TV kast met haard

Met een tv kast met haard combineert u het entertainment van uw televisie met de sfeer van een haard. Er is een enorme keuzemogelijkheid aan uitvoeringen en stijlen. Welke type open haard kast met haard het beste bij uw interieur past is vooral een kwestie van een smaak. Meer weten over een inbouw tv kast met open haard? Lees dan verder!

Wat is een inbouw tv kast met open haard?

tv kast met haardDe combinatie van een inbouw tv kast met open haard is een veel gekozen oplossing wanneer u warmte en gemak belangrijk vindt. Een TV kast is bedoeld om het tv kijken zo aangenaam mogelijk te maken en tegelijkertijd te zorgen voor een gezellig sfeer in de (woon)kamer. U kunt kiezen uit verschillende soorten kasten met haard, bijvoorbeeld een zwevend of staand meubel met gesloten kastdeuren. In plaats van een gesloten kast is een (deels) open tv kast ook mogelijk. Op deze manier is er de nodige opbergruimte om bijvoorbeeld uw muziekinstallatie of digitale tv decorder een plek te geven en maakt u van uw haardopstelling toch tegelijkertijd ook een echte eyecatcher.

De mogelijkheden van een open haard met kast

Een tv kast met haard kan een erg geslaagde combinatie zijn, mits u goed nadenkt over enkele basisregels tot de brandbeveiliging. In hoeverre deze voorwaarden gelden voor uw tv kast haard, ligt vooral aan de gekozen haardtype en aan het gebruik van materialen rondom de open haard kastenwand. Wij zetten de mogelijkheden voor u graag op een rijtje:

TV kast met haard op elektriciteit

Met een elektrische haard in een tv kast hoeft u geen rekening te houden met brandveiligheid. Er is niet meer nodig dan een stopcontact en door het compacte formaat en een regelbare en minimale warmteafgifte is er voor een breed scala aan woonsituaties een haardoplossing. De moderne elektrische haard biedt u de sfeer en gezelligheid van een traditionele open haard, zonder dat u rekening hoeft te houden met periodiek onderhoud of de aanwezigheid van afvoerkanaal.

Tv kast met gashaard op gas

Gaat u toch liever voor tv kast met gashaard? Flamboyant beschikt over een ruim assortiment gashaarden om te combineren met een kast of meubel. Een groot voordeel is dat de warmte van een gashaard veel lager is dan die van houtvuur. Verder zorgen nieuwe technieken en materialen ervoor dat er tegenwoordig steeds meer mogelijk is om een gashaard op een veilige manier met een kast of tv-meubel te combineren. U geniet dus van het gemak en de veiligheid van een gashaard, voorzien van een levensechte houtset dat sprekend op het natuurlijke en traditionele houtvuur lijkt.

Tv kast met haardvuur

tv kast met haardWanneer u kiest voor een traditionele open haard tv kast om hout te stoken is de warmteontwikkeling belangrijk om rekening mee te houden. Een inbouw tv kast met open haard op hout gestookt is een echte sfeermaker. Maar een kastwand met open haard moet vanzelfsprekend wel tegen de hoge temperaturen kunnen die vrijkomen uit het brandende hout. Houtkachels zijn namelijk heter dan gashaarden of elektrische haarden. Maar gelukkig is er tegenwoordig veel op te lossen met de modernste materialen en technieken. Vraag gerust vrijblijvend om advies wanneer u twijfelt over de mogelijkheden van een tv kast met haardvuur. Wij helpen u graag op weg zodat u veilig kunt genieten van uw eigen tv kast met het mooiste haardvuur.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een open haard tv kast?

Natuurlijk, het kiezen van een geschikte inbouw tv kast met open haard is leuk, maar tegelijkertijd een hele klus. Wij vertellen waar u op moet letten, zodat u er zeker van bent een juiste keuze te maken uit ons grote assortiment haarden & kachels.

Kies de juiste afmeting die past bij uw woonsituatie

De beschikbare ruimte bepaald voor een groot gedeelte voor welke afmeting u het beste kunt kiezen. De grootte van de inbouwkast tv en haard moet ook passen bij uw televisiescherm. De afmeting van een tv scherm is de laatste jaren flink veranderd en in de regel alleen maar groter geworden. We zien daardoor een grote verscheidenheid aan meubel afmetingen.

Denk goed na over de gewenste opbergruimte van de open haard kast

Dit is vooral een praktische vraag. Vergeet niet om goed na te denken wat u allemaal wilt opbergen in een tv kast. Kies voor een tv kast met lades of vakken, gesloten of deels-open, om al uw spullen netjes op te ruimten. Zo voorkomt u dat een rommeltje wordt doordat bijvoorbeeld uw elektronica, boeken of andere losse spullen in het zicht staan.

Ga voor een oplossing die naadloos aansluit bij uw interieur en stijl

tv kast met open haardGoed nagedacht over de praktische functie van de tv kast met haard? Minstens zo belangrijk is uw kast op een juiste manier te stylen, zodat deze aansluiting vindt bij uw totale wooninrichting. Voor het opdoen van inspiratie bekijkt u eens onze binnenkijkers.

Haard en tv kast op maat maken

Door het groeiende aanbod in kant-en-klare open haard tv kasten is er vrijwel altijd wel een tv kast met haard te vinden die perfect aansluit bij uw interieurstijl. Maar hebt u toch specifieke wensen of zelf een schitterend idee, dan is er altijd nog de optie tot maatwerk. Wie een tv kast met haard op maat laat maken heeft vrijwel onbeperkte mogelijkheden. Vraag vrijblijvend naar de vele mogelijkheden die onze maatwerk opstellingen u kunnen bieden.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een inbouwkast tv en haard bij Flamboyant Haarden?

Meer weten over tv kasten en haarden? Bij Flamboyant Haarden vertellen u er alles over en laten de vele mogelijkheden en opties van een tv kast haard graag aan u zien. Wij luisteren naar uw wensen en voorkeuren, om samen tot een mooie oplossing voor de haard te komen. Flamboyant Haarden is gespecialiseerd in het leveren en installeren van haarden & kachels met meubel door heel Nederland en België. Dit doen we altijd voor een vaste prijs, zodat er achteraf geen verrassingen ontstaan. Kom eens langs in onze showroom of vraag eenvoudig online een offerte aan.

Offerte aanvragen