Gashaard onder tv

Genieten van een prachtige natuurfilm, het heerlijke vlammenspel én warmte van een gashaard? Dat kan met een gashaard onder tv opstelling. Een gashaard onder de tv voegt echt wat toe aan uw woonkamer. Een combinatie van haard en tv versterkt elkaar en zorgt voor een prachtig interieur in uw woning. Meer weten? Lees verder.

Wanneer kan ik een gashaard onder tv plaatsen?

Een gashaard plaatst u niet zomaar onder een tv, want niet iedere situatie of opstelling is geschikt. Er zijn een aantal belangrijke voorwaarden waar haard, opstelling en afvoerkanaal aan moeten voldoen, voordat u een gashaard onder de tv kunt plaatsen. Het belangrijkste aandachtspunt is de warmte-afgifte van de gashaard. Immers wordt de levensduur van de bovenhangende tv flink verkort als deze langdurig wordt blootgesteld aan een hogere temperatuur.

Voorkom warmte-afgifte: plaats de tv in een (stalen) tv-nis

gashaard onder tvEen (stalen) tv-nis maakt het mogelijk om een gashaard onder de tv te installeren. De nis, eigenlijk een soort opening of holte in de muur, zorgt ervoor dat de opstijgende warmte vanuit de haard de tv niet of nauwelijks bereikt. Zo voorkomt u dat de bovenhangende tv te warm wordt. Zo blijft de levensduur van de tv behouden. Een tv-nis heeft niet alleen een functioneel voordeel, maar is ook een verrijking van het interieur. Een strakke gashaard onder tv met een industriële look past namelijk erg goed bij een stalen tv-nis. Zo vormt het een prachtig geheel en ontstaat er een mooi totaalplaatje. Bent u meer gecharmeerd van een tv-nis met led-verlichting? Ook dat is mogelijk. Informeer bij onze adviseurs naar de mogelijkheden of bekijk ons volledige aanbod haard onder tv.

Geen nis? Zorg voor ruimte tussen gashaard en tv

Wilt u liever geen tv-nis? Zorg er dan voor dat er voldoende ruimte is tussen de gashaard en de tv. Flamboyant adviseert een minimale afstand van zo’n 30 centimeter tussen de bovenzijde van de haard en de onderzijde van de tv. Zo is opstijgende warmte voldoende afgekoeld voordat deze de tv bereikt. Daarnaast is het verstandig om de gashaard onder tv verdiept in te bouwen en iets terug te plaatsen in de muur. Zo voorkomt u dat de stralingswarmte de gashaard aan de voorzijde verlaat en de tv bereikt.

Welke gashaard plaatst u onder uw tv?

gashaard onder tvBij Flamboyant Haarden begrijpen we heel goed dat het lastig kiezen is tussen de vele gashaarden die worden aangeboden. Graag helpen wij u verder zodat u zeker weet dat u de juiste gashaard kiest die voor uw situatie geschikt is. De meest populaire haard is ongetwijfeld de inbouw gashaard. Deze gashaard is ervoor gemaakt om in een wand of gevel te plaatsen en is daardoor zeer geschikt als gashaard onder tv. Er zijn verschillende soort inbouw gashaarden.

Er zijn modellen met een:

  • Horizontale / brede ruit
  • Verticale / hoge ruit
  • Vierkante ruit

Onze adviseurs vertellen u graag welk model gashaard het beste bij u past. Eventueel maken we een prachtige 3D-tekening zodat u een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden. Wilt u meer informatie over uw droom gashaard? Kom dan langs in onze showroom of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Kies voor een maatwerk gashaard onder tv

gashaard onder tvBij Flamboyant Haarden kunt u terecht voor al uw wensen. Heeft u een unieke gashaard opstelling in gedachten? Onze adviseurs helpen u graag verder, van ontwerp tot realisatie. Bij ons is dan ook alles mogelijk. Van een klassieke uitstraling tot een design opstelling. Flamboyant Haarden werkt met hoogwaardige materialen, waardoor de opstelling de gewenste look-en-feel krijgt. Daarbij houden we rekening met het huidige woon interieur zodat het een mooi geheel vormt. Meer weten over de mogelijkheden van maatwerk? Neem contact met ons op of kom langs in onze showroom.

Offerte aanvragen