Wanders houtkachel

In het Achterhoekse Netterden worden al sinds jaar en dag de meest uiteenlopende houtkachels en gashaarden vervaardigd. In eigen huis worden al vele decennia lang gashaarden en houtkachels gemaakt van de allerhoogste kwaliteit. Wanders kachels hebben een modern design en maken gebruik van de allerlaatste ontwikkelingen op kachelgebied. Een Wanders houtkachel is efficiënt en functioneel tegelijk. Deze nuchtere haarden zijn hierdoor een typisch voorbeeld van ‘Dutch Design’, en populair tot ver over onze landsgrenzen. Wilt u meer weten over dit innovatieve Hollandse merk met ambachtelijke historie en passie voor het vuur? Lees dan snel verder!

Wanders houthaard

Elke Wanders kachel is geproduceerd met de laatste technieken en met de nieuwste materialen. Het assortiment Wanders kachels is erg uitgebreid. Hierdoor is er altijd wel een haard te vinden die precies aansluit bij uw situatie en bij uw woonwensen. Of u nu op zoek bent naar een fraaie vrijstaande haard, een bijzondere inbouwhaard of een eigentijdse inzethaard, bij Wanders is uw slagingskans enorm groot. Zo is er altijd wel een Wanders kachel die precies bij uw smaak, bij uw warmtebehoefte en bij uw budget past.

Wanders houtkachels. Ambachtelijke kwaliteit

Wanders-houtkachel-prijsAl sinds eind jaren zestig maakt Henk Wanders zowel houtkachels als gashaarden van het hoogste niveau. Wanders Fires & Stoves zijn ondertussen bekend en geliefd in Nederland en zelfs ver daarbuiten! Henk Wanders produceert naast haarden ook nog tal van andere producten. Henk Wanders is een specialist in procesoptimalisatie en industrie innovatie. Zijn visie zien we daarom niet alleen terug in de haarden en kachels, maar ook in mobiele chalets, de productie van touw en het bouwen van magazijnstellingen. Wanders is altijd bekend geweest om zijn inventiviteit en het vermogen om ‘out of the box’ te denken.

Wanders houtkachel. De geboorte van een tijdperk

Het familiebedrijf Wanders is begonnen rondom een oude boerderij in het Gelderse plaatsje Netterden. In het begin lag de nadruk vooral op metaalbewerking. De eerste groei werd vooral veroorzaakt door leveringen aan andere metaalbedrijven. Omdat Wanders als 1 van de eerste in de regio de beschikking had over lasergestuurde machines was de vraag hiernaar immens groot. Dankzij overnames en vooruitstrevende ontwikkelingen zat bij de fabriek de groei er flink in. Al gauw richtte Metaalfabriek Wanders zich meer en meer op de kachels en haarden, het duurde dan ook niet lang voordat Wanders zijn naam vestigde in de kachelbranche. Er werd al snel bijgebouwd en er ontstond een complete productiefaciliteit die vandaag de dag werk biedt aan vele tientallen medewerkers.

Wanders houtkachel. Product vol innovatie

Wanders-houtkachel-kopen-vrijstaand

Metaalfabriek Wanders is de producent van het merk Wanders fires & stoves. Ze leveren ondertussen haarden en kachels aan dealers in geheel Europa. Uniek aan de haarden en kachels van Wanders is het eigenzinnige design. Er worden continu modellen ontwikkeld die opvallend anders zijn dan concurrerende modellen. Hierdoor heeft Wanders een grote schare haardliefhebbers aan zicht weten te binden die net even iets anders willen als de rest van de markt. Om deze ontwikkeling geheel af te stemmen op de wensen van de markt, verdiept Wanders zich steeds in de belevingswereld van de consument. Samen met creatieve designers worden deze wensen en behoeften omgezet in een assortiment vol bijzondere ontwerpen. Om de kwaliteit van iedere haard te kunnen waarborgen produceert Wanders nog steeds elke haard in eigen huis in Nederland. Door deze toewijding horen Wanders kachels tot de top haarden momenteel in de markt. Kwaliteit en zekerheid.

Wanders houtkachel

Wanders-houtkachels-inbouw

Wanders kachels houdt het gehele proces in eigen hand, van de inkoop van het materiaal tot aan de planning en logistiek. Doordat ze het hele proces in eigen beheer houden kunnen ze een zeer hoge leverbetrouwbaarheid garanderen. Elke Wanders haard die de fabriek verlaat is op vele manieren getest. Zo weet Wanders kachels zeker dat ze het hoge afwerkingsniveau en kwaliteit kunnen leveren waar ze zo trots op zijn. Wanders weet zo een bedrijfszekerheid te waarborgen die we zelden zien in de haardenbranche. Deze aandacht voor details zien we in alle Wanders kachels, in elke gashaard en in elke Wanders houtkachel.

Houtkachel Wanders

Een Wanders houtkachel is direct herkenbaar aan het unieke design en het fraaie vuurzicht. Het assortiment bestaat uit verschillende modellen in verschillende vermogensklassen. Allemaal hebben ze een bijzonder ontwerp. Stijlvol, minimalistische en tijdloos zijn termen die we weervinden in elke Wanders houtkachel. Elk model Wanders houtkachel heeft de typische minimalistisch en tegelijkertijd vloeiende lijnen waarmee dit merk zo hard aan de weg getimmerd heeft. Het assortiment bestaat uit fronthaarden, tweezijdige haarden, driezijdige haarden, tunnelhaarden, doorkijkhaarden, vrijstaande haarden, inbouwhaarden en inzethaarden. Zo is er voor elke woning wel een passende Wanders houtkachel te vinden.

Wanders houthaard

Wanders-inbouw-houtkachels

Kenmerkend aan een Wanders houthaard is het bijzondere design. Dit zien we bijvoorbeeld weer in de originele ruitvormen waardoor elke Wanders houthaard een geheel uniek karakter heeft. Een Wanders houtkachel is uniek en past door zijn bijzondere vormgeving prima in moderne woningen maar ook in meer klassieke situaties. Een goed voorbeeld van een bijzondere Wanders houtkachel is bijvoorbeeld de Wanders Oak. Doordat er maar liefst 4 verschillende onderstellen te koop zijn kunt u deze basishaard geheel naar eigen smaak vormgeven. Gaat u voor de traditionele vrijhangende haard? Of kiest u liever voor het model met speels vormgegeven pootjes? Kiest u voor het strakke witte onderstel? Of toch liever voor het model met fraaie houten poten? Hoe dan ook, met een Wanders houtkachel weet u dat u een haard in huis haalt die garant staat voor vele jaren stookplezier.

Een Wanders houthaard is een verantwoorde houthaard

Houtkachel liggen de laatste jaren nogal eens onder vuur door de fijnstofuitstoot en de CO 2 emissie. Een Wanders houtkachel is echter gemaakt volgens de laatste richtlijnen en met de laatste kennis op het gebied van efficiënte verbranding. Hierdoor wordt niet alleen een heel acceptabel rendement behaald, maar het zorgt er ook nog eens voor dat uw Wanders houtkachel nauwelijks roetvorming optreedt. Door deze efficiënte verbranding hoeft u de ramen van een Wanders houtkachel nauwelijks schoon te maken en kunt u langer en vaker genieten van het ruime vuurzicht. Bent u al benieuwd geworden naar de schitterende serie Wanders kachels?

Houtkachel Wanders. Eerlijke kachels voor een eerlijke prijs

Wanders-vrijstaande-houtkachel

Elke Wanders houtkachel is het bekijken waard. Wilt u meer weten over dit Nederlandse topproduct waar we best een beetje trots op mogen zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met onze ervaren adviseurs. Wij gaan graag samen met u op zoek naar uw droomhaard! Wilt u graag dat wij ook uw installatie verzorgen? Wij doen dit graag en tegen een eerlijke prijs. Door eigen voorraden en inkoopvoordelen zijn wij altijd scherp geprijsd en durven wij alle concurrentie aan. Indien u nog vragen of opmerkingen heeft over Wanders staan wij u natuurlijk graag ter woord. Ook bent u natuurlijk van harte welkom in onze showroom. Van installatie tot installatie zijn wij graag uw partij. Onze ervaren installateurs helpen u graag met een veilige en fraaie installatie. Vraagt u gerust naar alle mogelijkheden van deze schitterende Wanders houtkachel. Misschien geniet u binnenkort wel van uw eigen Wanders houtvuur! Graag tot ziens!

Offerte aanvragen