TV meubel met sfeerhaard

In de meeste woningen is de plek waar de tv staat ook de plek waar de meeste tijd wordt doorgebracht. Na een lange dag werken is er immers weinig meer ontspannend dan even bijkomen met uw favoriete TV programma’s. Vroeger hadden we de keuze uit slechts enkele TV zenders, tegenwoordig is de keuze vele malen groter. Honderden TV zenders, Youtube, Netflix en vele andere diensten bieden een breed aanbod waardoor er voor ieders wel wat interessant is. Kreeg vroeger de haard de meeste aandacht, tegenwoordig lijkt de televisie deze rol te hebben geclaimd. Maar waarom zou u kiezen tussen haard en uw tv? Terwijl een TV meubel met sfeerhaard u van beide laat genieten?

TV Kast met ingebouwde sfeerhaard

Wanneer u kiest voor een tv kast met een ingebouwde sfeerhaard, dan combineert u het beste van twee werelden. U kijkt naar uw favoriete tv programma’s terwijl u geniet van de warmte en gezelligheid van uw sfeerhaard. Steeds meer mensen kiezen daarom voor een tv kast met ingebouwde sfeerhaard. Maar waarom worden deze combinaties nu steeds populairder? Waarschijnlijk komt dit omdat nieuwe productietechnieken en nieuwe materialen de mogelijkheden enorm hebben vergroot. Door deze verbeteringen is het nu eenvoudiger dan ooit om een tv kast met ingebouwde sfeerhaard te realiseren. Wanneer u kiest voor een tv meubel met sfeerhaard dan heeft u enorm veel mogelijkheden!

Sfeerhaarden zijn haarden waarbij sfeer veel belangrijker is dan het verwarmend vermogen. Een ander woord voor sfeerhaard is elektrische haard. We hebben het bij een sfeerhaard namelijk niet over echt vuur maar om een ultra-realistische vuursimulatie. Door slimme projectie- en belichtingstechnieken is de elektrisch haard in korte tijd enorm veranderd. Was elektrisch vuur vroeger nog overduidelijk nep, tegenwoordig is het zo realistisch dat het een serieus alternatief is geworden voor meer traditionele brandstoffen zoals hout en gas. De combinatie TV meubel met sfeerhaard is zo geslaagd omdat een sfeerhaard niet warm wordt. Tenzij u dit graag wilt, want dan kunt u met een druk op de afstandsbediening het verwarmingselement inschakelen. Sfeerhaarden met een verwarmingselement maken de haardbeleving af, maar zijn niet bedoeld als hoofdverwarming. Door de geringe warmteontwikkeling biedt een TV meubel met sfeerhaard vele mogelijkheden. De haard kan immers veel dichter bij de TV worden geplaatst en er hoeft ook geen rekening te worden gehouden met zuurstoftoevoer en rookgasafvoer.

Elektriciteit maakt het tv meubel met sfeerhaard mogelijk

De combinatie sfeerhaard tv meubel  is een erg geslaagde combinatie omdat er dus geen rekening meer hoeft worden gehouden met brandveiligheid en rookafvoer. Maar dat is niet de enige reden waarom we de combinatie tv meubel sfeerhaard zo vaak voorbij zien komen.

Een elektrische haard wekt alleen maar warmte op wanneer u dit wilt. Dit betekent dat u niet hoeft te wachten tot de koudere maanden om van de sfeer van een haard te kunnen genieten. Moderne sfeerhaarden bieden een verbluffend realistische houtvuursimulatie die direct sfeer in uw woonkamer brengt. Het enige wat er ontbreekt is warmte, verder biedt een sfeerhaard met tv meubel de volledige haardbeleving. En van elektrisch vuur geniet u niet alleen in de wintermaanden, maar het gehele jaar door!

tv kast met ingebouwde sfeerhaard

Sfeerhaard tv meubels zijn de trend van dit moment!

De TV kast met ingebouwde sfeerhaard is een hit bij interieurstylisten. In steeds meer trendy lifestylemagazines zien we dat ontwerpers het meubel met sfeerhaard nu echt ontdekt hebben! Het strakke moderne uiterlijk van een elektrische sfeerhaard past dan ook perfect bij de populairste woonstijlen van vandaag de dag. Vanwege het gebrek aan onderhoud en het gebrek aan inbouwrestricties worden de sfeerhaard tv meubels steeds populairder. Alle haardmeubeldesigns die vroeger onmogelijk waren door de warmteontwikkeling zijn dat nu opeens wel! Dit biedt enorm veel nieuwe combinatie mogelijkheden, van een dressoir met sfeerhaard tot een wandmeubel met sfeerhaard en tv. Of wenst u liever een tv meubel met sfeerhaard naar eigen ontwerp? Samen met onze meubelmakers maken wij heel veel mogelijk! Wilt u een volstrekt uniek sfeerhaard tv meubel? Informeer dan gerust geheel vrijblijvend naar de vele mogelijkheden die maatwerk kan bieden!

Waarom een TV meubel met sfeerhaard zo populair is geworden

Vroeger waren elektrische haarden overduidelijk nep. De techniek was er nog niet klaar voor en de benodigde software was nog niet beschikbaar. Hoe anders is dit vandaag de dag! Moderne elektrische sfeerhaarden zijn niet meer te vergelijken met de elektrische haarden van vroeger. Fabrikanten besteden nu veel meer aandacht aan het vuurbeeld en aan het vlammenspel. Moderne elektrische haarden hebben een levensechte houtset en ingenieus geplaatste verlichting. Het vuur in de laatste generatie elektrische sfeerhaarden heeft een enorm hoog niveau bereikt. De vlammen zijn wispelturig en driedimensionaal, het gloeibed is niet van echt te onderscheiden en zelfs de rook wordt tot in detail nagebootst!  Hierdoor lijkt het niet van echt te onderscheiden imitatiehout echt in vuur en vlam te staan!

tv meubel met sfeerhaard

Elektrische haarden zijn schoon en duurzaam

Elektrische haarden bieden het schouwspel en de sfeer die u kent van de klassieke haard, zonder dat u daarbij de negatieve kanten op de kop toe moet nemen. Alle nadelen die kleven aan verbranding zijn niet meer van toepassing wanneer u besluit een TV meubel met sfeerhaard te kopen. Dit betekent dat u geen CO2 meer uitstoot door het verbranden van gas en hout, en dat er ook geen fijnstof vrijkomt in de lucht. Wel zo verantwoord ten opzicht van het klimaat en de wereld om ons heen. Wij denken daarom dat we de combinatie tv meubel sfeerhard steeds vaker zullen zien de komende jaren. Nu de traditionele brandstoffen de haard een onzekere toekomst geven, staat niets de ontwikkeling van het elektrische vuur nog in de weg!

TV meubel met ingebouwde sfeerhaard

“Dressoir met sfeerhaard” wordt vaak gebruikt als zoekterm op onze site. Veel consumenten blijken geïnteresseerd in deze trendy combinatie van een tv meubel met sfeerhaard. Niet zo vreemd ook natuurlijk. Een dressoir met sfeerhaard past precies in de moderne inrichting die we vaak zien in moderne nieuwbouwwoningen. Wanneer u een dressoir overweegt zijn de mogelijkheden enorm groot. Misschien kiest u voor een simpele lage kast, met muurbeugels zwevend gemonteerd, of misschien voor een speelse presentatie waarbij u vrij alle elementen van uw meubel kunt indelen? Behalve haarden kunnen wij u helpen aan elk mogelijk meubel dat u zich kunt bedenken. Zolang het enigszins technisch realiseerbaar is draaien onze ervaren meubelmakers er de hand niet voor om.

sfeerhaard tv meubel

Sfeerhaard in tv meubel, gas of elektrisch?

Is sfeer alleen voor u niet voldoende en heeft u liever een haard die wel in staat is om de kou uit uw huis te verdrijven? Dan kunt u uw sfeerhaard tv meubel misschien beter kiezen met een gashaard. Gashaarden lenen zich steeds beter als sfeerhaard omdat ook bij de gashaard steeds meer de nadruk is gaan liggen op het brengen van sfeer. Onder gashaardfabrikanten is een strijd losgebarsten. Wie het mooiste vuurbeeld kan tonen bij het minste gasverbruik en warmteontwikkeling staat momenteel het dichtste bij de consument. Natuurlijk worden gashaarden warmer als elektrisch haarden. Het aantal inbouwmogelijkheden wanneer u voor een tv meubel met sfeerhaard op gas kiest is daardoor wat kleiner dan bij de elektrische haard. Maar ook op gasgebied is er steeds meer mogelijk. Door nieuwe materialen en nieuwe technieken kan ook de gashaard een vloeiend geheel vormen met een fraai ontworpen tv meubel. Of gas voor u de juiste keuze is of dat u toch beter kunt gaan voor een tv kast met sfeerhaard kan een lastige keuze zijn. Wanneer u graag geheel vrijblijvend advies wilt ontvangen staan wij u natuurlijk graag te woord.

tv meubel sfeerhaard

TV meubel sfeerhaard. Waar moet ik rekening mee houden?

Het antwoord op deze vraag is erg afhankelijk van het type haard dat u gekozen heeft. Wanneer u een tv meubel met sfeerhaard op elektriciteit kiest is het aantal restricties vrijwel minimaal. Het enige wat een elektrische sfeerhaard aan u moet vragen is een stopcontact!

Bij een gashaard zijn er wel enkele veiligheidsrestricties waar aan gedacht moet worden wanneer we een sfeerhaard in tv meubel willen plaatsen. Door moderne materialen en nieuwe technieken zijn ook deze restricties echter steeds minder beperkend. Omdat de warmteontwikkeling bij een gashaard veel lager ligt als bij een houthaard hoeft de afstand tussen uw tv en uw gashaard veel minder groot te zijn. Een tv meubel met gashaard is dus realiseerbaar met slechts een geringe afstand tussen meubel en de haard. Een andere optie is het inbouwen van de tv in een nis. Een nis is een speciale uitsparing in het meubel waar de tv in wordt geplaatst. We spreken van een verdiepte nis wanneer deze uitsparing zo is afgewerkt dat er een vak ontstaat. Dit vak kan worden geïsoleerd met keramische wol, een erg goede isolator die de warmte uit de buurt houdt van de kwetsbare elektronica in uw tv. Door deze moderne materialen is het al mogelijk om uw tv slechts 30 of 40cm boven uw gashaard te plaatsen. De exacte aanbevolen afstand hangt af van meerdere factoren, o.a. van het type gashaard en het vermogen. Onze adviseurs hebben veel ervaring op dit vlak en beantwoorden graag vrijblijvend al uw vragen.

Welke sfeerhaard met tv meubel is voor mijn situatie geschikt?

In principe zijn vrijwel alle haarden geschikt om ingebouwd te worden in een wandmeubel met sfeerhaard en tv. Wel zal de ene sfeerhaard beter geschikt zijn dan de andere, onder meer door verschillen in vermogen, inbouwdiepte, ruithoogte en rookgasafvoerkanaal. Driezijdige haarden worden vaak gekozen in combinatie met een tv meubel. Door de twee extra zijruiten lijkt de haard zo meer diepte en volume te krijgen. Driezijdige haarden lijken meer op de voorgrond te treden en bieden door de extra ruiten een goed zicht op het vlammenspel vanuit verschillende perspectieven. Het meest gekozen tv meubel met sfeerhaard presenteert uw tv centraal in het midden, maar dit is absoluut geen vereiste. Misschien ziet u uw sfeerhaard liever naast uw tv op een plateau geplaatst, of misschien geeft u de voorkeur aan een tweezijdige hoeksfeerhaard die uw tv flankeert? Door maatwerk zijn de mogelijkheden van de tv meubel sfeerhaard combinatie vrijwel onbeperkt.

Is de combinatie tv meubel sfeerhaard iets voor u?

Graag vertellen we meer over de mogelijkheden die een sfeerhaard met tv-meubel in uw situatie kan bieden. De foto’s op deze pagina geven u wellicht al een klein beetje inzicht in de schitterende combinaties die mogelijk zijn. Onze ervaren meubelmakers laten u graag zien hoe uw tv meubel met ingebouwde sfeerhaard eruit zou kunnen zien. Voor elk interieur en voor elke smaak is er wel een passend tv meubel met sfeerhaard te vinden. Vraag blijvend naar de vele mogelijkheden die wij u kunnen bieden. U bent van harte welkom in onze showroom, voor advies van inspiratie tot installatie. De koffie staat voor u klaar! Tot snel?

Offerte aanvragen