbouwhaarden in allerlei verschillende uitvoeringen.

Spartherm inbouwhaarden zijn verkrijgbaar in de volgende versies:

 • Driezijdige haarden
 • Tweezijdige haarden
 • Fronthaarden
 • Tunnelhaarden
 • Ronde haarden

Spartherm vrijstaande houtkachels

Bijzonder trots is Spartherm op zijn brede assortiment vrijstaande houtkachels. Stuk voor stuk haarden van A-kwaliteit met een vooruitstrevend en tijdloos design. Een Spartherm vrijstaande houtkachel geeft u veel vrijheid qua plaatsing en door de grote keuzevrijheid in afwerking is er altijd wel een Spartherm houtkachel die u zal aanspreken. Spartherm vrijstaande houtkachels zijn verkrijgbaar als fronthaard, tunnelhaard en als tweezijdige haard, maar ook zijn er ovale en ronde versies verkrijgbaar. Eenmaal het model gevonden dat bij u past heeft u nog vele mogelijkheden om van een Spartherm houtkachel uw houtkachel te maken. Het interieur is verkrijgbaar met een witte of met een zwarte bekleding, beiden geven de haard een heel bijzondere uitstraling. Ook het exterieur van een Spartherm houthaard is geheel naar uw smaak samen te stellen. Standaard zijn er al 7 kleuren beschikbaar, optioneel nog eens 5 heel bijzondere kleuren. (langere levertijd). Ook de details van een Spartherm haard kunt u naar eigen voorkeur vormgeven. Zo heeft u de keuze uit meerdere kleuren keramische bekleding en bankbekleding. Bijzonder fraai zijn ook de natuursteen bekledingsopties die uw haard echt zijn eigen karakter geven. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Spartherm haarden, boordevol opties

Misschien wel het meest bijzondere aan de haarden uit de Spartherm stal is het vooruitstrevende design. Dit bijzondere design wordt versterkt door bijzondere opties. Samen maken ze een Spartherm houtkachel direct herkenbaar. Revolutionair zijn bijvoorbeeld het optionele draaiplateau en de fraaie bijpassende houtopslagmodules in dezelfde stijl als de haard. Maar ook de optionele opslagmodules zijn bijzonder te noemen. Afhankelijk van het model kunt u bijvoorbeeld kiezen uit een opslag aan de boven- of aan de onderzijde van de haard. Deze opslag kan verschillende samenstellingen hebben, maar allemaal zijn ze bedoeld voor het opslaan van warmte. Door de eenmaal opgewekte warmte op te slaan in materialen die deze lang kunnen vasthouden profiteert u ook nog van de weldadige warmte lang nadat het laatste houtblok gedoofd is!

Voor de duidelijkheid even alle Spartherm series op een rijtje:

Benieuwd geworden naar Spartherm haarden?

Is uw interesse gewekt, en wilt u weten welke Spartherm het beste aansluit bij uw wensen? Neem dan even vrijblijvend contact op met onze ervaren adviseur of kom even langs in onze showroom. Wij vertellen u graag meer over de vele mogelijkheden van deze tophaard uit Duitsland. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Misschien geniet u dan binnenkort wel van de weldadige warmte en gezelligheid van uw eigen Spartherm kachel!

Offerte aanvragen