Haardplateau met haard

Een fraai haardplateau met haard is misschien wel de mooiste manier om uw inzethaard of inbouwhaard te presenteren. Met het haardplateau bepaald u de uiteindelijke uitstraling van uw haard of kachel. Woont u modern? Dan zal een elegant wit haardplateau met haard u misschien wel aanspreken. Of wilt u uw haard juist een stoere robuuste look geven? Een natuursteen haardplateau tilt uw haard naar een geheel nieuw niveau! Een natuursteen haardplateau geeft uw haard direct een unieke exclusieve uitstraling. Met een haardplateau van natuursteen plaatst u uw haard echt op een podium! Flamboyant haarden heeft ruim 10 jaar ervaring met het fabriceren van haardmeubels op maat . Bijzondere haardplateau’s rekenen we ook hierbij. Bij ons vindt u een breed aanbod haardplateau’s met haard in de meest uiteenlopende stijlen en designs. Wij vertellen u graag meer over alle mogelijkheden!

Ontdek de mogelijkheden van een haardplateau met haard

Was vroeger de haard schouw veruit het populairste, tegenwoordig zien we dat het open haard plateau steeds meer terrein wint. Niet zo vreemd ook wanneer we kijken naar de hoeveelheid mogelijkheden die er zijn wanneer u eenmaal voor een haardplateau heeft gekozen. Haardplateau’s kunnen gemaakt zijn van allerlei materialen, in allerlei kleuren met allerlei patronen en soorten reliëf. Maar het gehele ontwerp van het haardplateau kunt u helemaal naar uw eigen wensen samenstellen. U kunt kiezen voor het traditionele open haard plateau, hierbij staat het haardplateau direct op de vloer. Maar steeds vaker zien we dat het haardplateau met haard zwevend wordt gemonteerd. Een zwevend haardplateau lijkt te zweven boven de vloer. Dit type open haardplateau wordt direct aan de wand bevestigd op een onopvallende manier. Het haardplateau met haard lijkt zo echt te zweven, hierdoor ontstaat een heel moderne en speelse presentatie. Wij laten u graag enkele voorbeelden zien.

Haardplateau

haard-met-plateauZoveel smaken, zoveel wensen en zoveel interieurstijlen.Toch is er voor elke interieurstijl wel een passend open haard plateau te vinden. Natuursteen blijft een populair onderdeel van een haardplateau, maar daarnaast zijn er nog zoveel meer opties. Wat dacht u bijvoorbeeld van een haardplateau van donker eiken? Of juist van een bijzondere houtsoort zoals drijfhout? Niets is onmogelijk door ons eigen team van ervaren meubelmakers. Vertel ons over uw droom haardplateau met haard en wij gaan graag de uitdaging aan. Slechts uw eigen creativiteit kan een beperking zijn door het maatwerk dat wij kunnen leveren. Geen ontwerp is voor ons te vreemd of te bijzonder! Wilt u opbergmogelijkheden in uw open haard plateau? Geen probleem! Wilt u dat uw haardplateau met haard opgaat in uw interieur? Of kiest u juist voor een opvallend haardplateau dat sterk afwijkt, en hierdoor nog meer op de voorgrond treedt? Geen enkel probleem bij Flamboyant Haarden!

Haardplateau met haard

haard-met-plateau-mdf

Wanneer u een haardmeubel met een haardplateau overweegt, zijn de keuzemogelijkheden enorm. Als basisgrondstof wordt vaak gekozen voor een soort natuursteen. Natuursteen oogt bijzonder luxe en geeft een unieke uitstraling. Het is bovendien hittebestendig en daardoor erg geschikt om een open haardplateau mee aan te kleden. Natuursteen geeft uw haardplateau met haard een bijzondere uitstraling, het is robuust en tijdloos en blijft zonder onderhoud jarenlang uw haardplateau sieren. Maar welk soort natuursteen is nu het meest geschikt voor uw interieur? Dat is een vraag die wij niet voor u kunnen beantwoorden omdat het hier vooral om een kwestie van smaak gaat. Door intensieve contacten met ervaren steenkappers kunnen wij een rijk pallet aan verschillende steensoorten leveren. Maar welke steensoorten worden nu het meest gebruikt in combinatie met een natuursteen haardplateau?

Natuursteen haardplateau

De mooiste open haardplateau’s zijn gemaakt van natuursteen, of hebben in ieder geval een afwerking met daarin natuursteen verwerkt. Elk natuursteen haardplateau met haard is volstrekt uniek omdat het om een natuurproduct gaat. Een natuursteen haardplateau is uniek door zijn uitstraling, zijn kleur, zijn reliëf en door zijn structuur. Veel gekozen steensoorten voor een haardplateau zijn bijvoorbeeld Belgisch hardsteen of marmer, maar ook minder bekende steensoorten zoals calatoroa gezoet en emparedor winnen aan populariteit. In onze showroom vindt u honderden kleurstalen in de meest uiteenlopende kleuren en patronen. Deze stalen komen rechtstreeks van onze steenkappers en geven een goed voorbeeld van de enorme mogelijkheden. Om u op weg te helpen gaan we graag even wat dieper in op de meest voorkomende soorten die worden gebruikt voor het vervaardigen van een natuursteen haardplateau met haard.

Belgisch hardsteen, zeer geschikt voor een mooi haardplateau

haard-met-plateau-op-maat

De juiste steensoort geeft uw haardplateau een unieke uitstraling. Een open haard plateau van natuursteen is een eyecatcher voor jaren, een designstatement en een verrijking voor iedere woning. Belgisch hardsteen is populair door meerdere redenen. Deze steensoort is hard, maar toch bewerkelijk, robuust en geheel onderhoudsvrij. Het bijzondere aan Belgisch hardsteen komt vooral naar voren wanneer deze steen bewerkt wordt. De manier van bewerken bepaald namelijk grotendeels het uiteindelijke uiterlijk van uw natuursteen haardplateau. Belgisch hardsteen is grof bewerkt grijsblauw van kleur, maar dit verandert in zwartbruin nadat deze steensoort gepolijst is.

Natuursteen haardplateau

Marmer is een steensoort die direct een gevoel opwekt van luxe en kwaliteit. Marmer heeft een unieke, bijna transparante glans die uw natuursteen haardplateau een exclusieve look geeft. Elk haardplateau van marmer is uniek door het patroon en het beeld in het verwerkte marmer. Marmer wordt al duizenden jaren gebruikt en bewerkt. Marmer is verkrijgbaar in allerlei kleuren en uitvoeringen, dit is sterk afhankelijk van de locatie van de steengroeve. Een marmeren haardplateau met haard komt het mooiste tot zijn recht wanneer deze gepolijst wordt. Gepolijst laat het marmer zijn unieke transparante glans en patroon het beste zien. Graag laten wij u enkele voorbeelden zien. U zult verbaasd zijn over de verscheidenheid aan mogelijkheden!

Open haard plateau van hout of natuursteen.

haardplateau-met-haard-zwevend

Natuursteen geeft uw haardplateau met haard allure en status. Maar ook met andere materialen is er tegenwoordig erg veel mogelijk. Bij Flamboyant vindt u ook haardplateau’s van MDF, kunststof of van diverse houtsoorten. Wij laten u graag enkele voorbeelden zien van geslaagde combinaties. Natuurlijk houden wij rekening met de brandveiligheid bij het vervaardigen van onze maatwerk meubels. Onze ervaren meubelmakers adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Door speciale bewerkingen zijn wij in staat om de luxe look van natuursteen ook met andere materialen te benaderen. Vooral melamine wordt steeds vaker gebruikt voor een haardplateau met haard. Melamine is een soort kunststof die worden geperst op MDF maar ook op andere houtsoorten. Het is krasvast en slijtvast en is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en patronen. Wanneer u opziet tegen de aanschaf van natuursteen dan is melamine een goed alternatief. Wij vertellen u graag meer over deze bijzondere afwerking.

Haardplateau met haard op elektriciteit.

Warmteontwikkeling is natuurlijk een factor waar we rekening mee moeten houden bij het ontwerpen van uw haardplateau. Tenminste, dit is het geval wanneer u kiest voor de traditionele houtkachel of gashaard. Elektrische haarden zijn hierop een uitzondering. Elektrische haarden worden niet warm, tenzij u besluit gebruik te maken van het warmte-element. De eisen die we aan een haardplateau met haard op elektriciteit stellen zijn minder streng dan bij traditionele haardtypes. Een haardplateau voor een elektrische haard kan hierdoor ook gemaakt worden van kwetsbaardere grondstoffen zoals MDF of van diverse andere houtsoorten. Natuurlijk heeft u ook bij dit soort open haard plateau’s een enorme vrijheid wanneer het over de afwerking gaat. Zo kunnen wij MDF leveren met allerlei soorten en types fineer voor een robuuste houtlook. Vergis u trouwens niet in de laatste generatie elektrische haarden! Het vuurbeeld is levensecht en doet nauwelijks meer onder voor het vlambeeld in een conventionele haard! Wij verwachten dat in de toekomst steeds meer haardplateau’s met haard op elektriciteit zullen werken.

Haardplateau met haard voor een eerlijke prijs.

Haardplateau-natuursteen

Graag vertellen wij u meer over de vele modellen haardplateau met haard die wij kunnen realiseren. Bovenstaande tekst geeft slechts een indicatie van het totale aantal mogelijkheden! Wij leveren maatwerk naar wens en zijn hierdoor enorm flexibel. Op deze website vindt u diverse voorbeelden van open haard plateau’s, maar deze dienen slechts ter inspiratie. Graag luisteren wij naar uw persoonlijke wensen en ontwerpen een haardplateau dat hier naadloos bij aansluit. Wanneer u verder nog vragen of opmerkingen heeft staan wij u natuurlijk graag ter woord per mail of telefoon. Wilt u graag eens nader komen kennismaken en enkele fraaie haardplateau’s met haard in het echt komen bewonderen? Dan is een bezoek aan onze luxe showroom in Apeldoorn zeker de moeite waard! Kom gezellig even langs of maak een geheel vrijblijvende afspraak. Onze ervaren adviseurs staan u graag bij met raad en daad en natuurlijk staat de koffie voor u klaar! Graag tot ziens!

Offerte aanvragen