Sfeerhaard met schouw

Wanneer we het hebben over een sfeerhaard met schouw, dan bedoelen we een haard die sfeer brengt, omlijst met een schouw of ook wel schoorsteenmantel genoemd. De schouw is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, van statig en zwaar natuursteen tot licht en modern en van hout. Een schouw, of schoorsteenmantel is de omlijsting van een haard, het is een manier om een haard nog beter tot zijn recht te laten komen. Bij elke haardsoort kan in principe een schouw worden geplaatst. Met een schouw accentueer je het karakter van een haard nog eens extra. Sommige schouwen zijn modern en strak vormgegeven, terwijl andere schouwen uw haard weer juist een klassiek uiterlijk geven. Van oudsher kennen we vooral de rijk versierde schouw met sierlijke ornamenten, meestal van statig lijkend en chique ogend natuursteen. Maar tegenwoordig zijn er ook schouwen die uw sfeerhaard juist een heel modern en minimalistisch design geven. Juist omdat de schouw zo bepalend is voor de uiteindelijke uitstraling van de haard kiezen steeds meer haardliefhebbers voor een sfeerhaard met schouw die werkt op elektriciteit.

2 Artikel(en)

Stel een Aflopende Directie in

Sfeerhaard in schouw plaatsen

Een elektrische sfeerhaard met schouw combineert het beste van twee werelden. Zo profiteert u van alle gemakken van een elektrische haard terwijl u toch de authentieke sfeer van een meer traditionele haard behoudt. Een moderne elektrische sfeerhaard heeft zo’n mooi vlammenspel en geeft zo’n levensechte houtvuurimitatie dat het elektrische vuur een echte concurrent is geworden voor de traditionele houtkachel. Kiest u voor een elektrische sfeerhaard met schouw dan kiest u voor de meest milieuvriendelijke manier van haardbeleving, zonder CO2 of fijnstof uitstoot. Bovendien hoeft u slechts met weinig factoren rekening te houden wanneer u kiest voor een elektrische sfeerhaard met schouw. Omdat er geen rookgassen vrijkomen bij een elektrische haard, hoeft u immers ook geen rookgasafvoerkanaal aan te leggen. Dat scheelt enorm qua mogelijkheden en qua investering. Nog een pluspunt van modern elektrisch vuur is de beperkte warmte die hij afgeeft. Dit geeft u niet alleen veel meer inbouwmogelijkheden, het zorgt er bovendien voor dat u op veel meer momenten van uw haard kunt genieten. Ook op momenten dat een conventionele haard teveel warmte afgeeft. Geen wonder dus dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische sfeerhaard met schouw.

De sfeerhaard is een volwaardig alternatief geworden!

Sfeer-haard-in-schouwTraditioneel gezien bevatte een schouw altijd een houtkachel of een gashaard. Vele decennia lang waren dit eigenlijk enige serieuze opties. De elektrische haard heeft een erg lange ontwikkelingsfase gehad, het heeft hierdoor erg lang geduurd voordat de elektrische haard serieus werd genomen door haardminnend Nederland. Het elektrische vuur was lange tijd nog geen volwaardige vervanger voor de traditionele haard, het heeft daarom lang geduurd voordat de elektrische sfeerhaard met schouw in populariteit begon te groeien. Lange tijd werden elektrische haarden niet serieus genomen. De techniek was nog niet klaar voor een realistische vuursimulatie. De software en de projectietechniek voor een natuurlijk ogend vuur waren nog niet ontwikkeld en de elektrische haard was nog geen serieus alternatief voor de vertrouwde gashaard en houtkachel. Een elektrische sfeerhaard met schouw was lange tijd ondenkbaar. Want waarom zou je een fraaie schouw ontsieren met een elektrische haard? Hoe anders is dat nu!

Elektrische sfeerhaard met schouw. Een gouden combinatie.

Sfeerhaard-in-schouw-kopen

De elektrische haard van nu is niet meer te vergelijken met de elektrische haard van weleer. Door de enorme ontwikkelingen op het gebied van software en techniek zijn er nu mogelijkheden die eerder absoluut onmogelijk leken. Met behulp van projectietechnieken en uitgekiende belichtingsmethodes zijn fabrikanten er nu in geslaagd om de elektrische sfeerhaard met schouw een succesvolle combinatie te maken. Met behulp van bijzondere technische hoogstandjes is men er in geslaagd om vuur te imiteren tot in de kleinste details. Wegschietende vonkjes, gloeiende stukken hout en een natuurlijk fluctuerend vlammenspel maken van het elektrische vuur van nu een volwaardige alternatief voor het traditionele haardvuur. Verschillende fabrikanten hebben op verschillende manieren het vlammenspel weten te imiteren tot een onvoorstelbaar hoog niveau. Door middel van koudwaterdamp is er nu levensechte rook en de manier waarop nu houtsets zijn vormgegeven grenst met een welhaast surrealistische werkelijkheid aan elk aspect van het echte vuur. Geen wonder dus dat steeds meer haardliefhebbers kiezen voor een elektrische sfeerhaard met schouw!

Elektrische sfeerhaard met schouw

Sfeerhaard-met-schouw

Nog een reden waarom de elektrische sfeerhaard met schouw een steeds vaker gekozen combinatie is, is de afnemende populariteit van meer traditionele brandstoffen zoals gas en hout. We worden ons steeds bewuster van de invloed van onze handelingen op het milieu en begrijpen steeds meer de impact van onze handelingen op het klimaat. Was CO2 vroeger nog nagenoeg onbekend, tegenwoordig weten we wat voor nadelige gevolgen onze CO2 uitstoot heeft op het klimaat en de wereld om ons heen. Gas en hout zijn allebei fossiele brandstoffen waarin CO2 zit opgeslagen, welke vrijkomt op het moment van verbranding. Door de CO2 die bij de verbranding van gas vrijkomt is gas als brandstof in Nederland op zijn retour. De roep om zuinig te zijn met aardgas wordt steeds groter, en om deze bezuinigingen aan te moedigen draait de overheid langzaam de gaskraan dicht. Nieuwbouw woningen worden nu al zonder gasaansluiting geleverd, de toekomst van het gas is hierdoor in ons land verre van zeker. Wie voor absolute zekerheid gaat, kiest dus nu al voor een elektrische sfeerhaard met schouw!

De elektrische sfeerhaard met schouw.

Sfeerhaard-schouw

Voor veel haardliefhebbers is hout de enige echte brandstof voor een open haard of kachel. Het geknisper van vuur dat langzaam een houtblok verteerd heeft een bepaalde unieke charme, zien hoe een houtblok ten onder gaat blijft een altijd boeiend schouwspel dat zich maar moeilijk laat evenaren. Maar aan het verbranden van hout kleven helaas ook vele nadelen. In elk houtblok zit nu eenmaal CO2 opgeslagen dat vrij komt op het moment dat het hout wordt verbrandt. Houtverbranding heeft hierdoor een slechte naam gekregen en is hierdoor onderworpen aan steeds strengere wetgeving. Moderne houtkachels moeten een rendement halen van tenminste 75%, zodat er zoveel mogelijk warmte uit elk houtblok wordt onttrokken. Maar CO2 is niet het enige nadeel dat bij het verbranden van hout om de hoek komt kijken. Een ander schadelijk bijproduct dat vrijkomt bij het verbranden van hout is fijnstof. Fijnstof is slecht voor onze gezondheid en slecht voor onze leefomgeving. De toekomst van hout als brandstof is dus helaas ook erg onzeker. Hoewel fabrikanten er alles aan doen om de nieuwste houtkachels zo schoon en rendabel te maken als enigszins mogelijk, blijft het moeilijk om de toekomst van houtgestookte toestellen te garanderen. Gelukkig is er nu een volwaardig alternatief voor de klassieke houthaard. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden die een moderne elektrische sfeerhaard met schouw u te bieden heeft!

Welke schouw bij uw elektrische haard?

Sfeerhaard-met-schouw-prijs

Schouwen zijn verkrijgbaar in allerlei stijlen, kleuren en uitvoeringen. Sommige schouwen zijn van hout en vanwege de brandveiligheid ruim bemeten, andere schouwen voor een elektrische haard zijn weer krap bemeten en verbergen alles behalve het vlammenspel. Een elektrische haard kan met allerlei schouwen samen, van modern en strak, tot rustiek met diverse soorten hout. Deze schouwen met hout geven uw interieur een landelijke uitstraling die vooral in woonboerderijen het beste tot zijn recht komt. De meeste schouwen zijn echter gemaakt van diverse soorten natuursteen. Wij leveren een brede range aan stenen schouwen, stuk voor stuk vakkundig met de hand bewerkt door ervaren vakmensen. Schouwen voor elektrische haarden zijn verkrijgbaar in allerlei steensoorten zoals zandsteen, hardsteen of marmer. Naast egale steensoorten kunt u ook kiezen voor een bijzondere afwerking. Wat dacht u bijvoorbeeld van een elektrische sfeerhaard met schouw met een realistisch baksteenmotief of misschien met een speels kiezelpatroon? Informeer vrijblijvend naar de vele mogelijkheden die de combinatie elektrische sfeerhaard met schouw kan bieden. Dankzij onze intensieve relaties met ervaren steenkappers kunnen wij op maat gemaakte schouwen leveren tegen sterk concurrerende prijzen.

Soorten schouwen voor een elektrische haard. Schouwen voor elektrische haarden zijn dus verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Qua model onderscheiden we 3 verschillende soorten.

  • Elektrische sfeerhaard met schouw fronthaard
  • Elektrische sfeerhaard met schouw halve omloop
  • Elektrische sfeerhaard met schouw hele omloop

Wanneer u kiest voor een elektrische sfeerhaard met schouw front, dan kiest u voor de kleinste versie van deze 3. Kenmerkend van een frontschouw is dat hij voor de sfeerhaard wordt geplaatst. Waar de achterzijde van de schouw ophoud begint de ruit van de sfeerhaard. Dit type schouw is erg populair in wat kleinere woningen omdat ze weinig ruimte vragen en toch direct uw sfeerhaard verfraaien. Een elektrische sfeerhaard met schouw met een halve omloop loopt langs beide zijden van de sfeerhaard door tot ongeveer de helft van de haarddiepte. Een elektrische sfeerhaard met schouw met een halve omloop verfraait ook het zijaanzicht van uw sfeerhaard en geeft uw schouw wat meer volume en diepte. Wilt u echt dat uw haard naar voren lijkt te komen? Dan is een schouw met een hele omloop een goede keuze. Schouwen met een hele omloop lopen aan beide zijden door tot op gelijke diepte van de haard. Een schouw met een hele omloop geeft uw elektrische sfeerhaard met schouw een erg statige uitstraling.

Bent u benieuwd geworden naar de vele mogelijkheden van een elektrische sfeerhaard met schouw? Onze adviseurs staan u graag te woord per mail of telefonisch. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze luxe showroom. Maak geheel vrijblijvend een afspraak of kom gewoon eventjes langs om inspiratie op te doen. Door onze eigen voorraden en inkoopvoordelen zijn wij altijd sterk concurrerend geprijsd! Ziet u op tegen de installatie? Ook daarmee helpen wij u graag! Ons ervaren team installateurs werkt door geheel Nederland en staan garant voor een vakkundige installatie van uw droomhaard! Graag tot ziens!

Offerte aanvragen