Houtkachel met schouw

Een schouw is de omlijsting van uw haard, door velen ook wel schoorsteenmantel genoemd. Een schouw kan in principe bij elke type haard worden gebruikt. Ze zijn er heel strak en modern, maar ook klassiek en rijk gedecoreerd met ornamenten. Wanneer de meesten van ons aan een schouw denken komt vaak het klassieke beeld naar voren van een traditionele houtkachel met schouw. Vreemd is dit ook niet, een houtkachel is nu eenmaal de oervorm van de haard. Een fraaie houtkachel in schouw geplaatst heeft een unieke uitstraling en een bijzondere charme. Een houtkachel in schouw geplaatst doet denken aan statige Engelse landhuizen, aan kastelen en aan adel. Nu hoeft u natuurlijk niet aan die criteria te voldoen voordat u kunt overwegen om een houtkachel met schouw te plaatsen! Wel zegt het iets over de exclusieve look en uitstraling van een houtkachel in schouw geplaatst. De schouw is karakterbepalend voor uw haard. Een houtkachel met een klassieke marmeren schouw maakt direct een exclusieve indruk, terwijl een schouw van eikenhout een heel andere, meer landelijke uitstraling heeft. Een schouw betekend dus veel voor de uiteindelijke presentatie van uw haard. Laten we dus snel eens kijken wat een schouw voor uw woonsituatie kan betekenen.

1 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Houtkachel in een schoorsteenmantel

Geef uw houthaard de aandacht die hij verdiend met een schitterende schouw of schoorsteenmantel Een fraaie schouw geeft uw houtkachel net even wat meer elegantie en stijl. Een fraaie houtkachel met schouw is een verrijking voor vrijwel elke woonkamer. Met een schouw geeft u uw houtkachel een geheel nieuwe, meer exclusieve uitstraling. Misschien gaat u voor de traditionele look, en kiest u een houtkachel schouw afgewerkt in donker eiken of met een klassieke marmerlook? Of wilt u dat uw houtkachel met schouw past bij uw moderne interieur? Ook dat is heel goed mogelijk wanneer u ervoor kiest om uw houtkachel in te bouwen in een strak vormgegeven schouw. Er zijn vele schouwen beschikbaar met een moderne look, bijvoorbeeld in beton grijs of juist spierwit met vloeiende lijnen. De mogelijkheden om uw houtkachel met schouw bij uw interieurstijl aan te sluiten zijn vrijwel eindeloos! Het aanbod en de variatie in beschikbare schouwen is enorm groot, en zelfs als uw droomschouw er nog niet tussen zit is er altijd nog de optie tot maatwerk. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Wij werken al geruime tijd samen met ervaren steenkappers die indien gewenst maatwerk leveren naar uw specificaties.

houtkachel met schouw

Houtkachel met schouw

Een schouw is een omlijsting van uw houtkachel, het bepaald daardoor grotendeels hoe uw houtkachel er uiteindelijk uit zal komen te zien. Met een schouw plaatst u uw houtkachel op de voorgrond en benadrukt zo de gezelligheid en sfeer waar een houtkachel toch al om bekend staat nog eens extra.. Een fraaie houtkachel met schouw benaderd het klassieke beeld dat veel mensen bij een open haard hebben. Traditioneel gezien waren open haarden hout gestookt maar hout in een open systeem stoken heeft zo zijn nadelen. Het rendement van een open haard is laag omdat de verbranding verre van optimaal is. Daarnaast is de hoeveelheid fijnstof die vrijkomt bij een open haard niet te vergelijken met de moderne houtkachels van nu. Een moderne houtkachel met schouw geeft u het beste van twee werelden. U krijgt de authentieke haardbeleving zoals bij de klassieke open haard opstelling, maar profiteert wel van alle voordelen die een moderne houtkachel bieden kan. Moderne houtkachels hebben een rendement van minimaal 75% en stoten tot wel 50x minder fijnstof uit dan het klassieke open haard concept.

Uw houtkachel in uw droomschouw

Moderne houtkachels benaderen het klassieke open haard gevoel nog steeds enorm. Door de verbeterde verbrandingstechnieken haalt u nu meer warmte uit elk blok brandhout dan ooit tevoren. Een moderne houtkachel met schouw verbrandt elk houtblok maximaal, hierdoor wordt de C02 uitstoot zo minimaal mogelijk gehouden en bespaart u bovendien op uw brandhout. Wanneer u ervoor kiest om een moderne houtkachel met schouw te plaatsen hoeft u dus veel minder vaak uw haard bij te vullen met nieuw brandhout. Nog een pluspunt van de nieuwste generatie houtkachels van nu ten opzichte van de klassieke open haard is de brandveiligheid. Omdat er bij een moderne houtkachels sprake is van een afgesloten verbrandingsruimte is de kans op ongelukjes vele malen kleiner. Nieuwsgierige kinderhandjes kunnen niets meer in het vuur werpen en rondvliegende vonken behoren tot het verleden. Een moderne houtkachel biedt dus vele moderne voordelen en ademt toch de authentieke houthaardsfeer van weleer. Een fraaie schouw om uw houtkachel maakt dit plaatje helemaal af. Een mooie schouw plaatst uw haard op een voetstuk en accentueert het vlammenspel op een heel bijzondere manier.

houtkachel met schouw

Elke houtkachel zijn schouw

Houtkachel schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en uitvoeringen. Sommige schouwen zijn van hout en vanwege de brandveiligheid ruim bemeten. Deze schouwen met hout geven uw interieur een landelijke uitstraling die vooral in woonboerderijen het beste tot zijn recht komt. De meeste schouwen zijn echter gemaakt van diverse soorten natuursteen. Wij leveren een breed spectrum aan stenen schouwen, stuk voor stuk met de hand bewerkt door ervaren vakmensen. Houtkachel schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei steensoorten, zoals zandsteen, hardsteen of marmer. Naast egale steensoorten kunt u ook kiezen voor een bijzondere look. Wat dacht u bijvoorbeeld van een houtkachel met schouw met een realistisch baksteenmotief of misschien een speels kiezelpatroon? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Dankzij onze intensieve relaties met ervaren steenkappers kunnen wij op maat gemaakte schouwen leveren tegen sterk concurrerende prijzen.

Soorten houtkachel schouwen

Schouwen voor houtkachels zijn dus verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Qua model onderscheiden we 3 verschillende soorten:

  • Houtkachel met schouw fronthaard
  • Houtkachel met schouw halve omloop
  • Houtkachel met schouw hele omloop

Wanneer u kiest voor een houtkachel met frontzicht in schouw, dan kiest u voor de kleinste versie van deze 3. Kenmerkend van een frontschouw is dat hij voor de houthaard wordt geplaatst. Waar de achterzijde van de schouw ophoud begint de ruit van de houthaard. Dit type schouw is erg populair in wat kleinere woningen omdat ze weinig ruimte vragen en toch direct uw houtkachel verfraaien. Een houtkachel in schouw met een halve omloop loopt langs beide zijden van de houtkachel door tot ongeveer de helft van de haarddiepte. Een houtkachel met schouw met een halve omloop verfraait ook het zijaanzicht van uw houthaard en geeft uw schouw wat meer volume en diepte. Wilt u echt dat uw houtkachel naar voren lijkt te komen? Dan is een schouw met een hele omloop een goede keuze. Houtkachel schouwen met een hele omloop lopen aan beide zijden door tot op gelijke diepte van de haard. Een schouw met een hele omloop geeft uw houtkachel met schouw een erg statige uitstraling.

houtkachel met schouw

Een prachtige schouw bestaat natuurlijk uit kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Wij hebben nauwe contacten met enkele grotere steenkappers waardoor wij naast onze standaardproducten ook maatwerk kunnen leveren. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

De schouwen in ons assortiment zijn gemaakt van:

  • Belgisch hardsteen
  • Kalkzandsteen
  • Marmer

Belgische hardsteen wordt verkocht onder vele namen. De kleur van deze steensoort wordt vooral bepaald door de wijze van bewerken. Grof bewerkt heeft deze steensoort een grijsblauwe kleur, goed gepolijst veranderd dit in zwartbruin. Het is een harde steensoort die uw houtkachel schouw een robuust en stoer karakter geeft. De uiteindelijke uitstraling wordt vooral bepaald door de mate waarin deze steensoort bewerkt is. Wij laten u op verzoek graag enkele voorbeelden zien in onze luxe showroom.

Kalkzandsteen is gemaakt van zand, ongebluste kalk en water. Het is helemaal egaal van structuur en is bestaat volledig uit natuurlijke materialen. Kalksteen is licht van gewicht en laat zich gemakkelijk bewerken. De ongebluste kalk geeft kalkzandsteen van nature een witte kleur, maar door sausen of verven zijn andere kleuren eenvoudig te realiseren. Kalkzandsteen leent zich door zijn gewicht en bewerkbaarheid voor allerlei toepassingen. Vooral bij moderne schouwen is kalkzandsteen een populaire keuze.

houtkachel in schouw

Marmer heeft een bijzonder exclusieve uitstraling door de unieke eigenschappen van deze natuursteen. Marmer is heel hard, maar toch al sinds de oudheid populair bij beeldhouwers. Zijn bijzondere schoonheid krijgt marmer doordat het licht enkele millimeters in het materiaal kan doordringen. Deze lichtinval geeft marmer zijn prachtige, bijna transparante glans. Marmer is een natuurproduct met vele verschillende kleurstellingen en patronen. Afhankelijk van de locatie van de steengroeve kan de kleur variëren van roze, tot grijs en wit. Marmer schouwen geven uw woning direct een zeker elan en een bijzonder exclusieve uitstraling. Elke marmerproduct is uniek. Het heeft zijn eigen palet aan kleuren en patronen en daardoor zijn eigen unieke schoonheid. Wij laten u graag meer zien!

Houtkachel in schouw

In onze showroom vindt u meerder voorbeelden van prachtige houtkachels in schouw. Maak een afspraak voor vrijblijvend advies, of kom zomaar even binnen voor wat inspiratie. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste schouw speciaal voor uw situatie. Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Onze ervaren adviseurs helpen u graag! Een prachtige schouw bestaat natuurlijk uit kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Wij hebben nauwe contacten met enkele grotere steenkappers waardoor wij naast onze standaardproducten ook maatwerk kunnen leveren. Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden.

Offerte aanvragen