TV boven gashaard

S ’avonds voor de tv even lekker bijkomen van de dag gebeurt in vrijwel ieder huishouden. Gezellig met het gezin, met uw partner of eventjes helemaal alleen, de tv geeft ontspanning en zorgt ervoor dat u even uw zinnen kunt verzetten en nieuwe energie kunt opdoen voor de nieuwe dag. In veel gezinnen heeft de tv een vaste plaats verworven en staat hij in het middelpunt van de belangstelling. Een tv zorgt dus voor vertier en ontspanning, vandaar dat een tv vaak wordt geplaatst op de plek waar hij het meeste aandacht krijgt. De tv is daarom in veel huishoudens de concurrent geworden van de haard. Maar waarom zou u beiden met elkaar laten concurreren? Terwijl ze elkaar juist kunnen aanvullen en complimenteren?

Gashaard met TV erboven

tv-boven-gashaard-plaatsenTelevisies zijn behoorlijk veranderd de laatste decennia. Van zwart-wit naar breedbeeld, naar plasma, naar LED, de tv van nu is niet meer te vergelijken met de tv van toen. Moderne tv’s zijn erg dun en laten zich perfect presenteren op allerlei creatieve manieren. Dus waarom zou u uw aandacht verdelen tussen uw haard en uw tv als u ook kunt profiteren van het beste van 2 werelden?

Kan een tv boven een open haard?

Is een vraag die steeds vaker aan ons gesteld wordt. Logisch ook. Het moderne beeld van uw tv lijkt te contrasteren met het authentieke beeld van uw haardvuur, maar juist daarom kunnen ze elkaar positief versterken! Het warme sfeervolle vuur van uw eigen haard wilt u toch ook zo vaak mogelijk in uw gezichtsveld? Wat is er dan mooier dan de combinatie van uw haard en uw televisie? Het antwoord op de vraag: “Kan een tv boven een open haard?” kunnen we gelukkig daarom volmondig met ja beantwoorden. Hoewel in feit open haarden niet of nauwelijks meer worden verkocht, begrijpen we de vraag. De zoekterm: “LED TV boven open haard” is nog steeds populair omdat dit de oervorm is van de haard. Maar eigenlijk is LED TV boven open haard niet meer juist, want open haarden worden nauwelijks meer gebruikt. Een open haard heeft voldoende zuurstof nodig, in moderne woningen is de isolatie meestal te goed om de vereiste doorstroming mogelijk te maken. Vandaar dat moderne haarden vrijwel allemaal een gesloten systeem hebben, dit betekend dat ze niet in verbinding staan met de lucht in uw woning maar met de buitenlucht.

TV boven gashaard.

kan-een-tv-boven-open-haard

Een aandachtspunt wanneer u besluit uw TV boven uw haard te plaatsen is natuurlijk de warmteontwikkeling. De piektemperatuur van uw haard moet op een veilige manier bereikt kunnen worden zonder dat de temperatuur te hoog wordt voor zowel uw meubel als voor uw tv. Vanwege de hoge warmte ontwikkeling van een houtkachel is een houthaard niet de eerste keus wanneer u overweegt een LED televisie boven een open haard te plaatsen. Gelukkig zijn er goede alternatieven. Een tv boven een gashaard is een populairdere keuze omdat gashaarden veel minder warmte afgeven dan houtkachels. Bovendien maakt de constructie van een gashaard hem beter geschikt om in te bouwen. Houtkachels hebben vaak een liftdeur. Dat is een deur die in zijn geheel naar boven kan worden geschoven. Ideaal omdat houthaarden zo eenvoudig zijn schoon te maken, maar minder ideaal door de vereiste ruimte die een dergelijke deurconstructie vragen moet. Wanneer u een tv boven een haard wilt plaatsen is het kiezen voor een houtkachel niet onmogelijk. Doordat er steeds betere brandwerende materialen beschikbaar zijn is bijna geen uitdaging onoverkoombaar. Maar kiezen voor een tv boven een gashaard of uw tv boven een elektrische haard maakt de installatie vele malen eenvoudiger.

TV boven gashaard. Veilig inbouwen in een tv-nis.

tv-boven-haard

Wanneer u heeft besloten dat u graag tegelijkertijd wilt genieten van uw haardvuur en uw televisie zijn er enkele punten waarmee u rekening dient te houden. Hitte is niet goed voor de televisie, de elektronica is kwetsbaar en is niet langdurig bestand tegen hoge temperaturen. Gelukkig zijn er oplossingen voor dit probleem. Wanneer u bijvoorbeeld uw tv in een nis plaatst is de mate waarin uw tv aan de warmte van uw haard wordt blootgesteld al vele malen lager. Door de juiste materialen te gebruiken voor de afwerking van deze nis creëert u een veilige en bovendien fraaie presentatie. Een nis is een uitsparing in het haardmeubel of in de haardombouw. Eventueel kan deze nis ook worden verdiept. U krijgt dan in feite een vak boven uw haard waar de televisie in wordt gebouwd. Door uw televisie verdiept in een nis te plaatsen zorgt u er voor dat alle elektronica en bekabeling uit het zicht verdwijnt. Zo houdt u alleen zicht op het gene waar het om draait, het beeldscherm van uw televisie.

Tv boven haard plaatsen moeilijk? Welnee?

tv-boven-open-haard.jpg

Wanneer u besluit uw tv boven uw haard te plaatsen wordt dit dus meestal in een nis gedaan. Doordat de televisie dan geheel is ingebouwd worden alle storende elementen aan het zicht onttrokken. Nog een voordeel van het inbouwen in een nis is dat uw tv nauwelijks meer uit het meubel steekt. Doordat uw tv nauwelijks buiten de nis steekt wordt u televisie aan veel minder stralingswarmte blootgesteld. Dit komt de uiteindelijke levensduur van uw tv ten goede. De plaatsing van uw televisie kan op allerlei manieren gebeuren. Misschien wilt u uw televisie centraal boven uw haard? Of misschien wilt u uw tv speels presenteren, en plaats u hem iets links of juist rechts boven uw haard? Met uw eigen haardmeubel haalt u iets unieks in huis dat helemaal naar uw eigen wens en smaak is ontworpen. Naast uw tv boven een haard is het natuurlijk ook mogelijk om andere nissen in het meubel aan te brengen. Vaak geziene nissen hebben bijvoorbeeld LED verlichting of worden opgesierd met persoonlijke woonaccessoires of met planten voor een fraai natuurlijk contrast. De mogelijkheden zijn eindeloos!

TV boven gashaard. Wat zijn de restricties?

Ook qua plaatsing en grootte van een nis heeft u veel vrijheid qua plaatsing. De enige restricties die u heeft is het aanhouden van een veilige afstand. Veiligheidshalve raden wij een minimale afstand aan van 30cm tussen uw haard en uw tv-nis. Deze tv-nis moet worden bekleedt met keramische wol, dit is een hoogwaardige isolatie die uw tv goed beschermt tegen de warmte. Deze isolatielaag moet ongeveer 10cm dik zijn. De totale afstand tussen uw tv en uw gashaard moet hierdoor uitkomen op ongeveer 40cm. Wanneer u nog twijfelt, of wanneer u vragen heeft over welk type haard het beste bij uw situatie past, raden wij aan om even vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij hebben ruime ervaring in het combineren van tv’s en haarden en helpen u hier graag verder mee!

LED TV boven gashaard? LED TV boven een open haard? Of toch kiezen voor elektrisch?

led-tv-boven-open-haard

Is warmte niet uw grootste wens maar wilt u vooral een sfeerelement toevoegen aan uw interieur? Misschien is een elektrische sfeerhaard dan wel de beste keus voor u! Elektrische sfeerhaarden zijn gemakkelijk in te bouwen en hebben nauwelijks warmteontwikkeling waardoor het inbouwen vrij simpel kan zijn. Elektrische sfeerhaarden zijn tegenwoordig in allerlei modellen en types verkrijgbaar. Sommige imiteren het traditionele haardvuur getrouw, weer anderen werken met verrassende lichteffecten. Elektrische sfeerhaarden zijn er in zoveel variaties dat er vast een model bij zit dat helemaal past bij het beeld dat u voor ogen hebt. Groot pluspunt van een elektrische haard is het gebrek aan een rookgasafvoerkanaal. Alles wat u nodig heeft voor een elektrische haard is een stopcontact! Elektrische sfeerhaarden zijn hierdoor erg populair bij consumenten die graag een extra sfeerelement willen toevoegen. Door de langwerpige vorm van sommige modellen zijn deze haarden beschikt geschikt om onder een tv te worden geplaatst.

In onze showroom staan altijd meerdere modellen elektrische haarden en gashaarden die prima kunnen worden ingebouwd in een tv-meubel. Laat u eens verrassen door de mogelijkheden en vraag vrijblijvend advies per mail of telefonisch. Natuurlijk kunt u ook even een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom, of misschien komt u graag zomaar eventjes langs om te kijken welke optie iets voor u kan zijn. Onze ervaren adviseurs hebben veel ervaring met het combineren van haarden met tv’s. Wij helpen u dan ook graag bij het vinden van uw droomhaardmeubel. Wij hebben een ervaren team meubelmakers dat graag uw wensen omzet in een schitterend meubel. Ook helpen wij u graag bij het installeren. Wanneer wij uw installatie mogen verzorgen bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare haard/tv combinatie. Mogen wij u verrassen en laten zien wat er mogelijk is?

Offerte aanvragen