Schouw met haard

Wanneer de meesten aan een schouw met haard denken, dan denken we meestal aan de klassieke open haard schouw. Meestal denken we aan een statige stenen open haard met schouw, of aan een gezellige houten schouw met stevige draagbalk. Maar wat voor beeld er ook bij u opdoemt, het is duidelijk dat de haard met schouw voor extra karakter zorgt. Een kachel schouw accentueert de kachel of haard, het is een omlijsting die enorm bepalend is voor de uiteindelijke uitstraling van uw haard. Laten we dus eens kijken naar de open haard met schouw en naar de moderne varianten. De haard met schouw is met zijn tijd meegegaan en is nu lang niet meer alleen klassiek en monumentaal. Vernieuwende ontwerpen en gedurfde designs houden de haard met schouw nog springlevend, de schouw met haard verdiend meer aandacht. De juiste openhaard schouw kan het eindresultaat maken of breken. Laten we eens wat dieper ingaan op de ondergewaardeerde omlijsting van een haard of kachel, de openhaard schouw.

Open haard met schouw

Schouw openhaard & open haard schouw zijn beiden populaire zoektermen, maar toch niet helemaal correct. De term open haard schouw wordt vaak gebruikt als synoniem voor een schouw haard of schouw kachel, maar vrijwel alle moderne haarden zijn tegenwoordig geen open haarden meer. Bij een open haard staat er niets tussen u en het vuur, de benodigde lucht wordt direct uit het vertrek gehaald waar de haard geplaatst is. Deze open verbinding heeft helaas nogal wat nadelen. Doordat het vuur minder gecontroleerd kan worden is het rendement veel lager en de vervuiling veel hoger. Moderne haarden hebben daarom een gesloten systeem. De verbranding vindt plaats achter de ruit. Het contact met het vuur is hierdoor minder, maar dat weegt niet tegen de voordelen op. Bovendien geeft u met de juiste open haard schouw ook moderne gesloten haarden die klassieke uitstraling. Zo profiteert u van de efficiency van een schone moderne haard terwijl de open haard schouw de authentieke haardbeleving waarborgt. 

Haard met schouw

Haard-in-schouw-vrijstaand

Een fraaie haard met schouw geeft uw woning meer allure en een exclusieve, of juist meer natuurlijke look. De haard met schouwen is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende stijlen, kleuren en uitvoeringen. Het populairste zijn onze stenen openhaard schouwen. Deze zijn stuk voor stuk met de hand bewerkt door vakmensen met een jarenlange ervaring. Dankzij onze intensieve relaties met ervaren steenkappers kunnen wij op maat gemaakte kachel schouwen leveren tegen een hele schappelijke prijs. Haard schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei steensoorten, zoals hardsteen, zandsteen of marmer. Naast deze egale steensoorten kunt u bij  ons ook kiezen voor een bijzondere of persoonlijke look. Wat dacht u bijvoorbeeld van een schouw met een baksteenmotief? Of misschien liever een speels kiezelpatroon? Door de vele keuzemogelijkheden geeft u uw haard helemaal uw persoonlijke look! 

Schouw met haard van Belgische hardsteen.

haard-met-schouw

Belgische hardsteen hoort bij de populairste steensoorten, en wordt verkocht onder vele namen. De kleur van deze steen wordt bepaald door de wijze waarop hij bewerkt wordt. Grof bewerkt heeft deze steensoort een grijsblauwe kleur, gepolijst veranderd dit in zwartbruin. Het is een harde steensoort die uw haard met schouw een robuust en stoer karakter geeft. De uiteindelijke uitstraling wordt sterk bepaald door de mate waarin deze steensoort bewerkt is. Kalkzandsteen is gemaakt van grondstoffen, namelijk zand,  water, en ongebluste kalk. Het heeft een egale structuur en is volledig natuurlijk. Wij laten u graag enkele voorbeelden zien van haard schouwen van deze steensoort. 

Schouw met haard van kalkzandsteen? Of toch liever van marmer?

schouw-met-haard

Kalksteen is licht van gewicht en laat zich eenvoudig bewerken. Door de ongebluste kalk heeft kalkzandsteen van nature een witte kleur, maar door sausen of verven is een kalkzandsteen openhaard schouw in alle kleuren te leveren. Kalkzandsteen leent zich door zijn gewicht en bewerkbaarheid voor diverse toepassingen. Vooral bij de moderne schouw met haard is kalkzandsteen een erg populaire keuze. Marmer is hard maar heeft unieke eigenschappen. Marmer heeft een bijzonder exclusieve uitstraling door de unieke eigenschappen van deze natuursteen. Een openhaard schouw van marmer heeft een prachtige glans en unieke kleuren en patronen. Een haard met schouw van marmer geeft uw woonkamer direct een zeker elan, een soort status die doet terugdenken aan landhuizen en kastelen van weleer. 

Een open haard met schouw is dus verkrijgbaar in allerlei steensoorten, vormen en maten. Deze onderscheiden we in 3 verschillende hoofdgroepen: 

- Schouw met haard front

- Schouw met haard halve omloop

- Schouw met haard hele omloop

Schouw openhaard. Front, hele omloop of halve omloop?

Een haard met schouw front is de kleinste van de drie haard schouwen. Een haard met schouw front wordt vóór de haard geplaatst. Waar de kachel schouw ophoudt begint de ruit van de haard. Dit type haard met schouw is vooral populair in de wat kleinere woningen omdat ze weinig ruimte vragen en toch de gashaard opwaarderen. Een haard met schouw met halve omloop loopt langs beide zijden van de haard door. Tot ongeveer de helft van de totale haarddiepte. Een schouw haard met een halve omloop heeft niet alleen een fraaie voorzijde, maar ook een bijzonder zijaanzicht. Dit geeft uw schouw openhaard optische meer volume en diepte. Wilt u echt dat uw schouw met haard of schouw kachel naar voren lijkt te komen? Dan is een haard met schouw hele omloop een goede keuze.  Open haard schouwen met een hele omloop lopen aan beide zijden door tot op gelijke diepte van de haard. De achterkant van de haard eindigt op dezelfde hoogte als de kachel schouw bij dit concept Een schouw met haard met een hele omloop heeft een bijzonder statige, exclusieve uitstraling. 

Schouw openhaard

schouw-met-haard-kopen

Op deze website vindt u vele voorbeelden van verschillende haard schouwen, van klassiek en statig tot modern en strak. Een prachtige kachel schouw bestaat natuurlijk uit kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. De keuze in steensoorten is enorm groot, allemaal met een andere kleur, patroon en uitstraling. Door onze nauwe contacten met enkele grotere steenkappers kunnen wij naast onze standaardproducten ook maatwerk leveren. Uw schouw met haard kan helemaal naar uw persoonlijke wensen worden samengesteld. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.

Een schouw met haard is een eyecatcher in de meeste woningen. De aanschaf van een schouw met haard gaat dan meestal ook niet over 1 nacht ijs. De voorbeelden van kachel schouwen op deze site en in onze luxe showroom zijn bedoeld ter inspiratie. Het uiteindelijke uiterlijk van uw schouw met haard heeft u namelijk helemaal zelf in de hand. Onze adviseurs vertellen u graag meer over de vele opties die maatwerk mogelijk maken kan! 

Schouw met haard

schouw-met-haard-prijs

Zoekt u dus naar de manier om uw haard de aandacht te geven die eigenlijk verdiend? Dan kan een fraaie haard schouw de manier zijn om uw haard drastische te verfraaien! Heeft u verder nog vragen? Of wilt u graag een inspirerende afspraak maken om de schouw haarden in onze showroom te bekijken? Neem gerust geheel vrijblijvend contact op! In onze luxe showroom vindt u diverse openhaard schouwen en vele voorbeelden van verschillende steensoorten. Wij verwelkomen u graag in onze luxe showroom, maar staan u natuurlijk ook graag per mail of telefoon te woord. Naast het leveren van uw haard schouw bent u bij ons ook aan het juiste adres voor uw haard en voor de installatie hiervan. Wij zijn graag uw partner bij het realiseren van uw droom schouw met haard! Graag tot ziens!

 

Offerte aanvragen