Gashaard met TV meubel

In de meeste huizen is de plek waar de tv staat ook de plek waar het meeste tijd wordt doorgebracht. Na een lange dag werken is er weinig meer ontspannend dan even bijkomen met uw favoriete TV programma. Waren we vroeger nog aangewezen op enkele zenders, tegenwoordig is de keuze enorm geworden. Honderden TV zenders, Netflix, Youtube en andere diensten bieden een divers aanbod waardoor er voor ieders wel wat interessants te vinden is. Kreeg vroeger de haard de meeste aandacht, tegenwoordig lijkt de televisie deze rol te hebben overgenomen. Maar waarom kiezen tussen haard en tv? Terwijl een gashaard met tv meubel heel goed te realiseren is?

Gashaard TV meubel. Een bijzondere combinatie.

maatwerk-tv-meubel-gashaard Wanneer u kiest voor een tv meubel met haard combineert u het beste van twee werelden. U kijkt naar uw favoriete films en programma’s terwijl u geniet van de warmte en gezelligheid die uw gashaard te bieden heeft. Gashaarden met tv meubel worden daarom steeds populairder. Nieuwe productietechnieken en nieuwe materialen hebben het aantal mogelijkheden enorm vergroot. Een gashaard met tv meubel van nu is veilig en betrouwbaar. Moderne gashaarden zijn heel anders al vroeger. Tegenwoordig besteden fabrikanten veel aandacht aan het vuurbeeld en vlammenspel. Gashaarden van nu hebben vaak een levensechte houtset en strategisch geplaatste branders waardoor het hout echt in vuur en vlam lijkt te staan. Gashaarden met tv meubel zijn daarom niet alleen meer praktisch maar ook erg mooi om naar te kijken! Helemaal wanneer u kiest voor een gashaard met tv meubel!

Gashaard met tv meubel kosten

gashaard-met-tv-meubel-kosten

“Gashaard met tv meubel kosten” wordt vaak gebruikt als zoekterm op onze site. Veel consumenten menen blijkbaar ten onrechte dat de kosten voor een gashaard met tv meubel erg hoog liggen. Natuurlijk is een gashaard met tv meubel een investering te noemen. Maar wanneer u uw gashaard met een tv meubel combineert zult u ervaren dat u veel meer plezier aan uw gashaard zult beleven. In 1 oogopslag kijkt u immers naar de tv en naar uw gashaard. Uw gashaard met tv meubel krijgt dus veel meer aandacht dan wanneer hij de aandacht met uw tv moet delen. In feite zijn de kosten van een gashaard met een tv meubel dus lager dan de kosten van een gashaard apart. U geniet immers veel vaker van uw haard, waardoor de prijs per uur gashaardplezier drastisch daalt!

Waarom een gashaard tv meubel?

Het is goed mogelijk dat u er nog niet uit bent of u kiest voor een gashaard met meubel, tv meubel met elektrische haard of tv meubel met sfeerhaard. Een gashaard heeft een naast een sfeer- ook zeker een warmtefunctie. Gelukkig worden gashaarden aanzienlijk minder warm dan houthaarden. De piektemperatuur van een gashaard is veel minder hoog waardoor het aantal inbouwtoepassingen veel hoger ligt. Gashaarden hebben bovendien meestal een draaideur in plaats van een liftdeur. Een gashaard kan dus eenvoudig worden geopend aan de voorzijde, terwijl een liftdeur naar boven schuift en daardoor veel ruimte moet vragen op de plaats waar uw televisie ideaal zou zijn. Gashaarden zijn dus beter geschikt om onder uw tv te plaatsen dan houthaarden. Nog een reden waarom tv meubels meestal met een gashaard of elektrische haard worden genomen is het weinige schoonmaakwerk. U heeft immers geen brandstof die moet worden toegevoegd en geen asla die moet worden leeggegooid.

Gashaard tv meubels stellen weinig eisen

gashaard-tv-meubel

Natuurlijk zijn er enkele veiligheidsrestricties waar aan gedacht moet worden wanneer we een gashaard in een tv meubel willen plaatsen. Door moderne materialen en nieuwe technieken zijn deze restricties echter nauwelijks beperkend. Omdat de warmteontwikkeling bij een gashaard veel lager ligt als bij een houthaard hoeft de afstand tussen uw tv en uw gashaard veel minder groot te zijn. Een tv meubel met gashaard is dus realiseerbaar met slechts een geringe afstand tussen het meubel en de haard. Moderne, flatscreentv’s laten zich erg goed inbouwen in een nis in uw haardmeubel of haardombouw. Een nis is een uitsparing in het meubel waar de tv in wordt geplaatst. We spreken van een verdiepte nis wanneer deze uitsparing zo is afgewerkt dat er een soort vak ontstaat. Dit vak wordt geïsoleerd met keramische wol, een erg goede isolator die de warmte uit de buurt houdt van de kwetsbare elektronica in uw tv. Door deze moderne materialen is het al mogelijk om uw tv slechts 30 of 40cm boven uw gashaard te plaatsen. De exacte aanbevolen afstand hangt af van meerdere factoren, o.a. van het type gashaard en het vermogen. De combinatie tv meubel gashaard is eenvoudig te realiseren in de meeste situaties. Onze adviseurs hebben ruime ervaring op dit vlak en zij beantwoorden graag vrijblijvend uw vragen hierover.

Uw eigen gashaard met tv meubel

Wanneer u voldoet aan de basisregels staat weinig de combinatie tv/gashaard nog in de weg. Er zijn veel verschillende manieren om uw gashaard in een tv meubel te presenteren. U kunt kiezen voor een simpele haardombouw die u naar eigen wens afwerkt in de stijl van uw interieur, maar de mogelijkheden die maatwerk biedt zijn nog vele malen groter. Misschien wenst u uw gashaard tv meubel met een natuurstenen plateau? Of misschien spreekt een haardombouw met tv-nis u meer aan? Naast de tv-nis kunt u er ook voor kiezen om meerdere nissen aan te brengen in de wand. Wat dacht u bijvoorbeeld van een stijlvolle nis met persoonlijke woonaccessoires, met LED verlichting of met kamerplanten voor een natuurlijk contrast? Wanneer u kiest voor een maatwerk gashaard tv meubel is dit allemaal mogelijk. Onze ervaren meubelmakers adviseren u graag over de vele mogelijkheden!

Welke gashaard met tv meubel is voor mijn situatie geschikt

gashaard-met-tv-meubel-plaatsen

In principe zijn vrijwel alle gashaarden geschikt om ingebouwd te worden in een tv meubel. Wel zal de ene gashaard beter geschikt zijn dan de andere, onder meer door verschillen in vermogen, inbouwdiepte, ruithoogte en rookgasafvoerkanaal. Driezijdige gashaarden worden vaak gekozen in combinatie met een tv meubel. Door de twee extra zijruiten lijkt de haard meer diepte en volume te krijgen. Driezijdige gashaarden lijken meer op de voorgrond te treden en bieden door de zijruiten een goed zicht op het vlammenspel vanuit verschillende perspectieven. Het meest gekozen tv meubel met gashaard presenteert uw tv centraal in het midden, maar dit is absoluut geen vereiste. Misschien ziet u uw gashaard liever naast uw tv op een plateau geplaatst, of misschien geeft u de voorkeur aan een tweezijdige hoekgashaard die uw tv flankeert? Door maatwerk zijn de mogelijkheden van de tv meubel gashaard combinatie vrijwel onbeperkt.

Gashaard met tv meubel

Misschien ziet u op tegen het inbouwen van uw tv en uw gashaard in een meubel. Vooral wanneer u nog twijfelt aan uw uiteindelijke opstelling is een volledige ingebouwde gashaard en tv misschien erg definitief. Dit hoeft natuurlijk geen enkel probleem te zijn omdat wij ook vele gashaard tv meubelen leveren waarbij de plaatsing van uw tv minder definitief is. Een tv meubel met gashaard kan op allerlei manieren worden gerealiseerd. Een gashaard tv meubel kan ook bestaan uit een lage kast met een natuurstenen blad bijvoorbeeld. Uw gashaard is dan wel volledig ingebouwd en netjes weggewerkt, maar u heeft daarnaast nog ruimte op het plateau om uw tv neer te zetten. Op verzoek laten wij u graag enkele afbeeldingen zien van door ons geïnstalleerde gashaarden waarbij de plaatsing van de tv nog kan variëren.

Is de combinatie tv meubel gashaard iets voor u?

gashaard-met-tv-meubel

Graag vertellen we meer over de mogelijkheden die een gashaard met tv-meubel in uw situatie kan bieden. De foto’s op deze pagina geven u wellicht al een klein beetje inzicht in de schitterende combinaties die mogelijk zijn. Onze ervaren meubelmakers laten u graag zien hoe uw tv meubel met gashaard eruit zou kunnen zien. Voor elk interieur en voor elke smaak is er wel een passend tv meubel met gashaard. Vraag blijvend naar de vele mogelijkheden die wij kunnen bieden. U bent van harte welkom in onze showroom, voor advies of voor inspiratie. De koffie staat klaar!

Offerte aanvragen