Wandmeubel met haard

Dutch Design is wereldwijd een begrip. Wij zijn een innovatief landje dat niet bang is voor veranderingen en anders durft te zijn dan anderen. We kiezen gemakkelijk een stijl die bij ons past, en als we die niet kunnen vinden, dan kiezen we gewoon onze eigen stijl. We hebben allemaal een uitgesproken mening en durven die te uiten. Dat zie je overal in onze samenleving, op onze straten, op onze woonboulevards, in onze parken en absoluut in onze huizen. Die typische eigen smaak vinden we ook weer in de keuze van ons meubilair en in de keuze van ons interieur in het algemeen. Die zie je bijvoorbeeld wanneer we kiezen voor een open haard meubel of een wandmeubel met haard. We durven af te wijken en durven te kiezen voor maatwerk wanneer standaard niet toereikend is. Al vele jaren werken wij intensief samen met gerenommeerde meubelmakers. We hebben in de loop der jaren een indrukwekkende portfolio opgebouwd met geslaagde projecten. Wilt u inspiratie opdoen voor een wandmeubel met haard? Lees dan snel verder!

Open haard meubel

Wandmeubel-haard-prijsEigenlijk is de term open haard meubel achterhaalt, want moderne haarden zijn geen open haarden meer maar werken met een gesloten systeem. Dit betekent dat de benodigde lucht niet meer uit het woonvertrek wordt gehaald, maar extern wordt aangevoerd. Dit is een veel gezondere en efficiëntere manier om van een haard te genieten omdat de fijnstof en CO2 uitstoot veel minder is. Toch zal de term open haard meubel nog wel lang blijven hangen omdat dat nu eenmaal de term is die al honderden jaren in gebruik is. Gelukkig bedoelen we allemaal hetzelfde, een wandmeubel met haard! Oftewel, een meubel speciaal ontworpen voor een bepaald type haard die aan een wand wordt bevestigd. Qua uitvoeringen en stijlen is er een enorme keuzemogelijkheid. Graag gaan we hier even wat dieper op in.

Wandmeubel met haard

wand-meubel-zwevend-met-haardHaarden zijn er in vele maten, vormen en formaten. U kunt kiezen voor een vrijstaande haard, een hangend model of een inzethaard, maar vaak wordt er voor een inbouw haard gekozen. Een inbouw haard kan op allerlei manieren worden ingebouwd. In een wand, in een schouw of in een ombouw bijvoorbeeld. De meeste haardenliefhebbers kiezen echter voor een wandmeubel met haard. Wandmeubels met haard zijn er in ontzettend veel vormen en stijlen. Het gaat meestal om maatwerk, dus u heeft alle vrijheid om het haardmeubel helemaal zelf vorm te geven. Een wandmeubel met haard kan klein en simpel zijn, maar ook groot en complex. Zoveel smaken, zoveel wensen, zoveel soorten wandmeubel met haard! Door deze grote keuzevrijheid kunt u uw haard echt een onderdeel van uw interieur laten worden. De persoonlijke smaak van uw interieur kan met het juiste wandmeubel naadloos aansluiten op uw haard.

Hoeveel kost een wandmeubel met haard?

Is een vraag die we vaak ontvangen. Helaas is het moeilijk om hier een passend antwoord op te geven zonder eerst de nodige vragen te stellen. De meest eenvoudige versie van een wandmeubel met haard is niet meer dan een ondersteunend meubel, terwijl de meest complete wandmeubels met haard rekening houden met het plaatsen van een tv of aquarium, vele opbergvakken hebben en groot genoeg zijn om een gehele wand te vullen. Bijna elk wandmeubel met haard wordt op maat gemaakt, specifiek naar de wensen en dromen van de toekomstige eigenaar of eigenaresse. Een duidelijke prijs noemen voor een wandmeubel met haard is daarom erg lastig. Natuurlijk wilt u wel weten waar u financieel aan toe bent op het moment dat u besluit uw droomhaard met uw droommeubel te combineren. Wij begrijpen dit volkomen en zitten dan ook voor u klaar om deze vraag te beantwoorden.

Uw wandmeubel met haard

Wand-meubel-met-haardWanneer u eenmaal heeft besloten dat uw haard een speciale presentatie verdiend helpen wij u graag met de realisatie van uw plannen. Allereerst zult u een keuze moeten maken uit de beschikbare brandstoffen. Kiest u voor een efficiënte gashaard? De authentieke sfeer van een houthaard? Of gaat u voor het gemak van elektriciteit? Elke keuze heeft zo zijn voor- en nadelen. Elke keuze heeft ook consequenties voor uw wandmeubel met haard. Graag gaan we even wat dieper in op deze drie haardtypes. Hopelijk verduidelijken wij zo de mogelijkheden van elk type. Is het u aan het einde van deze tekst nog niet helemaal duidelijk? Geen punt natuurlijk, wij helpen u graag en staan klaar met vrijblijvend advies.

Wandmeubel met gashaard

De combinatie van wandmeubel en gashaard wordt vaak gekozen wanneer warmte en gemak de prioriteit heeft. Gashaarden zijn efficiënt en eenvoudig in gebruik. U hoeft geen brandstoffen aan te voeren en geen asla leeg te gooien wanneer deze vol is geraakt. Gasvuur is ook schoon vuur. Er komen geen reststoffen vrij bij de verbranding waardoor er nauwelijks roetvorming optreedt. Geen roet betekend minder schoonmaakwerkzaamheden en geen roet betekent ook dat de schoorsteenveger niet jaarlijks langs hoeft te komen. Voor een wandmeubel met haard is gas een prima brandstof. Met 1 druk op de afstandsbediening komt uw haard direct tot leven.

Wandmeubels met haard op gas zijn minder warm

Gashaarden hebben een hoog rendement en zijn verkrijgbaar in uiteenlopende vermogensklassen zodat er altijd een gashaard is die precies aansluit op uw wensen. Nog een voordeel wanneer u voor gas kiest voor uw wandmeubel met haard is de relatieve lage temperatuur van een gashaard ten opzichte van hout. Doordat gashaarden niet zo warm worden als houtkachels heeft u minder restricties waar u rekening mee dient te houden. De afstand tot uw TV hoeft bijvoorbeeld minder groot te zijn. Wanneer u kiest voor een wandmeubel met gashaard kunt u dus uw creativiteit vrijwel de vrije loop laten gaan.

Wandmeubel met houthaard

Wandmeubel-met-haard

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een wandmeubel met haard op de meest traditionele wijze, dus een wandmeubel met houthaard. Houthaarden geven volgens vele haardenliefhebbers de meest authentieke haardbeleving, de mooist vlammen en de gezelligste sfeer. Een wandmeubel kan ook prima worden uitgevoerd met een houthaard, mits u rekening houdt met enkele factoren. Houtkachels worden warmer dan gashaarden of elektrische haarden. Dit heeft consequenties voor de materiaalkeuze en de plek waar u uw haard in het wandmeubel kunt plaatsen. Met moderne materialen is er gelukkig veel mogelijk tegenwoordig. Vraag vrijblijvend om advies, dan kijken wij graag hoe het wandmeubel met meubel van uw dromen op veilige wijze kan worden ingebouwd.

Wandmeubel met een elektrische haard

Wanneer warmte niet direct uw prioriteit heeft is een elektrische haard een prima keuze in combinatie met een wandmeubel. Moderne elektrische haarden hebben een levensecht vuurbeeld en zijn een serieus alternatief geworden voor de meer traditionele haardtypes. Elektrische haarden hebben bovendien mogelijkheden die geen enkel ander haardtype kan bieden. U kunt natuurlijk kiezen voor een traditionele open haard imitatie, inclusief realistische houtset en levensecht vlammenspel, maar ook voor bijzondere lichteffecten en originele projecties. Bovendien bepaald u bij een elektrische haard zelf of u het verwarmingselement inschakelt. U kunt dus genieten van al het fraais dat een haard te bieden heeft zonder dat u de warmte op de koop toe moet nemen. Door deze bijzondere eigenschap kunt u dus ook genieten tijdens de warme periodes! Nog een groot voordeel is het gemak van elektrisch vuur. Alles wat een elektrische haard nodig heeft is een stopcontact. Geen gedoe meer met luchtaanvoer, rookgasafvoer en brandstoffen! Laat u verrassen door de vele mogelijkheden!

Is de combinatie wandmeubel met haard iets voor u?

Wandmeubel-met-haard-op-maat Graag vertellen we u meer over de vele mogelijkheden die er zijn om uw droomhaard met uw droom wandmeubel te combineren Onze ervaren meubelmakers laten u graag zien hoe uw wandmeubel met haard eruit zou kunnen zien. Voor elk interieur en voor elke smaak is er wel een passend wandmeubel met haard te vinden. Vraag blijvend naar de vele mogelijkheden die wij u kunnen bieden. U bent van harte welkom in onze showroom voor advies van inspiratie tot installatie. De koffie staat voor u klaar! Hopelijk tot snel?

Offerte aanvragen