Open haard onder tv

Plaats de kachel onder tv en creëer een prachtige eyecatcher in uw woonkamer. Bij Flamboyant Haarden bent u aan het juiste adres voor een prachtige open haard onder tv opstelling. Door onze (technische) kennis van haarden kunnen wij goed met u meedenken wat voor u allemaal mogelijk is. Meer weten over de tv met open haard eronder? Lees verder.

Haard onder tv, ons assortiment

Flamboyant Haarden biedt een breed assortiment haarden die onder de tv kunnen worden geplaatst. Elk type haard heeft zijn eigen specifieke kenmerken of eigenschappen. Hierdoor is de ene kachel juist meer geschikt om onder een tv te plaatsen dan de ander. Welke haard voor u het meest geschikt is, is helemaal afhankelijk van uw situatie, wensen en voorkeuren.

Ons aanbod voor een open haard onder tv:

Wij vertellen u op deze pagina graag alles over ons assortiment, de mogelijkheden, welke haard geschikt is voor uw tv en waar u rekening mee moet houden.

Alle mogelijkheden voor de tv met open haard eronder op een rijtje

open haard onder tvEr zijn bijzonder veel mogelijkheden om een prachtige open haard onder tv opstelling te creëren. Denkt u meer aan een cinewall opstelling met voorzetwand, een mdf haardombouw of een prachtige en luxe tv-wand of kastenwand? Allemaal mogelijkheden om een kachel onder tv te plaatsen. U kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. In veel gevallen wordt er gekozen voor een wandopstelling waarin ook meerdere opbergruimtes of nissen zijn verwerkt. Zo heeft de wand niet alleen een sfeervolle functie, maar is deze ook nuttig in gebruik. Rondslingerende kranten, folders, tablets of wat dan ook kunt u zo op een handige manier opbergen.

Deze haard is geschikt voor mijn tv

Welke haard het beste onder uw tv past is in veel gevallen afhankelijk van de afmeting van de tv. Onze ervaring is dat er vaak voor wordt gekozen om de breedte van de haard af te stemmen op de breedte van de tv. Doorsnee genomen komen we dan uit op de onderstaande breedtematen van de tv met open haard eronder. 

Maten van de tv met open haard eronder
Tv tot en met 47/48 inch Haard met breedte van 106 cm
Tv tot en met 57 inch Haard met breedte van 128 cm
Tv tot en met 68 inch Haard met breedte van 152 cm
Tv tot en met 82 inch Haard met breedte van 183 cm
     

Belangrijke informatie om te weten voor de aanschaf van de kachel onder tv

Een tweetal zaken zijn van groot belang als u overgaat tot de aanschaf van een haard. Dat zijn de:

  • Kijkhoogte
  • Kijkafstand

Optimale kijkhoogte en afstand van de tv met open haard eronder

tv met open haard eronderDe ideale hoogte van de tv is afhankelijk van verschillende aspecten. In de meeste gevallen gaat u uit van de standaard zitpositie, bijvoorbeeld op de bank. Zo kunt u de ideale ooghoogte voor de tv bepalen. De tv hangt u vervolgens op in het midden van deze hoogte. Weet u op welke hoogte de tv wordt opgehangen? Dan kunt u ook de plek van de haard bepalen. Bij de kijkafstand is het alvast handig om rekening te houden met het zitgedeelte en de overige indeling van de kamer waar u de kachel onder tv wilt plaatsen. Het is in het beginstadium nuttig om alvast een globale indeling van de woonkamer te maken, zodat u weet op welke afstand van de tv zich het zitgedeelte bevindt.

Bereken de kijkafstand en maak gebruik van de volgende rekenformule: breedte van de tv in cm x 2,5 = optimale kijkafstand.

Heeft u een tv met een schermdiagonaal van 160 cm? Dan zou de optimale kijkafstand 160 x 2,5cm ongeveer 400 cm bedragen. Zo weet u zeker dat u de (kleine) ondertiteling goed kunt lezen.

Geef uw woonkamer sfeer met een sfeerhaard

U kunt ook kiezen voor een combinatie van sfeerhaard onder tv. Een sfeerhaard wordt vaak gezien als een elektrische haard zonder verwarmingsmodule. Deze haard is echt bedoeld om ‘alleen’ extra sfeer te creëren in uw woning. Er zijn veel verschillende soorten sfeerhaarden. Flamboyant Haarden heeft een breed assortiment waardoor u ervan verzekerd bent dat u altijd de juiste keuze kunt maken.

Kies voor een elektrische haard onder tv

Gaat u de haard niet als hoofdverwarming gebruiken en wilt u voornamelijk een gezellige sfeer creëren? Kies dan voor een elektrische haard. De nieuwste generatie elektrische haarden onder tv zijn zeer geschikt én levensecht. De vlammen zijn bijna niet meer te onderscheiden van een houtkachel of gashaard. Wilt u niet beperkt worden door een rookgasafvoer en alle opties open houden in uw woon interieur? Dan is een elektrische kachel onder tv een goede oplossing.

Een gashaard onder tv: houd rekening met de warmte-afgifte

haard onder tvAls u overweegt om een gashaard onder tv te plaatsen, is het erg belangrijk om rekening te houden met de warmte- of temperatuur-afgifte van de haard. Immers wilt u de levensduur van de tv niet verkorten door het gebruik van de haard. Er zijn veel verschillende opties die het mogelijk maken om een haard onder de tv te plaatsen. Flamboyant Haarden legt u graag uit waar u allemaal rekening mee moet houden en welke mogelijkheden er allemaal zijn voor een open haard onder de televisie.

Creëer uw eigen kachel onder haard opstelling, precies zoals u het wenst

Het is op allerlei manieren mogelijk om een haard onder tv in te bouwen. U heeft dan ook de volledige vrijheid in het te kiezen ontwerp, materialen en afwerkingsmogelijkheden. Vaak wordt de afmeting van de tv als uitgangspunt genomen, maar niet altijd. Wat voor u de beste oplossing is vertellen wij u graag. Denkt u niet in lijntjes en kaders maar wilt u een unieke haardopstelling die helemaal voor u op maat is gemaakt? Flamboyant Haarden is dé maatwerkspecialist, onze adviseurs begeleiden u graag naar de gewenste opstelling. Heeft u al precies voor ogen wat u wilt en zou u een vrijblijvende prijsindicatie willen ontvangen voor uw droom open haard onder tv opstelling? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan of kom eens langs in onze exclusieve showroom. Wij laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is, de koffie staat klaar!

Offerte aanvragen